Új hozzászólás Aktív témák

  • dízelracer

    senior tag

    válasz rob210 #14384 üzenetére

    Egyik kutya másik eb. Széchenyi mondta anno de 1:1 érvényes a mindenkori magyar politikai elitre:

    "Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan marad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor a nemzet aljas, vagy műveletlen."

    Magyarok vagyunk, ez már régen is így volt, most is így van és így is lesz mindörökké. Megszoksz vagy megszöksz. Én az utóbbi lehetőséget egyre komolyabban fontolgatom.

    Ebből az idézetből két dolgot emelnék ki:

    1: "ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára"

    A magyar nem bölcs és becsületes nép.

    2: "a nemzetben van a hiba. Akkor a nemzet aljas, vagy műveletlen."

    Ez viszont stimmel. Bárhová nézel mindenki minden szinten mutyizik, feketézik, seftel amivel csak tud. Manapság a korrupció, lopás, csalás sosem látott méreteket ölt. Itt becsülettel "melós" fizetésből lehetetlen megélni, házat építeni, családot alapítani. Bevallom egy ideje én is keményen feketézek. Különben sose jutnék egyről a kettőre. Ez van. Alkalmazkodni kell a körülményekhez különben elnyomnak, eltaposnak, átgázolnak rajtad. Egyszer élünk. Ha az élet nem fair akkor én miért legyek az?

    Na de dobom a témát mielőtt még a kezemre ver valaki politizálásért. :)

Új hozzászólás Aktív témák