Új hozzászólás Aktív témák
-
tobi''
tag
válasz csinturi #1050 üzenetére
Üdv!
Én elértem mindent mivel a kliens gépem egyszerre tudott csatlakozni (két hálókártya végett) a thome eszközéhez és a tűzfalhoz is (nyilván a thome és a pfsense külön hálón, külön címmel kell hogy legyen). Ha thome hálóval raktad fel, akkor proxmox alatt a PVE-NETWORK résznél a VMBR0 alatt a thome által kiosztott címet látod. Ennek a mac címét meg tudod nézni a thome eszköze alatt, majd átdugva a pfsense tűzfal hálójára tudsz kiosztani a mac címnek egy fix címet, amit aztán (egy újabb átdugás után) átírsz VMBR0 alatt (cím/cidr, a gateway pedig a pfsense elérhetősége), katt apply configuration, majd (megint átdugva a kábelt) böngészőben megadod ezt az új címet a portjával és ezután el kellene érned a proxmox és a pfsense felületét is.
Én is átírtam így, hogy minden a tűzfal után legyen, majd a thome eszközén lezártam a tűzfalat minden irányban. A telekom nálam PPPoE és bekapcsoltam a PPPoE passthru-t, ha netre van szükségem a thome hálóján át, hamar rá tudok állni. -
őstag
válasz csinturi #1047 üzenetére
Nem pfsense, hanem általános hálózati hibakereséssel kezdenék:
Első körben a kiosztott, foglalt IP címek között néznék körül, hogy a keresett gép kapott-e és ha igen mit kapott. Ha kapott, akkor azon el tudod érni, ha nem kapott, akkor kéne kideríteni, hogy miért nem kapott? A VM Hostnak nem volt beállítva fix IP?[ Szerkesztve ]
-
tobi''
tag
válasz csinturi #948 üzenetére
Nyitva kell lenni, viszont ha rules-wan alatt engedve van adott porton a forgalom, azt egy aliasba szedett networks gyűjteménnyel lehet szűkíteni (source alá aliasod), pl. hogy csak magyar IP címről lehessen elérni [link] , OPNsense alatt olyan 200-al adagoltam be copy-paste. Talán pfSense pfBlockerNG-vel is lehet szűrni, aki azt használja az majd megmondja, esetleg.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- ASUS routerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro - Silver 100% Akku - Használt, karcmentes állapotban - 3 hó gari
- iking.hu - Sony Sepia 1 VI - Khaki Green - Karcmentes, kipróbált állapotban - 3 hónap garanciával
- iking.hu Samsung Galaxy Z Fold 6 - Navy Blue - Használt, megkímélt állapotban - 2027. 09. 24.-ig gar
- LG 34UC79G-B Monitor eladó!! 2560x1080 Freesync IPS 144Hz
- iPad Air 4 (2020, WIFI, 64 GB)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest