Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
fusson a rendszer reklámok nélkül
Ez nem lesz 100%-os, használhatsz AGH-t, PI Hole-t, Zenarmort, stb. Csak a hirdetési oldalakat tudja szűrni. Ha az adott site-on belülről jön a reklám, cseszheted. Lásd Reddit. Talán a végponti megoldás segíthet egy kicsit a dolgon (pl. browser plugin), de teljes reklám mentességben ne reménykedj -
Nálam pontosan ez az összállítás futott jó darabig, aztán elöszőr cseréltem a NIC-et két portosra és egy switch-re, majd a sziamiui routert egy Cisco AP-re.
A Hp T620 plus most is kiszolgálja a router/tűzfal funkciót 4 GB RAM-mal DIGI 100/300 netnél, szerintem egy gyorsabb nettel is ellenne, mert max letöltésnél is 50 % a max proci terhelés. Én nem virtualizálák, ráraknám a helyedbe a vasra a cuccot. -
Patice
nagyúr
Nekem is ilyen vasam van, de natívan fut rajta a pfSense.
Erre pont elég a 16 GB SSD, meg a 4GB RAM.
Sztem felesleges virtualizálni.
Nálam ez a gép a router, ez adja az IP-t, ez szűri a reklámokat, ez az átjáró a netre.
30 eszköz van rajta non-stop, többi ahogy igényli.
Volt már 50+ is, akkor sem volt fennakadás.
Mögötte nálam TP-Link Omada switchek és AP-ok, Syno NAS-on megy hozzá a kontroller.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
a proxmox stabil, ha nem szemeteled tele. De a host mentése sem árt néha.
Opnsense kezeli szépen a VPN dolgokat, már a Tailscale is van pluginként. Kipróbálásra elég a vas, utána hogy mennyi torrent, plex konvertálás vagy akármi lesz még... akkor majd látod, h mit bír.
Nálam sincs bridge a routeren, dmz van az opnsense, kész. Érezhető hátránya nincs, biztos jobb a bridge, de a kínai fw-t elég macera felrakni, elengedtem.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
kisskd
tag
Esetleg nézhetsz PCEngines APU cuccokat is, kb. az a bele, mint a T620 Plusnak, ritka, de cserébe még kisebb, és hálókártyát sem kell kergetni (manapság az i350 is eléggé ritka kincsnek tűnik... vagy én keresek rossz helyen?).
A VM-ként való futtatás is megoldható, de sok olvasgatás, meg agyalás után nekem úgy tűnik, 1-2 alkalom után, amikor a hypervisor-router egymásra utaltság megszívat, megunod.
Erőforrásban kérdés, VM-ként mire raknád, illetve mit értesz pár VPN alatt (milyen protokollal, milyen sebességet akarsz, hány szálon).
Btw. ha már virtualizálva van az OMV is, miért jó azon belül, dockerbe futtatni ezt-azt, meg vpn-ezni is róla? VPN-t intézze a pfSense, a docker meg kapjon egy külön VM-t. Mifelénk a router után a második legfontosabb pont a NAS, minden más arra van utalva, ha a virtualizálás miatt nem fáj plusz 1 rendszert üzemben tartani, én tuti nem raknék smit az OMV-re, ami nem szorosan a fájlkiszolgálás részért felelős. -
Patice
nagyúr
Nálam HP T620 Plus-on megy hibátlanul.
Eddig alap router feladatok + reklámblokkolás fut rajta, de alig eszi a procit (5-10%) között ingadozik.
Nem lehetetlen egy vason VM-ként futtatni, csak figyelni kell arra, ha valami miatt restart kell.
Idővel én beszereznék neki egy dedikált vasat, vagy figyelném az apróhirdetéseket...Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Automata kávégépek
- Sweet.tv - internetes TV
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Civilization VI
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- További aktív témák...
- Bebetto Luca 2in1 babakocsi - mózeskosár és sport résszel
- ASUS GeForce RTX 5080 16GB ROG Astral OC (ROG-ASTRAL-RTX5080-O16G-GAMING) garanciális bontatlan
- MSI MPG Z390 Gaming Plus + i5 8400 + Cooler Master + 16 Gb HyperX 2.400 Mhz Beszámitok!
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó
- ThinkPad T14 Gen1 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest