-
IT café
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben360
senior tag
Jó ötlet ez a topik,kiváncsi leszek hogy meddig lesz életképes,illetve hogy a moderátorok nem lövik-e le.
Nekem 47 pfl9664-em van és nagyon elégedett vagyok vele,mind szolgáltatásban és képminősegben is,meg a dizájnja sem utolsó.
Milyen tapasztalatot gyűjtöttél a házimozi-show-n??Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
Hát ja az 5605 az nem rossz tv,LED-es is meg viszonylag megfizethető kategória.
Pedig az ambilight megdobja a moziélményt,és ráadásul pihentetőbb a tv nézés.
Nekem sincs a falra szerelve de így is látványosan néz ki,a gyártó szerint elég ha 25 cm-re van a faltól!Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
Ez így nem teljesen igaz.
Ott van a 9604 és a 9664 pl színben teljesen egyformák,de a 04-es 100HZ 2 ms, a 64-es meg 200HZ és 1 ms válaszidős, másik eltérés a 64-es jóval vékonyabb, és a kávája is keskenyebb!Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
válasz sztomi1981 #50 üzenetére
Azt meg ki mondta,hogy az eldzsí panelos az nem jó??
Az enyémben is az van (47pfl 9664) és tökéletes.
És igen tényleg olyan jó az ambilight!Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
válasz sztomi1981 #52 üzenetére
Az LG-nél az elektronika nincs a helyzet magaslatán,nem pedig a panel azért ólcsóbb szerintem.
LED-eset én még nem vennék annyival nem jobb mint amennyivel drágább,pláne hogy kevesebbe kerül a gyártása mint a CCFL-nek.Max fogyasztásban jobb,de nem sokkal.
A plazma az más technológia,nem érdemes összevetni az 5405-tel amit kinéztél.A konzolhoz meg teljesen fölösleges a 100Hz,csak növeli az input lagot!Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
Ez így igaz,mondjuk Én csak 4 hónapja használok philips lcd-t de nem nagyon vennék mást!Nem is értem, az anyatopikban állandóan szapulják,főleg tudjukki,de szerintem igazságtalanul teszi!!
Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
Szinte mindegy hogy melyik philipset választod,tv nézésre mindkettő alkalmas.
Mondjuk Én a 7605-t választanám ha van rá keret,az ugye idei modell és fejlettebb az ambilightja is.Ha van rá lehetőséged nézd meg élőbe mindkettőt és úgy dönts!Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
-
Gaben360
senior tag
Hát akkor passzolok,azért kérdeztem hogy milyen felbontáson csinálja,mert a leírásban az szerepel hogy 720p-50 Hz,60 Hz az 1080p pedig 24-25-30-50 és 60 Hz.
Arra gondoltam hogyha a videókártyát 24 Hz-re állítod akkor nemigazán komálja a 720p-t!
Esetleg még azt nézd meg hogy a pixelplus kapcsolat ki vagy be van kapcsolva,más ötletem nincs!Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
válasz Coyote2000 #147 üzenetére
Az Én philipsem is ambilightos,és mégis LG panel van benne!
Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
válasz Coyote2000 #153 üzenetére
De az enyém nem olyan régi és nem is 7xxx széria,hanem 2009-es 47 pfl 9664.
-
Gaben360
senior tag
Más képjavító technika van bennük.A 7xxx pixel precise hd a 8xxx már perfect pixel hd ami tavaly csak a 9xxx szériába volt.A 100hz alap mind a kettőnél,sőt már az 5-ös széria is 100hz-es az idén.
-
Gaben360
senior tag
Háát nem tudom,olyan egetverő nagy különbség nem lehet,hacsak nem vagy vájtszemű.
Ha van is különbség akkor az talán az sd adásoknál érzékelhető hd tartalommal biztos nem.
Írtad hogy sok a meghibásodás a philipseknél,hát szerintem meg pont hogy nem.
Itt még nem nagyon írtak a tulajok hogy ez meg az elszállt rajta,pláne az újabb készülékeken,vagy hogy inhomogén lenne a kép,vagy zavaró bevilágítás és még sorolhatnám.Ellenben nézz be a samsung topikba,na ott írnak egy két szépséget a tv-ikről,és nem páréves készülékekről van szó hanem az idei modellekről!Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
Szerintem kár hasonlítgatni a panát a philipshez mert két különböző technológia.Mindkettőnek vannak előnyei meg hátrányai is,Te kell eldöntsd hogy miben akarsz komprumisszumot kötni.Bármelyiket is veszed egy médiaplayer vásárlása erősen ajánlott,megspórolsz egy csomó idegeskedést.
-
Gaben360
senior tag
Nemigazán értem hogy miért is akarsz egy 16:9-es tv-n szinte mindig 4:3-ba tv-t nézni?
Ezek a tv-k már egész jól jelenítik meg a 4:3-as adást 16:9-be is.
Ha Te igy akarsz tv-zni,akkor a G20-at szerintem hanyagold,mert akkor nézheted kétoldalt a szép szürke csíkot fekete helyett!Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
Persze széthúzva,melyik tv nem úgy jeleníti meg?
A" jól"úgy értettem hogy annyra már nem laposak az emberek mint régebben.
Egyébként több lehetőséged is van.4:3,16:9,széles nagyítás,nem méretezett.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
Ha elég a 32"akkor 5605 vagy 5625,ha kicsit nagyobb kellene akkor 37pfl 5405.
Az 5605 backlit LED local dimming nélkül,az 5405 pedig ccfl,mindkét modell 100hz-es.
Ez ami belefér a 150k-s keretbe.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
-
Gaben360
senior tag
Szerintem nézd meg élőben és eldöntöd hogy melyik szimpatikusabb.
Egy tv médiaplayere sem tökéletes,még a samsungé se,de viszont a philipsnél alacsonyabb az inputlag.Nem akarlak rábeszélni a philipsre,meg lebeszélni se a samuról.
Kb. 1 órája voltam a szomszédnál tv nézőbe az alany egy 46B7000-es és mkv samplét próbáltunk ki rajta és meg kell mondjam nem estem hasra tőle.Mondtam neki hogy valamit próbáljon állítani az ő szeme után mert ez ebben a formába elég gáz.
Azért mondtam ha lehet akkor élőbe nézd meg,nyomkodd őket ha hadják,mozgasd meg őket melyik recseg ropog stbstb.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
Az lehet hogy tavalyi modell,de ez a ccfl csúcsa a philipsnél,szerintem elég sok idei modellt is lealáz még mindig.Az a 200k-s ár elég nagy akció lehetett,mivel nemrég hírdettek egy ugyanilyet itt a ph-n 270k-ért,persze az sok érte egy kicsit,de nem is 150k a reális érte.
-
-
Gaben360
senior tag
-
Gaben360
senior tag
Ha Neked jobban bejön a G20 akkor azt kell megvenni és kész,itt senki nem mondja pisztolyt tartva a fejedhez hogy márpedig philipset vegyél!
Kompromisszum kérdése az egész,hogy ki melyik technológiát válassza nameg a felhasználási terület.Én például nem akartam 500 órát járatni azt a készüléket amelyikért kiadok egy vödör pénzt,pláne hogy napi 1-2 órát van használatba.
Számold ki hogy az hány hét bejáratás!
Nameg én xboxozok meg használom a nettv-t is ami valjuk be huzamosabb ideig nem tesz jót a plazmáknak az első 500 órába meg főleg.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
válasz #09634560 #370 üzenetére
Szerintem meg Te értettél félre valamit,azt mondtam hogy Én konzolozok,de ezt nem a bejáratásra értettem,hanem a felhasználási területre!
Nameg Én látom a plazma vibrálását és ez zavar,azért is írtam hogy kompromisszum kérdése is!
De kövezz meg nyugodtan hogy nekem az lcd jobban fekszik!
Úgylátszik mindegyik topik kezd átmenni CSAK A SAMSUNGOT SZABAD VENNI meg ha nem samsungot akkor meg plazmát min 60"-sat topikba!Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
-
Gaben360
senior tag
válasz ->Raizen<- #697 üzenetére
Nem csak a háttérvilágítás lesz sötétebb??
-
Gaben360
senior tag
Bár nekem nem 7-es szériám van,de elég fura amiket leírtál. A felhősödést még aláírom meg a menü belassulását is,de a többi szerintem beállítás kérdése!
A külső eszköz összerendelését sem igazán értem,mert melyik tv-n automatikus?? Hacsak nem eggyező márkáról van szó akkor biztosan nem ismeri fel a philips tv az lg dvd-t! A filmek kockásodását meglehet szüntetni egy médiaplayer vásárlásával mert a beépített nemsok érő! A fekete nem fekete az lg-hez képest,na ez is fura mert valószínű hogy ugyanaz a panel van bennük!
Az ambilight nem látszik?? A 2010-es philips tv-k ambilightja alkalmazkodik a fal szinéhez,talán be kellene állítani! Mindenképp frissítse a legújabb firmwarre első körben,aztán pedig látogassa meg a flatpanels hd oldalt,ott kalibrált értékeket adnak meg a tv tesztekben,biztos megtalálja az ő tv-jének a megfelelő beállításait is! Ha ezek után sem lesz jobb amit kétlek,akkor szervíz!Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
válasz Joe_Muad_Dib #714 üzenetére
Lehet azé'mer mindkettő japán?
Viccet félretéve ma ez már nem így működik,bár azt nem tudom hogy Ő hogy érti a hozzárendelést.Mert a bemenetekhez való hozzárendelés nem túl bonyolult dolog!Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
válasz Stukker1987 #728 üzenetére
Szerintem cserélj HDMI kábelt.
A második kérdésedre a válasz nem. Szerezz be egy médiaplayert,sokkal jobban jársz!Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
Hát ha játékra is kell akkor az 5605 a jobb választás,mert alacsonyabb az input lag mint a 7605-n. A 7605 javára az ambilight meg a net tv szól,de az 5605 backlit ledes ami jobb megoldás mint az edgelit,mert ugye ott jelenvan a felhősödés(clouding).
Ha Neked nem fontos a net tv meg az ambilight,ami mondjuk jó dolog,akkor a helyedben az 5605-t venném.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
Nem.
A philips lejátsza,de a felirat az felejtős,mindenképp szerezz be egy médiaplayert sokkal jobban jársz,mint akármelyik tv beépítettjével.
Febi:
A philips hangja biztos hogy jobb egy fokkal mint a sonyé!
Az ambilight tényleg megfizethetetlen,Én már nemnagyon vennék anélkül tv-t![ Szerkesztve ]
-
Gaben360
senior tag
De az országot hogy állítod??
Szintén pfl9664,nálam csak régiót lehet választani(kelet-európa,nyugat európa,franciaország,egyesült királyság)
Vagy csak Én vagyok béna?Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Gaben360
senior tag
válasz truckerboy #923 üzenetére
Nem!
Az edge led visszalépés a direkt leddel szemben,ha a 7 széria is direkt ledes lenne akkor megérné azt választani,de így nem.Meghát 46"vs.42"Én biztos a nagyobbat választanám ami igaz nem ambilightos,de viszont nincsenek homogenitási problémái mint az edge ledesnek.A 42" IPS panellal szerelt,míg a 46" sharp xVA paneles.Ajánlom a flatpanels Hd oldalt ott tesztelik mindkét szériát,kalibrálva!Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hálózati / IP kamera
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Havi limitet kap a GeForce Now
- DUNE médialejátszók topicja
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest