- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz JackFeryll #14350 üzenetére
Megerősítem.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
TayRol
nagyúr
válasz JackFeryll #14350 üzenetére
Igen.
-
Eagl3
veterán
Hogy kell értelmezni ezt az ábrát?
Minél magasabb az lpmm, annál élesebb a kép? Tehát pl. 200mm-en 8-as rekesszem a leg élesebb, meg ez alapján az elv alapján szinte minden gyutávon 8-as rekesszel a leg élesebb, kivéve a 135mm-t, mert ott 5.6-on.
Jól gondolom?
-
törölt tag
válasz Santiagain #14355 üzenetére
jah
ott asszem 4 körül -
imyourfriend
őstag
válasz Santiagain #14355 üzenetére
Fényerős telék is. Érdekes hogy a 70-200am sokkal gyengébb F8-on, örülök is neki meg nem is.
-
spanyoll
addikt
válasz imyourfriend #14357 üzenetére
Csak azért, mert bennem van a bugi: a sokkal az miben nyilvánul meg?
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
imyourfriend
őstag
válasz spanyoll #14358 üzenetére
Teszt szerint azért több különbség van mint f/4 és f/5.6 között. TC-t nem veszem figyelembe, lehet hogy nem sokkal hanem csak teszt szerint gyengébb. Engem mindenesetre meglepett mert nem vettem észre ilyesmit.
Teleconverter a szavaimból kivéve. De nem szeretnék olyant.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz imyourfriend #14359 üzenetére
A nem vettem észrét értem, azon nem is lepődtem meg, a TC az nálam total commander, a többire meg a szokásos a válaszom: teszteljenek nyugodtan, engem még mindig hidegen hagy (csak kíváncsi voltam, hogy tapasztalati amit mondasz vagy simán adati)
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Real_Necro
veterán
-
imyourfriend
őstag
válasz Real_Necro #14361 üzenetére
Igen,lazul a fókuszgyűrűje. Előbb élességtesztet linkeltek és ahhoz írtam hogy f/8-on annyira nem éles "teszt szerint".
[ Szerkesztve ]
-
-
.DLL
veterán
válasz bck.ek #14363 üzenetére
Igen ,az utolsó, pl. teleobira való, és bajonettes, az 50/1,8-ra rá sem tudnád rakni, mert azon nincs napellenző bajonett, csak szűrőmenet, ami 52mm-es. Ilyen menetű napellenzőt keress ahhoz
És mindig a legszélesebb látószöghöz kell napellenzőt választani, hogy ne látszódjon bele a képbe a széle. Ezért 18-55-höz csak az EW-60C jó.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
JackFeryll
őstag
válasz bck.ek #14368 üzenetére
Milyen fókusztávolságra?
100 körül van néhány jó obi, de alapzoomok közül csak a Tamron 17-50 2.8. Ezen kívül még a következőket tudom ajánlani:
Samyang 14mm 2.8 (cropra értelmetlen, ezen kívül van még néhány kiváló Samyang obi, de manuál fókuszosak)
Canon EF 50mm 1.4 USM
Canon EF 85mm 1.8 USM
Sigma 30mm 1.4 HSM
Canon EF-S 60mm 2.8 Macro USM[ Szerkesztve ]
-
bck.ek
tag
válasz JackFeryll #14369 üzenetére
bocsi ezt lehagytam , 70mm-től felfelé gondolkozom :S
szerk: és zoomobi , fix egyenlőre elég a 50mm 1.8
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz bck.ek #14371 üzenetére
100-ért nincs jó zoom obi 70 felett a legjobb opciód a 85-ös fix.
A 70-200 f4L használtan 120, de ha nincs verőfényes napsütés használhatatlan.
Ha lehet menni 100 fölé akkor 160 körül szokott lenni 200 2.8L, vagy újonnan 130-ért 100mm f2.
A 200-as jobb obi mint a 70-200 csak elég szűk fixnek.
Mindenesetre bármelyik fényerős fix-el jobban jársz használhatóság szempontjából mint a nagyon-nagyon fényigényes 70-200 f4L-el.[ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
válasz JackFeryll #14374 üzenetére
Az F4 azért egyáltalán nem a világvége.Maximum feljebb tolja az ISOt, na bumm.
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Zozzer888
addikt
válasz JackFeryll #14376 üzenetére
Nekem 200on F4.5-5 között van a telém, azért együtt lehet ám élni vele. Na meg embertől függ , én 200on 1/200addal is kitartom, de volt hogy mar 1/60addal is sikerült.(de nálam az 1/200 a tuti, azzal még nem volt gondom )
Amúgy aki 100-at költene obira az csak tudja hogy mire kell neki, mik a szokásai , milyen biztosan fogja a gépet , stb
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
.DLL
veterán
válasz JackFeryll #14376 üzenetére
Tudom unalmas az én ennyit kitartok, én annyit kitartok kézből, ami időről időre előkerül, de nekem is f/4-es telém van és megtanultam jóval lejjebb menni, mint a reciprok szabály. Természetesen nem rohanás után akciózva gyors témát, de átlag felhasználásra bőven elég. Egyébként meg egy monopod is segíthet. Én ajánlom a 70-200/f4-et.
Zozzer:
A mellékelt ábra szerint nem, különben nem született volna meg a kérdés. Viszont van annyira jó obi, hogy megéri "megtanulni", hozzászokni, hozzáidomulni. Vagy gyűjt még egy százat mellé, aztán jöhetnek a 2,8-as telék.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
istvan170
aktív tag
Helló! Inkább csak olvasni szoktam itt, de most kérdeznék. Szerintetek megéri a kb. +30k-t újonnan a Tamron 70-300 a Nikon 55-300 -hoz képest? Kutyát fotózok főleg. Messze 150-300-ig érdekes a dolog. D5100-ra kellene.
[ Szerkesztve ]
-
JohnyBlue
addikt
Tehát akkort nagy 70-200 as kérdést felteszem
Felhasználási terület:
Röplabda, Versenytánc, Balett, esetleg Koncert (konci alatt nem nagyszínpadra gondolok..)., illetve portrézgatás.
Kirándulni nem hiszem, hogy elvinném.
D7000 a váz amire csavarva lenne. Nem akarok egy ideig FX-es lenni.
A keret olyan 3.5 kiló.
Versenyzők:
Nikon 70-200 2.8 VR1
Nikon 70-200 4 VRII
Sigma 70-200 2.8 OS
Sigma 70-200 2.8 HSM nem tudom melyik pontosan...amit olyan 160 körül szoktak eladni
illetve továbbra is ....vagy?
Sigma 50-150 2.8 OSVálaszotokat köszike
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
TayRol
nagyúr
válasz atok666 #14383 üzenetére
valami defektem lehet. 5 stoppot csak teszteken olvastam, személyes tapasztalatom sajna nincs, ha kamu akkor onnét szedtem.
de lehet hogy számára a használt VR2-nél nincs jobb.
(#14385) JackFeryll : hm, jogos. akkor a gyors és pontos fókusz és minél nagyobb fényerő a nyertes.
[ Szerkesztve ]
-
forceberg
veterán
válasz TayRol #14384 üzenetére
Az újdonság varázsa?! Akkor megértem, ha a Trónörökösöd csak alvás közben akarod fotózni.
Emberek fotózásához úgyis olyan záridők kellenek, hogy egy első generációs stabi is bőven megteszi.
Várom már a nyaralást, hogy mire lesz képes az utazúmom(#14380) JohnyBlue: Atoknál a pont, de a 70-es kezdő gyakran szűk lehet ám DX vázon...
Mondjuk 50-150-em is volt... a sima HSM verzió. Azt is eladtam Bár az azért elég lágy volt 2,8-on.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Santiagain
őstag
Csak azért, hogy tisztább legyen a kép...
HSM II. A Nikonos topikban forceberg ki is fejtette, hogy miért. Kétszer annyiba kerül a VR I. A felsorolt témák egyike sem kíván stabit, képminőségben pedig nem szignifikáns a különbség.http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
gab.m
senior tag
válasz Santiagain #14393 üzenetére
A Nikon előtt nekem is HSM II-es sigmám volt. Tisztában vagyok vele, hogy mire képes. Amikor megvolt, róla is ódákat zengtem, fantasztikus egy objektív. Aztán jött a Nikkor, és minden téren überelte. Sportfotózásra használná a tisztelt kérdező, oda fog kelleni a Nikon fókusza. A Sigmáé se rossz, de 3d continuos tracking-et nem tud megbízhatóan, a Nikon meg röhögve.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
Real_Necro
veterán
válasz JohnyBlue #14380 üzenetére
Nikon 70-200 2.8 VR2.
Kicsit többe kerül, de ebay-en beszerezhető, bár van benne rizikó. De ugye én VR1-em is ebay-es.
Kutyus írta még azt hiszem múltkor, hogy kicsit lomhán kapcsol be a stabi a sima VR obinál. Ezt én is tapasztaltam. Atok VR2-je viszont nagyon brutál. Az f/4-et nem tapiztam, de inkább a fényerősebbet választanám ügyeskedve. Mindjárt jönnek majd páran, hogy Nikon párti vagyok. És? (amúgy meg van Tamim is már. )„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Peethy
őstag
válasz Real_Necro #14395 üzenetére
"amúgy meg van Tamim is már."
Azt csak azért vetted, hogy lemosd magadról a Nikon matricát Amúgy hogy sikerült ez az ebayes dolog? Szoktam nézegetni, de nem jön ki szinte semmi olcsóbban, ami meg igen, azt elkapkodják.
-
Real_Necro
veterán
válasz Peethy #14396 üzenetére
Én decemberben vettem az obit, de előtte 2 hónapon keresztül folyamatosan figyelemmel kísértem mit raknak fel EU-n belül. Ha felraktak valamit és jónak tűnt egyből felvettem levélben kapcsolatot eladóval, hogy elküldené e Magyarországra. Aki belement, oda tettem egy próbalicitet (mert már belefutottam előtte abba, hogy megbeszéltem, aztán kiderült, hogy nem is enged licitálni). Volt egy összeg, amíg hajlandó voltam elmenni, ha nem én nyertem, néztem másikat.
Akkor volt, hogy licitáltam egy VR2-re is, forintban 340-ig mentem el és 365 körül vitték el. Tiptop állapotban volt. Ezért is írtam, hogy ki lehet fogni. Az én VR1-em akkor 800Ł volt, ami kb 280-nak felelt akkor meg. Postával együtt ~300-ba volt. Persze benne van a rizikó, hogy nem tudod kipróbálni. Eladó csaj viszont rendes volt, hivatásos fotós, egy projekthez vette az obit de nem nagyon használta, akkor is csak állványon, ez állapotán is látszik.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
imyourfriend
őstag
válasz Real_Necro #14398 üzenetére
Annyiban rizikósnak találom hogy nem látni hogyan működik és mit produkál, minden jól működik e rajta, én biztos nem vennék ennyi pénzért látatlanban.
-
Peethy
őstag
válasz imyourfriend #14399 üzenetére
Sok pozitív értékeléses eladó nem fog átvágni, és Paypal miatt is elég biztonságos a vétel. Ha elsőre működik, és másnap megy tönkre, azt meg itthoni vásárlásnál sem tudod kiküszöbölni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- Apple notebookok
- Viccrovat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest