Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedy007
őstag
Sziasztok!
GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti 12GB GAMING OC vagy MSI GeForce RTX 4070 Ti GAMING X TRIO 12G melyik lenne a jobb? -
zebra_hun
veterán
válasz ScomComputer #2795 üzenetére
Itt a blokk e
Egyébként tetszetős darab.Kamelot:
Akiknek bezöldült vmit elcsesztek. Nekem 1.5 év után vadi újnak nézett ki. Most kaptam gariba egy vadi újat.
Gigáknál az x8 fordul elő, de nem jelent semmit. -
KAMELOT
titán
válasz ScomComputer #2795 üzenetére
Reméljük ez nem olyan blokk lesz ami bezöldül?!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
ScomComputer
veterán
Blokkot rá !
Info/forrás! -
Peace
nagyúr
válasz ScomComputer #2789 üzenetére
Megjelenéskor játszhatatlan volt RT-vel. RT nélkül is olyan indokolatlan FPS bezuhanások voltak, hogy néha azért felemeltem a szemöldököm rendesen. De természetesen túl lehetett élni, maga a játék pedig csúcs!
-
KAMELOT
titán
-
csaba951
veterán
válasz SkyTrancer #2786 üzenetére
It was stated by various industry sources within the Chinese Board Forums that the company would be limiting the production of the gaming chips till the end of May. However, the whole situation hasn't improved a lot & there are now reports alleging that the production will be further limited by a month and extended till June.
-
csaba951
veterán
válasz - = Zk = - #2780 üzenetére
1) Az elvárthoz képest gyenge startja volt. Raktárra nem akarnak termelni.
2) Valószínűleg a felszabaduló kapacitás jól jön az AI-s kártyákhoz.Elvileg csak ideiglenesen függesztették fel a gyártást, de ezt majd meglátjuk. A tény az, hogy azóta se indult újra.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz csaba951 #2779 üzenetére
wtf. miért állították le?!
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
csaba951
veterán
Ezek ezeken az árakon tök jó ajánlatok lennének most.
Jövőre amikor megjelennek, akkor meg már jön az 50xx széria, és (a pletykák szerint) erősen inasba fogja rakni a korábbi generációkat. Plusz az támogatni fogja majd (egyedüliként) a DLSS 4.0-át is.
Szóval mire a 40XX Super megjelenik, lehet hogy már nem is akarsz annyira ilyet venni.
-
BerserkGuts
őstag
Ezek szerint inkább 4060ti 8GB ami még rossz választás mert a 8 már most kevés egyes játékoknak.
Pár adatot még boncolgat a cikk amik érdekesek és kár nem előbb olvashattam mert átlag 3hónapot érdemes várni az új kártyával vagy nyárra mindig beestek az árak.https://www.techspot.com/article/2684-gpu-pricing-update/ [link]
However, the essential points to note for this article are that three new GPUs will be entering the market shortly. We've got the GeForce RTX 4060 Ti 8GB launching next week at $400, followed by the RTX 4060 Ti 16GB at $500 and the RTX 4060 at $300, both slated for release in July.
[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
P00By
nagyúr
válasz kispal87 #2761 üzenetére
Köszi, már megoldódott!
-
Floyd80
addikt
Mikor rávettem magam, hogy veszek egy 2060-at pár éve, következő hónapban már a polcokon voltak a 8GB-s Superek. Az alap verziók jó fél éve már a piacon voltak, nyilván a gyártónak ez már sok idő, de a fogyasztó mire a megjelenéstől kezdve rászánja magát a vásárlásra beleeshet ebbe a "szemétségbe", ami tényleg az, mert ők pontosan tudták már korábban is mikor adják ki a ráncfelvarrott kártyákat. De akkor az még "játékpénz" volt, itt a fórumon is akkor 20-30 ezreken ment a "vita", hogy a 180 már sok. Hol tartunk most...
Ami a túlárazást érinti, a 3070-es kártyám nemrég megadta magát, 250-260-ért kapnék utódot a 4070 személyében (kb. ennyiért is vettem tavaly), ami kb. +12 FPS a CB77-ben (jó persze van itt nagyobb előrelépés is más játéknál, de ez pl. érint mert még nem vittem végig) Ha feljebb lépek akkor már 350-400 egy alap TI, és még ott van az AMD, 7900XT amivel szemezek, de azok se sokkal olcsóbbak.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
addikt
válasz cyber86 #2769 üzenetére
Így ,hogy az AMD gyakorlatilag nem is akar versenyezni az Nvidiával, így egyáltalán nem sürgős nekik a refresh kiadása. 4070 Super, 4080Ti, meg ami esetleg jöhet... Már ha jönnek.
Azért a 4070 Super kapcsán tényleg csak morzsányi pletykák voltak. 4080Ti és 4090Ti jóval biztosabb.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
aginor
veterán
válasz xAttilax #2765 üzenetére
Hivatalosan nem, de pletyka van róla.
koxx: ott a válasz a linken, 16GB vram (ill 12 a 4060 esetében). Mondjuk a tervezett árak vagy nem valósak, vagy árcsökkentésre készül az Nvidia..
[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
cyber86
őstag
Sziasztok. A 4070 super idén már nem fog kijönni jól sejtem?
-
BerserkGuts
őstag
válasz - = Zk = - #2751 üzenetére
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
fbaloo
tag
az egyik legjobb hűtés a 4070ti-k között
-
P00By
nagyúr
válasz gyantaszuz #2647 üzenetére
Gyárilag járt hozzá alátámasztó, nagyon minimális volt a lógás, de azért aláraktam, ha már adták hozzá Tetszik, hogy ennyire halk a kártya. Ház csere is volt, az eddigiekhez képest + 3 ventilátor és tök csendes. Gyerek is simán alszik közvetlen mellette.
[ Szerkesztve ]
-
Zemanov
csendes tag
Sziasztok!
Ezzel a kártyával van valakinek tapasztalata: [link]
Megéri vagy más gyártót, hűtést nézzek inkább. -
addikt
válasz Frorika1972 #2755 üzenetére
Mennyivel lenne drágább a 4080?
ÁK alapján 340-345-től kezdődnek a 4070Ti-ok.
4080 meg 490-től. Na ilyen 40%-ot tuti nem ér meg neked. Mert alig látnál belőle valamit.
Ha marad a 1080p, akkor a különbséget félreteszed és cserélsz majd 5070-re könnyebben.#2757
Na az már nem olyan borzasztó.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Frorika1972 #2753 üzenetére
Lenne bottleneck, de ez nem lenne zavaró.
Tehát 150 fps helyett mondjuk lenne 130.És erre nem egy új proci lenne a megoldás (5800x3d még mindig bitang jó), hanem inkább feljebb lépni felbontásban.
1080p-re eléggé overkill a 4080.Itt látszik ,hogy 1080p-ben egy 4070Ti-hoz képest csak 10%-al gyorsabb. 13900k procival.
1440p-ben már 20%.
4K-ban 25%.[ Szerkesztve ]
-
Frorika1972
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. 4070 ti vásárlása előtt állok, azonban lehetőségem nyílt most egy MSI 4080-as gpu igen kedvező áron való vásárlására. Egyelőre egy 1080p 240Hz monitoron tolnám a játékokat. B450-es alaplapom van, amit nem akarok most cserélni. Egy 5800X3D cpu van benne. Ez a cpu 1080p-ben kihajtaná a 4080-at? Köszönöm az útba igazítást! -
MODERÁTOR
Az ichill az jó, a 2 slotos ami gyenge.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
- = Zk = -
félisten
mennyire lehet ajánlott a hűtése?!..
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
fbaloo
tag
válasz Attila4455 #2742 üzenetére
Szerintem most egyértelműen az inno3d ichill a legjobb vétel, alza levitte 350-re.
-
Mans20
addikt
válasz ScomComputer #2748 üzenetére
Inkább a 16Gb verzió jöhetne korábban, vagy a Super, ha egyáltalán igaz. [link]
-
Zamma
őstag
válasz Attila4455 #2745 üzenetére
Az MSI GeForce RTX 4070 Ti Gaming X egy jól sikerült (igen halk és hűvös) darab.
Tobb modell tesztje itt: [link] -
BerserkGuts
őstag
Hát igen fontos a jó hely de most az árak elég kedvezőek szóval érdemesebb a jobb kártyákat venni kb max 20-30e forint a különbség csak szerintem nem sok.
Én kicsit elkapkodtam ha várok jobbat tudtam volna venni.12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Zamma
őstag
válasz Attila4455 #2742 üzenetére
Milyen házba?
-
-
Attila4455
csendes újonc
Sziasztok!
4070 Ti-t szeretnék venni. Van belőle ajánlott márka vagy amit érdemes inkább kerülni?
Köszi. -
addikt
Minden okkal van leárazva.
https://videocardz.com/newz/powercolor-rx-7900-xtx-red-devil-cards-may-suffer-from-high-gpu-temperatures-due-to-incorrect-application-of-thermal-compounda dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
addikt
válasz ScomComputer #2737 üzenetére
Nekem is az ugrott be elsőre, de elvileg rendelős buli. 5-10 nap.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
https://foramax.hu/index.php?route=product/product&product_id=13113
Ez most egész jó áron van Suprim létére.
-
aginor
veterán
válasz Maelephant #2734 üzenetére
Szerintem valamit félre értettél. Senki sem mondta, hogy nincs hardver ellenőrzés. Azt érthetted félre, hogy a sikeres aktiválást követően nem szükséges a hardverkövetelmény megléte, mivel battlenet fiókra aktiválja a játékot és ilyenkor már nincs ellenőrézs.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Maelephant
aktív tag
Sziasztok,
ha jól emlékszem, volt már szó itt az új 4000-es sorozatú kártyákhoz adott játékkódok érvényesítésével kapcsolatban, miszerint nem ellenőrzött, hogy milyen gépen kívánja aktiválni az ember. Az én tapasztalatom ezzel ellentétes: a még be nem szerelt 4070Ti-hoz kapott D4 kódot szerettem volna nyomban aktiválni, mivel ismerőseim nyúznak, hogy jöjjek játszani (nyilván megvenni a játékot nem fogom, ha már egyszer van kuponom). GeForce Experiencen keresztül kell aktiválni, ahol is gyönyörű hibaüzenetet kaptam, hogy a mostani (még a régi, 3070-es) kártyával nem kompatibilis ez az akciós kampány, úgyhogy nem lehetett aktiválni a kódot. Marad a beszerelés, és aztán a D4-ezés, úgy látszik. -
modflow
veterán
Az MSI Afterburner -ben hol is lehet állítani a képernyőre kiírt adatok méretét?
Nem találom. -
aginor
veterán
válasz Nightspirit #2724 üzenetére
Lehet, hogy án parás vagyok, de a 12pineset kerülném, ha van rá mód. Az Asus Dual egy jó választás, én a fentiek közül azt vinném.
-
Nightspirit
csendes tag
Hello,
oké köszönöm a választ, tehát akkor vállalható a Corsair750W+4070. Már csak az a kérdésem, hogy muszáj e erőltetni ezt a 12 pines kábelt, vagy egyszerübb már akkor egy sima 8 pines modellt választani? Kevesebb gondolom nem lesz a teljesítménye, sőt talán nem is kell annyit bajlódni a kábelekkel. Vagy sok előnye van ennek a 12vhpwr-nek?
ilyenre gondoltam:
pl
1. [KFA2/GALAX RTX 4070 EX Gamer]
2. [ASUS DUAL RTX 4070]
3. [GIGABYTE RTX 4070 WINDFORCE OC]Eddig nagyon bevált az MSI Gaming X Trio azért is szerettem volna ilyet, szép csendes hüvös, viszont ha meguszom ezt a kábelezést akkor letudok róla mondani.
köszi! -
aginor
veterán
Igen, ezeket én is láttam, de ezeket a 20+ árakat kissé viccesnek találtam. Egyedül a Gabe nevű csávó tűnik megbízhatónak, és annyira nem is drága, de reméltem, hogy kollégával üzletelve jobban járunk mindketten.
Rowon: igen, az alap, pláne egy ilyen nehezen megfogható dolognál.
-
aginor
veterán
Milyen kártyát? Nagyon nem mindegy. A 4070-ekben megvan mind a 16 csatorna, így ezeknél lényegében mindegy hogy pcie3 vagy 4 lapban használod. A 4060 ellenben csak 8 csatornával rendelkezik (ahogy az AMD 6600 és talán 5600 is), így ennél a típusnál már számíthat, hogy milyen csatolón van. A különbség mértékét alkalmazása válogatja, de ha van más megoldás, akkor 4060-at én csak pcie4 lapba tennék bele (ami azért vicces, mert amúgy ez lenn a népkártya, olcsó lapokba/konfigokba).
-
arpi6k
addikt
Sziasztok!
GeForce Experience-t használjátok? Mennyire van értelem feltenni? Driver update-en kívül én nem nagyon használnám másra, azt meg kézzel is meg lehet csinálni. Esetleg valami egyéb előnye van?
Intel & ATI
-
addikt
Minimális a veszteség.
Itt a tpu teszt, 13900K és 4090.
https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-rtx-4090-pci-express-performance-scaling-with-core-i9-13900k/28.html
2% a különbség.a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
De4d
őstag
Látom kicsit elszaladt a topik, pedig felmerült még egy kérdés bennem.
Van olyan aki még pci exp 3.0 foglaltban használja rajtam kívül?
Nézegettem pár videót, mivel ez a kártya 4.0-s a 3.0-és alaplapom nem e fogja vissza, de ahogy a videókat nézegettem erről alig 3-4 fps eltérés van főleg amikor eleve magas az fps szám 90 és 100 felett. Alacsonyabban van tartva az fps nem tudom van e érdemi különbség, illetve a későbbiekben lesz e (új játékoknál) Ha nem muszáj ezért nem vennék új alaplapot is.Minden jó, ha a vége jó!
-
KAMELOT
titán
-
nagyonjjo
tag
Üdv!
Ismerős érdeklődött,hogy 4060 Ti-al működik-e Diablo beváltás?
Elvileg nem,de ha valaki véletlen próbálta, az hasznos infó lenne.
Köszönöm -
zebra_hun
veterán
válasz ScomComputer #2703 üzenetére
-
PuMbA
titán
Egyébként meg ezek tök jó dolgok, hogy véleményt tudunk ütköztetni normális mederben. Most is ez történt. Nem volt személyeskedés, minden jól ment Elég unalmas lenne, ha a világban vagy mondjuk itt minden topikba csak az egymásra bólogatás menne. Az azt jelentené, hogy az emberek elnyomják a saját véleményüket / meglátásaikat. ScomComputer-ről például tudom, hogy nem szeret engem, de hát megvagyunk mi is
Nem az a lényeg, hogy ki nyer, hanem hogy ez egy fórum és a szabályok keretein belül ide leírhatom a véleményem, meglátásom, amit kicsit akár meg is rághatunk. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- AKÁR JÁTÉKRA!! ASUS Mining P106 6GB - GARIS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- rtx 2060/super videókártyát keresek
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest