-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz KAMELOT #20934 üzenetére
Hivatalosan 699$ custom és 799$ FE
A Pascalnál 7-8 hónapra a megjelenésre( 2017 február ) az 599$ costum ár például 172 K-t jelentett az MSI Armor 1080 nál [link]az Iponban ami a dollár akkori 230 forintos árát figyelmbe véve is csak + 27 %.( és 243 K-n indult 599 dolláros ajánlott ár mellett )[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
799 az FE és 699 a Custom? akkor is 30 % plusz van rajtuk magyar árakon, hisz az ajánlott árban már benne van valamekkora árrés is ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Ren Hoek #20924 üzenetére
biztos vagyok benne , hogy nem RT eredmények , hisz a leaked tesztekben a legtöbb játék nem is támogatja az RT eljárást. RT nélkül lesz kb 40 % előrelépés , ha minden jól megy.
Mindenki belelovagolja magát ebbe az RT dologba- ami egy hasznos és jó funkció lesz,- de maga a turing önmagában RT eljárás nélkül is egy elég szép előrelépés lesz , főleg az új generációs motorok alatt."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz bombibmw #20918 üzenetére
felfedték az árakat ami azt jelenti hogy Magyarországon a 2080 FE ( ami elméletileg drágább mint a CS. verzió ) 245 ezer forintba kellene hogy kerüljön a CS pedig 220 ba nyitóáron ami elméletileg 20 % körüli tempóval gyorsabb mint az 1080TI.( Persze így is drága, főleg hogy non TI kártya)
Ezzel szemben jelenleg a legolcsóbb 2080( EVGA) 290 K előrendelésben Alzánál.Sajnos Nvidia prémium termékként tekint lassan a gaming szegmensre, ami konkurencia nélkül most szerintük érthető, de szerintem hatalmas nagy pofára esés lesz nekik később. Erről szólnak az 5000 dolláros kijelzőik és a 2x annyiba kerülő Gsync is.
Intel egyenlőre a professzonális piacot célozza az érkező GPU ival, de nagyon remélem, hogy nem fog nekik sokba kerülni, hogy lepotyogtassák a gaming szektorba is a kártyákat, ha AMD addig nem lesz képes lépni.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz bombibmw #20918 üzenetére
felfedték az árakat ami azt jelenti hogy Magyarországon a 2080 FE ( ami elméletileg drágább mint a CS verzió ) 245 ezer fotintba kellene hogy kerüljön a CS pedig 220 ba nyitóáron.
-
félisten
válasz keIdor #20881 üzenetére
Az bizony egy nagyon jó játék volt minden szempontból,de emlékszem, hogy mindenki ki is volt bukva a gépigényén, mert csak felső kategóriás gépeken és akkori korhoz mérten magas ramigénnyel adta ki a lényeget
Félve olvastam a Crash remake tesztben hogy mennyien ki voltak bukva a nehézségén például, pedig anno PS1 időben egy átlagos platform játék volt kihívással.
Ma már ez extrém nehéznek számít. Telepít , kipróbál aztán letöröl. Kb ezt képzeld el ha most rászabadítanál a mai tömegigényre egy fejlett AI val rendelkező játékot, ami esetleg hasonlóan nehéz ellenfél tudna lenni, mint egy ember.
persze mindképpen szükség lenne erre, csak egyfajta meglátásként írom ezt le.csaba951: +1, én is így gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
itt nem is igazán a BF5 re kell nézni az egészet. Frostbite-t használ például Mass Effect sorozat is ahol ez egy hatalmas hozzá adott érték lenne/ lesz. Ha most éppen a ME új része jött volna ki akkor azzal lett volna reklámozva a RT.
Igazából igyekeztek megmutatni az embereknek, mi is az RT és mire lehet használni mert elvonatkoztatva a PH kocka rétegétől egy hétköznapi gamer nem igazán tudja mi ez, csak azt mire képes, és szerintem ez jól is van így.[ Szerkesztve ]
-
félisten
És ezt mégis miből szűrted le áruld már el nekem, hogy én ezt mondom?
Pascal elavult? mert van nála jobb/ gyorsabb/ jobb értékaránnyal rendelkező kártya jelenleg a piacon?[ Szerkesztve ]
-
félisten
Szerintem reálisan látja a dolgot zöld vér nélkül is. igaza van.Valószínűleg nem az utolsó AMD kártyák fogják kitenni a következő 1-2 negyedév új kártyáinak értékesítését, hanem NV akár Turing vagy Pascal.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz core i7 #20825 üzenetére
nézd az RTX egy ficsőr, mint az élsimítás satöbbi, amit az ember ha gondol bekapcsol például egy Singleplayer kampánynál, de az igazán fontos az anélkül előrelépés, ezért is említettem az RTX várható 40% előrelépést. DE azt azért tudni kell, hogy 2 héttel a GC elött kerültek a kártyák a fejlesztőkhöz és feljebb írta már egy úriember, hogy várhatóak erős optimalizálások amik csodát biztos nem fognak előidézni, de javulást igen.
-
félisten
válasz carl18 #20821 üzenetére
szerintem nem RTX lesz, hanem GTX, nem fogja tudni az RTX ficsőrt( lehet, hogy Pascal lesz)Valószínűleg így az ára is talán normálisabb lesz, véleményem szerint valahol az 1070 környékén lesz 300 dollár alatt az 2060 és nagyon kíváncsi vagyok a ram mennyiségére .
[ Szerkesztve ]
-
félisten
fenét nem vagyok megfeszülve , nem is csak neked szólt ez, hanem úgy általában azoknak akik állandóan a konzolt emlegetik egy VGA val szemben, mint mindenre jó csodaszert.Szerintem ennél sokkal árnyaltabb a kép, nem ennyire fekete fehér.
Abu-t szerintem érdekli az érkező új kártyacsalád, mint ahogy gondolom téged is, hogy megnézted a topikot. No offense ?! jó sörözést.[ Szerkesztve ]
-
félisten
hagyjuk már ezt a konzol vs PC témát, ez nem az a topik.Ide azok járnak akit az Nvidia érkező kártyacsaládja érdekel és abban gondolkozik, nem pedig PS4 ben..
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dyingsoul #20809 üzenetére
Szerintem meg messze nem, sőt évek óta semmit nem fejlődünk, egy helyben topogunk. se fizika se fotorealisztikus grafika.Nem is értem mit értünk el?Felesleges bizonygatni, hogy a Raytracing így szar meg úgy felesleges.
Neked annak tűnik, más meg ebben látja az évek óta egy helyben topogó elavult grafikai színvonal emelkedését, ami a BF5 alatt nem biztos , hogy lényeg, de például egy Mass Effect játékban ami szintén Frostbite enginet használ ez egy baromi jó és látványos dolog lesz.Turing szériával jelenleg az árazása a gond, semmi más véleményem szerint. Mind az út amit elkezdett kitaposni, mind pedig a raytracing nélküli teljesítménye, ami kb 40 % ha a leaked infók igazak, egy teljesen új architektúra debütálásánál szinte kiemelkedően jónak számít.
A pascal se véletlenül lett ilyen jó, mert már nem tudom hányadik generációja ugyan azon architektúrának, mire így kicsiszolódott, és ez lett belőle.Anno ahonnan indult az első széria messze nem volt ilyen meggyőző.
Ha lejjebb megy az ára a turingnak esetleg később, akkor egy jó VGA családot és architektúrát kapunk ismét, ha nem akkor meg skippelni kell és ennyi, mert ezen az áron nem szabad megvenni, és ez egy üzenet is lehet akár Nvidia felé.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz Heroes fan #20654 üzenetére
Attól hogy beállítottad a futó játék közben egy restart kellett volna a játéknak, hogy minden opció érvénybe lépjen.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Ren Hoek #20650 üzenetére
hát igazából a ebben a tesztben a szarult optimalizált COD ww2 ami lehúzza a legjobban + GTA 5 már elég elavult motor. A többi régebbi játékban 38-40 % körül mozog, az újakban meg 50% fölött. Mindegyik játékban gyorsul. Nvidia állítólag a driverekkel nincs még kész az RTX hez, Szept 14 re jönnek az optimalizáltak.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz snecy20 #20645 üzenetére
Hát ha utánaszámolsz 9 játékból 6 darab 40 % vagy 50 % feletti és a 3 régebbi cím ami 30 % vagy alatti.Ez 40- % előrelépés.FC5 és For honor 55 % körülit lép.
-
félisten
válasz FollowTheORI #20624 üzenetére
mutass már egy-két példát vagy ballagj át a vs topikba erre itt semmi szükség hogy a szokásos AMD ködösítéses klisékkel szítsd itt a hangulatot.
-
félisten
válasz FollowTheORI #20618 üzenetére
nem értetted meg egészen mit írt le ABu igaz e?( nem a technikai részére gondoltam) hanem erre a mondatra :
"miközben igazából semmit sem ront az AMD és az Intel implementációjának teljesítményén."
.. hogy elkerüld a hasonló hipotéziseket.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz FollowTheORI #20612 üzenetére
Köszönjük a bölcsességedet , hogy megosztottad velünk.Mindeki hibás hogy nem coool az AMD valamiben, csak ők nem. Mindezt tényekre és tudásra alapozva a megfelelő topikban.
-
félisten
válasz egyedülülő #20578 üzenetére
remélem olvastad a topik címét.
-
félisten
válasz keIdor #20575 üzenetére
Látszik azért,hogy a DX11 alatt és as régebbi motorokkal nem képes akkorát ugrani a Pascalhoz képest, de az új motorokkal és külön kiemelve Vulkan-t nagyot ugrik.Valószínűleg az architekt meghozza a gyümölcsét lassan a brute force mellett.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz keIdor #20572 üzenetére
Kíváncsi leszek a tuningra is, mert ezek sima REF eredmények egy Gigabyte kártyához nézve. Ha csak a fele OC eredmények igazak ami most kering a neten, akkor lehet még számolni szépen.
Jó hogy elkezdtek jönni ezek az RTX nélküli eredmények, még ha nem is biztos, hogy igazak.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz keIdor #20570 üzenetére
rediten tegnap emlegették, hogy NV megvágja az MSRP árat. ahogy kimentek a pascal készletek.Szerintem január környékén, ha szerencsénk van akkor előbb.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Jack@l #20568 üzenetére
[link]Az összes videójuk ilyen már régóta a csatornájukon, [link]ezt a dizájnt használják. Egyébként látványos.persze lehet ,hogy kamu, de a Deus ex eredményt látva nem hinném, látszik, hogy driver gond volt.Itt van tőlük még egy videó.[link]
És itt a GTX 1080 hoz nézve. [link] Itt 50-60 % körüli az előrelépés,van ahol több is pl Destiny 2, Hitman, alatt béta driverekkel.
Kár hogy elárazzák, nem lenne ez rossz gen.[ Szerkesztve ]
-
félisten
nem tudom, nekem a BF1 elött kimaradt a 4. BF1 ben már a 970 kártyámon is jelent vol ahogy írod is,,de azért reménykedtem, hogy az 5-re ezt orvosolják , de mint látod képesek voltak az RTX demót ezzel kiadni, akkor vannak kétségeim.
-
félisten
az már nagyon régóta nincs szerencsére. Egyébként különösebb gond nincs, kivéve ezt az időközönként menet közben előjövő lagspike dolgot, de ez szerintem már orvosolatlan marad. a BF1 ben.
Haverommal akivel játszok Vega 64-t vett most valami CPU csere bere beszámítás üzlet folytán, azóta elég sokat panaszkodik bár Abu elég jól megoltotta őket a vega topikban hogy frostbite mennyire fekszik annak és mennyire odatevős kártya, 1080TI-t- fogja meg majd a BF5 alatt, mert 4K textúrag meg a HBCC lehozza nekik a világot.
Most abból az van , hogy haverom teleépítget a drivereket,állítgatja a chill profilt, és nézegeti mikor nem droppol be neki annyira játék BF alatt hogy ne kapjon agybajt de azért vannak apróságok, is hogy a vizet elfelejti kirakni textúrába, vagy csak egy színű textúraként jeleníti meg.Nem VS topiknak szánom, csak azért mesze nem olyan rózsás a helyzet Vega téren sem, ahogy írod is.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ha arra gondolsz, hogy radeon kevésbé terhel a CPU-t azt nem hiszem hogy azért van az a játékmotortól és a win ütemezőtől függ ha jó tudom. Ezt Abu jobban tudná magyarázni, anno már egyszer beszélgettünk vele a dx 12 kapcsán, én sajnos ennyire nem vagyok képben.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Anno azzal magyarázták, hogy az Újabb konzolok memóriamenedzsmentje sokkal jobban fekszik a BF1 alatt lévő motornak és a BF1 optimalizálásánál már Host szinten is azokat vették figyelembe,sorolták elsődlegesre, mert nem tudom hányszor nagyobb piac.
( Radeonokon egyébként x( 20 %?) % kal kisebb a CPU terhelés ugyan azzal a a CPU val.)Kb ez miatt nem oldják meg a fenti 1-2 másodperces lag megakadást sem már jó ideje, inkább így demózzák az RTX-t is vele, hogy közben tele van huge lag spike-okkal.
Abu leírta feljebb , hogy megtudnák, ha nagyon akarnák.[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz NightGT #20493 üzenetére
Ott van kibontva feletted.. Átlag FPS. Mindegyik részén( minimum, maximum) ennyit lépett előre kb.
40 % körül lehet számolni a két TI között béta driverekkel és Elég jól lehúzta az eredményt a GTA5 elavult motorja.
nem tudom hogy valid, de gyakorlatilag az új drivereket még nem adta ki NV.
Ezekben nincs RT eredmény.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz torma1981 #20484 üzenetére
Átlag FPS :Turing vs Pascal
Azokat ahol anomália adótot a béta driverek/ vagy egyébb miatt azt kihagytam (COD , CREW)-PUBG: 61.6-42.5=45%
-R6 :90.1-61.6=46 %
-Witcher3: 56.4-44.1=27 %
-For HOnor:78.3-51.7=54%
-BF5 :75.2-54.5=38%
-GTA=27%
- ME:41%
-FC5 :56 %
JÓl látszik, hogy az új motorok alatt 50 % fölött gyorsul a Turing, a régi Dx 11 nem fekszik neki annyira. Üdv az AMD világában
[ Szerkesztve ]
-
félisten
[1080TI vs 2080TI] 4K ultra.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Firestormhun #20459 üzenetére
2.3 Ghz?
Köszi az infókat, nagyon szuperek !
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
félisten
ja hát te könnyen kiválogatod a negatív híreket magadnak, életedben nem írtál egyetlen negatív kommentet sem AMD hez..
Az a fejlesztő korrekt aki leírja ezt a dolgot,mert alátámasztja a véleményedet. A többi nem az aki használja és beépíti. Túl lassú még? Igen. RTX nélkül gyorsul az új generáció? igen. Innentől mindenki eldönti, hogy érdekli e az új genben a 30 % gyorsulás, amit nem neveznék semminek és kifizeti e az árát.neked itt 1:58 nál úgy tűnik a kirakat képében hogy nincs lába a karakternek RT alatt.? ne viccelj már. [link]
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz lezso6 #20382 üzenetére
Igazából az utóbbi 5 év VGA felhozatalával nem is érdekel az AMD és mégis tőlük várjátok megint, hogy mit hoz ki.
Kicsit kétoldalú megítélés van itt mert az egyik cégtől elvárás az 50 % gyorsulás generációnkét a stabil 4 K futtatása RT vel is, mikor még az 1080 TI sem képes 4 K alatt hozni 1-2 játékon kívül a fix 60 FPS-t full grafikán., FHD alatt pedig a 144 FPS-t sem.
Konkrétan egy-két játékban volt képes hozni ezt a PH tesztjében az 1080 TI is..
Tehát nem fogja hozni a csodát a 2xxx sorozat 1440P alatt, mert ez egyenlőre nem egy leszarom effekt( így neveztük anno az 1060 3GB kártyát a fórumban, hogy ez nem leszarom kártya, magyarul tudni kell használni az Options menüt, és el kell döntenie mindenkinek, hogy egy Egyjátékos kampányban rá tol mindent és megpróbálja úgy vagy vissza vesz a textúrákból vagy éppen be -ki kapcsolja az RTX -t )hogy ad e hozzá neki annyit hogy megértje. Akinek drága skippelje, de ez hogy minden egyes hírnéál ezt olvasom hogy majd biztos azt fogom nézni hogy világíta szemében a fénycsóva meg hasonló szarságok kicsit kiborítóak, mert számomra pont ezek a dolgok jelentik a grafikai fejlődést nem pedig az hogy most 4 K 60 FPS vagy 1440P 60 FPS e a grafika, az ugyan úgy kinéző tucatjátékok alatt."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz lezso6 #20378 üzenetére
Az elég kiábrándító lenne, ha mondjuk egy FPS játékban nem látnám a tükörképemet.
Igazából az egész nem több csak NV elleni trollkodás. ha most úgy jönne ki az új gen hogy simán 30 % -t gyorsul és mondjuk emelkedik 100 Dollárt az MSRP akkor senki nem hisztizne, max az áron lenne egy kis zsörtölődés. Nem értem ezt a rohadt ellenszenvet az RT ellen, minden jövőbemutató és majd kiforró dolog csak a z AMD oldaláról jöhet gondolom.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Elméletileg be van jegyezve az érkezése.
Ha a Pascal szériához nézzük, a legkorábban én karácsonyra várnám, de inkább azt mondom jövő év eleje mire polcokra kerül.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Televan74 #20337 üzenetére
köszönjük, hasznos volt.
"Csak iPon hírt ne! Nvidia kedvelők klubja az a bolt.Tőlük nem is várok mást."
Gondolom a PH-t is besorolhatnád valahova, kíváncsian várnám.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
RT elég sok tényezős dolog, először Microsoft felé kellett szabványos eljárást bemutatnia gyártóknak.
EZt Micro igazából idén márciusban jelentette be,[link] amihez a Win-t is fel kell készíteni, a Dx12 futószalagjába implementálni, valamint egyedi meghajtókat kreálni amik futnak is. EZ nem kis munka szerintem.
Úgy gondolom anno volt szó a Volta kiheréléséről, hogy nem lesznek benne Tensor magok és úgy dobják ki az új gent, de Nvidia így az RT Microsoft oldaláról való megjelenésével úgy dönthetett, hogy bent hagyja és nem csonkolják meg. a Volta GPu-t hanem inkább ráfordítják erre a ficsőrre az amúgy gaming szegmensben nem biztos hogy kihasználható erejét. EZ csak tipp, Abu szerintem jobban tudna erről nyilatkozni, hogy igazam van e ebben.
Persze ez mellett ott volt a bányászat is.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz carl18 #20293 üzenetére
nem hinném, hogy ez tuning,( ha az akkor mindegyik húzva van) nem tudjuk még a Boost órajeleket konkrétan különböző esetekben. Mint írta is feljebb gbors több forgatókönyv is lehetséges.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dyingsoul #20279 üzenetére
Ez nem az RTX miatt van továbbra sem, feljebb már kiveséztük ezt itt. [link] pár BF playerrel. BF 1 ben is jelen van a mai napig sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz SECTORnooB #20256 üzenetére
EZ azért elég meredek. Az RT egy ficsőr, kb mint az élsimítás, árnyékok minősége satöbbi. Multi alatt ezek mellékesek.
Teljesen full grafikán az 1080TI is messze volt sok játékban a fix 60 FPs-től is, nem hogy a 144 től.
Kissé irreális elvárás, hogy max grafikán is hozza 4 K ban a 144 FPS-t, ahhoz kb 100 % előrelépés kellene nyers erőben,de van ahol több. RT--t akkor még nem is emlegetem.
Itt van anno a PH tesztje az 1080TI ről 4 K ban is többek között.[link]
ahol jól látszik, hogy FHD alatt is max grafikán a TI jó pár játékban nem tudta hozni a 144 FPS-t.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ja azt hittem az 1060 ról beszélsz.
meg kell várni a végét. ha döntened kell , hogy RTX FHD vagy 4K 60 FPS az még mindig jobb, mint ha nem is dönthetsz.
Egyébként sok ezen aggódónak ( nem pont rólad beszélek) azoknak lehet, hogy az életükben nem volt felső kategóriás kártyájuk, ha 250 K lenne a 2080TI akkor sem vennék meg.Ha a 2080 TI valóban be fog állni 300-310 K -ra az is baromi drága de a teljesítmény növekedéshez arányos, ha mondjuk 30 % körülivel tippelünk.AZ RT egy hozzá adott érték, ami ha akarsz aktiválsz ha pedig nem akarod akkor nem fogod.[ Szerkesztve ]
-
félisten
miért az 1080 /1070TIteljesítménye az ?
Nem véletlenül GTX, nem lesz benne RT mag valószínűleg. Úgy fogja tudni, mint a Pascal kártyák csak az RT-t de ha hozza ezt a teljesítményt 2-300 dolláros áron, az nem rossz azért, sőt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz SECTORnooB #20241 üzenetére
tippre október és szintén tippre 1070TI.
-
félisten
Időközben YT -n Solul Calibour előzetes videó alatt egy tesztelő beírta a PCre várható hivatalos specifikációkat, amit azóta kitöröltek/ átírtak. A felsorolásban az új RTX kártyák neve mellett szerepel egy ilyen adat hogy " GTX 2060 Ampere"...
200-300$ közé várható és 1070+7-10 % kb a teljesítménye.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz torma1981 #20221 üzenetére
Ezek az árak a FE editionra vannak amik a Pascalnál 100 dollárral drágábbak voltak, mint a CS. kártyák. Itt is amiket Nv bemutatott Hétfőn az FE verziók.
Jackx : küldtem priviben linket, nem akarom reklámozni a tagot.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
de 100 K vagy fölötte 4 darab kártya van fent abból 2 vadi új. Itt a lista.[link]
Csak a 6 G-s verziót néztem
Legolcsóbb 65 K :[link]
3 darab van fent 69 és 70 K ért : és összesen 13 darab 75 K vagy alatta ...[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem tudom nekem ezt adta be.[link] ez alapján nem is látok bagyon 1060 6 GB karit 100 K áron, 80 alatt és körül viszont van bőven .72 K MSI gaming Például. A 3 GB meg 55 alatt is van több darab.
Amúgy van fent előrendelésben:
2070 -180 K
2080-240K
2080TI-380 K
alatta ez van :AZ egyedi hűtéses modellek némileg később fognak jönni ( 1-2 hónap +) ,de cserébe az áruk is mérsékeltebb lesz (2080 ti esetében 300-310k körül).
EVGA modellek.
Nem más akkor így van esély 150 K-s 2070 re.[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
Én tippre azt mondom Pascal marad a 2050 és az 1060 3 GB köré tippelem, a TI meg a 6 GB környékére , ha lesz.Ha nem lesz akkor lehet hogy a sima teljes értékű 1060 Pascal lesz a 2050, mondjuk 4 Gb rammal.
Persze lehet , hogy nullára leálltak a pascal gyártásával és akkor ez a verzió kilőve.( vagy lesz majd TI ami turing magos)
A 2060 kb 1070 fölött lesz valamivel, 1080- pár %. szerintem, nem RTX lesz.Persze csak tipp.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz Baryka007 #20177 üzenetére
Egyetértek.ha csak azt elértük,hogy pascal felsőház beolcsósul már megérte a Turing .Szerintem 1 hónap múlva dögivel lesznek a piacon a pascal bányász és egyéb GPU-k olcsón. Most is volt írta valaki a másik topikban , hogy volt fent 150 K ért 1080TI,fél évet bányászott garival mindennel- El is vitték seró peró,de van fent most is 1080 MSI gaming 130 K ért és egy másik vadi új 135 K ért. Közben találtam 1070 karikat 100 K ért. Szóval azért elindul a használt piaci rendesen már most is, mi lesz 1-2 hónap múlva.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz -Solt- #20169 üzenetére
Pontosan így van szerintem is. Igazából üzletileg a legjobb megoldás, mert a pascalt is busás haszonnal adják , ha nem vágnak árat és a Turingot is. Most elég sokan fognak a Pascal fele fordulni sokan, akik eddig kivártak az új genre hátha. Szerintem pontosan így gondolkozik NV is. Később , ha Pascal már kifutott,lehetségesnek tartok egy MSRP árcsökkentést, szerintem simán elképzelhető ez a forgatókönyv és abszolút logikus,
-
félisten
Srácok hanyagoljatok a konzol VS PC témát légyszíves.
-
félisten
válasz Callisto #20123 üzenetére
Van azért amikor összeáll a két dolog és azt a piac is értékeli, lásd Hellblade,Wolfeinstein,Assasin,vagy idahozhatnám a Warhammert és a Totalwart. az utóbbi időkből, és a Sony exkluzívokról ne is beszéljünk. ( HZD, stbv)
Pont az általad említett FEAR is évekig a VGA tesztek népszerű tagja volt, mert grafikában TOP volt. Nem biztos, hogy egy Ps1 szintű grafika elvitte volna a játékot a hátán már a megjelenésekor, hiába volt ( van ) nekem is az egyik legnagyobb kedvencem, amit most is végigjátszanék bármikor, mert igazán azzal a grafikával és fizikával hagyott bennem maradandót. Mai napig emlékszem például a katonák fizikájára, ahogy szétlőttem őket az időlassítással, vagy az irodaházban bolyongva a sejtelmes fényekre és a repkedő papírdarabokra. Ezek mind a játékélményt támasztották alá.
Szerintem manapság sem elég egy szép grafika az sikerhez.[ Szerkesztve ]
-
félisten
köszi a részletes választ. Azt azért hozzátenném, hogy mint útólag kiderült a játék dx 11 ben futott, meg BF1 ben Radeonon még durvább volt a lag mint NV kártyákon, legalább is tavaly még az volt a szitu, rengeteg panasz volt rá, Regedtiten jöttek rá fixek a microshuterre és a lagspike problémára.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz huskydog17 #20086 üzenetére
Dx re vonatkozó minimum, ha jól értelmezem, nem Vulkanra. nem tudom, lehetséges , hogy igazad van,de az akkor jó hír, hogy ha megy dx 11 alatt is.( nem tartom valószínűnek )
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz voodoo98 #20084 üzenetére
Hát szerintem ez ilyen béta verzió még, az is lehet , hogy fejlesztői. Dx11 alatt nem működik az RT elméletileg, dx 12 alatt is csak az őszi frissítés után. Persze a preview buildban már működik valamilyen szinten.
valószínűnek tartom, hogy experiencen át lehet aktiválni, vagy fene tudja.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Jack@l #20078 üzenetére
Nem is mondtam hogy fikázod, vagy ez nem tudom honnan jött, Csak írtam , hogy a host szerver is szar volt, látszik. Gondolom ilyen béta cucc még.
Azt hittem ezt a dx 12 megakadás dolgot megoldották már, kb 1 éve nem vettem elő a Battlefieldet.[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
Battlefiled 5 gameplay RTX On.
Nagyon jól néz ki szerintem.
2:10 nél a kirakat üvegen látszik a tag.
Ez a kis videó azért megmutatja mire lehet számítani játékokban tőle. például egy Bioshock játékban eszméletlen jó lehetne[ Szerkesztve ]
-
félisten
Mindenképpen jobban járnánk árban egy erős konkurenciával.
Ha észreveszed NV azt csinálja, hogy növeli a teljesítményt, de emeli az árát, azaz rákényszerít, hogy drágább kártyát vegyél,vagy pedig csökkentsd a kategóriát a pénzedért, ha előre akarsz lépni.
Például az előző genben egy 980 kártyát kaptál 160 K ért az új generációba már csak egy 1070 fért bele,( azaz a 70-s széria) .
A 970 előtte kb 110 K körül mozgott ami az új generációban már csak az 1060 reszortja lett.
Idén pedig az történik, hogy a 2070 az 1080 árkategóriájába indul a 2080 meg a TI árában. tehát kapunk teljesítménybeli előrelépést,de folyamatosan emelkedő árakat is mellé, amire magyarázat sincs, mert fejlesztési költségek ide vagy oda, de magasan rekord nyereséggel zárul már nem tudom hányadik negyedévük és ez mellett még a memória árakra sem tudnak hiuvatkozni, mert nem került rá 24 Giga ram a TI re sem.Igazából 5 év alatt eljutottunk, a 60 ezres középkategóriától 130-150 ezresig, mert szerintem annyiba fog kerülni a 2060 kártya ami ha a dollár árfolyamot is figyelembe veszem akkor is meredek.
Ha esetleg valóban MSRP áron , azaz 500 dollár körül lehetne venni 2070 kártyát( az is csak ÁFÁ-t rászámolva majd 190 K) akkor is meggondolandó döntést érdemelne, de így ez kifejezetten horror.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz NightGT #20059 üzenetére
Még mindig nem nvidia vs amd fórum és a GTX 1060 kijövetelkor a az RX 480 volt a piacon, az 580 tavaly áprilisban lett kiadva a gtx 1060 pedig 2016 nyarán.
Egy finomított verzió és pontosan a minimum FPS en kívül nem tudta otthagyni az alap órajeleken futó 1060 kártyát , tehát jah, senki nem rohant 1060/ 480 kártyát lecserélni 580 ra ,a 20 % kal rosszabb perf arány és az azóta is a habokba leledző Dx12 ellenére sem.Dx 12 alatt Pascal sokat lépett előre az utóbbi 1 évben.
Itt a teszt.[link] és az átlag FPS ben pontosan 0,2 % a különbség ami édeskevés egy teljesítményben magasan fölötte járó felső szegmensű hardverekkel is rendelkező ellenféllel a piacrész megfordítására, épp erről beszéltem feljebb.Plusz azért egy elég fontos adalék, hogy Nvidia is kiadta közben csendben a saját finomított 1060 kártyáját, ami fölött sokan elsiklottak, pedig jótékonyan hatott a teljesítményre a gyorsabb memória.[link]
A konkurenciában abszolút igazad van, egyetértek veled, hogy szükség van rá és kell, hogy nyomják a jó versenyképes termékeiket. Amivel nem értek egyet , az a másik fél hibáztatása, és ezen piaci helyzet miatti okolása.
A magyar szöveg közé kevert angol szleng menő dumát meg engedd el, vagy nem tudom, hogy esetleg kint élsz és azért tolod, de nem menő leszel tőle, csak ellenszenves és felét nem érteni annak ,mit akarsz leírni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dare2Live #20031 üzenetére
EVGA 1070 319$
ja nem ha rányomsz a linkre akkor kiadja a valós árat . Az 526 dolcsis kártya a valójában 639 a 319 dolcsi 1070 meg 490[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Petykemano #20027 üzenetére
Korrekt az egész, amit leírtál,de az úrnak nincs nagyon is igaza, csak részben pontosan az miatt amit leírtál.
A piacnak idő kell hogy reagáljon,( tehát konstans, ahogy írtad is hosszú időn át kell folyamatosan jó termékeket kihozni) mint ahogy az is hosszú idő volt, hogy 50 % piacrész lecsökkenjen ide.
DE én itt abba is hagynám ezt az egész vitatémát ,mert ez egy más topik, lejjebb linkelték ahol ezt érdemes lehet folytatni.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hokuszpk #20024 üzenetére
na igen,de AMD ből vált ki ( az is nagyon nagy siker sztori volt., egy elcseszett vicc) és a gyártókapacitásuk egy részét AMD köti le. ha jól emlékszem ez kikötés volt, hogy elsődleges partneri viszonyba maradnak , és az egyes Modul az AMD nek gyárt. 66% került az új Arab tulaj kezébe és az AMD vezetőségének szavazati joga megmaradtak.
Pontosan így jelent meg akkoriban:"Az AMD Szavazati kontrolljával biztosítani igyekszik a megfelelő gyártástechnológia meglétét, és hozzáférhet a még kezdetleges kutatás-fejlesztési fázisban tartó eljárásokhoz, amivel támogatni tudja a lehetőségek határait feszegetni kénytelen processzorfejlesztéseit, és garantálni tudja a chiptervező és félvezetőcsapatok szoros együttműködését.
A Module 1 természetesen továbbra is az AMD-t szolgálja ki "[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz NightGT #20020 üzenetére
"Ennyi a titok. Hiába jönne ki az AMD holnap egy olyan kártyával, amibe beépített nanobotok lennének és maguktól sokszorosítanák/fejlesztenék a tranyókat, meg hiába lenne az 3x erősebb...a zátlag júzernek addig az sem lenne pálya, amíg az nem lesz menő. Mert csak annyit ért belőle, hogy ott valami izé van ami mittudoménmit csinál, de hé,a plakáton meg ott a GTX neon színben, akarom."
Ez szerintem abszolút nem igaz.propaganda,a másik fél okolása a helyzet miatt. AMD még soha nem jött ilyen teljesítményű kártyával az NV ellen,ami mondjuk 2 x jobb azonos kategóriában. Amikor pedig jobb volt valamivel,jó pár évvel ezelőtt,a radeon időkben, 50 % körül karistolt piacrészben, pedig nvidia akkor is szépen adott a marketingra. EZ szerintem nem titok amit leírtál, hanem ferdítése a valóságnak.
A titok az hogy jobb kártyát kell lerakni az asztalra, mint a konkurencia.
Mivel ez évek óta nem következik be egyértelmű, hogy a piac elhelyezi az adott terméket/ gyártót egy bizonyos szinten.. Ez nem 2 bites felhasználó kérdése, mert akik rálátnak dolgokra is látják, hogy évek óta ez a történet zajlik. Fogalmam sincs miért kellene mindenféle összeesküvést keresni és előrébb tartaniuk az utóbbi 5-6 év kártya generációit figyelembe véve. Amikor kijött az RX akkor az egész IT világ arról beszélt, hogy de jó ezen az áron , még ha nem is volt egészen annyi, de pár hét alatt befutott széria lett, mert jó kártya volt nagyon jó áron, amit csesztek gyártani és nem lehetett hetekig hónapokig kapni sehol,miközben egy saját gyárral is rendelkezik a vörös oldal. Nem hogy 250 dolláros áron de még 100 K alatt sem idehaza, míg nvidia piacra dobta a pascal és napokon belül elérhető volt szinte minden magyar boltban.
Ezeket nem a zöld vérem mondatja velem, hanem inkább az egyszeri paraszt ember , aki nem érti miért kellene a mostani helyzetnek máshogy lennie.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hobby elektronika
- Bundle topik
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 3080 VISION OC 10Gb
- EVGA GeForce GT 740 4GB Superclocked - FOXPOST az árban!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GAMING GTX 960 4GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest