Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aerol

tag

sziasztok,

egy (jó) ideje tervezem, hogy összerakjak egy opnsense vagy pfsense rendszert. Van hozzá egy HP T620 Plus gépem (4gb ram, 16 gb m2 ssd, fejleszteném 16gb ram-ra és kb 256 v 512gb m2 ssd-re), 4 portos (I350-T4) hálókártyám. Van még egy Xiaomi Mi3RG router-em padavan szoftverrel.

Kb 10 eszközt kéne kiszolgálnia a rendszernek: tv és pi4 kábelen, mobilok, laptop, pc, kamera wifi-n. Pi-n lóg egy hdd és fut rajta egy omv, docker-ben pár szokásos cucc, jellyfin, letöltések ilyenek. :DDD Netem kb 100-as, ráadásul, ahogy olvastam a szolgáltató ONT eszközét kicsit nehézkes bridge módba tenni, osztrák magentáról van szó. Ez lehet, hogy a későbbiekben probléma lesz. :U

Amit szeretnék elérni elsőre, hogy fusson a rendszer reklámok nélkül. Később mindenféle szűrést, blokkolást (ha a vas is engedi). VPN-en menjen át a forgalom és elérjem az otthoni tartalmakat, szintén vpn-en akár telefonról v laptopról. Ehhez van egy ddns-es címem, ami pár hónapja működött.

Az egyik nagy kérdés, hogy erre elég lesz a hw, vagy inkább nézzek kicsit erősebb konfig után, ha igen, akkor kb miket ajánlotok? :F

Mennyire jó ötlet előbb Proxmox-ot és arra
    opnsense/pfsense-t feltenni. Snapshot miatt értem, hogy jó, de ha maga a Proxmox száll el, akkor minden is. Egyelőre nem hiszem, h más rendszert virtualizálnék. Aztán persze lehet, hogy ezt a omv/docker témát is ezen futtatnám.

Előre is köszi a segítséget. :R

Új hozzászólás Aktív témák