Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Microsoft Excel topic
- DIGI internet
- Mikrotik routerek
- TP-LINK WDR3600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoulReaver
veterán
Egy kis helyzet jelentés.
Megjött ma a Samsung Odyssey G7. A G-sync miatt érezhetően folyamatosabbak a játékok. Még alacsonyabb fps-en is, mint ha szebben futnának. A képminőség is elsőosztály!
Én így azt hiszem elleszek a 4070-el... (1-2 évig.)
-
csaba951
veterán
-
s.bala31
őstag
válasz BerserkGuts #3692 üzenetére
Hu, hát ez szerintem elég magas hőfok egy Strixnek
-
h1mpi
félisten
Tudtok egy olyan tesztet linkelni, hogy a VGA-k mennyi VRAM-ot használnak a különböző játékoknál FHD felbontásban? Nem találtam ilyet, ami megbízható.
Fully electric lifestyle!
-
gainwardgs
veterán
Eszi az új Forza a gépet rendesen
Habár nem tudom miért tartott ilyen hosszan a fejlesztés, grafikailag nem estem tőle hanyatt, horizon még mindig jobban néz ki szerintem -
-
BerserkGuts
őstag
válasz FragMaster #3690 üzenetére
azt is írtam de ha mind a furmarkkal vagy kombustorral tesztelnék több infót kapnánk mint most a kamu tesztekkel bár ezeknél is lehet csalni hogy kikapcsolsz mindent rajta csak ne terheljen
79fok a cyberpunk mert fullon megy 2óra játék után asus strix 4070ti
[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
FragMaster
addikt
válasz BerserkGuts #3689 üzenetére
A játék alatti teszt valós felhasználási módot tükröz, a furmark és társai nem.
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
BerserkGuts
őstag
válasz FragMaster #3683 üzenetére
igen de ezekről nem mutatnak vagy mondanak el őszintén semmit csak marketing fogás sajnos mert visszavett teljesítmény mellett lefuttatnak gyorsan valamit.
Azért írtam példának a kombustort vagy akár egy furmarkot mert az odavág neki rendesen a terhelésből is mint a cpu-k esetében pl: prime95, cinebench
Persze a cpu esetében nem valós mert nem szokták a programok annyira használni sőt 20% nálam a játékok esetében szóval eléggé rossz fordítva kellene csinálniuk a teszteket.12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
KAMELOT
titán
-
BerserkGuts
őstag
Megvettem februárban az inno3d-t azt használtam a nyári melegig amikor már viszont kijött a probléma a meleget fújt eléggé ezért gondoltam a jobb hűtés miatt cserélem mert ugye az asus strix meg a jobb kártyák jobbak de nem ez is ugyan úgy melegszik ha megkapja a terhelést.
A warthunder-ben ugyanúgy melegszik az asus is 78fok mert itt rendes élsimítást kell használnom ha látni szeretném távolról az ellenséget szóval 4xMSAA mellett ugyan úgy melegedik ez is mint az inno3d szóval nem lettem előrébb semmivel csak pénzben hátrébb.
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Rinkasime
tag
+1 a Dual-nak,imádom,szeretem csöndes és hűvös Nem tudom néhány ember miért kételkedik a 2ventis megoldásban
-
FragMaster
addikt
válasz BerserkGuts #3680 üzenetére
Terhelés alatt mért adatokról írtam, persze nem 8 órás.
Techpowerup pl. végez "Noise-normalized Cooler Testing"-et, ami alapján állítanak is hatékonysági rangsort. [link] Computerbase is elég alapos szokott lenni.
Mindent összevetve meglepően szép képet fest a dual az árához képest, a legjobb 2 ventis 4070."FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
nimfas
addikt
válasz BerserkGuts #3679 üzenetére
Hogy érted hogy feleslegesen cserélted?
Vigneau: akkor az Inno még a maga -85eFt-al olcsóbb árával maga a kánaán.
-
Vigneau
félisten
Igen, azért 60k nem kevés pénz. Egy biztos, OC/UV-re ott pl. az MSI Afterburner, azzal szinte bármit meg lehet zabolázni.
A táblázatnál én meg a zajra fókuszáltam inkább. De a link alapján legalább megkapta az a szemed, ami meg Neked fontos.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
BerserkGuts
őstag
válasz FragMaster #3676 üzenetére
ez is mit jelent? annyit hogy megnézte valaki valamilyen teszttel ahol nem rakták terhelésre mint ahogy a cpu-t szokták sajnos
szóval teljesen irrelevánsak ezek a tesztek mert majd abban a játékban fog számítani amivel és ahogyan te játszol
mint pl: én is a warthunderrel 4x MSAA-val amivel ugyan úgy elhasal az asus strix is hiába drágább meg jó hűtés persze
Akkor lennének jók ezek a tesztek ha mindenki egy fajta tesztet nézne egyfajta beállítássokkal ugyan annyi ideig pl: kombustor 8x élsimítás 8 óra teszt ugyan az a frekvencia stb... minden egyformán
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
345.890Ft ha nem akarsz +pénzt kidobni [link] ilyenem volt csak cseréltem egy asus strixre fölöslegesen
undervoltolod 2750MHz-re 0.975mv-al és tökéletes 1500rpm-es venti mellett
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
FragMaster
addikt
válasz Trailblazer #3675 üzenetére
Asus-on quiet biosszal kb egy szinten vannak, performance módban az Msi halkabb. Az Msi esetén nincs kétféle bios. Az Msi azonos hangerő mellett hűvösebb.
[ Szerkesztve ]
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
Vigneau
félisten
-
PuMbA
titán
válasz Trailblazer #3668 üzenetére
Az garantálja, hogy megnézed a Temperatures és Fan noise oldalt a cikkben Nagyon halk és nagyon hűvös Quiet módban.
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
Tény, hogy a 3-asnál így volt, de valamit variáltak a 4-es szériánál és RTX 4060 és 4070 vonalon igen csak felkapott VGA lett. Mind a hőelvezetés, mind a halkság terén. Ezt a hűtőkoncepciót kapta meg az RTX 3060 Ti GDDR6X is. Viszont érdekesség, hogy RTX 4060 Ti vonalon már nem voltak tőle elájulva.
-
muzzy
tag
Szerintem ez egy jó összehasonlító videó: [link]
Tavaly a 3060Ti szériához készült videójuk alapján vettem kártyát (Gigabyte Gaming OC), és nem csalódtam benne.
A Gigabyte Gaming OC szerintem 4070Ti-ben is jó választás, annak ellenére hogy nem annyira szerencsés a ventilátor konstrukciója (sleeve vs. ball bearing) és rossz hírneve van mert pár magasabb kategóriájú kártyáknál megrepedt a PCB.
-
FragMaster
addikt
Tesztek.
-
Trailblazer
veterán
-
Vigneau
félisten
Az utolsó bekezdéshez. Én is egy 6.5 éves házban vagyok még mindig, mert nem volt hangulatom felülni a plexis házakat felvonultató vonatra. Személy szerint nem szeretnék epilepsziát kapni, vagy a 4 éves kislányom bekábítani ezekkel a bazári megoldásokkal. Elég fényszennyezés éri a szemünket egész álló nap...
-
BerserkGuts
őstag
válasz Harcipocok84 #3658 üzenetére
Még 4070ti-nél sincs semmi értelme a nagyobbat venni
Mert ugyanúgy melegszik igazi terhelésnél xD. Nekem volt inno3d X3 teljesen ugyan azt tudta mint most az asus, mert ha megterheled ugyanúgy 70+ kb: 78fokra melegszik. Ehhez vagy kell egy rendes élsimítás 4x 8x MSAA hogy kihozd belőle a teljesítményt
vagy mindenfullon raytracinggel pl: cyberpunkban melegszik is rendesen igaz 2800MHz+ simán van még az inno3d-nek az volt a vége többet nem bírt.12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Vigneau
félisten
Ahogy alattad is írták, vegytiszta marketing. Minél tekintélyesebb küllemű a kártya, annál jobban eladható a kevésbé tájékozott vevők számára. Az ember már csak ilyen...
-
Vigneau
félisten
Remek hűtése van kompakt méret mellett, hagyományos 8 PIN-es csatlakozóval rendelkezik. Ráadásul ezen felül nem egy kivilágított bazári verzió, ami nekem számít.
-
törölt tag
válasz xAttilax #3654 üzenetére
A 3080Ti szintjén van, sok gond van ezekkel a tesztekkel, pl az 1080p az vicc, ott nem a vga dominál hanem a ram+cpu páros, a másik meg hogy mind szponzorokból élnek, és azt kell leírni amit ők mondanak.
Én nem netes képekből, meg írásokból vettem azt, hogy a 3080ti szintjén van, hanem a saját tesztjeimhez hasonlítottam. -
PuMbA
titán
"akkor miért ebből a rövid méretből van kevesebb?"
Mert az eladásokra mennek, azaz hogy például lehessen menőzni a haveroknak, hogy olyan nagy kártyád van, mint egy csúcskártya. Nagyobb = jobb. Pont ugyanaz, mint hangfalanál a 3 hangszóró, akkor az biztos jobb lehet, mint a 2 hangszóró
Szerk: Tényleg Az RGB világítás elterjedése után már min csodálkozol? Az egész PC-zés egy cirkusz lett a 15 évvel ezelőttihez képest. Mindent a szemnek, lehessen fotózni a plexi üveges gépházat, hogy világítson a 10 ventilátor meg legyen benne egy tégla VGA. Régen a 160W-ot fogyasztó VGA-kra egy ventit tettek az esetek nagy részében, most már 3 az alap. Ha régen elég volt, akkor most miért nem az? Költői kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
Harcipocok84
tag
válasz Vigneau #3656 üzenetére
Én is nagyon jókat hallottam róla. De egyszerűen nem fér a fejembe, hogy ha a Dual tökéletesen működik ebben a méretben, és ráadásul csak sima 1x8-as tápcsati is elég neki, akkor miért ebből a rövid méretből van kevesebb? mi a hátránya? Teljesítményben gondolom nincs lényeges különbség.
nimfas
Most a simáról beszélünk, nem a Ti-ről.[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz Harcipocok84 #3655 üzenetére
Én személy szerint az ASUS DUAL-ját választanám.
-
Harcipocok84
tag
Ti melyiket vennétek közel azonos árban?:
- ASUS RTX4070 - DUAL-RTX4070-O12G
- GIGABYTE RTX4070 - GAMING OC 12G - GV-N4070GAMING OC-12GD -
xAttilax
őstag
[Techpowerup] szerint is....
De inkább hiszek itt egy PH formának"sem több, sem kevesebb, csak ember lehetek,"
-
nimfas
addikt
Sziasztok.
Most szándékozom új gépet venni.
Kinéztem egy 4070Ti-t bele GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti GAMING OC V2 12G (GV-N407TGAMING OCV2-12GD).
Kérdésem, hogy hűtés/zaj szempontjából ez hol helyezkedik el?
Érdemes más típust-márkát néznem belőle? -
KAMELOT
titán
válasz Trailblazer #3648 üzenetére
Ha már 4060TI veszel akkor a 16GB verziót.
GAINWARD GeForce RTX 4060 Ti Panther 16G ---3 ventisV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
BaJaZo
aktív tag
válasz #15779328 #3644 üzenetére
Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz feladatot adtam neked...
Bejegyzésed alatt egyel arpi6k linkelt egy átlag fps listát: [link]
Ebben láthatod, hogy például 2K-ban egy 4070ti 154,2 fps, mig egy 3090ti 156,1 Fps-t tud átlagban.
Nincs itt semmi zavarosság abban amit irtam, egyszerűen nem akarod elfogadni, hogy a 4070ti azonos teljesitményt nyújt, mint egy 3090ti, bár az kétségtelen, hogy ez 2k-ig igaz, 4K-ban már van némi különbség. -
BerserkGuts
őstag
Nálam így fut, belenéztem nem nagy változás a raytracing nyomokban fellelhető sajna12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
-
-
KAMELOT
titán
válasz Trailblazer #3627 üzenetére
Roger megcsinálja neked a kábelt. Pár ezer Ft
A gyorsaság végett írtam a 4080 UV-val 300W alatt elmegy.ollie: Lenne cpu/gpu blokk, kisebb lenne
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
MSI GeForce RTX 4060 Ti 8GB GAMING X TRIO 8G beépítve, mögötte egy standard, mikroATX alaplap van.
Természetesen csak a hűtés ilyen batár nagy, szerintem még játék közben sem indul el a kártya ventije.Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Trailblazer
veterán
válasz KAMELOT #3625 üzenetére
Nincs szándékomban ennyit bajlódni vele, hogy kábelcsináltatásig fajuljon a helyzet. Igazából mint mindig, most is az arany középút volna a cél, elég ide a 4060 Ti is. Amikor majd eljön az ideje, addig masszív downgrade lesz.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Hauptmann
addikt
Igen a 4070 Ti felára pofátlan a sima 4070-hez képest. Ha még mondjuk 24 GB RAM lenne rajta, akkor rendben lenne, de így nem.
fahril,
Azért nem kell levenni talán egy 4070 mellett WQHD-ban közepesre semmit még. Én inkább olyasmire gondolok, hogy pl. a tesszeláció nem ultra, hanem 'csak' high. Lényegében játék közben nem látható különbség, de nem zabálja a RAM-ot. AZ RT-t meg még szerintem el kell engedni. Majd térjünk vissza rámondjuk két GPU generáció múlva.
-
KAMELOT
titán
válasz Trailblazer #3616 üzenetére
4070Ti is jó lesz. Tápcsatit meg tudsz csináltatni, ahhoz nem kell új táp.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
aginor
veterán
Jelen pillanatban nem kell 4k alatt 12gb-nál több ram. Hogy mit hoz a jövő, azt pedig senki nem tudja. Amúgy az NV-nl is vannak olyan fejlesztések, amik a magas vram használatot hivatottak letörni, és ráadásul egy részük driveres.
Nyilván, minél több ram van a kártyán, annál jobb, mert max nem használod ki, de ártani nem árt. Az is igaz, hogy a 4070Ti-ből jöhetett volna egy 24GB-os verzió, és akkor aki aggódik a ram miatt, az tudná ezt választani a 12gb-os alapmodellel szemben (amúgy még nincs kizárva, hogy ha a piac úgy diktálja, akkor legyen)."mintha vakon jósolnánk" - pedig pontosan ezt csináljátok. Legutóbb, mikor néztem ilyen teszteket, akkor 10-12Gb mindenre elég volt 4k alatt. Amúgy nagy francok vagytok, mert nem nehéz kitalálni, hogy egyszer majd eljön a ti időtök, amikor a jóslat valóra válik. A kérdés inkább a mikor és hogy akkor milyen kártyákról fogunk vitatkozni..
[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
PuMbA
titán
"Sok itt a jós."
A múlt eseményei alapján előre következtetni nem egy rossz dolog szerintem. Például most cserélte le egy fórumtárs a 3070-ét 4070-re, mert kevés volt a VRAM Cyberpunk alatt és sokszor a semmiből a felére esett be az fps-e. A 4070-nel ez megszűnt neki. Ha a 3070-en lett volna több VRAM, nem cserélte volna le. Ezek létező dolgok, nem szabad úgy tenni, mintha teljesen vakon lövöldöznénk, mikor a példák előttünk vannak most a jelenbe. Ezzel nem azt mondom, hogy világégetően fontos dolog, de úgy se kell tenni, mintha nem létező dolog lenne meg hogy parasztvakítás. Ez egy figyelembe vevendő dolog. Szerintem
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Játékmotortól függ meg a textúrák részletességétől A motorokat meg lehet úgy írni, hogy több számítást használjanak, de kevesebb VRAM-ot (pl. Starfield, Cyberpunk) vagy több VRAM-ot, de kevesebb számítást, ezáltal valamivel gyorsabb futást (pl. Ratchet & Clank vagy Spider Man Miles Morales). Ettől függetlenül ugye vannak a Starfieldhez vagy a Cyberpunk-hoz is jobb minőségű textúra modok.
[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz tibaimp #3575 üzenetére
Sok itt a jós. Igazából már év eleje óta kárognak, hogy na mindjárt jól meglátjuk, és még az aknakereső is csak 16GB vrammal fog elindulni, de eddig -pár kivételt leszámítva- ebből nem jött be semmi. Amúgy, ha jól emlékszem, akkor ennek a teóriának Abu volt a kiinduló alapja..
Ha sima 4070-ben gondolkodsz, akkor saját tapasztalat alapján az Asus Dual egy jó választás.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Trailblazer
veterán
válasz SoulReaver #3619 üzenetére
Van, de aki nincs benne a kezelésében, annak bonyolult áttekinteni. Ha gondolod, azért megnézheted. StaxRip
-
SoulReaver
veterán
válasz Trailblazer #3616 üzenetére
Van valami ingyenes progi, amivel letudom neked tesztelni? Nekem csak 4070 van, de megnézem szívesen.
-
Rinkasime
tag
Mi lesz azokkal a 4090 vásárlókkal akik azért vettek csúcs kártyát hogy mindent max-on játszanak 4K-ban 60fps-el és mondjuk egy újonnan megjelenő játék esetén le esne az fps 60-ról mondjuk 45-re. Ők is majd a csúszkákat huzogatják miközben a szájuk íze is keserűvé válik Vagy ez teljesen elképzelhetetlen
-
KAMELOT
titán
-
Trailblazer
veterán
Üdv! Akad itt olyan, aki nem csupán gamerkedik (amit nem ítélek el, de na), és mondjuk próbált AV1 hardveres video encode-ot: jól teljesít ebben a 4-es széria? CPU-val egy kínszenvedés, annyi bizonyos.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Hauptmann #3609 üzenetére
Érdekes kérdés ez. Bizonyos játékokban egy közepes grafika már nagyon szembetűnő tud lenni, rossz játékélményt eredményeznek a mosottas texturák és egy hozzá nem értő ember is látja egyből a különbséget. Ugyanakkor a teljesítményre nincs hatással, egyedül a VRAM buffer szab határt.
Ezzel szemben vegyünk egy RT-et. Bizonyos esetben simán megfelezheti a teljesítmény (akár harmadolja is), kérdés vizuálisan ad e hozzá ennyit a játékélményhez? Az én válaszom egyértelműen nem. A játszós gépen RT nélkül fut a CP egy 7900XTX-en, míg most a másikon path ray tracing max és nem érzem hogy bármit hozzáadna a játékélményhez.
Az RT a jövő, ez szinte biztosan kijelenthető, de a komzumidiótizmus szerintem inkább ott kezdődik, amikor ezt a jelen hardvereivel akarjuk elérni.
-
PuMbA
titán
Folyt. Nehéz erről beszélni az biztos, talán csak a múlt mutatja meg, hogy egy kártya mennyire jövőálló, de ezek a kártyák léteznek. Elég megnézni a 1060 6GB-ot(, amivel szemben a 3GB-os csúnyán elvérzett és ez egy remek példa) a 1070-et, a 1080-at, a 1080 Ti-t vagy AMD oldalon az RX580-at, netán frissebben a 6700XT-t.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Hauptmann #3609 üzenetére
"A konzumidiótákat azok alatt értem, akik szerint ultra grafika alatt nincs élet."
Nem Ultra grafikához viszont szerintem felesleges 4070 Ti erejű GPU-t venni. Ugyanolyan jó a sima 4070 is sokkal olcsóbban, hiszen ugyanúgy nem beszélhetünk a két kártya között nagy grafikai különbségekről, ha belövöd mindkét kártyát 1440p felbontás mellett úgy, hogy 60fps-t kapj. 1-2 grafikai opción kívül nem lesz eltérés, amik pedig nem fognak okozni nagy grafikai különbségeket végeredményben. Ez az érvelés semmivel nem másabb, mint amivel én érvelek, mert ugyanott vagyunk vele
"GPU terén nem nagyon beszélhetünk jövőállóságról"
Nehéz erről beszélni az biztos,
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
GPU terén nem nagyon beszélhetünk jövőállóságról, legfeljebb az xx90/csúcs AMD-vel lehet kicsit kitolni a csereintervallumot. Illetve, ha pl. 4K (vagy nagyobb) felbontásról van szó, akkor ez sem feltétlenül igaz.
A konzumidiótákat azok alatt értem, akik szerint ultra grafika alatt nincs élet.[ Szerkesztve ]
-
válasz Hauptmann #3602 üzenetére
Többek között pont az ilyen konzimidióta hozzáállás is felhajtja a GPU árakat.
A legtöbben az olcsóbb VGA-kat veszik, mindig is így volt, arányaiban sokkal kisebbek a felső kategória eladásai, így ez a teória nem állja meg a helyét.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
őstag
Azért vicces, hogy lekomzumidiótázod azt aki jövőtállóbb hardvert szeretne kapni a pénzéért, hisz VGA-t úgyis csak 2-3 évre veszünk.. Nem érzed az ellentmondást?
Volt 3070Ti-m és nem olyan jó érzés, amikor a kártyád a VRAM limit miatt 1 éven belül kb mehet a kukába, mivel a kutyának sem kell. Nem kell egy AMD fanboynak lenni, hogy az ember megállapítsa hogy az nV pofátlanul kevés VRAM-ot ad pofátlanul magas áron, ezzel mellékesen vissza tartva az egész gaming iparágat. Egy 350-400k Ft ársávban lévő VGA-nál talán igazán beleférhetett volna 16GB is a keretbe, de hát az egész 40-es széria úgy lett felépítve, hogy a felhasználót a 4090 felé tereljék.[ Szerkesztve ]
-
gainwardgs
veterán
Simán rakhattak volna amúgy ha nem is a sima 4070re de a 4070ti-re illett volna legalább 14gb vram, amikor egy 7800xt-n is 16 van..ha nem tudják megoldani gddr6x-el akkor legyen sima gddr6
Csakhát akkor nem lehet annyira lehúzni a mezei usert ugye
Az előző 1080Ti-n is 11gb ram volt, egy 2017-es kártyán.....
Amúgy a te alláspontod is érthető
Én is most tervezek Wqhd-t -
Hauptmann
addikt
válasz xAttilax #3601 üzenetére
Én sem értem ezt a RAM remegést. GPU-t 2-3 évre veezünk, nehigymár ne legyen elég addig egy 12 GB-os 4070 (Ti) WQHD-ra. Ha meg majd később nem megy valami ultrán, pár lényegtelen dolgon vissza kell venni a csúszkát, ami amúgy semmit nem ad a játékélményhez, mert nem hinném, hogy az nagyon fontos lenne, hogy a tőlünk 200 méterre lévő fa árnyéka mennyire kontrasztos.
Többek között pont az ilyen konzimidióta hozzáállás is felhajtja a GPU árakat.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- RTX 3070-ET KERESEK TÖBB DARABOT 105-115k típustól függően!
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest