-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Quadgame94 #42231 üzenetére
A 4070 és a 4070 super szerintem szinte biztos,hogy marad,ha igazak a specifikációk,azért linkeltem tegnap.Kb 20 % is lehet a két SKU között.Ha kilöknék a 4070 kártyát a 4060 Ti és a Super 4070 között egy szakadék lenne.
A 4070Ti 16 GB is vállalható lenne névként.Volt már ilyen a történelemben, a GTX 1060 3 és 6GB."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
félisten
válasz Devid_81 #42217 üzenetére
Be sem merem likelni megint mi megy redditen . Van olyan infó, hogy jensen gondolkodik a 4080 12 GB verzión mégis. Beszarok ha igaz lesz és az lesz a 4070 Ti super helyett a név, már pedig van rá esély.
Meghalt majd feltámadt.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Úgy néz ki igazam lesz a 4070- 4070 Super találgatással.[link]
-
félisten
válasz Quadgame94 #42206 üzenetére
nem olcsóbb de ugye ez kb jó pár év mire használható és olcsó technológia lesz Onnantól kedzve az interposeren a gyártásnál megspórolnak nagyon sokat.
-
félisten
válasz S_x96x_S #42198 üzenetére
Pont az miatt , amit írtál vannak bennem kétségek, mert kb ezzel workstation kártyák egy részét lenulláznák kb a méregdrága RTx5000 lenne gndolom az föltti teljesítménnyel.
Lehetséges hogy ez pont annak az utódja inkább és nem geforce."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
igen pont most olvasom itt.[link]
"Sources say Nvidia RTX 4070 Ti / 4080 graphics cards will be out of stock as soon as this month"Hogy már több helyen ebben a hónapban kifogy a 4070Ti és a 4080. Ez egy jó lehetőség a konkurenciának, ha csak nem lép Nvidia .D szerintem nem fognak, nem szokásuk kapkodni. valószínűleg marad a januári start.
Árazásról nincs infó. MliD számomra nem releváns, bármit is mond.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz S_x96x_S #42192 üzenetére
Teljesen egyetértek, szerintem nincs olyan amivel ne lehetne egyetérteni ebből. .
viszont izgalmas lesz- feltéve ha igaz- hogy a 3 nm most a profeszionális és gamer szegmenst is eléri. Elég nagy előrelépés azért az 5 nm -hez képest amin most vannak és szerintem ezt azért lépik meg hogy ha kell akkor az MCM behozható legyen egy Titan vagy csúcs SKu-ban.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Quadgame94 #42190 üzenetére
gbors az egyi legértelmesebb fórumozó pár emberke mellett .
Visszavehetnél mielött moderálva leszel plusz már sejtettem az első kommentjeidből, mikor itt felkbukkantál, hogy vs témág fogsz generálni és ez lesz belőle. Tehát vegyél vissza."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Quadgame94 #42186 üzenetére
Ahogy írja puMbA Az AMD piaci részesedése az RDNA2 miatt nőtt meg ,ez egyértelmű. Hetekig írtam be az AMD-s topikban hogy a bevételük még több eladott kártya mellet is csak fele volt az Nvidiának, mert kiszórták az RDNA2 kártyákat, amivel mi vásárlók jól jártunk, ők is jól jártak részesedésben de üzletileg biztos , hogy nem volt az igazi a pénzügyi jelentlések szerint. Tehát ki kelett szórnuk az RDNA 2 generációt ami még mindíg nem sikerült teljesen. Kb 6 hete van az, hogy nehezebb hozzáférni az RX 6800XT -6900 kártyákhoz, el is kezdett menni a 7800XT.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
kijött az új MF eladás és ott AMD nagyon durván hasít.[link]
A 7800XT hasít. Érdemes lenne Nvidiának a 4070 super kihozását előrehozni.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Az USA 4090 tilalma nem csak Kínát érinti Forrás Videocardz)
" az Egyesült Államok tilalma nemcsak a kínai piacot érinti, hanem a D1, D4 és D5 országokat is magában foglalja: Afganisztán, Örményország, Azerbajdzsán, Bahrein, Fehéroroszország, Mianmar, Kambodzsa, Közép-afrikai Köztársaság, Kongói Demokratikus Köztársaság, Kuba, Ciprus, Egyiptom, Eritrea, Grúzia, Haiti, Irán, Irak, Jordánia, Kazahsztán, Észak-Korea, Kuvait, Kirgizisztán, Laosz, Libanon, Líbia, Makaó, Moldova, Mongólia, Omán, Pakisztán, Katar, Oroszország, Szaúd-Arábia, Szomália, Dél-Szudán, Szudáni Köztársaság, Szíria, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Egyesült Arab Emírségek, Üzbegisztán, Venezuela, Vietnam, Jemen és Zimbabwe."
-
félisten
[NVIDIA GeForce RTX 50 series to feature DisplayPort 2.1, using TSMC 3nm node]
Ez azt jelenti, hogy( ha akarják) az Nvidia készen áll az 5000 es szériától a z MCM dizájn behozására Kb 4 éve mondta jensen és egy vezető mérnöke hogy a chiplet ideje a GPU iparban kb a 3 nm megérkezésekor lesz ideális, mert addigra a csomagolás és hűtés, gyártási 3D technikák megérnek erre és kifizetödő is lesz. Az öreg valószínűleg időutazó,de igaza lesz.
Az biztos, hogy eltérő stratégiát fognak hazsnálni mint az AMD ez a szabadalmi terveikből már látható volt. Tehát valószínűleg két vagy három eltérő technológiai megvalósítást fogunk látni és az élet eldönti melyika jobb. Az első erre utaló mondása ugye az volt, hogy minek sok kicsit gyártani, gyárts két nagyot majd kösd össze őket megfelelően. valószínűleg ez lesz az 5090.
Itt anno írtam róla :
[link][ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Quadgame94 #42147 üzenetére
Időzavarral küzdesz.
A 6700 XT nem a 3060 párja , az 6600-6650.. Megjelenésekor 479 dollár volt, a 3070 pedig 499$ most a bányászatot nem nézve
A 3070 gyorsabb volt akkor is( nem csak RT ben,de abban számottevően) most is az.
4 GB vram ami 6700XT mellett szól.
A 6700XT az új gen megjelenésekor zuhant hatalmasat árban és lett a legjobb vétel egy darabig de most már a 3060 népszerűbb. Tegnap épp 249$ volt BF keretében, volt olyan online bolt az USA ban, ami 500 darabot adott el egy nap alatt belőle...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Quadgame94 #42134 üzenetére
Te most amúgy ilyen AMD hittérítő, reménykedő reklámarc akasz lenni itt? Ez más jellegű topik, mint a másik oldal, oda való mit akar reményeid szerint az AMD csinálni.
Nvidia találgatós.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz DudeHUN #42129 üzenetére
RDNA4 és az Nvidia következő generáció az egy én úgy tudom, ahogy írja Cifu.
Most az RDNA3 = Rx7000 a jelenlegi generáció vagy lehet félreértettem valamit abból amit írtál.
Én úgy látom, hogy előfordulhat az ami az RDNA elött volt ,hogy ilyen Nvidia után félidőben száll be az AMD, pár hónap eltolással.Arra meg lehet reagálni,ahogy már megszoktuk az 1070Ti kiadása óta.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz M@trixfan #42126 üzenetére
Nehéz megmondani. 2025 van egyelőre porondon. Szerintem 2025 lesz de nem ősz. ez a hír szerintem amúgy kamu .
De ha igaz, akkor reálisnak tűnhet éppen.
Az Nvidia az AMD-t tartja szem elött ,de nem akarja eltörölni, csak szinten tartani.
Annyit ad amennyit minimum hoznia kell így sajnos..
Azaz ha az AMD nem lesz számottevően jelen a következő genben a csúcs szegmensben akkor oda a 30-40 % elég. Nem fog kidobni feleslegesen 80 % előrelépést mutató kártyát, még ha megtehetné akkor sem. Szerintem most is ez miatt tartja vissza 4090 Ti.-t mert el tudja adni profeszionális szegmensbe drágábban, meg hát a következő gent akkor nem a 15 % kal gyorsabb 4090 Ti hez nézik majd az emberek hanem a 4090 hez. ha igaz így is 60-70 előnye lesz az AMD mostani kártyáihoz még úgy is ,ha nem hozza ki a 4090 Ti-t.[ Szerkesztve ]
-
félisten
A Korean tech-tuber claimed
- RTX 5090: GDDR7, 32GB, perf 30% increase
- NVLink again? (probably 2 chip MCM?)
- AMD China R&D center will move to Korea
- AD103 perf is restriction target, so next 70 class gpu will affected.Én is ezt írtam feljebb . Mint ha egy dual GPU cucc lenne összedrótozva, mint régen.
Szerintem ez fake.[ Szerkesztve ]
-
félisten
A piac nem a felhasználókból áll, hanem a kereskedőkből, a gyártókból és a vásárlókból.
A mostani generáció kijövetelekor fullon volt és még most van a piac az előző generációs kártyákkal a kereskedőknek ki kelett azt futtatni ,mert amúgy kutya nem vett volna kiskereskedelmi szinten 7900XT kártyát 600 dolláért ha tele vannak 6950XT kártyákkal ugyan annyiért és nem tudják azokat eladni.
Ugyan ez igaz Nvidia oldaláról,de ott a 3080 -3090 már időben elfogyott.
Most futottak ki az előző generációs kártyák úgy ahogy,de még 6700XT/ 3070 és 6800XT is simán beszerezhető boltban
Tehát AMD nélkül illetve az asszisztálásukkal az Nvidia nem fog olcsóbban adni több teljesítményt ekkora piacrésszel.( Nem AMD-t hibáztatom, hanem arra világítok rá hogy együtt oldották meg a kereskedelmi láncok megtisztulását az árazással, a mi kárunkra) Most kezdődik az igazi generáció váltás 2024 től de ha az AMD nem lesz hajlandó levinni jelentősen az árat akkor az Nvidia sem és ez a gen így fog maradni.[ Szerkesztve ]
-
félisten
reálisan gondold végig miért is adna az Nvidia 815 dollárért ( kb 20 % kal olcsóbban)a jelenleg neweggen legolcsóbban 950 dollárba kerülő,de átlagban 1000+ dolláros 7900XTX teljesítményénél gyorsabb kártyát több szolgáltatással stb?Hogy piacrészt szerezzen az AMD től ?
Nem értem ezeket a reményeket.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gainwardgs #42108 üzenetére
A GB202 elméletileg anno Chipletnek lett beharangozva. nekem olyasminek tűnik, hogy ez tulajdonképpen egy dual GPU-s szörnyecske vagy fene tudja,
-
félisten
-
félisten
nem vs-ként ,de azért itt hagyom,. Ennyit hozott az új Driver az Nvidia kártyákon Starfield alatt, ráadásul a DLSS is gyosabb lett arányaiban nézve:
8% lemaradásból 16 % előny.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Azért van pár kérdőjel. A GDDR6X teljes értékű verziója lehet gyorsabb 22,4 vs 24 Gbps,ami kb 8 % előrelépés . Ehhez jön a plusz cuda magszám és az új stepping ami pár ( 8-10%?) % kal magasabb órajelet hozhat. Szóval szerintem jó esetben ez azért lehet 8-10 % is és még mindíg ott marad a hely egy 4080 Ti 20 GB verziónak AD102 re építve.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
[Nvidia RTX 40 Super Specs confirmed by board partners]
A 4070 Super is 12VHPWRKözben kiderült hogy egy Koreai kiskereskedő hálózat hagyta jóvá a Super szériát és csak a 4080 és 4070 Super elnevezést . A 4070 Ti Super nevezék nem szerepel náluk.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A 4070 nek meg kellene maradni ezen felállás mellett mert túlságosan nagy lesz a különbség a 4070 super és a 4060 Ti között. értelmes húzás lenne a 4070 -499 dolláros áron a 4070 Super-599$ a 4060 Ti 16 GB-399 $ a 4060 299$ és 4060 Ti 8 GB megszüntetése inkább( vagy 349$ esetleg)
Az egészhez hozzátenném hogy "ha" mert MLiD infó, ami számomra hagyjuk kategória.szerk : Azt gondolom elkerülhetetlen az AMD kártyákhoz való hasonlítás, nem látok ebben semmi kivetnivalót, én is megtettem feljebb.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz gainwardgs #42050 üzenetére
Ha vsszaemlékszel ez RTX 4080 12 GB lett volna anno.Ugyan az a PCB és felépítés csak kevesebb Vram.
Ezért is volt sok ember kiakadva az oltári nagy és drága hűtőn, ami felesleges rá,de azon sem akartak variálni, inkább árat emeltek.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gainwardgs #42048 üzenetére
miért hihetetlen? Nvidia felhasználja a leeső selejtet. Volt ilyen a 3070 Ti nél is.
[ASUS TUF RTX 3070 Ti V2 GAMING OC LHR]
[ZOTAC RTX 3070 Ti Apocalypse GOC GA102]
stb.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gainwardgs #42046 üzenetére
AD102 vagy / és AD103.
Számomra inkább az ár kérdéses.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Novemberben jön az első vele szerelt Mobil állítólag, karácsonyi szezonra. Nem sok különbség van köztük amúgy.
Ha belekerül az Nvidia a késöbbi fejlesztésekbe akkor akár eldöntheti a mérleg nyelvét,de azt gondolom ez a verseny oda vissza megmarad ,ami amúgy jó.[ Szerkesztve ]
-
félisten
[ Szerkesztve ]
-
félisten
[Úgy néz ki valós lesz a "Ti Super" ]
és januárban a CES-lesz a bemutató a Super szériának.. [link][ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Alogonomus #42033 üzenetére
Ennek fényében még inkább áll a fenti állítás.
Nvidia épp most hozta a 3.5 DLSS-t hozzá.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Alogonomus #42031 üzenetére
"Így viszont az nem is állja meg a helyét, hogy olcsóbban adott jobbat a Superekkel."
Mi az összefüggés az általad írt komment első fele és a második fele között? Egyértelmű a fenti párbeszéd alapján hogy a 2070 MSRP és a 2070 Super MSRP össezhasonlítására értette hogy olcsóbban adott jobb Supereket.
Amúgy Az 5700XT-re így 2023 ban össehasonlítva a konkurens 2070 /2070 Super Tudásához és támogatott funkcióihoz nézve az "elavult" jelző inkább dícséret.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz Quadgame94 #41976 üzenetére
"Architekturális szinten az Ada Lovalace meséld már el miben jobb és hatékonyabb mint az Ampere? "
Ember Mindenben jobb, kivéve a sávszél,de ott nem tudom mennyit ellensúlyoz az L2 mérete. Komolyan nem is értem hogy hihetsz annak amiket leírsz
Nézd mega 4070 Ti-t és a 3090Ti-t. Gondolkozz már egy kicsit, nézz már teszteket hasonlísd már össze a két architektúrát.nem kellene nekem itt mesélnem neked hanem csak utána kellene nézned annak van e valóságalapja annak amit mondókázol .
Ráadásul az Ada RT terén még jobban elhúzott, ahogy jönnek azok a játékok amik valóban leterhelik majd ilyen téren megmutatja a foga fehérjét, lásd Alan Wake2.
4070 Ti vs 3090 Ti :
3090Ti 10752 CC
4070Ti 7680 CC
EZ 40% kal kevesebb CC mag, 50% kal kisebb sávszél és 40% kal kisebb fogyasztás vagy ha úgy tetszik a 3090 TI 60% kal többet eszik árban meg 50% kal olcsóbb a 4070 Ti.
Sebességben a két kártya azonos , sőt.A 4090 meg nem 40 %
Itt pedig azonos fogyasztáson a két architektúra. 300W- ra lekorlátozva például :
Blender:
Ez mellett az RT végrehajtók, , a tensor stb mind újabb szintre lépett . Fogalmam sincs mikor kaptál ilyen architektúrát utoljára konkrétan vagy megetted az AMD chiplet marketingjét, miközben IPC terén pár % előrelépés történt náluk. Pl a 7600 2% kal gyorsabb azonos órajelen mint a 6650 ami elfogadható lenne ha közben a felét enné de messze nem ez a helyzet.
Az Alan Wake 2 tesztje:
Ezekben a címekben vagy Blenderben ahol ki van hazsnálva az Architekt 90 és 100% körüli előrelépést hoz a nem teljes értékű Ada..[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz Quadgame94 #41968 üzenetére
Szó szerint az ellenkezőjét írod le annak amit a valóság tükröz.
1, Nvidia nem drágán tervez, hanem drágán ad el. Ez két különböző dolog.A gyártási költség nem az eladási ár.... és mindegyik nagyon drága mindegyi cégnek amúgy. A 3 D csomagolási technológia, az összekapcsolás az energiafogyasztás még jelenleg nincs arányában azzal, amit a Monolitikus dizájn tud adni.
Az teljesen jól látszik, hogy ez a "növeljük magok számát a végtelenségig" séma nem fog tovább működni.
Miből látszik ez teljesen jól ?
Milyen megoldást látsz a teljesítmény növelésére?
Az Ada a leggyorsabb kártya generáció a piacon és még nem is láttuk a teljes értékű verzióit. Fogyasztása és a hatékonysága konkrétan burtálisan jó lett, közelébe sincs egyik cég sem.
A szotferfejlesztők önmaguktól szinte semmit nem tesznek meg, ( tisztelet a kivételnek) jönnek a trehány félkész portok sorra. és minél gyengébb a kártyád vagy minél kevesebbet tud ,annál nagyobb hátányt szenvedsz.Lásd RX5700 de lassan egy előző generációs középkategóriás kártyával sem tudsz játszani semmivel maximális grafikán és nem a Vram miatt.
Mindegyik cég erre lép. A Chiplet dizáj a magok számának a növelése ugyan úgy skálázható formában. Nvidia is jönni fog vele,de ez nem azt jelenti hogy olcsóbb lesz vagy kevesebb maggal lesz gyorsabb.(I)"Méregdrága kártyákat tervez mert (I)csak(/I) ahhoz ért, hogy növelje a magok számát és ne optimalizálja azokat."(/I)
Lehet ezt a mondtatot komolyan venni szerinted? Vagy viccnek szántad?
Az Ada a energuiahatákonysága és technológiai tudása kemelkedő.25 % kal kevesebbet eszik mint az RTX 3090Ti és 50 % kal gyorsabb, miközben tele van egy halom optimalizált ficsőrrel.(I)A többit most nem is boncolgatom, mint pl , hogy fogalmam sincs milyen versenyről beszélsz amit majd talán felvehetnek az RDNA4 gyel.
MI a fene van az emberekkel komolyan?(/I)
Emlékeztetsz egy régi AMd-s fórmutagra . pepe, meg nem tudom mi volt még a neve az illetőnek régen itt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gainwardgs #41961 üzenetére
Vram kérdést?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hopp.
[NVIDIA introduces System Memory Fallback feature for Stable Diffusion]
Az új driverben benne is van. Gyors rendszermemória előnyben"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Busterftw #41955 üzenetére
Teljesen más architektúra az egész, ebből a szempontból nem releváns, de szerintem nem erre gondoltál.
Ami talán érdekes lehet nekünk, ha a Chiplet bemutatkozik abból a szempontból ahogy Nvidia elképzeli, ami eltér az AMD féle megvalósítástól . Valamint nagyon örülnék, ha a pletykált hibrid memória menedzsmentet is láthatnánk, mert az elég sok dolgon tudna változtatni.[ Szerkesztve ]
-
félisten
[https://wccftech.com/nvidia-next-gen-b100-blackwell-ai-gpus-enter-supply-chain-certification-stage-foxconn-wistron-in-race/]
Előre hozták a B100 at 2024 -2. negyedévre."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Alogonomus #41935 üzenetére
KOmpetitív játékra nem való a cloud, ez biztos. De A népszerű multilövöldékben annyi pénz van hogy akár évente megéri kihozni őket új generációkra, ráadásul a többség fut kisebb teljesítményű gépeken is. Egyértelműen a gondot a portoknál az egyedi készítésű, nem kompetitív huzó címek adják, amire viszont megfelel a cloud gaming.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Alogonomus #41926 üzenetére
Nehogy azt hidd. 2 generáció óta van ez a piacon a PS4 és Ps5.
Most ha elméleti síkon belemegyünk:
Elötte volt 3 generáció, amikor a visza fele kompatibilitás portokal lett megoldva. Ráadásul a Microsoftnak és az Nvidiának is hatalmas felhőszolgáltatása van játékokra, pont megoldják, ha akarják, hogy vegyél előfizetést aztán nyomhatod felhőn bármivel bárhonnan.
Pár játékot meg átportolnak majd mint pl a Halo vagy GOW.
Ráadásul nem tartom kizártnak, hogy az Nvidia az új Tegraval amit laposokba szánnak bedobbant egy kézikonzolt, a la Shield. Innentől ott lesz a Switch 2, Shield, az ARM alapu gamer/ és professzionális laptopok Nvidiával és Mediatek -kel, és az esetleges új Xbox.( most arról ne is beszéljünk, hány TV-ben van Mediatek SOC, ami mellé be lehet paszírozni az Nvidia kombót konzol nélkül. Ezek így egyben brutálisan nagy volument jelentenek.Már ha persze megtörténik a váltás.
Én a Microsoft helyében meglépném, főleg hogy az ARM alapokra építik most az Apple elleni prémium lapos vesenyt az M1-3 max procerszorokkal.
Úgy néz ki ( és most talán végre tényleg) hogy az X86 mellett az ARM mint komoly konkurencia kezd előjönni. Azt gondolom hogy a változások szele itt van.
Nem véletlenül akarta jensen 2 éve megvenni őket, látta ő hogy az Apple komolyan gondolja.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gejala #41923 üzenetére
Szerintem ez jó dolog lenne, ha legalább Microsoft átmenne Nvidia vonalra. Ha az mellett esetleg ARM menne mellé az meg még jobb lenne mert elősegíteni a Windowsba való integrálódását az ARM-nak.
-
félisten
válasz Raymond #41913 üzenetére
Jó lenne erről látni adatokat azért. Na mindegy, értem az álláspontodat, igazat is adok,de számomra ebben a formában továbbra is értelmetlen a 4080 Super.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Raymond #41909 üzenetére
OK , csak az ár/ érték nem igazán jobb. 7900XTX és RTX 4080 között közel 20 % az árkülönbség pl caseking.de-n .de néztem Alzát is ott is nagyjából ez a helyzet.Mindkét kártya azt nyújtja amit az ár/ értéke biztosít talán a 7900XTX raszterben jobb a 4080 meg RT ben de azért közel 20 % árkülönbség elég jelentős.
Például nincs ekkora különbség a legolcsóbb 4070 TI és 7900XTX között.mint a 7900XTX és 4080 között.
Egyértelműen ha valaki a 4070 TI ről kicsit feljebb szeretne váltani vagy kiperkál plusz 400 eurot, kb 50% árat hogy meglegyen a 4080 vagy kiperkál plusz 160 eurot-t és megkapja a 7900XTX kártyát.
Ha a 4080 hivatalosan 1000 dollár alá menne vagy esetleg a 4080 Super akkor azt mondanám egyértelműen 4080 de így vannak kételyek bennem , főleg ha esetleg a 4080 super drágább lesz mint a mostani 4080. Megint ez a kicentizzük ami éppen elég, semmi többet nem adunk hozzáállás lépett színre aki meg 4070 Ti /3080 Ti szintről akar feljebb lépni az meg vagy kiperkál majd 50 % felárat a 4080 ra vagy AMD-t vesz 20 % felárral és szinte ugyan azt kapja vagy még többet ha a rasztert nézem és a 4070 Ti a maga 12 GB vramjával nem túl csábító.. tehát ha 4070 Ti-t akarok venni akkor már hozzá teszek egy kicsit és ott a 7900XTX.[ Szerkesztve ]
-
félisten
A 7900XTX és 7900XT miatt valamint hozza AMD Európába is hivatalosan a GRE-t ,ami kb a 4070 Super-rel lesz egyensúlyban.
Ezzel a lépéssel meglesz a7900GRE valamint a 7900XT, de a7900XTX nem igazán tűnik rosszabb vételnek a 4080 superrel szemben.raymond:
Értem ezt, de mint írtam az AD 103 fullos sem lesz egyértelműen jobb a 7900XTX helyett. főleg nem úgy, ha amúgy drágább.
Tehát nem az AD102 selejtjének professzionális felhasználásra való jogosultságát kérdőjelezem meg , hanem azt hogy a 4080 Supernek az AD103 max felhasználásával van e értelme ,mert nem változtat semmit sem az az 5% plusz teljesítmény a 7900XTX hez nézett viszonyán, főleg ha esetleg még drágább is lesz.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nincs több AD102 re épülő Geforce kártya ,csak a 4090. A 4090 féle AD102 és az AD103 max verzió között is 60% van hardeveresen ami bőven ad lehetőséget még leeső SKU gyártásra.( ahogy írta Cifu ez az RTX 5000)
Ha jönne egy AD102 re épülő geforce 13000 maggal az is kb 15% kal gyorsabb lenne mint egy 4080.
Cifu:
Én ezt értem,de így meg értelmetlen kiadniuk a fullos AD103 -at " super néven" mert nem jelent érdemi előrelépést a 4080 hez nézve.
Ha csak MSRP-t nézem, akkor 4080 helyett a 7900XTX szerintem jobb vétel.
Igaz előfordul 4080 1000 dollár alatt de nem jellemző míg a 7900XTX folyamatos áresésben van a megjelenése óta. Ezért kellene kihozniuk 1200 dolláros áron egy 4080 Ti-t ami AD102 re épül és legalább 15 % kal gyorsabb mint a 4080.
Szerintem nagyon is konkurencia az AMD a 7900XTX kártyákkal és egyre olcsóbban beszerezhető. Ha Nvidia el akarja engedni a gaming vonalat akkor megértem ezta gondolkodást ,de amúgy 4070 Ti helyett az 7900XT( +10% ,+ megfelelő Vram) és a 4080 helyett a 7900XTX nagyon is valós, olcsóbb alternatíva.
Az elsőt megfelelően kiváltja majd a 4070 Ti super 16 GB vrammal,meg a 4070 super is jó lesz hiába 12 GB Vram, vagy bármi is lesz a neve de a 7900XTX viszont továbbra is olcsóbb és sok szempontból jobb alternatíva marad a fenti forgatókönyben, értelmetlen így a Super.
Én nem vagyok benne biztos, hogy ez a 4080 Super amit Kopite bedobott valós dolog ezekkel a statokkal, ha csak nem váltja a 4080 kártyát és lesz olcsóbbb ( 999$) és jön fölé egy 4080 Ti.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Általában azért lépik meg,mert el tudják adni a leeső kishibás GPU-kat jó áron. AD102-nek egyelőre nincs leesőre épülő SKU ja.Egy 4080 Ti 1200 dolláros áron szerintem jó profitaránnyal lenne.
-
félisten
na jó de a 4080 épülhetne AD102 re, akkor közelebb lenne a 4090 hez. Így ez max 5 % lesz a mostani 4080 hoz képesta 4090 meg 25-30 % kal fölötte fog állni Nekem ez így valahogy nem kerek, ha csak tényleg nem jön egy 4080 Ti is.
A 4070 az elég combos lesz , ( RTX 3090-7900GRE) ) a 4070 Ti meg így simán 7900XT lesz, sőt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz S_x96x_S #41884 üzenetére
Én sehol nem is írtam hogy az FPS a minőség mértékegysége lenne, mint ahogy egy kártya sem attól avul el hogy lassan futtat egy ilyen pocsék technikai megvalósítással létrehozott játékot.
Bár szerintem csak iróniának szántad azt . Sajnos képesek voltak így kiadni.
Az Alan Wake 2 mellett már meglehet ez az érzés.
Az első részre sikerült rátetézniük amúgy ebben a CS2 készítőinek, pedig azt hittem abból tanultak valamit.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz S_x96x_S #41877 üzenetére
Erre szokták azt mondani, hogy fordítva ülsz a lovon
EZ nem az a játék ami a minőségével kimaxolja a 4090 vagy 7900XTX kártyát. EZ az év legroszabb PC portja és nem azért mert manapság ezt szokás mondani, hanem mert így van."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
-
félisten
válasz Pakmara #41868 üzenetére
felülről negyedik sor
"4070 super: based on AD103, has a 256bit bandwidth and 16G Vram"
Szerintem a "Ti" és "Super" nevezéket egyszerre nem fogják hazsnálni. Aztán ki tudja.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Pakmara #41859 üzenetére
mai pletykák:[link]
"There might be two new cards in the future:
4070 D6: The same spec as 4070 but shrinks to GDDR6
4070 super: based on AD103, has a 256bit bandwidth and 16G Vram"Tehát 4070 sima GDDR6 12 GB vrammal
És 4070 super 16 GB vrammalA 4080 super vagy Ti 2024 elején várható.
"There will be a 4080S(maybe Ti) in early 2024.
Based on AD102, TGP below 450W, same price range as 4080'"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Nem csak konzol limitació a 16 GB vram általánosan nézve.Szerintem 16 GB nem limitáció még jó darabig mert a 20 GB vagy fölötti kártyák nem a meghatározóak piacon.Ráadásul Adaban van azért cache.
Nekem CP2077 4K textúra pakk(Ha a Nexus félére gondolsz) 1440P@12 GB Vram mellett van fent.Igaz nem méregetem,de nincs gondom.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Devid_81 #41847 üzenetére
Ha 999 lenne a hivatalos 4080 akkor- optimistán nézve- esélyes hogy 900 köré beesne némely akciós példány az meg kb egy jobb 3080 ára vagy nem vészesen drágább annál.
Arra szívesen váltanék még ha 16 Gigás lenne akkor is bőven elég lenne.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Devid_81 #41845 üzenetére
ha ebből igaz lesz valami-ugye ő mondta hogy lesz 3000 super is- akkor azért van pár esélyes forgatókönyv.
- 4090Ti ?
-4080Ti- Super( AD102) ( 20 GB)-1200$
- 4080 20 GB 999$( AD103)
- 4070 Ti( super?) 16GB (AD103).799$
- 4070 Super 16 GB ( AD104)
stb"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
-
félisten
válasz S_x96x_S #41832 üzenetére
Biztos nem fogják meglépni de elég érdekes pletyka a csúcs geforce 512 bites buszról. vajon bedobhatják a HBM3 memót mint anno a vega, egyfajta gyorsítótárként?
Régóta pletykált az hogy az Nvidia szeretne egy univerzális memória buszt amire felfűzhet több féle-fajta ramot.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz Devid_81 #41824 üzenetére
[link]
"Too many annoying political news push, let's talk about something else.
There is no news about RTX 4080 Ti currently, and I don't think you would like to see a 4080 Ti (or Super) based on AD103-400.
Keep patient."És másik infó ez Google fordítóval ):[link]
"
[Új NV kártya!? ㊙] Tipster @MEGAsizeGPU elárulta, hogy az NVIDIA új RTX 4080 SUPER vagy RTX 4080 Ti kártya piacra dobását tervezi. A név még nincs meghatározva. Az ára megegyezik az RTX 4080-éval és ugyanaz az AD102 GPU mag, mint az RTX 4090. , a TGP alacsonyabb, mint 450 W TDP. A @MEGAsizeGPU felfedte, hogy a GeForce RTX 4080 SUPER / TI (meg nem nevezett) megjelenése elsősorban az NVIDIA csúcskategóriás piacon való rossz pozíciójának javítására szolgál. Az új kártya ára körülbelül 1199 USD, ami azt jelenti, hogy a régi RTX 4080-at csökkentik. árban. Valójában sok GeForce RTX 4080 termék ára 999 USD alá esett, és az új kártyák megjelenése betölti az NVIDIA megüresedett helyét a csúcskategóriás piacon."Tehát várható egy új 4080 ( Super?) AD102 GPU val, 1200 dolláros áron, és a régi ára le fog csökkenni. Így is kapható már 1000 dollár alatt reméljük úgy 900 dollár környékére is beeshet majd 999 $ MSRP vel.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hokuszpk #41822 üzenetére
Azért voltak itt felvetések anno.
Állítólag ez ok okozat volt akkor . Az AMD át is akarta vinni a TSMC hez mert a GloFo nem tartott ott mint a TSMC.
A GloFo meg nem tudta mi lesz vele ha elveszíti az AMD-t leálltak, lassultak a fejlesztésekkel .
Kérdés ki kire volt jobban utalva. Szerintem a GloFo jobban állna most ha akkor az AMD nem lép el tőle, de valószínűleg Amd meg nem állna ilyen jól. Hoztak egy döntést beáldozták a GloFo-t , ami akkor a csőd szélén szükséges lépés volt hogy most ott tartsanak ahol ma. GloFonak viszont nincs más lehetősége most ,előre fele kell menekülnie. tehát ha igaz lehet esélyük. Amúgy van egy olyan érzésem hogy lehet nem sokáig lesznek önállóak, ha az új technológiában így fejlesztenek....[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz szmörlock007 #41819 üzenetére
Ami érdekes a cikkben a GloFo, hogy rágyúrtak a fejlesztésre.
Pár cikket találtam igaz érdekes nyelven, de egész jól állnak és nem hogy versenyképesek lesznek vele, hanem pár dologban állítólag előremutató lesz. Talán visszakapcsolódhatnak nagyok közé, ha sikerül.[ Szerkesztve ]
-
félisten
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz Devid_81 #41810 üzenetére
A PCI Express x16 ból csak 8-at használ a 4060Ti a másik 8 ott fekszik kihasználatlanul
így azon át akár kettő PCIE 4x SSD rá mehet. nagyon hasznos dolog.
Elméletileg az Asus módosította a PCB-t ehhez, hogy kapjon hűtést és ne legyen forró pont a közelben. Lehet hogy pont hűvösebb lesz mint a passzív társainak zöme."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
-
félisten
[link]
"If GB202 is developed from GH202, obviously GB202 will double the Raster Engines in a GPC, then double the ROPs in the GPC at least.
If Jensen uses RB+, we will see 4xROPs in a GPC."
Ez hatalmas ROP növelés. Nem értem hogy akarják ezt etetni?
Teljesen átdolgozzák az Architektúrát?
Ha valóban ezt meglépik és ki tudja használni valami ez óriási előrelépés nyers teljesítményben."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Devid_81 #41798 üzenetére
Egyszerűen a hozzá eljutó híreket osztja meg. Ezzel az önmaga hírnevét alapozza szerintem, nem az Nvidiáét.
A topiknak meg hát erről kellene szólnia .[ Szerkesztve ]
-
félisten
[Nvidia Acquires Illumina: The AI Foundry for Healthcare – The Hardware of Life]
Hamarosan örök életet is vehetünk az Nvidiától.
-
félisten
Ez azért - szerintem- rendben van .
-
félisten
Van valaki itt aki játszik COD-dal?
Az utolsó Drivernél nekem jött vagy 15 % FPS valahonnan. A beállítások nem változtak. Valaki tapasztalt ilyesmit?"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Úgy néz ki többet hozott a 3.5 DLSS overdrive módban az RTX kártyákon.
[NVIDIA RTX 4090 is 300% Faster than AMD’s RX 7900 XTX in Cyberpunk 2077: Phantom Liberty Overdrive Mode, 500% Faster with Frame Gen]"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Raymond #41760 üzenetére
Abszolút egyetértek. CB, Nada és Owen nagyjából szerintem megmutatják azt, miről kellene szólnia az iparnak.( és a PH-nak).
Amúgy CP-ben az új eljárásés a patch 8-10 % növekedést hozott RT terén szinte minden kártyán , ami szintén szép munka. Kifejezetten sajnálni fogom, ha ezt a motort eldobja a stúdió.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest