-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
én vhol a 6-os verziónál kezdtem használni, és ahol csak módom van rá, operát használok. nekem nagyon bejött. tényleg van pár oldal, ami nálam sem jelenik meg helyesen, de hát semmi sem lehet tökéletes... a 9-re viszont akkor térek majd át, ha kijön a végleges.
-
dbius
veterán
Opera 9-ben nálam az emoticonok nem mozognak, le vannak fagyva Nálatok?
8.5x alatt mozgott ugyan, de csupán egyet, utána ott is leálltak... -
dbius
veterán
válasz Cyberslider #1514 üzenetére
Vhol pedig láttam olyan opciót, hogy ''belökje''-e a letöltés fület, keresgess, vhol megtalálod!
De ha már itt vagyok: Nektek pl. a hozzászólás szerkesztésénél a kódok gombjaira ha ráklikkeltek, beszúrja a kódot? Mert nekem nem csinál semmit 8.5x alatt ment rendesen, de 9-es alatt nem megy...
Mondjuk annyira nem gáz, mert a nagyját tudom fejből, de kényelmesebb klikkelni, mint pötyögni -
dbius
veterán
Sziasztok!
Lenne egy olyan nyűgöm, hogy (most opera 9.01 van fent), hogy az egérgörgőt hiába állítom, hogy lapozzon, és ne csak x sort scrollozzon, semmit sem számít, mindig csak pár sort scrolloz
Szerk: Más progikban működik a beállítás, csak opera alatt nem
Korábbi verzióknál működött faxán a dolog, de most semmi... (új rendszert raktam a napokban.)
Kipróbálná más is esetleg hasonló verziójú opera alatt, hogy működik-e?
dbius
[Szerkesztve] -
dbius
veterán
#1829 vki?
dbius -
dbius
veterán
válasz Steelheart #1841 üzenetére
Ha van az egérhez saját szoftver, akkor abban is, egyébként pedig (általában) az a szoftver is integrálódik a vezérlőpult - egér beállításokhoz.
nekem spec genius ergo 525 egerem van, aminek a görgője mind a négy irányban mozgatható, vízszintes görgetésre régebben sem reagált az opera, most sem - de mással ez is müxik -, függőleges görgetésre pedig bármit állítok be az egér beállításoknál, az opera b@szik rá... más szintén helyesen használja a beállításokat... -
dbius
veterán
válasz cousin333 #1846 üzenetére
Akkor ez rossz hír, lehet, hogy az egerem szoftvere nem az igazi? De akkor mással miért működik helyesen, csak az operával nem... Ráadásul korábban legalább a függőleges scrollozás működött rendesen...
Sajnos újabb szoftver nincs az egeremhez...Ez a SetPoint kizárólag Logitech egereket kezel? Nincs vmi univerzális driver az ilyen egerekhez, ami képes kezelni, beállítani a spec gombokat is? Sorry az offért
dbius -
dbius
veterán
válasz -=Lord Tom=- #1848 üzenetére
Akkor ez vmi driver vs opera bug lesz...
az infóért -
dbius
veterán
Na, ma körbenéztem, mit tehetek a problémám megoldásáért. Találtam egy újabb drivert az egeremhez, de ez nem segített
Viszont kíváncsiságból megnéztem a beállításokat az után, hogy az egérdriverben beállítottam azt, hogy x sort lapozzon függőleges görgetésre, és a tweak ui-ban az alap beállítások látszódtak, azaz a 3 sornyi görgetés, hiába állítottam be korábban az egér driverében x sort
A tweak-ui-ban beállítottam a kívánt sornyi görgetést, és voilá, azóta műxik a függőleges görgetés operában
A vízszintes scrollozás, vagy nevezzük ahogy akarjuk továbbra sem müxik, azzal nem jutottam dűlőre -
-
dbius
veterán
Újabb kérdés merült fel bennem!
Be lehet vhogy operában állítani a levelező klienst vhogy arra, hogy levelek ellenőrzésénél CSAK a levél fejlécét töltse le (feladó, tárgy) és a többit csupán akkor, ha ráklikkelek?
Mert én próbálgattam állítgatni, de eddig nem jött ez össze
dbius -
dbius
veterán
kipróbáltam, de eddig sajnos úgy tűnik, hogy nem müxik. (igaz, hogy csupán próba emailekkel néztem, majd megnézem különböző méretű mailekkel, csatolmánnyal, stb, mert elképzelhető, hogy ilyen esetben is a pár kb. méretű mailek lejönnek alapból, és csupán biz. limit felett jönnek le kattintásra )
-
dbius
veterán
-
-
dbius
veterán
Nyilván azért, mivel az intranetes oldalak lanon belüli oldalak, ahhoz minek kellene proxy???
Csupán az internetes oldalakhoz történő hozzáféréshez szükséges a proxy (ergo nem minden felhasználó mehet ki a netre, csak a proxyn keresztül megadott usernév és pass után)
Legalábbis nálunk így működik, de így is logikus, legalábbis sztem -
dbius
veterán
Sziasztok!
Tegnap keresgéltem pár helyen, hogy az opera beépített tartalomszűrőjéhez találjak valamilyen hasznos kiegészítőt - v. vmi hasonlót a ff adblock filterset kiegészítőjéhez - mert az oldalankénti manuális tartalomszűrésből már elegem lett, hiába próbálom általánosítani a szűrőket a bennük lévő cím alapján.
Végül [link]-en találtam ezt:
See [link] and [link] to learn about the Opera´s URL Filtering.
Then go to [link] for an often updated Ad servers list!
Very easy!
Gyk. egy rendszeresen frissített tartalomszűrő listát lehet letölteni a legutolsó linken, és az urlfilter.ini fáljba kell menteni, ami a profile könyvtárban van.
Nagyon jó, átfogó lista, nekem pl. az összes eddig általam kiszűrt cucc benne volt alapból.
Természetesen mindenkinek ajánlom, mielőtt felülírja az általa addig használt urlfilter.ini fájlt, hogy nézze meg h. az általa kiszűrt tartalom benne van-e a letöltött listában!
Sztem nagyon jó, igaz, hogy manuálisan kell frissíteni, de legalább van!
Ha már ismert volt sorry, nekem hasznos, új információval szolgált
dbius -
dbius
veterán
nem tudom miért egy ideje nálam is ezt csinálja gmailnél...
viszont a megoldás rettentő egyszerű.... tehát beírod a usernevet, meg passt, majd miután visszakerültél a bejelentkezési oldalra, csak nyomj egy refresht, és máris bent leszel a gmail accountodon
legalábbis nekem jelenleg így megy a gmail, de hogy mi okozta ezt, nem tudom, mivel korábban működött rendesen. Cache és cookiekat töröltem, a helyzet ugyanaz
de így legalább megy
dbius -
dbius
veterán
válasz Kalandor #2071 üzenetére
Nincs sajnos...
Korábbi verziókhoz < 9 találtam plugint erre a célra, de nem teszteltem, hogy használható-e a 9-es verzióval.
Viszont ez a lista nagyon jó, részletes és nekem alapból benne voltak az általam korábban - jobbklikkes módszerrel - kiszűrt címek ezért nem keresgéltem tovább!
Reméljük a 10-ben már lesz vmi kényelmesebben használható! frissítési lehetőség - a firefox adblock plus valóban GREAT extension -
dbius -
dbius
veterán
IWIW vs. opera 9.02
Mostanában egyre többször tapasztalom, hogy nem enged be iwiw-ra hiába jelentkeznék be, csupán sokadik próbálkozásra. (wand-ot használok)
Ma asszony is regelt iwiw-ra, wand elmentette az ő adatait.
Viszont innentől kezdve mikor wand-dal belépnék, kis ablakban kéri, hogy melyik azonosítóval szeretnénk megtenni, nos bármelyiket választom, opera meghal...
opera hibát észlelt, ezért leáll...
kézzel beírva az azonosítók egyikét beenged, de wand-ot használva akárhányszor próbálom ez történik, mióta két azonosítót tárol a wand.
Kipróbálná más is, hogy nála jelentkezik-e ez esetleg?
dbius -
dbius
veterán
válasz cousin333 #2324 üzenetére
Hát nem tudom.... nekem egy opti 170-esem van, 2750-en megy, és netezés közben opera alatt akadozik pl. a tévézés... (leadtek pvr2000 kártyám van)
Videó nézegetése közben viszont nem akad - most néztem meg egy avival -, csak a tévézés szakadozik oldalak töltése közben.
Viszont ami igazán bosszant, az a legújabb opera, ez a 9.10
Mióta felraktam óránként kifagy az opera Előtte a 9.02 volt fent - stabil és nem vmelyik beta build - és nem volt ilyen gondom.
Erre telepítettem rá - frissítéssel - ezt a 9.10-et. Lehet le kellett volna szedni előtte a korábbit? - eddig is így frissítettem verziókat, nem volt eddig gond vele -
Más nem tapasztal hasonlót ezzel a legújabb builddel? -
dbius
veterán
Ezt most találtam, azt hiszem elég hasznos lehet minden opera használónak, aki nem a beépített letöltéskezelőt használja! [link]
oGet. Support 24 Download Managers in Opera.
Feature:
Download Link
Download Selection
Download All
Referrer and cookie is passed in all of cases.
Installation:
Close Opera, start oGet_setup.exe, specify the folder of Opera.
Make choice of Download Manager in Tools->Select Download Manager.
List of supported Download Managers:
Universal Share Downloader
BitComet
Download Master
FlashGet
Free Download Manager
FreshDownload
GetRight
GigaGet
HiDownload
InstantGet
Internet Download Accelerator
Internet Download Manager
LeechGet
Mass Downloader
NetAnts
Net Transport
Net Transport 2
Orbit
ReGet
Star Downloader
TrueDownloader
Thunder
WellGet
wxDownload Fast
Üdv,
dbius -
dbius
veterán
-
dbius
veterán
Nálam Kubuntu Linux (6.10 és 7.04 alatt is) azt csinálja, hogy ha a status bar be van kapcsolva alul - mert ott szeretem, a címsorban idegesít -, akkor az oldal töltése közben ha lapozok, a status bar megtöbbszöröződik, az oldallal együtt "lapozódik" az is... Ti tapasztaltatok hasonlót? van rá vmi megoldás?
Így néz ki amúgy: [link]
-
dbius
veterán
Hogy lehet jelenleg Operában a proxy kivételeket kezelni, hozzáadni - IP cím tartományokra gondolok -.
Melóhelyen eddig 10.x volt fent, de amióta 11.5x-re váltottam, azóta nem tudja kezelni a proxy kivételek között *-gal jelölteket.
pl. a 10-es operában a proxy-nál be volt állítva, hogy az alábbi címekhez ne használjon proxyt:
10.*
Remekül működött, viszont a 11-es verzió úgy tűnik nem tudja kezelni a *-gal jelölt kivételeket, egyszerűen nem veszi figyelembe, egyenként tudom csak hozzáadni a címeket a kivételhez, ami kellemetlen.
Neten keresgélve azt látom, hogy mások is panaszkodnak erre, de megoldást nem találtam rá, opera kb article szerint a * használható továbbra is... Úgy látszik ez egy bug jelenleg...
Van rá valamilyen módszer, hogy könnyebben - ne egyenként - tudjam beállítani a proxy kivételeket, vagyis hogy tartományt adjunk meg neki?
(Azt még megnézem, hogy meg tudnám-e egyszerűen oldani azzal, hogy úgy állítom be, hogy mihe használjon proxyt, de ettől függetlenül a kérdésem él.)
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest