- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Windows 11
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yeffy
veterán
hát remélem, hogy nem csinálja, nem óhajtok ilyen noteszt venni, amiben ilyenek vannak.
igen, ez különösen ocsmány, hogy beépítették a rendszerbe. nem is értem, hogy volt pofájuk ehhez.
nem tudom, mennyiben az Ms sara ez, és mennyiben a Lenovóé, de én is inkább az utóbbit hoznám ki "főbb" bűnösnek...Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
hallador
addikt
Alaphelyzetben a HP és a Dell ezt nem csinálja. De nem árt egy root kit keresővel végigpásztázni a gépet. Ahogy a Lenovo csinálta, az különösen undorító volt. Mert az nem is igazán rootkit, hanem a rendszer része, és csak adatforgalom szinten lehet csekkolni, mert más jele nincs. A Microsoft is benne volt ebben könyékig, mert nem figyelt oda a partnerre, a Lenovo az első számúan okolható, de a Microsoft is kellett hozzá.....
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Yeffy
veterán
őőő.. erről valami linket kérhetek? épp készülök lassan Dell vagy HP lapost venni magamnak, és már egy ideje nem vagyok túl up2date hardverügyben...
#40 Romvr: szép kis cég, annyi szent. volt kiktől gondolom tanulniuk otthon
mivel foglalkozik a cég egyébként, azt lehet tudni?Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
leeate
senior tag
Mindenki nyugodjon le (...), ha a Lenovo haldoklik, akkor haldoklik. Majd lesz más, aki befoltozza a rést.
Egyébként ez nagyjából úgy szokott festeni, hogy néhány évig izgalomba hozzák a befektetőket a jövőbeli eredményeket illetően, majd amikor kiderül, hogy nincs is annyi mögötte, menekülni kezdenek a befektetők, és egy időre mindenki megszívja.Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
hallador
addikt
Vigyázz a T széria ma már egy család, és nem jó minőségű család. Abból csak 1 modell ami jó, a többi nem az.
Pl van
T450
T450s
T450PEbből egy modell ami jó, a többi T nem az. A T széria is sajnos haványul.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
ThinkPadban egy olyan modell van ami jó ez a ThinkPad T és abból is csak a P végződésű modellek a többit nem hoznám el sehol ahol nagyvállalat van. Az új HP elitebook sem kutya, de előbb kellene mint egy TP, de gyakorlatilag bármelyik komolyabb gyártó jobb gépet képes gyártani, mint a Lenovo ma.
-
Romvr
őstag
"Látszik, hogy zsebmutyi van ott is"
Amire én ráláttam ott valóban röpködtek a millák egyik kézből a másik zsebébe. Nem véletlen vesz a cég 20-30-40%-al drágábban nettóban dolgokat néha mint amiért én tudnék bruttóban az első Praktikerben / Tescoban. Rokoni szálak és kapcsolatok minden-fele. Csak így, jó-magyar módra. Érdekes hogy a külföldiek meg csak csöndben vannak, mintha nem látnák mi folyik a háttérben."Elolvastam, de végig röhögtem"
Öt éve dolgozom itt, most már én is csak röhögök, meg igyekszem kivenni a saját "hasznomat" az ilyen bulikból, illetve behozni ismerősöket beszállítónak."Ehhez képest áldom a munkahelyem."
Nem nehéz jobban találni, ismerőseim is leesett állal szokták hallgatni mi megy itt néha. Én meg az ő történeteik hogy miként működik egy "normális" multi cég... tiszta Sci-Fi szokott lenni számomra.[ Szerkesztve ]
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Graphics
Jómunkásember
Állat egy munkahely lehet...
Látszik, hogy zsebmutyi van ott is... Elolvastam, de végig röhögtem... Ehhez képest áldom a munkahelyem... mondjuk az előzőnél voltak durvaságok.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Romvr
őstag
Nálunk multinál így nézett ki a legutóbbi költségcsökkentés mikor a Top Managerek könnyesre sírták a kispárnájuk, hogy bár rekord gazdasági évet zártunk bevétel szempontjából, de ez sehol nincs a 2009-es rekordhoz képest mert ott x+5% nyereség volt most meg csak x+4,8% lett (jó kicsit bagatellizáltam de nagyjából 2 hónapnyi nettó nyereséggel maradt csak el a cég)
Kiadások a nagy "költségcsökkentés" óta:
- Fogták és felújították az autóparkot potom 700 millió forintért mert az előző már 3 éves volt és milyen ciki 3 éves autót kiadni cégesnek.
- Új taxis céget szerződtettek +15%-al magasabb árért, de cserébe csak Mercedes autókkal dolgoznak felénk
- Felújították (feleslegesen és k*rva drágán) a vizesblokkokat (140 millió)
- Újraszerződtek egy olyan beszállítóval ami csak kárt és veszteséget okozott, mindenki csak panaszkodott rá, holott másik hat versenyezett egymás alá ajánlva és olyan ajánlásokkal hogy csak na.
- Növelték a X besorolás fölötti dolgozók jutalékát és bónuszát (főleg managerek, vezetők) mert túlteljesítette a cég az gazdasági év elvárásait. (Mind Fuck?)
- Belső marketingre (ilyen jók, meg olyan jók vagyunk, de ha jobbak lennék akkor még-jobb lenne. Adjon bele mindenki 150%-ot mert a 149% nem elég) elköltöttek 1 év alatt majdnem 230 milliót. Lényegében még a WC is padlótól plafonig lett kiplakátolva.
- Újrakövezték a bejáratot, de ehhez fel kellett törni az előzőt mert profin lett lerakva 4 évvel ezelőtt.
- Mivel nem passzolt a szín a falakhoz azt is újraburkoltatták / festették
- Mivel így már az ajtók/ablakok ríttak ki a sorból, azokat is cserélni kellett. Ehhez ki kellett bontani őket és újraburkolni a már leburkolt részt...stb.
El is ment az egészre 79 millió forint és most úgy néz ki a bejárati csarnok mint amit telis*art egy óriás... minden barna. :SEzzel szemben a "megszorítások miatt":
- Elküldtek ~50 embert az irodai részből (főleg azokat akik így is 3-4 helyett melóztak. Aztán meg vakarták a fejük hogy miért nem működik ez+az és elkezdtek embereket felvenni... így lett +68 ember a cégnél egy év alatt. *facepalm*)
- Drágult a céges büfé (+20% mindenre, viszont emiatt aki teheti otthonról hoz, és az évet -40%-al zárta. A büfé tulaja csak vakarta a fejét. Most vannak kedvezmények és akciók is amivel az árak visszazuhantak -20%-ot. *face palm*)
- Megszűnt az ingyen kávé (Ez nem is gond mert pocsék volt )
- Megszűnt a műanyag kanál a kávéhoz, már csak pálcika van, mert darabja 0,2Ft-al olcsóbb és az havi majdnem 30 ezer forint spórolás. (Ennek a reklámozására elköltöttek 270 ezer forintot az első hónapban molinó készítésére és kiplakátolásra *face palm^2*)
- Csökkentették a X besorolás alatti dolgozók fizetését, mert szerintük túl sokat emelkedtek a bérek előtte és szörnyű kiadásokat jelentett a cégnek. Emiatt még 12 ember mondott fel a régi motorosok közül a bejelentést követően... Miattuk 20 embert vettek fel mert hát dolgozni valakinek kell.
Most ott járunk hogy a "nagy leépítés" után nagyobb a létszám mint előtte mert az öreg szakikat tették ki főleg, akik tényleg elvállaltak mindent és meg is tudták csinálni. Helyettük egyetemről kiesett "kölykök" jöttek, akik csak azt csinálják ami a dolguk, azt is alig, könyörgések árán és másra még véletlenül sem kaphatóak.Ja és ez egy világszínvonalú multi cég, rengeteg külföldi "szakértővel" akik tudják hol kell megfogni a pénzeket. Viszont én igazából a magyar kormány módszertanát látom viszont... de ne politizáljunk.
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Graphics
Jómunkásember
Egyes piacokon vannak gondok, erre próbálnak szerintem majd fókuszálni.
Ami a mobil részleget érinti:
- Rengeteg telefont adtak ki, azonos speckókkal, amit a saját előnyükre is fordíthatnának / frissítések /
- Szerintem a Moto-Lenovot nem kéne összeboronálni
- Letisztítani a mobilpalettát, és végre egységes névadással megáldani a készülékeket, mert pl nem tudom eldönteni, hogy 1-2-3-4 számjegyes kódokkal operálni miért jó. / P1, P70, A6000, K3 .. Na az ilyenektől falnak megyek.Tavalyi év gyengébb volt hardveresen, idén minden adott, de nagyon nagy késésben vannak bizonyos szegmensekben, pedig tarolhatnának a feltörekvő piacokon is.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Kékes525
félisten
Ez a piacgazdaság. Nem kell ezen csodálkozni. Több előnye van mint hátárnya.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Namelesske
addikt
Pedig mennyi gépet megfertőztek adware-rel meg crapware-rel a cél érdekében. Hüp hüp, hogy rohadjanak meg. Hüp hüp
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
őstag
válasz sz.balazs.95 #3 üzenetére
Ez eddig is így ment Ha az "okosok" eldöntik hogy mennyit kell keresni akkor ha törik , ha szakad , az év végi mérlegnek annyit kell mutatnia. Ha nem , akkor mennek a gályarabok a levesbe . A főnökök persze maradnak ......
1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239
-
azbest
félisten
Azért a kiadásoknál jó lenne látni, hogy mire ment el. Az első gondolatom az volt, hogy ez nem adóoptimalizálás-e mondjuk az USA-ban. De, ha ez világszintű eredmény, akkor talán nem. Minden esetre a rekord forgalom melletti fele annyi profit némileg elgondolkodtató... nem folyatják-e át máshová a pénzt.
(#13) t72killer :
a Dell-ből az alapító kivágta a részvényeseket, hogy ne vigyék csődbe a cégét az irreális elvárásaikkal. Azóta van hosszabb távú stratégiája is állítólag. De úgy emlékszem számszerűen is javultak az eredményei.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Nem haragszok, mivel nincs miért. Mivel a téma nem arról szól, hogy Te miért nem tudsz gépet venni vagy miért nem akarsz nem is értem miért jön ide, mindegy is.
Telefonokhoz nem értek, nem is akarok, notikról tudok nyilatkozni, de ott van miről. Sajnos.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Kornel
veterán
válasz Tikakukac #30 üzenetére
Ne haragudj, hogy nem tudok evente uj gepet venni.
Azaz tudnek, csak nem akarok.
Viszont ha ennyi ido alatt ilyen sokat romlottak, akkor nyilvan elgondolkozik rajta az ember.
Ennek ellenere a telefonoknal nemlatom ezt a minosegromlast, szinte minden kategoriaban best buy keszulekeik vannak. -
Tikakukac
titán
Kifogtál egy jót, az is igaz.
Hadd ne soroljam fel az összes általam látott és ismert TP hibákat. Thinkpad topik segít, de van eltervezett műanyag, fos kijelzők, nulla ergonómiás input eszközök, zeró support dögivel. Ideapad eseteben botrányos gari is.
Mondom ezt úgy, hogy egy szekrény romig van thinkpadokkal és a családban is csak az van, szóval ha valaki lehetne elfogult az en lennék.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Kornel
veterán
válasz Tikakukac #24 üzenetére
Nem fordult nálam meg géppark. (Az, hogy használtam 1-2-t, az valóban nem mérvadó)
Ha nálad igen, és ez volt a tapasztalatod, akkor írd le, hogy melyik szériával, stb., mert ez úgy hangzik, hogy az összes lenovo szar.
ja véletlenül épp egy ideapadról (z575) írok, immár 4 éve semmi baja, pedig ez csak belépőszint. biztos kifogtam egy jót, de az összes többi szar -
bambano
titán
igazság szerint erre azt akartam válaszolni, hogy a cikk szerint 10% irodai munkaerőtől és a teljes létszám 5%-ától kell megválniuk Kínában, tehát az adminisztratívoknál nagyobb lesz a leépítés, ami jó megoldás lehetne.
de elolvastam a linkelt levelet és kiderült, hogy a tisztelt cikkíró szerint az all around the world az kínai leépítést jelent, így a mondat többi részének sem tudok hitelt adni.
"A vezérigazgató nyílt levelet küldött az alkalmazottaknak, amiben arról tájékoztatja őket, hogy kínában 3200 főtől kell megválniuk, ami a teljes létszám közel 5 százalékát, a nem termelési osztályokon dolgozók között pedig 10 százalékos leépítést jelent." vs "this action will include a reduction in workforce of about 3,200 people (10% of non-manufacturing headcount and about 5% of our total population of around 60,000 people) around the world."
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Polllen
nagyúr
válasz Tikakukac #24 üzenetére
A visszaküldési, meghibásodási és gagyi részlet trióban valóban az élbolyban vannak.
Ennek fényében nem nagyon kell keresgélni az okokat, hogy miért növekedhettek meg a költségeik a pc üzletágban és hogy miért tartom butaságnak a létszámleépítést.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Tikakukac
titán
Na mesélj mitől fossam le a bokám az új TP-ken. A visszaküldési, meghibásodási és gagyi részlet trióban valóban az élbolyban vannak. De ha a nálad megforduló géppark nem ezt mondja akkor elhiszem.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
De okos itt mindenki.
A lenovo a vilag 3. legnagyobb mobilgyartoja. Az, hogy ez nem eleg a befektetoknek, az eleg vicces, foleg, amilyen utembe novekednek.
Emellett a thinkpadek ma is a legjobb notik, aki hasznalta, tudja mirol beszelek.
Asszonynak most vettem egy vibe x2-t, meg a kinaiak kozott is az egyik legjobb ar/ertek aranyu keszulek, persze nem a magyar 27%-os trefas arral -
HARDVERAPRÓD
-
-
Tikakukac
titán
Szegény emberek azért fizetnek a munkahelyükkel, mert a marketing osztályt túlpumpálták és kötelezően szemetet kell gyártani és eladni. Szomorka.
-
HARDVERAPRÓD
Pedig a telefonok árazása elég baráti volt csak még jobban kellene a marketing. Igaz mostanában a pc /laptop használat is csökken hiszen sokan az okos telójukon böngésznek csinálnak minden olyat amit előtte a gépeken. Így nem lett 110 % csak 103...
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
Dévacsen
senior tag
Ezen sokadik eset után be is zárhatnák a boltot végleg.[link]
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
t72killer
titán
Hátigen.
Stratégia1 (konzumer): lopjuk ki a maradék anyagot is a termékből, és adjuk hozzá a létező legsz&rabb - már köztörvényes kategória supportot
Stratégia2 (üzleti): koppintsuk az apple-t (X1C) az összeforrasztott sz@rjaival.
Sok sikert, én ugyan nem vásárlok se az 1-es, se a 2es kategóriából.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Polllen
nagyúr
Ahol többségében emberek dolgoznak, ott az ő költségük lesz a legmagasabb, de ez közel sem azt jelenti, hogy a költségcsökkentés legjobb módja a létszámleépítés. Ahogy írtam, látványos, gyors, a befektetők megnyugodnak, de ez nagyon ritkán a valós megoldás arra, hogy a cég összköltsége csökkenjen, a hatékonysága meg növekedjen közép vagy hosszú távon.
Ha a lenovo felhizlalta magát és sok a felesleges ember, akkor ez a megoldás. Ha más áll a háttérben, akkor meg nagyon rossz.
[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
Mi lesz itt? Motono?
-.-"
Nem látom, hogy a piac igényeit követnék. De lehet csak nem követem nagyon az eseményeket...
totorola sem ad jóféle telefonokat már, ill a levonó is csak a tepsi méretű használhatatlan kategóriákat követi.
Nincs egy életrevaló tömegfon, ami nem tepsi, de bírja a kiképzést.
2 SIMes, akár közepes SoC-al, és elegendő ram-al, és belső memóval.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
bambano
titán
válasz sz.balazs.95 #5 üzenetére
a befektető nem így gondolkodik.
a befektető úgy gondolkodik, hogy van x dollárja, hova tegye, hogy a legtöbbet keresse. ha a lenovo évekig nem hoz annyit, mint a befektető számára lehetőségként adott más befektetés, akkor el fogja vinni a pénzét.(#6) Polllen: mert az emberi költség a legmagasabb mindig. gépet hiába akarnál elküldeni, nem faragja le érdemben a költségeket. a cégekre egyébként is jellemző, hogyha jól megy, ész nélkül hizlalják az irodista állományt. azt meg nem kunszt lefaragni.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Polllen
nagyúr
Alapvetően szerintem azzal a gondolkodással van baj, hogy ha magasak a költségek először mindig az embereket küldik el és nem azt gondolják végig, hogy ezt a sok embert, hogyan lehetne hatékonyabban használni.
Persze ez így jól mutat, mert gyorsan, nagy megtakarítás, a maradék meg oldja meg ugyanazt a munkát.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz juliabrilke #4 üzenetére
Na igen, és sokszor a befektetők teljesen irreális dolgokat várnak el, mondván, hogy ha egy évben sikerült x teljesítmény, akkor következő évben sikerülnie kell (!) az 1,1x-nek is.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
juliabrilke
veterán
Nem hozta a befektetők által vagy a cég beígért eredményeket.
Ha tudod teljesíteni jó, ha nem megy, akkor marad a leépítés vagy még olcsóbb helyre vinni a munkát. -
sz.balazs.95
veterán
Az amúgy milyen szar lehet már, ha valakit azért rúgnak ki, mert nem hozott a cég pénzügyileg 110%-ot.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
camiIIus
tag
Örök élet, ingyen sör és egy új, T500hoz méltó gép.
-
hallador
addikt
Legalább egy valamit átvettek az IBM-től, ha már a megszokott minőséget, és hagyományos értékeket eldobva, vagy csak nyomokban megtartva hagyták, meg a termékeket.
Olcsón "jót".
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- AI a játékokban és azon túl
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...