Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Proxmox VE
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
-
IT café
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy a megfelelő topikot találtam-e meg a kérdésemre, ha nem légyszi irányítsatok már át olyan helyre ahol érdeklődhetek.
A kérdésem az lenne, hogy egy Raspi 3 B+-ra feltettem egy Kali Linuxot, majd erre feltelepítettem egy OpenVAS szervert. A Kali-val nincsenek terveim (nem is értek linuxul, nem is tervezem), csak arra kellett, hogy az OpenVAS-t fel tudjam tenni. Szépen fel is települt, minden beállításellenőrzés sikeresen lefutott. Az OpenVAS felületét böngészőből érném el a localhost-on (127.0.0.1:9392). Kali-t windowson a Putty programmal érem el, illetve az openvast is onnan indítanám. Arra már rájöttem, hogy csak akkor tudom elérni a localhost:port cím alatt, ha egy X szervert is indítok a Putty-val együtt, ilyenkor szépen bejön a bejelentkező felület, majd be is tudok lépni az oldalra. Sajnos azonban pár kattintgatás után egyszerűen befagy a teljes Raspberry, és semmit nem tudok kezdeni vele.
Emiatt lenne pár kérdésem:
1. Nem tudom eldönteni, hogy a Raspi lenne kevés ehhez a feladathoz (bár ezt azért nem hinném, mert a videoban ami alapján nekiindultam is Raspi 3-ast használ a srác, és ott szépen fluidan megy minden), vagy a Putty + Xming páros az ami kevés lenne.
2. Van-e esetleg arra lehetőségem, hogy egy ugyanabban a hálózatban lévő gép böngészőjéből elérjem az OpenVAS szervert úgy, hogy a Raspi LAN címét beírva + port szám elérjem a kezelőfelületet:
Ehhez már próbálkoztam néhány konfig fájl módosításával, mint pl. az ezeken a helyeken lévő fájlok:
/lib/systemd/system/Greenbone-security-Assistant.service --> itt a 127.0.0.1 címeket átírtam a 0.0.0.0 címre
/etc/default/greenbone-security-assistant --> itt is a 127.0.0.1 címet átírtam a 0.0.0.0 címre (mint GSA -address, illetve a Manager Address)
/etc/default/openvas-manager --> itt a listen 127.0.0.1 címét átírtam a raspi címére, ami a 192.168.1.5
Sajnos semelyik változtatásra nem történik semmi (természetesen újraindítva a szervizek, illetve maga a raspi is), akármilyen kombinációban változtatok. Ebben tudna-e valaki segíteni, hogy hogyan tudnám elérni a szervert a belső hálózatomon belül.
Előre is köszönöm a segítséget!El Psy Kongroo
Új hozzászólás Aktív témák
- War Thunder - MMO Combat Game
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Renault, Dacia topik
- EA Sports WRC '23
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Apple asztali gépek