Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
-
IT café
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Üdv !
Az általam sok eszköz távelérésére használt RealVNC távoli asztal ingyenes csomagja hamarosan megszűnik.
Épp elkezdek körbenézni alternatíváknak. Csak hát nagyon multi-platform kellene, Win (Win7 is még), Ubuntu (jelenleg még 16.04 is), meg Raspberry (abból is akad ami akár 4-5 éves telepítés).
Na most a Raspberry-k esetében gondolkoztam azon is hogy a legrégebbi setupok kaphatnának akkor most egyúttal egy nagy Update-et is.
Ami van ahol nem kicsi, pl. OMXPlayer megszűnt már, helyette VLC alapú kell.
Használok pl. egy PiPresents nevű multimédia keretrendszert. A fejlesztő nem győz kapkodni a folyamatos multimédiát érintő változásokra...
A Raspberry Pi OS korábban szintén a RealVNC-t tartalmazta gyárilag. Ráadásul ott ment a helyi-hálózati elérés is (licenszelés / fizetős account nélkül).
Viszont most már áttértek a WayVNC-re. Aminél a külső (internetről való) elérés teljesen más. Én egy kb. három hónapja ezt nem is értettem, egy frissen telepített rendszeren le is szedtem a WayVNC-t, és visszaraktam a RealVNC-t.
Mint kiderült tulajdonképp hiba volt. Lehet a Raspberry-sek már tudták ezt a megszűnést...
Mint kiderült a WayVNC tud olyat, hogy csinálsz egy accountot a Raspberry Foundation oldalán, oda hozzáadod az eszközt, és később be tudsz lépni és eléred a PI-ket. Külön alkalmazás nélkül, webböngészőből.
Ami mondjuk nekem annyira nem tetszik, pl. böngészőnek a legfrissebbnek kell lennie (sajnos nem minden PC-n adott, vagy legalábbis van ahol újratelepítés kellhet, plusz memória a régi gépbe, stb.).
Használja valaki a WayVNC-t ? Mik a tapasztalatok vele ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Path of Exile (ARPG)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Ryzen 5 5600, Asus Tuf B550M, RX 5700XT, 16Gb DDR4 3600MHz CL16, 1Tb M.2 Gen4 SSD, FSP 600W 80+Bronz
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- ASUS ROG GR6 i5-5200U 16GB 2 512GB SSD GTX 960M - ultra pici, ultra csendes, bivalyerős gép - olcsón
- Acer Veriton N4630G
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RX 6800 16GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest