Hirdetés
- Windows 11
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- Vírusirtó topic
- Bober Tv - online tv
- A hollandok szerint rossz ötlet lenne, ha elterjedne a boltokban a BNPL
- XPEnology
- Tovább nőtt a Netflix előnye, emelik az árakat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz Epimenides #6 üzenetére
Nem értem, hogy miből gondolod, hogy az amerikaiak nem tisztelik Neumann János? Szerintem nagyon is.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Epimenides
csendes tag
Azért az amerikaik helyében nekem égne a pofámon a bőr, hogy a XX.század legzseniálisabb tudósát, még arra sem méltatják, hogy név szerint megemlítsék.
Igen , nem mellesleg Neumann János is segített nekünk, ez a minimum-"Amit most mondok hazugság." Ha Epimenidész hazudott, akkor állítása hamis, és nem hazudott. Ha Epimenidész nem hazudott, akkor állítása igaz, és hazudott. A matematika örök, az emberek meghalnak
-
vanhalen
senior tag
Az emberiség feljődését kb. 1-2% viszi előre (szerintem) Olyanok, mint Newton, Davinchi, Ford, Asimov meg hasonlók. A többi meg követi és/vagy élvezi de közben azt sem tudja kiknek köszönheti ezt vagy azt a vívmányt, vagy max. "műkedvelő". Szégyen, nem szégyen erről az emberről máig nem is hallottam pedig minden nap azt a technológiát használom, aminek az alapjait (történelmi léptékkel mérve) nem is olyan rég találta ki.. Ciki. És hány ilyen fickó lehet/lehetett még akik "feltatálták a kereket"...
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
Már én is gondolkodtam azon, hogy miként érhettünk el ilyen fejlettségi szintet "magunktól", azért is írtam a kőbaltát és a szuperszámítógépet, ha a folyamatot egészében nézzük, elég hihetetlen..
De ha a folyamatot apró részleteiben nézzük, akkor rájövünk, hogy nagy szerepet játszottak azok a feltalálók, tudósok, akik nevéhez fontos mérföldkövek köthetők, így már könnyebb elfogadni, hogy valóban lehetséges ekkorát fejlődni..
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
vanhalen
senior tag
Ez az ősember dolog elgondolkodtatott.. (bár nem pontosan témába vág)
Az összes eddig fellelt "ősember" fosszília elfér egy hagyományos koporsóban úgy, hogy még egy hullát is mellé lehet tenni. Ha ehhez hozzávesszük hogy a leletek feléről később kiderült, hogy sima majmok.. hát elgondolkodtató. Egyébként amikor leásnak az archeológusok/paleontológusok az "ősember" szintjéig (rétegéig) tényleg ilyen kapanyelet meg pár pattintott követ találnak. De ha tovább ásnak, hirtelen "furcsa" tárgyakat kezdenek találni, amik sokkal nagyobb fejlettségi szintet, esetleg civilizációt feltételeznek. Lehet hogy tényleg volt előttünk egy civililzáció, elértek egy technikai fejlettséget, aztán konec filma a'la kapufa, az a pár túlélő meg, akik mondjuk intimbetét gyárban dolgoztak, vagy birkát tereltek tibetben, illetve a leszármazottaik évszázadok múltán nem igazán konyítottak a szerszámkészítéshez, az egykori tudás meg elveszett, vagy babonák vették át a helyüket. -
vanhalen
senior tag
neki(k)
Néha elképzelem, hol járhatna ma a tudomány-technológia ha kimaradt, vagy lerövidült volna a "sötét középkor". Lehet, hogy már "Worf a hídnak: szedjetek fel!"-nél tartanánk, vagy rég kiirtottuk volna magunkat.. akárhogy is, nagy pirospont az öregnek, a hozzá hasonlók nélkül lehet most nem gépelnék itt, hanem valami ekével rodeóznék. Aztán lehet, az jobb fene tudja
Új hozzászólás Aktív témák
it Az USA Ohio államában, Cincinnati városában világra jött John William Mauchly, akinek a fejében 1943-ban megszületett az első általános célú elektronikus, digitális számítógép, az ENIAC ötlete. Mauchly a forradalmian új koncepciót végül J. Presper Eckert segítségével valósította meg 1946-ban. A munka során ők ketten olyan alapvető informatikai eljárásokat dolgoztak ki, mint a tárolt program, a szubrutin vagy a programozási nyelv.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Digitális Állampolgárság Program
- Ukrajnai háború
- Windows 11
- 2,2 méteres magasságból tesztelték az S25 Ultra kerámiaüvegét
- Filmvilág
- Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered teszt
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó Steelseries Arctis 7+ DESTINY 2 Edition fejhallgató!
- Yamaha RX-V1800 házimozi erősítő eladó!
- Apple MacBook Air 13" M3 Chip 16GB 256GB - bontatlan új - 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+, i5-5200U CPU, Félkonfig, Dupla akkuval
- HP Irodai Laptop I AMD Ryzen 3 2200U I 240GB SSD I 8GB DDR4 I 1366x768 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest