Hirdetés
-
IT café
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Valaki próbált már 3.3-os táppal meghajtani 3V-os (CR2032) eszközöket? Bírják, szeretik?
-
tibbike01
őstag
Teljesen igaz!
Bár azért a milliók csak napelemmel jöhetnek vissza. De igen a ház adottságai, technológiája, fűtés hűtés korszerűsége, szigetelés vastagsága sokat jelent.Esetemben egy 44 lakásos társasházról van szó, ahol házközponti fűtés, hűtés, melegvíz, szennyvíz...stb van. Nekem ezek működésébe nem sok beleszólásom van.
Ha fázok csak állítok a digitális termosztáton.
-
JMP
kezdő
válasz
tibbike01 #58218 üzenetére
Ez nagyban függ azért a ház adottságaitól is, mekkora a ház mennyi eszköz van stb.. egy panel lakásban valószínűleg kicsi a megtérülése de egy nagyobb házban milliókat lehet éves szinten össze szedni. Készülök majd össze rakni egy adatot várom, hogy teljesen tavasz legyen és lesznek korrektebb adataim. De már most milliókról van szó az én esetemben.
-
válasz
zsamiatt #58217 üzenetére
+1
Kétkedőknek, meg miééért mindent is baCCtatunk:
Meglepő, de nem mi találtuk fel a melegvizet
Legalább 1 éve néztem egy ilyen okosotthonos UK videót, mert a címe megkapott, kb. ilyesmi volt, h "a legolcsóbb akku napelemhez". Náluk már sávos árazás van, tehát este szellőztet, éjjel klímázik, nappal nem. Ahogy a vizet is lehet éjjel fűteni, persze lehet kell egy 2. bojler, de ha a csúcsidőszak árai elszállnak, akkor megérheti 2×120l 60-70°C vizet éjjel "legyártani". Nyilván nem mindent lehet átütemezni, de ez is számít.Igen, az okosotthon az kb. "spóroljunk, mindegy, hogy mibe kerül", de a végén, hosszabb távon bejön a matek. A fűtésem igazgatásával idén megint kevesebbet költöttünk, jóval kevesebbet, mint amit az enyhe tél indokolt volna. És még vannak ötleteim, de most a klímázást kell csökkenteni: szűrés és ventis légcsere éjjel, ha hűlt az idő. Eeegen, hőcserélős szellőztetés kellene, de 1,5 M nem tudok erre herdálni, más prio van.
peace -
tibbike01
őstag
-
zsamiatt
őstag
válasz
tibbike01 #58206 üzenetére
Napi 2 szer siman lehet pillanatnyi aramszuneted is. Szoval ettol nem szabadna hogy megdogoljon egy fagyaszto sem. Mivel ha nincs nyitogatva annyira keves lesz a veszteseg hogy az olcsobb arambol lenyegesen olcsobb lesz lehuteni. De egyebkent ez igaz a mosogepre s hogy ihyekszel az olcso aramon futatni meg a szarito gepet es a kiteregetest ugy optimalizalni. De lehet ilyen a klima es sok mas is.
-
segéd entitással csinálnám.
Ha lefut a bekapcs automatizmus, akkor egy virtuális kapcsolót rakjon 1 állásba, kikapcskor 0 állásba.
Amikor a kikapcs futna, nézze meg a kapcsoló állását, ha 1, akkor nulláz és ki. Ha 0, akkor semmi.
Azt nem tudom, ha manuál indítod és 90fölé megy, akkor átkapcsolja-e -
11hh
tag
Sziasztok!
A Home Assistantban automatizáltam a klíma indítását a napelemes termelés alapján. Ha az akkumulátor töltöttsége 90% fölé emelkedik, a klíma bekapcsol, ha pedig 90% alá csökken, akkor kikapcsol – ezt percenként ellenőrzi a rendszer. Jól működik, viszont ha manuálisan indítom a klímát, akkor is lekapcsolja. Ti hogyan oldottátok meg ezt a problémát? -
gorbep
senior tag
válasz
tibbike01 #58206 üzenetére
Hagyjuk.... nem akarod érteni, és nettó kötözködés amit itt csinálsz... a szuper okos fagyasztóláda egy relével elveszi az áramot a kompresszortól amikor a sima hiszterézis szabályozója erre utasítja... nem egyet láttam már belülről.. a gyorsfagyasztó gomb meg direktben kapcsolja kompresszort.. sokat képzelsz a gyártók szuper tudású űrtechnikája mögé....
Ez pont az a nyűglődés, amit az okoslámpa okoskapcsoló téren csináltál napokig... elején megmondtuk mi a megoldás...
Eldöntötted, neked nem kell okos otthon rendszer.... és nekünk, akinek kell, meg akarod magyarázni miért is nem kell nekünk... szerintem ne győzködjük egymást, mindenki jobban jár...
Kongnitív disszonancia...
-
tibbike01
őstag
-
-
tibbike01
őstag
válasz
gorbep #58202 üzenetére
Remek ötletnek tűnik megzavarni a fagyasztóláda működési elvét és elvenni tőle az áramot bizonyos időkre, majd győzze magát utólérni. Ha meg nem hül vissza annyit, akkor magától sem kapcsolna be. Komolyan nem értem. Kb minden háztartási készülék úgy van kitalálva, hogy egyszer bedúgod a konnektorba oszt csókolom. Erre vannak tervezve. Ha sokat zabálnak, akkor keresni kell takarékosabb, modernebb, kisebb teljesítményűt...stb.
Ja mondjuk nagymamám ki szokta húzni a mikrót, ha nem használja, de ő 77 éves.
-
gorbep
senior tag
válasz
tibbike01 #58201 üzenetére
De bő egy év múlva, amikor a csúcsidejű áram sokszorosa lesz a völgyidejinek, nálam a fagyasztóláda 17-22-ig táp nélkül lesz. Elméletileg 72 órát bírja táp nélkül, ha nincs kinyitva, dupla szigetelésű... éves szinten sokat fog hozni, hogy mennyit az az árkialakítástól is fog függeni, de tűz körül lévőtől azt hallottam, hogy akár háromjegyű ár is elképzelhető a csúcsban.... és nem 1-el kezdődő...
Ha az éjszakai vagy déli meg a mostani árszabás alá megy (erre csak pici esély van), akkor lehet hogy okosan időzítve összesen kb napi 8 óra villanya lesz... de ez még a jövő zenéje... egyelőre non-stop -18 - -20 alatti.... hogy mennyivel, nem tudom, mert az 1000 Ft-os Zigbee- s hő és páratartalom mérő -20-ig mér.... nap 90%-ban -20.0 °C-t mutat...
Ha a száj és körömfájás nem áll meg 100e-s nagyságrendű érték lesz egy fagyasztóban simán... azt már lehet érdemes monitorozni...
-
tibbike01
őstag
válasz
BlackJack21 #58200 üzenetére
Talán 2-3 órával vetted volna később észre nyaralás után, hogy a hűtőben melegebb van, mint kellene nem? De ha a fagyó alatt állt a víz, akkor kb egyből. De mindegy is, nem lovagolok én ezen, sorry.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest