Új hozzászólás Aktív témák
-
nem, semmi nem változott, csak a kea be, régi ki. egy napig jó volt. majd kipróbálom vmikor, egyéb baja is volt a lease listával, arra jött patch.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
scream
veterán
Köszi, egyelőre jegeltem a témát, mert végül Tailscale-t üzemeltem be az újratelepített pfSense CE-n.
Egy "kicsit" elvette a kedvem az IPv6-tól a szenvedés, amit leműveltem - és valszeg nem a pfSense+ hibája, hanem még valamikor, valamit az elején (install után) biztos állítottam és amiatt nem ment - legalábbis az OpenWRT és OPNsense tapasztalat alapján (mmint, hogy ott egyből, extra konfiguráció nélkül ment) ezt gondolom.
Ha megint nekivágok és valamiért nem menne, akkor igyekszem ezt észben tartani és majd megírni, hogy megoldotta-e esetleg a gondot.
--
Amúgy csak nekem fura, hogy egy szolgáltatónál kb semmi hivatalos dokumentáció nem található meg egy szolgáltatott szolgáltatással (ejj, deszép megfogalmazás) kapcsolatban - ugye most az IPv6 beállítása, PPPoE passthrough mellett.
Nem arra gondolnék ezalatt, hogy minden router/tűzfal rendszerre részletes leírás, hanem legalább legyen egyszer, egy helyen leírnva az alapvető beállításokat (/56, DHCPv6 WAN, Track interface LAN, stb). És igen, rá lehet találni fórumos threadekre, amikből ki lehet dolgokat hámozni, meg lehet próbálkozni (trial&error), de ha már adnak egy szolgáltatást, akkor miért nem támogatják is azt?
-
scream
veterán
+ Multibit
Köszönöm, hogy ránéztetek/megnéztétek/kipróbáltátok.
Nekem ~ így néznek ki a beállításaim, amiről nem csináltam képet és még volt, az LAN-on az allow all IPv6 fw rule.
A bajom az, hogy nem értem, hogyha úgy néz ki, mintha kapna (pfSense írja), hogy a WAN kapott IPv6 címet, akkor a külsős IP checkolós oldalak miért nem látnak tőlem külsős IPv6 címet?
-
tobi''
tag
Teszteltem kicsit a DNS-t, az “Allow DNS server list to be overridden by DHCP/PPP on WAN” résznél a link által javasolt helyett kivettem a pipát. Nálam van egy NAT Port Forward rule DNS Redirect végett, hogy a google eszközök ne menjenek ki a 8.8.8.8 címre [link] , ehhez még unbound alatt be van pipálva a “Use NameServers”. Most érzékeltem, hogy valami elkezdett kimenni IPv6-on át is, ezért csináltam egy IPv6-local névvel ellátott Aliast, content ::1 ,amivel aztán csináltam egy IPv6 DNS redirect rule-t is. Ezt a “Default allow LAN IPv6 to any rule” elé húzva, már vissza is irányítja a kéréseket, mint IPv4 esetén is.
-
halisa
tag
A Zenarmor nekem is fent van igaz free-ben.
Egy videó alapján sikerült Aliases- be beállítani a geoip listát és bepipálni a blokkolandó országokat.
Még használom az adguardot is régen a homeassistanton futott, levettem róla a terhet.
Be van kapcsolva, be van állítva az Intrusion Detection is bár nem tudom van-e értelme!?
A CrowdSec -et felraktam nem próbáltam még! Van értelme használni?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Final Fantasy VII Rebirth PC technikai teszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Napelem
- Hővezető paszták
- Politika
- Fejlesztői videón a WUCHANG: Fallen Feathers
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest