Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rnrn

aktív tag

válasz Dluinet #77434 üzenetére

Köszi!

Már ki van építtetve a fűtési rendszer, ami egy nyitott és egy zárt rendszer hőcserélővel összekötött változatát jelenti, méghozzá gáz és vegyes tüzelésű rendszerrel. 800 eFt volt, ezért most ezen már nem változtatnék. 10-15 év múlva teljesen más lesz, akkor valszeg újra lesz gondolva.

Falun, 2. ház vagyunk. Van, hogy kutya hideg van, mínusz 20-tól is alacsonyabb... A cikk egy kissé elbagatelizálja ezt, nem olyan vicces, mikor meg akar fagyni a család, ahol kisgyerek is van. A faluban rendszeresen vannak áramkimaradások. A jelenlegi rendszer gravitációs része tudtommal áram nélkül is működik, de tény, hogy aggregátor is létezik (de mi van, ha nem vagyunk otthon).

A kiép. ktg.-ek magasak, nekünk adott volt a két kazán és a radiátorok 70%-a, ezért csak a csövezést, szelepeket terveztettük, építtettük ki újra meg pár radiátort vettünk.

A klímák zajosak, el kell vezetni a vizet belőlük, stb. engem ez nem győzött meg, ha tehetem majd 10-15 év múlva, akkor a geotermia vagy a napenergia felé fordulok majd (s talán belefér egy e-autó is). Addig marad a hagyományos fűtés. Majd én is írok ilyen hosszú cikket, hogy milyen kalssz a gázfűtés. :-D

Még egyszer köszi, de ez nem az én világom... :))

Viszon szerelőt még mindig nem ajánlottatok. :B

Új hozzászólás Aktív témák