Új hozzászólás Aktív témák
-
forest601
tag
üdv mindenkinek. van egy tp-link routerem ami megvan osztva kábelen egy géppel és wifin egy másikkal + néha rámegyek telefonnal. hol kell beállítani hogy melyik gép mennyit tudjon használni a 8Mb ból? illetve ha egyidőben megy a kettő akkor ne ugy ossza el hogy 4-4Mb hanem amelyiknek több kell az kapjon többet.
+ sávszélességgel is van egy kis baj mert elég keveset kap a gép amelyik wifiről csatlakozik a routerre.
-
Tosee
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #17747 üzenetére
Én a telefonra (android rendszer) telepítettem a 3G Watchdogot ez naplózza a hálózati forgalmat, mobilnet használata esetén... Wifit figyelmen kívül hagyja! A beállításoknál megadható, hogy mekkora mobilnet csomagra fizettem elő, így bizonyos %-nál figyelmeztet, és ha elérem az előfizetésemhez járó maximumot, blokkolja a forgalmat...
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok.
Létezik olyan program/plugin, amivel képes lennék figyelni a böngésző (Chrome) adatforgalmát időegységre levetítve (nap, hét, hónap)?
A közeljövőben okostelót szeretnék venni mobilnettel, és szeretném tudni, hogy jelenleg mennyi adatot eszek meg böngészéssel.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
krealon
veterán
-
wimp
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni.
Van egy Tablet PC-m (Android-os).
Internet (3G) nincs rajta, de Wifi van.
Azt hallottam, hogy meg lehet osztani a mobiltelefon internet kapcsolatát, és akkor lehet a Tablet-tel is netezni.
Igaz ez? Ha igen, hogyan állítsam be?
A telefonom: Nokia N97. Van rajta Telenor-os mobil internet csomag és Wifi is. Ezt szeretném valahogy megosztani és használni a Tablet-en. -
Manitou
veterán
válasz
Manitou #17740 üzenetére
Nah nem igazán akar ez összejönni.
Az asztali gépen létrehoztam az otthoni hálózatot. Csatlakoztatni akarom a laptopot is az otthoni hálózathoz, de ott is csak otthoni hálózat létrehozása opció van, nem látja a létrehozott otthoni hálózatot. Mi lehet a gond
Lehet a routeren kéne valamit beállítani? -
Manitou
veterán
Otthoni hálózat beállításában kellene nekem egy kis segítség.
Adott egy modem UPC-s nettel, amihez van csatlakoztatva egy TP link wr340gd router.
A routerre kábellel van rácsatlakoztatva az asztali gép. Illetve wifivel csatlakozik még egy laptop is, amin így szintén elérhető a net. Az asztali gép és a laptop között szeretnék nagyobb mennyiségű adatot mozgatni. wifin keresztül ez megoldható? Vagy kábellel össze kell kötnöm a gépet? (mert van az is ) Mindkét gépen win 7 op. rendszer van.Valaki leírná mi a pontos menete a dolognak?
Még valamikor nagyon régen XP-s rendszeren csináltam ilyet, csak már nem emlékszem pontosan hogy volt akkor. Az rémlik, hogy valami otthoni hálózatot kellett létrehozni és ahhoz csatlakoztatni a gépeket.
-
Romvr
őstag
Köszönöm a válaszokat, ki fogom próbálni a hétvégén
-
krealon
veterán
Csak most esett le.
Router 2-t passzivan kene hasznalni, azaz switch-kent:
- WAN csatlakozast megszuntetni rajta
- LAN IP-t atallitani 1992.168.1.valamire, netmask 255.255.255.0 (hogy ne utkozzon a tobbi eszkozzel)
- DHCP servert kikapcsolni
- WAN mod automatikus cimkeres
- a repeaterbol jovo kabelt az egyik LAN csatlakozoba kotni. -
Claude Leon
senior tag
Ha ez mind így folyik, a melléképület repeaterér a router2 lan portjába dugd át a wan helyett, mivel az egy switch. Az már más kérdés, hogy a routerben más eszközök is figyelnek, de nem muszáj mindent használni, ha semmi szükség rá.
Persze a hálózati paramétereket majd be kell állítani, talán a dhcp-t is kikapcsolhatod, haaz ilyesmi a repeateren keresztül jön. -
Romvr
őstag
(#17733) atos19881101:
Igen, más hálózaton vannak, nekem is ez okozott fejtörést. Sajnos se az IP-t se a maszkot nem tudom átállítani mert a Router2 közli velem hogy a WAN és a LAN IP tartománynak és hálózati maszknak különbözőnek kell lennie.
Ez a Static Routing dolog hogy működik? Láttam beállítások között de még nem találkoztam ilyennel.(#17734) jNk:
Én voltam és azért tettem mert csak ezt tudtam beállítani. Amúgy ez nem egy házon belül van. Ha úgy volna kábellel vittem volna mindenhova a netet. A router a Ház egyik pontján van a PC1 egy másikon, a Repeater pedig a melléképület (Ház2) egyik felén és onnan lett áthúzva kábel a másik felébe. Arra egy 100 éves használt routert kötöttem, mert a PC2 és a PC_Media szerver között elkél a legalább 10Mbájt/Sec adatátviteli sebesség.De tessék az érthetőbb rajz:
Azért is kellett repeater mert a két épület között a távolságot nem lehet áthidalni kábellel. 3 50-es falon, verandán meg kb 10 métert a levegőben kellene átvinni, ami egyszerűen nem kivitelezhető. Marad az hogy egy repeater "vonja ki a levegőből". Bár tény hogy a Router2 helyett jobb lenne egy Switch, de ez volt, pénz viszont nincs újat venni. Főleg hogy ha vennék akkor már gigabites lenne, azt meg nem igazán láttam pénztárcabarát verzióban.
-
Romvr
őstag
Sziasztok!
Nem tudom hogy ez e a legalkalmasabb topik ennek a problémának a kivesézéséhez. Ha nem kérlek linkeljétek a megfelelőt.
Először is így néz ki a háló amivel kapcsolatban kérdés merült fel:
Azt szeretném ha a "PC1" és a "PC_Media szerver" is látnák egymást, működjenek a megosztott mappák. Ezt hogy tudom elérni úgy hogy az alhálózat érintetlen marad? Lehetséges egyáltalán?
Ha nem, akkor hogyan tudom megőrizni a PC2 és a PC_Media szerver közötti 100Mb-s kapcsolatot? Fontosabb mint az első, de így kényelmetlen a PC1 számára.Természetesen az új kábelek kihúzása, új router/AP vásárlása stb... nem játszik. 0 forintos bekerülési költségről beszélek.
Van valami ötletetek?
Minden segítséget előre is köszönök!
Romvr
-
krealon
veterán
Egyik FTP szervernel sem problema a dinamikus IP.
Egy kapcsolat kozben nem valtozik az IP cim, mert van adatforgalom. DynDNS-t beallitva a routeren, pedig ujracsatlakozasnal automatikusan frissul.Az mas kerdes, hogy az FTP sima szovegkent kuldozgeti a jelszavakat, szoval biztonsag=0.
-
krealon
veterán
Erre valo a DynDNS (dinamikus domain nev szolgaltatas), ami egy allando nev alatt tarolja es automatikusan frissiti a dinamikus IP cimet.
http://en.wikipedia.org/wiki/DynDNS
A frissitest vegezheti a router vagy a PC-n futo program.
-
psg5
veterán
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Bármilyen megoldás arra, hogy két gép közt megosztás megvalósítható legyen, úgy hogy különböző településen van a két gép, vagyis nincsenek hálózatba kötve, nem használnak egy routert.
Létezik ilyen távoli eléréses megosztás? Vagy ha nincs helyi háló, akkor nem megvalósítható?
Unokatestvéreméknek rendszeresen küldök anyagot, de összevissza pakolják a gépükön és ritkán jutok el hozzájuk, azt szeretném elérni, hogy távolról is be tudjam rakni egy mappába a cuccokat vagy az én mappáimat elérhessék. -
krealon
veterán
-
atos19881101
senior tag
-
atos19881101
senior tag
-
moland007
tag
van egy t-mobilos mobilnetem ami usb csatlakozik a win7 es notimra. ezt szeretném megosztani hogy egy xbox tudjon csatlakozni. sikeresen létrehoztam ad-hoc és csatlakoztam de net nincs a boxon ! mi lehet a gond ?
tnx -
lolmetal
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #17714 üzenetére
Szia!
Köszi szépen, ezekben a wifis átviteli sebességekben voltam teljesen tájékozatlan,
akkor a TP-Link 84x verzió jó is lesz, köszönöm a segítségedet. Üdv! -
válasz
lolmetal #17713 üzenetére
FP25-höz az összes ma kapható Lite N-es router jó lesz, FP50-hez már egy kicsit bonyolultabb a választás mivel wifi-n történő teljes átvitel Lite N-es eszközzel már elégé határ eset de egy jobb Lite N-es eszközzel kábelen át lehet vinni a teljes sebességet.
A legolcsóbban egy TP-Link 74x (Lite N) modellel tudo megúszni, ha kellene a teljes sebesség átvitele wifi-n is akkor már 84x (300-as N) lesz a legolcsóbb verzió de természetesen van még számos egyéb gyártó és modell is amit választhatsz, érdemes lenne benézned a Milyen router-t? topicba is, konkrétan ott sokan tudnak/fognak ajánlani a számodra megfelelőt. -
lolmetal
csendes tag
Sziasztok!
Nem vagyok otthon a routerekben, tudnátok ajánlani egyet, UPC FP25 nethez kellene
2db géphez vezetékkel csatlakozna, és 2db eszközhöz (telefon+laptop) wifivel ha egyáltalán lehetséges. Természetesen nem egyszerre lenne használva, mikor melyikkel. Megbízható könnyen konfigurálható készülék kellene, ha esetleg csomagot módosítanánk akkor is csak 50-es nethez kellene, tehát nem kéne gigabites. Üdv! -
_JD
csendes tag
Sziasztok!
\\Wireless Acces Point\\====(PPPoE)====\\Laptop\\===(AD-HOC Wifi)====\\GalaxyS\\
Adott egy Galaxy S CM9-el és adott egy w7-es laptop wifivel. Ha csinálok egy AD-HOC hálózatot a telefon szépen látja. Csatlakozáskor alapállapotban 'obtaining ip address' állapotba kerül, ha fix IP-vel játszok (a wifi adapternek és a telefonnak is adok ip címet ) csatlakozik, de nincs internet. A PPPoE kapcsolatnál a megosztás engedélyezve van. DNS-ként a Google DNS-ét használom (8.8.8.8 és 8.8.4.4) de e nélkül sem megy.
Tehát a kérésem egy olyan megoldás, ahol a telefon vagy az AD-HOC hálózaton automatikusan tud csatlakozni (DHCP?) vagy manuálisan be tudom én állítani.
Hamarosan lesz Wi-Fi routerem de ez most elég fontos lenne.
Előre is köszönöm.
-
cellpeti
nagyúr
üdv
van egy Netgear WRG614v5 router és vezetéken ad netet, wifi-t is sugároz, de azt írja a W7, hogy nem lehet csatlakozni. Miért lehet ez?
ja és német a kezelőfelület
-
krealon
veterán
-
Pitbull111
csendes tag
Sziasztok!
A problémám az, hogy adott egy LINKSYS WRT320N router amin jön a wifis net.
Erről szeretném az internetet megoldani, de sajnos messze vagyok hozzá. Beállítottam egy TL-WA901N routert a gépem és a Linksys közé, látja is a 901es a Linksyst, de sajnos nem tudom úgy konfigolni a 901est, hogy wifin tudjak csatlakozni és legyen netem is.
Mit csinálok rosszul, mi a hiba?
Köszönöm előre is. -
szabifotos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #17706 üzenetére
Nem igazán találtam LINK
-
válasz
szabifotos #17705 üzenetére
Van olyan adapter is amelynek 2 antenna csatlakozója van.
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Notebookomban G-s wifi adapter van. Hogyan tudnám N-esre cserélni? Az OK, hogy kicserélem, de ugye az N-esnek 3 antennája van (3 csatlakozó) a G-snek meg csak 2 csatlakozója van.
Tehát azt a plusz antennát csak a notebook szétszedésével lehet beépíteni? Nincs ennek egyszerűbb módja?
-
krealon
veterán
Akkor mukodne, ha a szolgalatato adna 2 IP cimet a 2 gepnek. Ez a szerzodesben (vagy az ASZF-ben) le van irva. (Nem valoszinu).
Mindenkepp jobban jarsz egy routerrel.
Milyen routert? (Olvasd el az első hozzászólást!) (kiemelt téma) -
apco
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a T-HOME kábel netem megosztani 2db PC-hez.
Meg lehet ezt SWITCH-el oldani, vagy ide mindenképp router kell?Ami van: THOMSON THG520 kábelmodem
EDIMAX ES3105P switchSegítségetek előre is köszönöm!!
-
-
stewe2
aktív tag
Üdv!
Vettem egy tabot, ami csak WIFI-n kommunikál, így vagy mobilinternettel megy (Galaxy-ról megy a WIFI hotspot, mert nem ismeri fel a tab az USB kapcsolatot, meg a 3G modemet sem), de ez drága "mulaccság". Vagy, mivel itthon amúgy is fizetek egy 25Megabites UPC kábelt, ezt kellene használni a készüléknek. Értelem szerűen a WIFI jöhet csak szóba, mert nincsen rajta LAN aljzat.
Kérnék infót az eszközökről, a bekötésről. Azt szeretném, ha a WIFI csak akkor menne, ha a tabot használom, mert nem szeretném a család agyát sütni (2 kicsi fiú) 24/7-ben.
Thx.: stewe
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest