- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SSD kibeszélő
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silεncε
őstag
válasz
pmonitor #16334 üzenetére
Jól gondolom, hogy még soha nem dolgoztál mással együtt egy kodbázison? Na, majd ha 6-8 fejlesztővel ugyanazt a kódot piszkálod, megérted.
Kicsit úgy érzem, te direkt úszól szemben az árral, hogy csakazértis meg mutasd, mindenki hülye rajtad kívül. Amivel nincs is baj, csak ez már durván kontraproduktív
-
opr
nagyúr
válasz
skoda12 #16348 üzenetére
Próbáltuk neki elmagyarázni, sokan, sokszor, sokféleképpen. Semmi értelme. Neki ez ugyan csak hobbi, de jobban tudja, mint bárki más, aki már x évtizedet belerakott, egyetem után. Plusz ugye már el is döntötte (hiszen van benne akár 3 hónapnyi főállású programozónak megfelelő tapasztalata), hogy ki az igazi programozó, és hogy minden senior hülye, hiszen Ő ugye nagyon okos, a seniorok meg nem úgy gondolkodnak, mont Ő, tehát triviális dedukció, hogy minden senior hülye. Legalábbis azok, akik ide írnak.
Milyen lehet, amikor valamiben tényleg szakértőnek gondolja magát? -
-
dqdb
nagyúr
válasz
pmonitor #16340 üzenetére
hol vannak már az ms-dos verziói?
Öööö .. például verziókezelőben? -
dqdb
nagyúr
válasz
pmonitor #16340 üzenetére
Értem. Vagyis adott egy közepes méretű rendszer 5-10 szolgáltatással, amelyek 60-70 céges libraryt használnak, akkor kiadáskor valaki szépen összemásolgatja ennek a 65-80 komponensnek a forrását egy mappába egy rakás időt elégetve, elteszi és készít róla biztonsági mentést. Aztán ha valamit nyomozni kell, akkor ezt a 65-80 mappát visszamásolod a helyére, felépíted belőle a forrásfát és nekiesel. Logikus.
Hogyan oldod meg, hogy egynél több ember dolgozzon egy rendszeren egyszerre, sokszor ugyanazt a komponenst érintve?
-
kovisoft
őstag
válasz
pmonitor #16332 üzenetére
Engem pl. véglegesen kitiltottak a C programozás témából. Kérdezd meg, hogy érdekel. Leszarom!
vs
Tehát ami bajom van az az, hogy véglegesen tiltanak ki valakit.
-
pmonitor
aktív tag
Nekem nem a hozzászólások törlésével van a bajom(ha van bajom egyáltalán. Mert mint írtam, túlzottan nem hat meg az egész).
Tehát ami bajom van az az, hogy véglegesen tiltanak ki valakit. Tiltsanak ki vkit max 1 hónapra. Ha újra elgurul a gyógyszere, akkor ismét, stb... Meg törölje a modi a flameket(felőlem itt is törölheti, mert ez is flame, ebben egyetértek). De a végleges kitiltást véglegesen megtiltanám.
Bár ha ez az üzletpolitikájuk...
-
opr
nagyúr
válasz
pmonitor #16330 üzenetére
Tokeletes pelda.
"Valószínűleg valamelyik moderátor törölte. Bár a tartalmukat elnézve nem baj, úgy sem volt benne semmi érdekes, csak a már megkezdett flame."
Tehat Ok is latjak, hogy jobb az ugy, hogy nincs az ott. Gondolom a torolt hsz-ek a Te baromsagaid voltak? Hoztad ezt a szintet meg ezeket a baromsagokat ott is, ha jol ertem, aztan betelt a pohar egy moderatornal.
Oszinten remelem, hogy itt is ez lesz. Plusz nyilvan mehet ez az egesz thread a levesbe mindenestol (nyilvan ebben az En hsz-eim is beletartoznak), tolem akar meg a tobbi hulyeseg is, aztan nyugodtan lehet az utolso hsz akar regi is, csak normalis. Ezerszer jobb lenne. Aki meg ennyi f@szsag kozott mer kerdezni, annak minden tiszteletem, es mint fentebb is lathato, segitunk szivesen, amig meg nem erkeztek es kezditek a flame-et meg a hulyeseget, addig ertelme is van. -
pmonitor
aktív tag
-
pmonitor
aktív tag
Nézd meg, hogy mikor volt utoljára abban a topikban érdemi hozzászólás! Na meg azt is meg lehet nézni, hogy 2007-től kezdve összesen mennyi hozzászólás volt. Erre büszkék lehettek!
Amint látom, a topiknyitót is kitiltották. Az nem is ember, akit nem tiltottak ki vmelyik topikból. Elvileg a fórumnak kellene megbecsülni a usereket. Én pl. gondolkodtam a prémium tagságon, de ezek után... Aki gondolkodik rajt, még őt is lebeszélem róla! -
pmonitor
aktív tag
>Ez alol kivetel, ha valaki kerdez.
De ha kérdez vki., akkor is csak annak segítesz ugyebár, aki szimpi és tetszik a stílusa. Ha nem szimpi, vagy nem tetszik a stílusa(mint pl. az enyém), akkor a kérdezőnek sem segítesz, hanem leszarod. Egyébként a kérdésem után odaírtam a megoldásom(amúgy nem a google segített), mert bárki belefuthat hasonló helyzetbe. Bár mint írtam, szerintem nem olyan hatalmas olvasottsága van a fórumoknak(nem véletlenül). Engem pl. véglegesen kitiltottak a C programozás témából. Kérdezd meg, hogy érdekel. Leszarom! Még ha olyan nagy olvasótábora lenne ennek a fórumnak(és ezen belül annak a topiknak), akkor talán... De lehet, hogy még akkor sem...
-
nevemfel
senior tag
A bsc-n 20-30%-os a lemorzsolódás, kíváncsi vagyok, ezen a bprof szakon milyen arányok lesznek. Oké, hogy kevesebb a matek, az elmélet, de tényleg mindössze fél év a különbség, és az nagyon nem sok.
Egyébként ahogy olvasom, lesz átjárás bprofról bsc-re is. Az is lehet, hogy bsc-ről bprofra is, főként a bsc-ről lemorzsolódóknak.
-
opr
nagyúr
válasz
pmonitor #16315 üzenetére
1) Pont leszarom, az egeszrol uvolt, hogy egy gusztustalan "moneygrab", es biztos vagyok benne, hogy ezzel az egyetem is teljesen tisztaban van. Sot, nagyon, de nagyon meglepne, ha a profok nem morognanak az egeszre. Bar az igaz, hogy egy bootcampnel/OKJ-nal azert biztos jobb. De ez nem nehez, mert hoszabb is.
2) Nyilvan, hiszen ugy van bereklamozva, hogy olcsobban es gyorsabban kapsz egyetemi diplomat. Ami legyunk joindulatuak, es nevezzuk egy feligazsagnak. Az se lepne meg, ha tobb jelentkezo lenne ra, mint a sima bsc-re. Plusz olyan szempontbol backupnak jo otlet is lehet, hogy ha valaki nem kerult be pontokkal a sima bsc szakra, akkor elkezdi ezt, megcsinal egy evet, aztan valt bsc-re.+1: Siman el tudom am kepzelni, hogy ezt az egeszet nem azert hoztak letre, merthogy jajj az OKJ-k meg a bootcampek elveszik a tehetseges diakokat, hanem azert, mert kicsontoztak az allamilag tamogatott egyetemi letszamokat, es ezzel probalnak tuzet oltani. Aztan ugyis olyan lemorzsolodas van, hogy majd szepen lassan terelik a diakokat a bsc fele, amikor mar van hely boven.
-
opr
nagyúr
válasz
cattus #16313 üzenetére
Ha nem bsc-t ad, akkor pont ugyanannyi ertelme van, mint elkezdeni egy bsc-t es 2 ev utan abbahagyni, aztan elmenni dolgozni. Plane, ha kulfold a cel. Ott nem ismerik ezt, tehat kb az OKJ-vel meg a bootcamp-ekkel egy szinten fogjak kezelni (ami a ~semmi megfeleloje). Egy "normalis" kepzesnel, meg ha nem is vegzed el, mondhatod, hogy penzugyileg ugy alakult, hogy muszaj volt foallasban dolgoznod, es le van tudva a dolog, tehat pont ugyanannyit er, mint ez, csak kevesbe neznek rad majd furan, hogy megis, akkor most van diplomad, csak nincs?
Lehet csak En vagyok hulye, de szerintem semmi ertelme az egesznek. Ha mar egyetemmel akar valaki szivni, akkor csinaljon rendes egyetemet, fel ev ide vagy oda loszar. Ha ket eves lenne a kepzes, akkor meg azt mondanam, hogy ok, legyen, de igy tenyleg zero ertelme van.
Szerintem mindenki, aki ezt a bprof baromsagot fogja csinalni, nagyon meg fogja kesobb banni, es ugy fogja gondolni, hogy mekkora retard volt, hogy egy fel ev sporolasert (ami mellett ugyanugy dolgozhat) egy ilyen sehol nem ismert es nem elismert baromsagot csinalt egy rendes bsc helyett. Vagy az lesz, hogy beszamitja a krediteket/targyakat, es visszamegy bsc-re kesobb, ha akar valamit ero diplomat, de ott biztos, hogy nem fogjak engedni, hogy fel ev alatt behuzza, tehat meg minuszba is jon ki.
Most, hogy mar ertem mi ez (ezuton is koszonom az infokat meg a linkeket), mindenkinek azt fogom tanacsolni, aki ezzel kapcsolatban kerdez, hogy kerulje el jo messzire, mert a semmiert cserebe szivatja magat.
-
cattus
addikt
BProf:
- egyetemi képzés, BProf diplomát ad a végén (nem BSc)
- elvileg "gyakorlatorientáltabb", kevesebb matek, utolsó évben egyetemmel szerződést kötött cégnél lévő projektmunkán tudsz dologzni
- BME-n 3 éves, tehát 1 félévvel rövidebb, mint a BSc, tárgypótlással lehet menni MSC-reHa külföldre mész, szerintem még kevésbé nézik a diplomádat (vagy hogy eleve van-e, nekem se számított), mint belföldön, tekintve hogy még nagyobb lehet a szórás az országok között és jóval kevésbé ismerik a külföldi egyetemeket.
-
coco2
őstag
Anno VS2008-as időben az installer project-nek volt olyan opciója, hogy custom alkalmazás futtatása install után. Beraktam egy exe-t az install csomagba, és az installer azt is lefuttatta. Most VS2019 alatt az installer-hez nem találok olyan opciót
Ha küzdött már meg valaki a problémával, egy jelzésnek örülnék.
Köszönöm.
-
coco2
őstag
válasz
legendz #16300 üzenetére
Szoktál te T2 csatornát nézni? Ezt itt ajánlom figyelmedbe.
-
pmonitor
aktív tag
>Lassan ott tartunk, hogy nem is fognak oktatni matekot.
-
Silεncε
őstag
válasz
skoda12 #16305 üzenetére
Ez vicces, nekem a teljes értékű SZTE-s proginfo diplomám volt 3 év (6felev). Ott a bprof ha jól tudom, két év
opr: ez valahova a felsőoktatási szakképzés meg a BSc közé akar beékelődni, de én nem látok ekkora “piaci rést” köztük. De egyébként igen, a reklámszöveg az volt, hogy nem lehet belőle egyenesen MSc-re menni, hanem kell még +1 év, ha valaki akar. Én olyanokat hallottam tanároktól, hogy főleg a matekot nyirbaltak meg (ofc), pl nekünk volt alga1-2, 1-1 félév, ebből csináltak 1 féléves tárgyat, akkor a számtudos tárgyakat összevonták (formális nyelvek, bonyolultságelmélet, stb). Én legalábbis ezt hallottam anno
-
opr
nagyúr
válasz
skoda12 #16305 üzenetére
Eskuszom nem ertem. Vegigolvastam a cikket, de annyira mismasol, meg tele van marketing bullshittel, hogy nehez. Tehat ez egy olyan kepzes, ami
a) Fel evvel rovidebb, mint a bsc, de ad diplomat, de nem bsc (hanem milyen???) diplomat ad? Vagy nem nemzetkozileg elismert diploma lesz, csak annak lehet hivni, mert egyetem adja?
b) Fel evvel rovidebb, es ugyan nem "teljes erteku", hanem konnyitett kepzes, de a vegen egy rendes bsc diplomat kap az ember, annyi hatrannyal, hogy ha akar msc-t is, akkor be kell hoznia azt a fel evet, amivel a bprof kepzes rovidebb volt?Elobbi esetben a letezo legnagyobb baromsag az egesz, utobbi esetben viszont ha valaki kulfoldon akar elhelyezkedni, akkor zsenialis es erosen ajanlott.
Kulfoldon ugyis csak annyit latnak, hogy van bsc-je, valami kelet-europai random egyetemrol. Igen, kulfoldon pont ennyibe nezik az ELTE-t es a BME-t is, nem is hallottak meg egyikrol sem, meg le se szarjak, kb ugy kezelik, hogy a helyi alsopolcos egyetemmel van kb egy szinten. Ami amugy orbitalis baromsag, sajat tapasztalatok alapjan siman mehetne a felso polcra (ha nem is ivy league, de eggyel az alatti szint), de mivel senki nem ismeri oket, senki nem fogja elhinni ugysem.Szoval a fentiek alapjan, ha rendes bsc diplomat ad, akkor nagyon fasza. Ha olyan "diplomat" ad, amin viszont van valami extra kikotes, amitol nem szamit teljes erteku bsc-nek kulfoldon (ahol ugyse tudjak mik a szakok nevei es mit jelentenek, es amugyis le se szarjak), akkor viszont inkabb a bsc ajanlott.
Kicsit meg tovabb gondolva... Baszki, En nem kockaztatnek. Fel ev az kb semmi, jobb biztosra menni.
-
skoda12
aktív tag
Hát én nem nagyon láttam másik országban hasonló képzéseket, mondjuk nem is sokat kerestem, de szerintem ha egy ilyen papírral elkezd az ember külföldön állást keresni, akkor nem nagyon tudják hova tenni szvsz. Annyival lehet több a bootcampes papírnál, hogy random kft helyett egy egyetem adja hozzá a nevét, de mégsem BSc.
Most gyorsan rákeresve egy ilyet találtam: [bsc-vagy-bprof-ez-itt-a-kerdes]
Hm, ahogy átgörgettem a tantervet látom, hogy BME-n 6 féléves. Akkor valószínűleg a szóró tárgyakat könnyítették, de a képzési idő maradt. Eltén úgy emlékszem 4 féléves volt a párja.
-
opr
nagyúr
válasz
skoda12 #16303 üzenetére
Es ezek sikeres kepzes utan milyen papirt adnak?
Szerk: Amugy a tanterv nem tunik rossznak, egy bootcamp-nel biztos jobb. Kerdes az, hogy ezek a kreditek amugy beszamitodnak-e, ha a kepzes utan ugy dont az ember, hogy megis kene az a bsc, akkor eleg csak a maradekot elvegezni, vagy hogy van ez?
Igy elso blikkre amugy azt mondanam, hogy jobban jar az ember akkor, ha beiratkozik rendes bsc-re, aztan ket ev utan elkezd dolgozni, az egyetemet meg befejezi estin/levelezon.
-
skoda12
aktív tag
-
opr
nagyúr
válasz
legendz #16300 üzenetére
Reszemrol meg nem is hallottam ilyenrol, sot, oszinten szolva elkepzelni sem tudom, hogy ez megis mit akar takarni. Mi lesz a munkaja es hol annak, aki ezt elvegzi es szakmaban talal allast?
Van valami linked a kepzesrol, targyakrol, felepitesrol, ilyesmi? Ugy talan konnyebb lenne segiteni, mert oszinte leszek, elsore errol a komborol ez jutott eszembe.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- Lehetnek még fordulatok Honor 400 ügyben
- Eredeti játékok OFF topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5500 FULL-HD IPS Intel core i5-8365 16gb ddr4 256gb ssd windows 11
- NAGYKIJELZŐS HP 17col FHD / Intel i3-11generáció / 8gb RAM / 256gb SSD / Windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest