Hirdetés
- Musk szerint a Tesla humanoid robotjai már jövőre a Marsra indulnak
- A napot és a szelet is akarják az adatközpontok
- Nem sikerült megismételni a Pokémon Go-sikert, eladják a játékrészleget
- Száguld a robotika, AI-modellekkel száll be a Google
- Jól reagáltak a befektetők az Intel új vezérigazgatójának hírére
-
IT café
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
JMP
kezdő
Szai!
Ez: https://www.homewizard.com/ -
Yocee
aktív tag
Ez ha jól látom a HA OTGW saját integrációja.
Két dolgot próbálj meg.
Tedd fel az OTmonitort windowsra, és futtasd egy napig. Ha azon szépen jönnek az adatok, akkor a HA Api megoldása szarakszik. Láttam már olyat, főleg mikor a SAT integracióval játszottam.Beállíthatsz MQTT kapcsolatot is az OTGW nek, néha az stabilabb mint az Api-s megoldás.
-
-
-
Nálunk a puffer a konyha mögötti kamrában van. Az a router és az ESP között mittomén 8 m és két fal, az ESP-hez közelebb van egy régi mikró. Bekapcsolják, az ESP elveszti a jelet. Nem jó, de nem is tragikus.
A firmware-ban nem tudod állítani, h ilyenkor delay és reconnect legyen?
Van, ami úgy van beállítva, h ha ugrik a wifi, akkor AP-t hozzon létre, tehát végleg leszakad a neki szánt helyről. Nem ismerem amit használsz, csak tipp. -
Yocee
aktív tag
Nekem egy nagyon régi OTGW van, vampire17 tudja milyen espvel, szerintem az is wemos mini, és annak is gyenge a jele, bár nem szakad ennyire meg. Tedd egy kicsit távolabb a kazántól, hosszabb kábellel.
Ha felrakod az OTmonitort windowsra, és a logot beküldöd az otgw weboldalára, bekerül az adatbázisba, és látod, milyen funkciókat tud a termosztát.
-
tibbike01
őstag
Új háznál oke, főleg, amit te építesz, de egy 44 lakásos társasházban 1 lakás lesz az enyém és nem úgy van, hogy majd én megmondom, hogy 0-ás vezetéket és melyített kötődobozt szeretnék mindenhová. 2-szer mehetek be az építkezésre "oszt csókolom".
4D4M: igen az elektromos redőnyt szeretném okosítani, a Zigbee Tuya vonalon.
ViZion: jópár cikket elvolvastam már, az összefoglalóban lévő is, megnéztem pár youtube videót is, Varga Csongor videóit is. Kb perfektül tudok angolul is, de mégsem jönnek át az infók nagyrésze. Nagyon általánosságban van szó a dolgokról, kb sosem esik ki belőle az, amire kíváncsi vagyok.
Ha tudsz olyan cikket, videót, ahol pontosan leírják az okosrelé bekötését, működését a 0-ás vezeték előnyét, akkor linkeld be kérlek.
-
-
-
Fagyi
aktív tag
1.: Attól függ mire programozod, mivel csak shelly-k kapcsolására használható. Rendes kapcsolóként nem ajánlott használni! Egyébként magában nyomógomb (csengő) kapcsolóként, N101 vagy N105, "említhető". 106 a váltókapcsoló, az is megoldható, de csak relével, egy vagy kettő kell hozzá!
2.: Smartwise/Sonoff-ba nincs. -
LouiS22
veterán
Ahogy a kolléga is írta, szopni fogsz a driverekkel.
Értem, hogy van otthon egy NAS-od és mindent is azon akarsz futtatni. Ha folyton b..ni akarsz, akkor jó úton jársz, ha meg veszel egy dedikált, csak a HA-t futtattó célhardvert, nyugodtan alszol és élsz.
Nem foglak lebeszélni róla, csak majd ne gyere sírni, hogy jaj, ez se megy, az se megy, amaz se megy és segítsünk
-
zsamiatt
őstag
VM-be fel tudod tenni a HA-t. Viszont az adapterek szoftveres támogatását keresgélni kell. Én sima synoból is kiszedtem az adaptereket mert elégé körülményes volt driverrel ellátni.
Inkább vegyél egy pi zero 2-t. Arra mehet a zigbee adapter. Illetve Brutusz is van benne. Azt pedig már belőhető HA alá mqtt-n.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Acer Aspire E15 - Intel N2840 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 4/8/16 Gbps FC HBA-k, transceiverek készletről (áfás számla, 1 év garancia)
- Bomba ár! Dell Latitude 3380 - i3-6GEN I 4GB I 128GB I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest