-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
enyan
tag
válasz
#65675776 #25076 üzenetére
Abszolút logikus és teljesen elképzelhető amit írsz. Ma már nem, de holnap összehasonlítom a 100d-t egy normál méretű vázzal, akkor látni fogom mennyire zavarna engem a kis méret. A nagyobb probléma az, hogy ha kiesik a 100d, hasonló árban nincs nagyon alternatíva 300-as telével még satbilizátor nélkül sem. Ha jobban tetszene a 700d és "csak" azt a + 20 ezret kellene rádobni amennyivel drágább a váz, akkor azt venném. Viszont ilyen opciót egyelőre nem találtam, általában kisebb zoommal van, jóval drágábban.
-
enyan
tag
válasz
#86322688 #25075 üzenetére
Teljesen igazad van, de nagyon nehezen tudom rávenni magam a használt dolgokra. Persze vettem már sokmindent használtan, jártam már jól is, meg rosszul is...
Egyelőre úgy vagyok, hogy inkább vennék újonnan egy drágább obit amit esetleg később sem szeretnék eladni, így vásárlás után már nem nagyon érdekelne, hogy mennyit esik az ára, inkább csak az, hogy elégedett legyek vele. Az elképzelésem szerint egy db ojektívet használnék (a fent említett szettből mondjuk a telét, később valami jobb utazót) cserélgetés nélkül, így talán még az élettartamuk is kitolható lenne egy kicsit. Aztán az is lehet, hogy ez egy rossz elképzelés.
-
enyan
tag
válasz
energomatt #25071 üzenetére
Igazad van, de egyelőre próbálom kerülni az utólagos feldolgozást.
-
enyan
tag
Fogtam kézbe a 100d-t, nem tűnt rossznak, de nem hasonlítottam össze egy normál vázassal, tapasztalatom pedig ahogy fentebb is írtam, még nincs. Viszont jó ötletet adtál, mert így ezt mindenképp megteszem még vásárlás előtt, hátha tényleg annyi a különbség, hogy átpártolok a nagyobb irányába. Normál méretben a 700d jöhetne szóba, de sajnos nem nagyon láttam ilyen konstrukcióban. A fogástól eltekintve viszont nekem kifejezetten tetszik(tetszene), hogy kicsi és könnyű a váz. Megjelenés óta ilyen gépet szeretnék, de eddig valóban nem teszteltem hogy milyen a fogása, jóformán teljesen le is mondtam róla, hogy lesz tükrösöm egyáltalán.
-
enyan
tag
Én is a nikonokat néztem először, de ha jól tudom (pixinfo adatlapjai szerint) csak(?) 3:2-es képarányban lehet fotózni én pedig 16:9-ben szeretnék, vagy legalábbis 16:9-ben is, mert tv-n nézném vissza és mindenképp élvezhetőbb fekete sáv nélkül. Az obival meg úgy vagyok, hogy jobb szerintem, ha a 300-asnál derül ki, hogy a 200-as is elég lenne mint fordítva. Alapvetően inkább a telefotózás érdekel, nagylátószögre mondhatni telefonnal is "elvagyok". Ahogy fentebb írtam hosszútávon egy komolyabb utazó lenne a cél, ezért is lenne jó kipróbálni mire elég egy 300-as zoom és ennek fényében már én is el tudnám majd dönteni hogy megéri-e a plusz lét a 300, vagy elég a 200.
-
enyan
tag
Köszi a válaszokat!
Ez így baj, mert külön nem lesz pénzem a vázra és egy jó obira. Egyébként nincsenek nagy igényeim, ha lenne pénzem vennék egy 18-300-as sigmát, és ha lenne mégtöbb egy 16-300-as tamront, csakhát 150-190 ezer forintba kerülnek. Ezekhez képest a fent említett kit ajándék lenne, ha hsználható. Ahogy írtam nem volt még tükrös gépem, így azt sem tudom isoval és záridővel mennyire lehet csökkenteni a bemozdulást. A képek max tv-n lennének visszanézve, mindenféle utófeldolgozás nélkül.
_seth_ : igen, utazóra gondoltam, csakhát eddig nem tudtam, hogy ezeket így hívják...
-
enyan
tag
válasz
#86322688 #25050 üzenetére
Hát a 18-55-öset akár azonnal is vihetnék, csakhát mennyit ér az?
Viszont a 75-300-as 70 ezer körül kapható, ha jól láttam, így viszont 40 körül jutnék hozzá. Hosszútávon mindenképp eladnám, mert egy általános objektívet szeretnék használni, csakhát azok nagyon drágák.
-
enyan
tag
Sziasztok!
Tegnap jártam a media marktban és találtam egy ilyen kombót 170 ezerért. Kérdeztem az eladót, hogy ez most komoly? Azt mondta azért ilyen "kedvező" az ár, mert stabilizátor nélküliek az obik. Ez lenne az első tükrös gépem ezért sajnos még nem tudom felmérni, hogy ez a gyakorlatban mit jelent. A vázból eddig is ilyet akartam, csak valami "mindenegybe" objektívvel, viszont így meglenne a teljes átfogás 300-ig, csakhát két külön objektívből. Mi a véleményetek, esetleg tapasztalatotok az ajánlatban szereplő teléről figyelembe véve az árat is?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest