Hirdetés
-
IT café
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
Topikgazda
válasz
kalifa777 #48197 üzenetére
Nekem pont ilyen célra volt a legelső Pi-m (Pi1). Tudom, hogy megvettem hozzá akkor a hardveres dekódoláshoz való licenszeket (úgy emlékszem csak a DVD lejátszáshoz, mpeg2 és a Windows videóhoz, wmv kellettek jogi okokból). Asszem LE volt rajta és évekig használtuk lejátszóként, internet rádióként (jó hangcucc volt rákötve)
-
DarkByte
addikt
válasz
ricsip #48195 üzenetére
Lehet, sosem volt Pi1-em, Pi2-vel kezdtem.
De az adatlapját megnéztem a BCM2835-nek és 1080p30-ig tud hardveresen H.264-et dekódolni. Kodi van Pi1-re (bár gyanúsan nem egy mai darab, tippre ez lesz az igazi akadály, mert a YouTube addon túl régi lesz).
Egy próbát megér.
Illetve YouTube stream van kisebben is, egy 360p-t vagy 480p-t csak elvisz, ha nem kritikus a minőség. -
-
-
kalifa777
tag
Sziasztok!
Van egy régi Raspberry I amelyen egy ideig ment a KODI illetve egyéb programok. Most egy lapos tv kerülne ki a falra a konyhába, és szerintetek lehet e még életet lehelni ebbe a rendszerbe? Csak Youtube illetve Tv nézésre használnám. Van tv előfizetésem, de nem akarok újabb beltérit.
Előre is köszi. -
kutga
nagyúr
válasz
cog777 #48190 üzenetére
+1
Beállítod subnet routerként, és kényelmesen eléred az alhálózatod.
-
Sakab
senior tag
A termosztát is és a redőny táv is küld az adott frekin egy csomagot ami max 64byte. Ha ezt a csomagot lemásolom és a Home Assistantnak megtanítom akkor én úgy gondolom, hogy mennie kell. Vagy tévedek?
Szerk: Csodás ez a google kereső...most találam a kacsás keresővel 10mp alatt:
Try to use, with RaspberryPI, the code from ESPHome custom component for Computherm/Delta Q7RF/Q8RF receiver. [link]Itt pedig a redőny:
Control "Smart Home" 433MHz shutters from a Raspberry Pi via a tiny webapp [link]És akkor ha jól értem a fentebb említett modul kezeli mind 2 frekit és az RPivel is elboldogul. Akkor egyenesbe vagyok
-
A freki egy dolog, de a kommunikációhoz ennél több kell. A gyártó egyedi megoldást használ, vagy valami publikus, bárki által használható megoldást alkalmaz. Ez az eszköz ismeri azt?
Ráadásul mindez nem is biztos hogy HA kompatibilis(ismeri a HA ezt az eszközt?!) . Ezt HA topikban, vagy a termosztát/redőny vezérlő készítőjétől kellene megkérdezni.Találtam doksit a Pi-vel való együttműködésről de ez nem jelenti azt, hogy megfelel a céljaidnak.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem. Rpi4-re telepített Home Assistantal szeretnám vezérelni az otthoni cuccaimat. Minden megy wifiről, egyedül 2 dolog nem.
Szoba termosztát: 868.35 MHz
Redőnyök: 433-434 MHz
Ezt a GIPO-s RF modult találtam:Ha jól értelmezem, akkor ezzel az 1 modullal elérném mind a 2 frekvenciát?
-
-
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #48178 üzenetére
a noti kevésbé valószínű, abba nincs értelme poénak. Nameg a portok miatt is inkább cm5-ből lehetne praktikusabb io boardot tenni notinak.
#48179 sad_Vamp
lol, ja. Hát azok után hogy már a codecekből is csak egyet támogatnakLátom már n150-re állt át némelyik gyártó n100-ról, hasonló áron, mint ahogy kijön egy szett.
#48180 DarkByte
so-so... xiaomi 24" ips 28k [link] , nem 50k [link] -
-
DarkByte
addikt
válasz
Kár hogy mire ez tudni fog mindent addigra lesz Intel N250 is.
A kis monitor jobban felkeltette az érdeklődésem, mert nincs rossz áron, vetekszik az Aliexpress-esekkel, csak erre legalább van valamennyi QC és garancia.
Igaz itthon egyik se kapható még. -
sad_Vamp
őstag
válasz
Amikor végre tud majd zökkenőmentes YT lejátszást böngészőből, akkor lesz majd igazán érdekes...
-
-
-
V.Stryker
nagyúr
Mennyire kockázatos kinyitni a 22-es ssh portot a routeren?
Ha esetleg lenne időm és motivációm 24 órás szolgálat alatt kicsit b@sztatni távolról... -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Ezen leírás alapján (7.5) telepíteném a rádió alkalmazást egy frisset telepített pi-re. Telepítés után elindul a configuráció, de a végén az alábbi hibákat kapom Mi lehet az oka?
-
0519
senior tag
válasz
Buksi86 #48169 üzenetére
Szia!
1. Nem inicializáltad a pciex csatolót.
dtparam=pciex1
2. Nincs Libreelec rendszerem, hogy ellenőrizzem, de nagyon valószínűnek tartom, hogy nincs mód benne lemezt partícionálni és formázni. Ha azt szeretnéd megcsinálni, akkor vagy PC-n, vagy Raspbian OS-en csináld.
3. Miután kész vagy a formázással visszatérhetsz Libreelecre. -
elmo
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #48166 üzenetére
Szerintem próbáld meg azt (ha jól emlékszem anno nekem ez segített), hogy átállítod a disk cache méretét 64 MB-ra. Alapértelmezettként mintha csak 4 MB lenne...
A grafikus felületen a config-ban eléred rögtön az első (base) fülön. -
///Krisz\\\
senior tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
-
krealon
veterán
válasz
ricsip #48161 üzenetére
"Transmission tud olyat h. szekvenciálisan (azaz elejétől indulva a végefelé irányba) töltsön le, ne összevissza ahogy éppen jólesik neki?"
Ha van is ilyen opció, akkor nyílván a sebességnek 2 megoldása van:
- csak 1 seed-ertől töltesz nagy sebességgel (ezzel a torrent protokolt egy egyszerű FTP átvitelre redukálod)
- az egymás utáni szeleteket azonos sebességű peer-ektől töltöd ÉS az összes folyamatban lévő darabka elfér a gyorsítótárban (ram cache).
Az azonos sebesség statisztikailag lehetetlen, így 100% valószínűségű, hogy szekvenciális atvitel átmegy random hozzáférésbe.
További protokol kitárgyalasra javaslom a Bittorrent topikot. -
krealon
veterán
válasz
///Krisz\\\ #48159 üzenetére
"Esetleg addig le tudom ezt tesztelni egy pendrive-al vagy az is úgy viselkedne mint az SD kártya?"
Pontosan ugyanúgy működik egy pendrive, mint egy SD kártya.
(Hacsak nem egy nagyon-nagyon drága pendrive-ot használsz, ami tulajdonképp egy USB csatoló-felületű SSD.
)
Ha nem akarsz kompromisszumot kötni, akkor Samsung EVO, Crucial MX500 vagy hasonló felső polcos SATA SSD-t érdemes használnod USB átalkítóval.
-
vigfer90
csendes tag
válasz
///Krisz\\\ #48160 üzenetére
Nem, természetesen nem ott van. Azt tanultam, hogy SD kártyát nem használunk torrentre, többek között a fenti ok miatt sem. Egy 1 TB-os 2.5-es HDD-t használok. Nekünk ez bőven elég.
Amíg nem dockereztem, a célmappa akkor is a HDD-n volt. Az egyetlen változás az esetemben az az lett, hogy a transmission konténerbe került. Természetesen ez sok apróbb kicsi változást jelent, nem pedig egy nagyot. De már feladtam a gyökérok elemzést, mert a probléma megszűnt. -
ricsip
addikt
válasz
///Krisz\\\ #48160 üzenetére
Transmission tud olyat h. szekvenciálisan (azaz elejétől indulva a végefelé irányba) töltsön le, ne összevissza ahogy éppen jólesik neki? Az talán segíthet ezen a gondon.
-
vigfer90
csendes tag
válasz
///Krisz\\\ #48152 üzenetére
Szia. Nekem ez akkor volt amikor az OMV mellé volt csak parancssorból telepítve a transmission. Függetlenül futottak egymás mellett. Ugyanez a lassulás volt a tünet. Egy hete rávettem magam és a chatgpt segítségével elkezdtem dockerezni. Azóta a transmissipn docker konténerben fut OMV alól és láss csodát a letöltési sebesség folyamatos 30-40 MB/sec körül alakul.
A probléma okára nem jöttem rá, de most már nem is érdekel. -
krealon
veterán
válasz
"A Transmission képtelen tartani a letöltési sebességet"
[...]
"az SD kártyát sem gondolnám szűk keresztmetszetnek, mert tesztek alapján 90-100 MB/s-el írható."A 90-100 MB/s szekveciális írás mellett érvényes.
A Transmission pedig random hozzáéférésszerű terhelést eredényez. (3-8MB/s)SD kártyát használni torrent tárolóhelyként csak akkor érdemes , ha a random irás / olvasás okozta lassulás elfogadható.
Cristaldiskmark Samsung EVO Plus microSDXC UHS-I Card Review (256GB)
-
válasz
///Krisz\\\ #48154 üzenetére
Esetleg a naplóban ránézhetsz panaszkodik-e valamire, ugyanakkor az otthoni internet sebessége nem garantált, az pillanatról pillanatra változhat, ahogy a seed is.
Nekem bőven elég ennyi, talán a Bittorrent topikban tudnak mondani okosabbat. -
válasz
Valószínűleg CPU limit. 4 magos proci esetén 25% 1 mag, a transmission csak egyetlen magot használ. Nézd meg olyan progival, ami képes magonként mutatni a kihasználtságot. pl. terminálban top, htop, ...
-
///Krisz\\\
senior tag
Még egy kérdés, hátha neked már volt ilyennel tapasztalatod. A Transmission képtelen tartani a letöltési sebességet, értem ez alatt, hogy ahogy elindul a torrent elkezd emelkedni a sebesség, felmegy 20-30 MB/s-ig utána visszazuhan 1-4 MB/s-re és utána megint felfut.
Először arra gondoltam, hogy az internet sebességével van probléma, de akkor szerintem fixen egy alacsony értéket tartana, nem lenne ekkora folyamatosa kilengés. A peer-ek száma is állandó és az SD kártyát sem gondolnám szűk keresztmetszetnek, mert tesztek alapján 90-100 MB/s-el írható. Letöltés közben a processzor terhelés nem nagyon megy 30% fölé és RAM-ból is csak 155 MB-ot eszik a 4 GB-ból a teljes rendszer.
Én valami gyorsítótár problémára gondoltam, ezért a json-ben megnöveltem a cache méretét 4 MB-ról 256 MB-ra, de semmi nem változott ezzel a sebesség ingadozással kapcsolatban. Neked van ötleted, hogy ezt mi okozhatja?
-
-
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Gondolkodom, hogy építek egy raspberry pi alapú internet rádiót. Erre a célra akár egy 2-es verzió is alkalmas lehet? -
válasz
///Krisz\\\ #48144 üzenetére
Nincs mit, örülök, hogy sikerült!
-
Buksi86
újonc
Szia!
Rá van kötve a kis szalagkábelével és a GPIO tápkábelével. Egy 16GB micro SD kártyán, az 1TB M.2 kártya csak adattárnak lesz.
Ez a PCIe kártya:
https://www.waveshare.com/wiki/PCIe_TO_M.2_Board_(C)
A leírás gondolom Raspbianhoz van, mert Libreelec-en máshol van a config.txt is.
-
Buksi86
újonc
Üdv nektek!
Segítséget szeretnék kérni!
Nem vagyok jártas linuxban. Van egy Rpi5-ösöm, amit médiacenternek használok. Vettem hozzá PCIe to NVME bővítőt és egy m.2 ssd-t. Az lenne a kérdés, hogy Libreelec alatt miként tudom aktíválni a PCIe portot, illetve hogyan csatlakoztassam (milyen parancs, ilyesmi) az SSD-t?Segítségeteket előre is köszönöm!
PCIe to M.2 board (2230,2242,2260,2280)
Gigabyte 2500e M.2 SSD G325E 1TB -
válasz
///Krisz\\\ #48137 üzenetére
A mappákat kedved szerint elhelyezheted, de pár rendszer könyvtárat érdemes nagy ívben kikerülni (/home, /etc, /tmp, stb ...)
Pl. a gyökrétbe is teheted: /Torrentek
Csak ugye az előző oldalakon taglalt jogosultságokat be kell állítani.
sudo mkdir /Torrendek
sudo chown -R horvathkrisztian:users /Torrentek
sudo chmod -R 775 /TorrentekPlusz torrentet SD kártyára tenni nem szerencsés. Hamar kinyírja a sok írás.
-
kutga
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #48137 üzenetére
Én a
/mnt
alatt szoktam mindent csatolni. -
///Krisz\\\
senior tag
Köszönöm, ez elég részletesnek tűnik, megpróbálom így.
Egy kérdésem lenne. A csatolt leírásban ha jól látom a mappát egy külső HDD-n hoztad létre. Én most kezdésnek a microSD kártyán szeretném létrehozni a mappát (ha működik és beválik ez a setup, akkor beruházok egy külső HDD-re). Azt írtad az előbb, hogy ne a home mappába tegyem.
Hol hozzam létre, hogy “kompatibilis” legyen a küldött leírással?
-
válasz
///Krisz\\\ #48135 üzenetére
Khm... [link]
Tedd fel a Pi-re az OMV-t, és a már a NAS-okról ismerős WEB-es felületen összekattintgatod, a megosztásokat, torrentet.
Ugyanakkor egy belépő NAS tényleg jobb választás lehet neked. -
///Krisz\\\
senior tag
Ebben biztos igazad van, de alapvetően nekem csak az lett volna a célom, hogy kiváltsam a jelenlegi NAS-omat, amire a leírások alapján ezzel a két alkalmazással alkalmas lett volna a Pi számomra.
Az, hogy eddig eljussak, hetekbe telt, mert sajnos nincsenek olyan leírások, amik végig vezetik a felhasználót egy adott alkalmazás beállításán, mindegyik csak rész infókat tartalmaz (például erről a jogosultságbeállításról, szinte sehol nem írnak, csak feltelepítik az alkalmazást, beállítják a config-ot és megy).
Még egy kicsit próbálkozom vele, de ha nem tudom megcsinálni, akkor inkább eladom a Pi-t, mert nekem nem ér ez ennyit, nem akarok hónapokig szívni 2 alkalmazás feltelepítésével és beállításával. Azt hittem ez ennél egyszerűbb lesz.
-
válasz
///Krisz\\\ #48133 üzenetére
Sokkal egyszerűbb lenne az életed, ha
- a Torrenteket nem a home mappádba teszed (Azt egy kis "burok" védi, senki más nem fér hozzá alapból, és ez így van jól.)
- megismernéd a Csoportokat. Egy fájlnak 3 jogosultságot beállítani. Egyet a tulajdonosnak, egyet a csoportnak, és egyet mindenki másnak. Pl. a Torrent mappa tulajdonosát állítsd át users-re.
Az users csoporthoz hozzáadod a transmission felhasználót, és a minidlna felhasználót (vagy amilyen felhasználót éppen hozzáadott a rendszerhez, és azt beállította magának)
Ezekután mindkét program egymás akadályozása nélkül hozzáfér a Torrent mappához. Sokkal egyszerűbb mint testreszabni a programokat, jogosultságokat, hogy egyszerre tudjanak hozzéférni/futni.
- a root nevében semmit nem futtatnál, mert egy programhiba esetén csúnya dolgokat művelhet, és jogosultsági problémákat is okoz, mivel az általa létrehozott fájlok tulajdonosa is a root lesz, vagyis mezei felhasználó nem fog hozzáférni.Ismerkedj meg a jogosultságokkal! Az elején fura lesz, de később megkönnyíti az életed. (A Windowsban is van jogosultságkezelés, ott is hasznát veheted ennek a tudásnak)
Ezt a transmission-os "receptet" ne hogy behelyettesítsd a miniDLNA-ra, mert azt is elrontod, ami eddig működött.
-
///Krisz\\\
senior tag
Én is erre gondolok, mert a Transmission-nél is ez volt a gond, csak nem értek a Linux-hoz és nem tudom, hogy pontosan hogyan kellene ezt megvalósítani. Ebben az operációsrendszerben a jogosultságkezelés valami elképesztően bonyolult.
Múltkor kutga-tól kaptam egy részletes leírást a Transmission-re:
sudo nano /etc/init.d/transmission-daemon
USER=horvathkrisztian
sudo nano /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/transmission-daemon.service
User=horvathkrisztian
sudo systemctl daemon-reload
sudo chown -R $USER:$USER /etc/transmission-daemon
sudo mkdir -p /home/$USER/.config/transmission-daemon/
sudo ln -s /etc/transmission-daemon/settings.json /home/$USER/.config/transmission-daemon/
sudo chown -R $USER:$USER /home/$USER/.config/transmission-daemon/
Csak van egy tippem, hogy ezekben nem lesz elengedő átírni a transmission szavakat miniDLNA-ra
Na mindegy, megyek tovább a másik topikba.
-
kutga
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #48131 üzenetére
Azt is, amit a kolléga írt, mármint hogy melyik felhasználó alól induljon?
-
///Krisz\\\
senior tag
Igen, a config-ban átírtam:
erről:
media_dir=A,/home/horvathkrisztian/Torrentek/Letöltve
media_dir=P,/home/horvathkrisztian/Torrentek/Letöltve
media_dir=V,/home/horvathkrisztian/Torrentek/Letöltve
media_dir=/home/horvathkrisztian/Torrentek/Letöltveerre:
media_dir=/home/horvathkrisztian/Torrentek/Letöltve
Sajnos nem, ugyanaz, működik a szolgáltatás, de nem látni a mappában lévő fájlokat.
Rendben, megpróbálom akkor ott, köszönöm a segítséget.
-
válasz
///Krisz\\\ #48125 üzenetére
Pedig ott a megoldás: access denied. Vagyis a megadott mappához nincs jogosultsága.
Amint a "horvathkrisztian" user nevében fog futni, lesz hozzáférése at adott mappához.
-
kutga
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #48128 üzenetére
A konfigot is átírtad? Működik most?
MOD
Amúgy lehet ezzel már inkább ide kellene mennünk.[link]
-
kutga
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #48125 üzenetére
'Permission denied' jogosultság hiányára utal.
ls -l
mit mutat ezeken a mappákon?Ha ugyanazon mappában szeretnél többféle médiát, akkor szerintem nem kell megadni a fajtáját,
elegendő, vagy létre is hozhatsz három almappát képeknek, videóknak, zenének.media_dir=A,/home/horvathkrisztian/Torrentek/Letöltve/[B]Zenek[/B]
media_dir=P,/home/horvathkrisztian/Torrentek/Letöltve/[B]Kepek[/B]
media_dir=V,/home/horvathkrisztian/Torrentek/Letöltve/[B]Videok[/B] -
///Krisz\\\
senior tag
Ezt írta ki nagyon sokszor:
Igazából nálam a képek, hangfájlok és a videók is ebbe a mappába lesznek, nem tudom, hogy ilyenkor beírom mindhárom kategóriához ugyanazt a mappát és törölhetem ezt az utolsó sor vagy meg kell hagyni.
Azt próbáltam, olyankor annyi lett az egésznek, akkor már nem csak a fájlokat nem látták az eszközök, de a DLNA szolgáltatás is eltűnt.
-
kutga
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #48123 üzenetére
sudo systemctl status minidlna
Ez mit ad vissza?
Az utolsó
media_dir
bejegyzés nem jó, nem definiáltad a média típusát. Auser
-t próbáld ki a saját felhasználóddal, neroot
-ként. -
///Krisz\\\
senior tag
Egy hete küzdök vele, de ez kifog rajtam, egyszerűen hiába jók a mappaelérési útvonalak, nem látja a fájlokat amik a mappában vannak, pedig maga a DLNA működik, mert elérem mindenhonnan.
Eddig ezeket a beállításokat csináltam vele:
sudo apt update
sudo apt upgradesudo apt install minidlna
sudo nano /etc/minidlna.conf
user=root
media_dir=A,/home/horvathkrisztian/Torrentek/Letöltve
media_dir=P,/home/horvathkrisztian/Torrentek/Letöltve
media_dir=V,/home/horvathkrisztian/Torrentek/Letöltve
friendly_name=Raspberry Pi 5
inotify=yessudo nano /etc/default/minidlna
USER=“root”
sudo systemctl restart minidlna
Rá tudnál nézni, hogy mit rontok el vagy hagyok ki?
(A mappanevét módosítottam a korábban küldöttekhez képest, azt nem elírtam.)
-
Helios
tag
SD kártya helyett érdemesebb lehet külső USB HDD-t használni. Azok sokkal jobban bírják a sok írást, és a Pi 3 már tud USB-ről is bootolni.
(Nekem Pi 2B-m van, az nem tud még USB-ről bootolni, de nem zavarja, ha boot partíción kívül minden más az USB-n van. Nálam így működik évek óta és így már nincs SD kártya gondom, nincs összekuszálódás és a torrentek is ráférnek. :) ) -
válasz
emilll #48109 üzenetére
Úgy tűnik, hogy csak olvashatóvá vált a kártyád. Próbáld partícionálni/formázni PC-n, és másolj rá pár fájlt.
De egy tesztprogramot is ráengedhetsz.thisdave
Cseréld le az SD kártyát. Nekem a Sony-val volt hasonló tapasztalatom, nem bírta hosszú távon, valami elpattant benne, de amint újrahúztam, megint működött pár hétig/hónapig. -
Kényszeres dolog is lehet mögötte, ha nincs rá magyarázat.
Még fiatal koromba én hetente raktam újra a win-t.Amúgy torrent azért össze tudja kuszálni a filerendszert.
Érdemes lenne rendszeresen futtatni egy fsck-t.
Illetve megelőzés képen mondjuk particionálni az SD kártyát, és külön particióra rakni a torrentet. (blogjaimat túrva találsz is leírást, hogy hogyan kell particionálni) -
thisdave
csendes tag
Sziasztok!
Dávid vagyok.
Adott egy Raspberry PI 3 és qbittorrentet használok.
32 bites minden.
Mi lehet az oka hogy fél évente újra flashelnem kell az sd kártyát?Köszi a válaszokat
Dávid -
emilll
tag
Igen, imagerrel készült és igen, a kód be van állítva meg az SSID és jelszó is, üzenet nincs. Nem az a gond, hogy nem csatlakozik a Wifihez, hanem hogy nem talál Wifi adaptert. Próbáltam több OS-sal is, több újratelepítéssel, de semmi nem segített. Találtam több megoldási javaslatot is, de azok se oldottak meg semmit.
Arra gondoltam, hogy valami valahol valamikor "elállítódott", megbolondult, és ha egy formázás és újratelepítés után még a csatlakoztatott bluetooth eszközökre is emlékszik (ami nem értem hogyan lehetséges), akkor talán erre az "elállítódásra" is.
A kártyán/pendrájvon kívül tárol valahol információt? Lehet valami "hard reset"-et vagy akármit csinálni, hogy mindent felejtsen el és olyan legyen mintha most vettem volna ki a dobozából?
Még firmware update-tel is próbálkoztam, de a legújabb van rajta, nem volt hova update-elni. -
kutga
nagyúr
válasz
emilll #48109 üzenetére
Első körben átnézném a
sudo raspi-config
alatt a beállításokat, ahhoz, hogy a wifi működjön először be kell állítani az országot, szerintem a BT beállításait is át tudod nézni ez alól.Wi-Fi is currently blocked by rfkill.
Use raspi-config to set the country before use.Nincs valami ilyen üzeneted boot után? Ha Raspberry Pi Imagerrel készíted el az os-t, abban egy csomó mindent be lehet állítani előre, többek között a wifi ország kódját is, úgy emlékszem.
-
emilll
tag
Sziasztok! A Pi4-esemen a WiFi adapter eltűnt, próbálkoztam egy rakás javaslattal amit a neten találtam, de semmi se segített.
Aztán egy újraindítás után a Bluetooth is eltűnt... Az se akart visszajönni sehogy. ?Mérgemben installáltam minden csomagot, ami feljött arra, hogy "bluez", ezután visszajött a BT. Aztán a Pi Imager-rel próbálkoztam más OS-szal, végül 2-3 próbálkozás után a Pi OS-hoz visszatértem, azt is 2-3-szor újratelepítettem.Azt vettem észre, hogy az pendrive formázása és a Pi OS újraírása, installálása után is ott van a Bluetooth eszközök között a billentyűzet, amit még a formázás és újrainstallálás előtt párosítottam. Aztán megnéztem és az összes "bluez" csomag is telepítve van - amiket szintén a pendrive formázása és az OS újraírása előtt telepítettem. Ez hogy lehet?? Hogyan tudom teljesen újratelepíteni a Pi OS-t, úgy hogy ne emlékezzen semmire? Hátha visszajönne a WiFi adapter.
-
EmptyParadox
senior tag
Ha magadnak hostolod pl. RPi-n, akkor ingyenes.
https://github.com/dgtlmoon/changedetection.io
https://hub.docker.com/r/linuxserver/changedetection.io -
Troy.
addikt
válasz
UberMutant #48092 üzenetére
Van egy RPI-om, de legalább 1 éve nem nyúltam hozzá és nincs is nálam jelenleg. Kétségem sem volt felőle, hogy működhet, csak az érdekelne, hogy progamozói tudás nélkül munkára lehetne-e fogni a kis eszközt.
#48104 EmptyParadox :
Köszi. 9 dollár havonta? -
wassermann
Topikgazda
-
EmptyParadox
senior tag
Ezt használom docker konténerben:
https://changedetection.io/ -
kutga
nagyúr
válasz
wassermann #48102 üzenetére
RPI4-es lapoknál már nincs ilyen korlátozás?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Ukrajnai háború
- Azonnali mobilos kérdések órája
- The First Berserker: Khazan
- iPhone topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Android szakmai topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- i9 11900K / RTX3090 / 64 GB RAM / 2 TB SSD / Windows Pro ++ 2 év Alza Garanciával! ++
- Koplett asztali konfig: i5-4440, 12GB RAM, modern számítógépház, billentyűzet+egér, 120GB SSD, 1TB
- Eladó konfig! I5-13400F 1TB SSD 32GB DDR4 RX6800 16GB!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- !TOP AMD PC! - AMD Ryzen 7 9800X3D - SAPPHIRE AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X
- HP Prodesk 600 G1 i5 4570T + 8GB RAM + Kingston 480GB SSD + Win10 Pro
- BrickAura PC - i7 6700, 16Gb, GTX 1070 stb.
- ITX gép - ASUS ROG B760 ITX, i5 14400F, 32 Gb, 2.5 Tb SSD, 650W SFX, RX 7800XT
- Turbózd fel a játék élményed egy felsőkategóriás PC-vel, amiről álmodni sem mertél! 0% THM
- 13.Gen i3 13100F / ASUS PRIME B760M-K D4 / 16GB 3600MT/s / ID FRZN A400 ARGB
- Csere-Beszámítás! No RGB Számítógép játékra! I7 6700K / GTX 1660Super / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkStation P330 SFF / ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest