-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gV
őstag
még Pascal idejében sem?! hmm én aki kicsit érdeklődött a téma iránt már 2009-ben nézegettem példa programokban az RT-t (az egyikből kimásolt zene a mai napig része a lejátszási listámnak).
a Turing gen. nekem egyértelműen csakis olyan korábbi kártyákhoz mérhető mint a Voodoo, GeForce 256, 8800 GTX. -
gV
őstag
Samsung Launches Industry's First 24Gbps GDDR6 Memory
ha tényleg később jön a 4000-es széria legalább G6X helyett használhatnák ezt -
gV
őstag
Zavar ha valami 60 alatt fut, de ha beesik 20-30-ra az már elviselhetetlen.
ez érthető, nekem ilyen bajom nincs, a SotTR RT-vel ~40 fps-el játszottam 2080-al (a Metro Exodust meg a sivatagos részen 30 kevéssel).
viszont, nézd meg az F1 22-t a 3080 is beesik 60 fps alá 1440p-n max RT-vel (6800 XT meg 30 alá) [link] -
gV
őstag
szóval lesz benne ~50% órajel tartalék? a 100TF-es pletyiből kiindulva, legutóbb talán a 980 Ti-nál volt ehhez hasonló
régen még megmozgatott volna, anno a GTX 460-at én is 850MHz-en hajtottam 675MHz helyett, de az 160W-ról indult. most a 2080-at 1350MHz-en járatom így az alap órajeles -~1860MHz- teljesítményének hozza a 81%-át ~210W helyett ~100W-ból. na, de a lényeg ez a 600W de már 450W-hoz is brutális +fogyit jelenthet -
gV
őstag
NVIDIA Announces Financial Results for First Quarter Fiscal 2023
"We delivered record results in Data Center and Gaming against the backdrop of a challenging macro environment," said Jensen Huangoké itt van Ő
-
gV
őstag
csak nem..
NV-nek nagyobb gebasz lenne mint Jobs elvesztése az Applenek
már most is elég rossz a helyzet, GF vonalon: Tom Petersen >>> Picard[ Szerkesztve ]
-
-
gV
őstag
[link]
814mm2
10 512b MC[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
-
gV
őstag
cuki kis kártya NVIDIA RTX A2000 Review - World’s Fastest ITX Card
€720
PCIe4.0 x16
+ ~16% tuningal -
gV
őstag
válasz
Alogonomus #37378 üzenetére
köszi ez így nem volt meg:
uhh RTGBR'22 3080 Ti 1440P U = 6900 XT 1080P U, 3070 ~ 6900 XTb.: sajna nem, így az kimarad pedig az RT is nagyon tetszik, DF vidit megnéztem róla
[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
nem találom, de lehet a régebbi driver, a msi oc-ja stb miatt. itt nem kap ki a Ti, 90 [link]
de, hogy legyen valami egyértelmű pozitív dolog is NV-vel kapcsolatban. 1. máshol nem láttam ilyet, szóval GameGPU-s: CP2077 RT-vel DLSS/FSR 2080(S)=6900XT azért ez már valamielőző gen nem is csúcsa a jelen gen konkurencia csúcsával párba tehető [link] 2. DLSS 2.3.4: vö a 1080P-s natív és DLSSq-t [link] a PORSCHE felírat ugyan rosszabb a DLSS-el viszont látszik az ablakfűtés szálai valamint +~50% FPS
-
gV
őstag
pedig arról volt szó, hogy nem viszik a HZD-be a DLSS-t mert ott szar [link]
-
gV
őstag
na, 2796Ft-ért nem hagyhattam ki a C3R-t és azt kell mondjam igazat ír a ggpu, a gátig vittem el -motiun blur off amúgy maxon, 4k@dlssq- és az előtte lévő helikopteres résznél volt a legalacsonyabb 27 fps amit láttam az átlag is 30 felett lehetett kicsivel, zárt részeknél 40+ is előfordult.
-
gV
őstag
nagyon zárójelben: (azért említsük meg GeryFlash maxra húzott raytarcing-et írt, a képen viszont csak medium van)
ahogy kinéz a vga piac most, nekem a 2080 is 6 évig marad mint a 680. 2024-re talán lesz $700 körül olyan kártya -~negyed millió Ft, többet nem vagyok hajlandó adni*- ami akkora ugrás lesz teljesítményben mint 680-ról volt a 2080.
*szörnyű csak olvasni is, hogy valaki ezért most 3060-at vesz ami lassabb, p/w-ban meg egyenlő a 2080-al
-
gV
őstag
válasz
huskydog17 #36840 üzenetére
na végre megkapja a SotTR is. még a BF V-nek kellene megkapni és rendben leszünk.
-
gV
őstag
válasz
nubreed #36335 üzenetére
Red Dead Redemption 2 PC fans with GeForce RTX graphics cards will be able to activate DLSS starting next week when Rockstar is releasing the so-called Blood Money update.
RDR2 DLSS Support Lands Next Week Alongside Blood Money Update (wccftech.com) -
gV
őstag
majdnem
, mert 10+ %-ra még azt mondom adjanak ki másik kártyát drágábban lsd. 3080vs3080Ti/3090 nekem nincs problémám. talán adhatták volna az előzetesen pletykált $1000-ért a Ti-t, de ennyi. viszont a Turingnál még megtudták csinálni, hogy ennél kevesebbnél lecserélték a régit újra ugyanannyiért. rossz az irány.
omfgk: TPU szerint viszont ott sincs csak ~4.6% (UNm set) -
gV
őstag
nem t'om a CB-n is +7%-ot hoz a 3070-hez képest.. hajlok rá, hogy azt fogadjam el a 10+ helyett, így pedig ahogy mondtam $500-ért kellene adni, a régit leváltva. valamint mellé rakva, hogy a fogyija elszállt és így csak a 2070S-t hozza hatékonyságban, gyengus ez 2021-ben.
-
gV
őstag
NVIDIA DLSS: No Man’s Sky And 8 Other Games, Including The First VR Titles, Add Performance-Accelerating Tech This Month
Everspace 2:ennél k. jól sikerült a DLSS
Scavengers: ha a +fps itt nem is annyira durva, de a képminőség jobb mint a natívé
+ ahol volt nővény és régebben volt szó, hogy ott nem teljesít jól, nem vettem észre ezt -
gV
őstag
nem értem. a 2080 sima és super között van teljesítményben ~5% különbség, megjelenésben meg több mint fél év. ami alatt nekem pl. megvolt a BF V. jó vétel volt a sima is, ha az embert érdekelték az újítások. azt elismerem, ha valakit csak a raszter érdekli ott nem néz ki jól a 1080Ti-hoz viszonyítva, de az igaz a superre is.
-
gV
őstag
rbar teszt@CB: [link]
-
gV
őstag
[link]
More importantly, Nintendo's popular console had sold more than 735,000 units last month in the U.S, as it became the second best selling gaming console in the month bested only by the Nintendo Wii's sales figures for October 2008. As NVIDIA's third quarter ended on October 25th this year, it's clear that the Switch has helped it grow gaming revenues.[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
-
gV
őstag
új 3dmark RT (DXR1.1) teszt RTX 2080: 20.05 fps
-
gV
őstag
válasz
Malibutomi #34760 üzenetére
kifacsart?! én így használom a kártyámat, mivel 60hz-es a monitorom is ez teljesen normális, nekem. up to 2x meg nem tudom elkell magyarázni? de végülis nem mert te is tudod akkor meg miért kötekedsz?
-
gV
őstag
válasz
Malibutomi #34754 üzenetére
akkor mondom: komolyan
-
gV
őstag
velük nem hiszem, lsd. feladtam a dxr 1.0-t és átengedtem az nV-nek és megelégedttem volna dxr 1.1-es minecraftról adnának infot amd-ék, erre csak azt szajkózza, hogy: Elég hülyeség lenne az NV féle RTX-et teaselni egy DXR kártyán
CME:
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] -
gV
őstag
+1 hihetetlen hogy még én ülök fordítva a lovon, mert elvárom ha bemutatnak 1 új gpu családot ami tud rt-t és mutatnak is játékokat amiben van rt akkor azt azzal együtt tegyék, hát nem. az meg, hogy dxr 1.1-et tud és azok még dxr 1.0 illetve vulkan és így nincs értelme mert nV-re van írva, jó a minecraft már 1.1 azt sem láttam, pedig a legnépszerűbb játék.
-
gV
őstag
na, csak igazat mondott az nV a 3070-ről. mondjuk nem csoda, a 3080 esetében is így volt csak ott figyelni kellett a részletekre (up to 2x). 200e ért (ami a szintén $500 2070S-ből kiindulva kellene kerüljön) egész jó lenne.
-
gV
őstag
RTX ON: A Dozen More Games Will Have Ray Tracing and DLSS This Year
Ultimate Ray Tracing and AI
There is little doubt ray tracing is the future of gaming:
Ray tracing and DLSS support is out in beta in what is the most popular game, Minecraft
Ray tracing support was in at launch in the biggest blockbuster in gaming, Call of Duty: Modern Warfare
Ray tracing is coming to one of the longest running MMORPG of all time, World of Warcraft
Ray tracing and DLSS is available in the pop culture sensation, Fortnite
And ray tracing and DLSS support is launching in what could be the most anticipated game ever, Cyberpunk 2077This holiday season there is no shortage of RTX enhanced games, from AAA blockbuster’s like Watch Dogs: Legion and Call of Duty: Black Ops Cold War, to indies such as Pumpkin Jack.
-
gV
őstag
wow:
Compared to the RTX 2080 Ti FE it’s 134% faster, which is just bonkers, but this is due to the new Ampere architecture improvements this game has made in recent patches.
[link] -
gV
őstag
NVIDIA Ampere GA102 GPU Architecture whitepaper
3070-ben 96 ROP van
-
gV
őstag
[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
válasz
Malibutomi #30011 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest