- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
- Nem csinál globális szuperhatalmat Indiából az akadozó űripara
- Egy dolgot már elért az AI: még többet vásárolunk
- Ultragyors EV-töltőkért szövetkezik az Xpeng és a Volkswagen
-
IT café
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
steewcv65
őstag
-
steewcv65
őstag
Maga az egesz dlss nem tud szep kepet csinalni, hiszen butitast csinal es abbol tanulja ki a pixeleket, amivel hrlyettesit.
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Drizzt
nagyúr
válasz s.bala31 #9895 üzenetére
Tetszeni nekem is tetszik, de ha kikapcsolom a dlss-t, akkor egyertelmuen azt latom, hogy tud ez jobban is kinezni. Mindenesetre a kompromisszum most egyelore az osszes RT fullon, meg DLSS quality. Igy a 60 kornyeki minimum altalaban megvan. Atlag meg valahol 75 korul. De gondolom nem a jatek legelejen lesznek ellove a legeroigenyesebb reszek. Tavolban sok helyen mos el texturakat a Dlss fullHd-n. Fentebb meg ugye megnezni se tudom a monitor miatt, gyorsabb nyilvan nem lenne. :D Igazabol ehhez a jatekhoz egy jo 50%-kal erosebb kartya lenne az idealis. Nem fogok olyanokat mondani, hogy jatszhatatlan, de amikor hozza van szokva az ember a 120+ fps-hez, akkor a 60 alatti nagyon kinyomja a szemet.
I am having fun staying poor.
-
petimbo
tag
Ha Cyberpunk-nál, ami még mindig egy optimalizálatlan szar, például kikapcsolod az RTX-et és bent hagyod Quality-n a DLSS-t, akkor bőven elég a 3070 Full HD-re, szerintem még sok is, nekem 3060 Ti kártyám van, és 1440 pixelen játszom, sokszor 60 fps felett vagyok jó néhány játéknál, annak ellenére, hogy csak egy 4 magos Intel i7-esem van (hamarosan AMD-re váltok). De amúgy szerintem a Cyberpunk még RTX nélkül is szép grafikával rendelkezik. Vannak játékok, ahol nincs is RTX, és attól függetlenül gyönyörű a grafika.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Full HD-ban a DLSS egyszerűen nem elég pixelből dolgozik.
A Quality opció is csak 720p, Full HD esetén.Én 1440p-ben próbáltam és ott jó volt a DLSS, csak egy kis plusz élesítést kellett neki adni. Vagy CP-ből vagy szűrőkkel NV Experiencen keresztül. Itt a Quality az 960p.
Összehasonlításképpen az 1440p Performance az ami 720p-ből varázsol. Szarul is néz ki.
Ray Tracingből az árnyék legyen kilőve, Lighting Medium, Reflections ON
https://www.youtube.com/watch?v=pC25ambD8vs
Én ezeket a beállításokat használom jelenleg és meg van a fix 60 fps. 1440p-ben, igaz DLSS-el, de szerintem a Quality miatt nem nyerek annyi fps-t mint amennyit te nyersz azzal ,hogy csak Full HD.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
f3rdzs0
senior tag
CP még mindig nincs játszhatóra patchelve. legutóbbi patchen toltam végig a játékot, és borzasztó állapotban van. konkrétan félkész a legtöbb rész benne, nem is csak bugos (igazából még alpha verziónak se csófolnám). a félkész részekhez tartozik az optimalizáció is (na jó, nem félkész, mert egyáltalán nincs )
amúgy én mindenképp ragaszkodnék az RT reflections bekapcsolásához, ha máshol lejjebb is kell venni a grafikát meg bekapcsolni DLSS-t, az adja a legtöbbet az élményhez.
én még várnék CP-vel legalább egy évet, talán akkorra már játszható les
f3rdzs0
-
Drizzt
nagyúr
Most megvettem a Cyberpunkot gondolván, hogy már játszhatóra lett patchelve. Ami valószínűleg igaz is, de arra elég volt kb. 5 perc, hogy rájöjjek full HD-ben ahhoz, hogy fullon élvezhető legyen ez a játék, nagyon kevés a 3070. DLSS mindegyik beállítása túl sokat ront a távoli részek képminőségén, DLSS nélkül meg ha minden ray tracing be van kapcsolva, akkor bőven 60 alatt mozog az FPS. Egyelőre játszok no DLSS, no RT reflections-szel, de sajnos azért ez látványos képminőségbeli áldozat a potenciális maximumhoz képest. 60 fps alatt viszont kínszenvedés bármit is játszani. Lehet egyelőre nyomom így, aztán amikor lehet venni elérhető áron bikább kártyát, akkor ha más nem, a grafika miatt tolom újra egy részét.
Szóval megint ott tartunk, hogy nem tudom felgoni hogyan mondják az emberek, hogy 3070 fullHD-re overkill. Egyáltalán nem az, sőt esetenként még kevés is.
I am having fun staying poor.
-
addikt
válasz Hanibata #9886 üzenetére
A pontszám jó, de a GPU-z értékek így nem lesznek jók. Állítsd őket MAX-ra ,hogy a csúcsértékeket láthassuk.
Board power draw, Gpu temp, Fan rpm
Így nem látszik ,hogy a 66 fok milyen rpm mellett volt. Meg ,hogy mennyit zabált közben a kártya.
De a 66 fok máris jobb mint a múltkori 74 fok. És gondolom most az oldallapok fent voltak.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Most cseréltem alaplapot MSI Z590 Pro Wifi-re, Gainward Phantom RTX 3070 kártyám van.
Miért van az, hogy GPU-Z és HWInfo szerint pci-e x16 1.1-en megy a kártya? Már megnéztem biosban, auto-n volt, átraktam gen3-ra.
Tudom van ott egy kis render gombocska, nem változik semmi, és rendes játék közben sem. Mi lehet még a gond
Illetve ott volt még a biosban a Resizable BAR és az extended 4gb fölötti memóriaengedélyezés amire azt írja hogy segíti a bányászatot.https://tinyurl.com/rasoapro
-
addikt
válasz Hanibata #9876 üzenetére
Ennél több infó fog kelleni.
Egyrészt milyen házad van? Nem tudom mit jelent a nyitott matx ház. Levetted az oldalát? Vagy attól nyitott ,hogy mesh az eleje és nem egy üveglap van az elején?
Másrészt, mennyit fogyaszt a kártya eközben? GPU-Z és ott a fogyasztások (MAX).
Harmadrészt, a 60% PWM mennyi rpm pontosan?
Egyébként a 74 fok soknak tűnik az biztos. A TUF, Gaming X modellek simán megállnak 62-64 körül Superposition-ben ilyen 2000-2050Mhz-n. Csak ugye meg kell találni a legalacsonyabb még stabil feszültséget.
Ami Superpositionben még éppen stabil az máshol simán el fog szállni.[ Szerkesztve ]
-
Hanibata
csendes tag
Sziasztok! Nem rég sikerült behúzni egy 3070 Suprim X-et.
Próbálom alulfeszelni 2040mhz 1016mV-al látom stabilnak, viszont a superposition-nél 74C elér 60% PWM-el. Nem tudom hogyan lehetne jobban redukálni a hőjét, nyitott matx házban fut.0-24 unalmamban is itt lógok..
-
steewcv65
őstag
Atlagban 80% korul van a gpu usage. Akkor jol gondoltam,h a jatek egy kalap szar
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
addikt
válasz steewcv65 #9872 üzenetére
Nem úgy fogalmaznék ,hogy nem elég a proci...
Hiszen 100+ fpsről beszélünk. De minden játék kapcsán lesz egy limit. Célszerű ha ez a limit nem proci limit hiszen ilyenkor a görbe nem lesz túl szép.
De 100 fps felett ez már aligha számít.
Viszont megkérdezted ,hogy miért esik be akár 70%-ra a gpu usage. Ezért. Egy 5900X lehet ,hogy 85%-on tudná tartani ott is.
De mivel Warzone-ról beszélünk, így mindenképpen lesz cpu limited bizonyos szituációkban.
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
Itt se elég a proci?
https://www.youtube.com/watch?v=xnki5_-LdrM#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
steewcv65
őstag
Sziaztok!
Warzoneban a gpu kihasználtságom miért ugrál fhd-ban 70-99% (110-198)között.Fps limitálás kikapcsolva, amit megfigyeltem,hogy qhdban 90-98 között megy a kihasználtáság(110-140fps)
r5 5600x
16gb 3200mhz
3070trio x#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
-
pohár
félisten
válasz Laraxior #9861 üzenetére
még ha érteném is, hogy csóri mit mond a videóban (nincs most angol nyelvű verzió belőle)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Laraxior
titán
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Mettallo
tag
válasz GIORGIONE76 #9859 üzenetére
Szép
-
Mettallo
tag
válasz GIORGIONE76 #9857 üzenetére
Mennyiért sikerült beszerezned ha szabad kérdezni? Én már 2+honapja várok a cuccomra, eddig volt időpont most meg mar csak szállításra vár. Sajnos kezdem feladni a reményt :(
-
Mettallo
tag
válasz GIORGIONE76 #9855 üzenetére
Grat, jó szórakozást
-
GIORGIONE76
őstag
válasz steewcv65 #9853 üzenetére
Sőt, én pl a 3800XT után is jelentősebb erősödést tapasztaltam..nyilván nem multicoreban, de játékban mérhetőt.. 4450/4700 ac/sc boost vs 4600/4850, és utóbbinál még nem is a teteje, az XTnél meg plafon volt
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
steewcv65
őstag
válasz f3rdzs0 #9852 üzenetére
Sajnos nem elég mindenben, nekem 5600x van haveromnak van 3600 és nekem 20-30fps-el több van 2kban azonos beállításoknál warzone-ban.Vga is azonos rtx 3070, ramok is, azt figyeltük meg,hogy neki fhd-ban sem lesz nagyon több fps a játékban , nekem megugrik 50-60+fps-t.Ha ez nem a proci miatt van akkor mi miatt?
-
csaba951
veterán
válasz Nevoptic #9846 üzenetére
Lehet valami egyszerű ok is. Pl. Nem érintkezik rendesen a táp csatlakozó (lehúz, újra csatlakoztat). Vagy lehet, hogy a PCI Express foglalt nem érintkezik rendesen. Szedd ki a kártyát teljesen, és rakd vissza! Ha még mindig semmi, akkor kezdhetsz aggódni.
[ Szerkesztve ]
-
Semin
senior tag
válasz Nevoptic #9846 üzenetére
Sajnos nem látom a konfigod, ha van alaplapi VGA azzal nézd meg ad e képet.
Ha van alaplapi VGA, de azzal sem ad képet, próbáld másik kábelel első körben.Ha nincs:
Teljes kikapcs kihúz vár fél percet vissza.
MInden venti rendben működik?
Táp mikori?
Régi kártya vissza ha van rá lehetőség[ Szerkesztve ]
-
Nevoptic
friss újonc
Sziasztok! Kérlek segítsetek! Tegnap kaptam egy RTX 3060-at (rx 580-ról váltottam), és tegnap még minden jó volt, este kikapcsoltam a gépet és reggel be akartam kapcsolni és azt írta ki a monitor, hogy no signal entering the power saving mode shortly. Még a BIOS-ba se tudok belépni. A videó kártyához letöltöttem a legújabb drivert, és újraindítottam a gépet. Ezután tesztelgettem játékokat és minden fasza volt,és reggel ez fogadott. Valaki tudna segíteni?
-
Maelephant
aktív tag
-
s.bala31
őstag
válasz Maelephant #9843 üzenetére
"tetszése szerint elállítgatja magát" Ez igen bosszantó hogy még nem javították, mert pl azok a beállításaim amiket korábban stresstest-el stb jónak véltem bizonyos játékoknál fagyást produkálnak. Visszább kellett vennem az órajelből vagy a feszt kellett kicsit növelni.
[ Szerkesztve ]
-
Maelephant
aktív tag
válasz Benhill #9842 üzenetére
Szerintem normális. Nekem 3070 xc3-am van, ami gyengébb hűtésű és kb. ugyanilyen ventisebesség mellett vagyok 58-64 fok környékén, DE! alaposan alulfeszelve, 800 mV / 1815 vagy 1830 Mhz boost, tetszése szerint elállítgatja magát az AB-ben (korábban 1860-on használtam, de a tesztekkel szemben, ahol minden oké volt, erős hardverigényű, különösen RT-s játékokban fagyogatott).
-
Benhill
senior tag
-
-
veterán
-
steewcv65
őstag
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Problémám a következő lenne (warzoneban) fhd-ban és 2k-ban is u.a fps-em van és a beállítások sem változnak csak a felbontás...Ez mitől lehet?
Friss driverek, gép:
ryzen 5 3600 @4,5ghz
16gb 3200mhz cl16 (2x8gb)
b450 aorus elite lap
rtx 3070 gigabyte
Van ötletetek?#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
veterán
-
Kami11
őstag
válasz intuicio #9827 üzenetére
Én meg pont visszavettem a ramokat hogy nem-e az a hibás?
Mondjuk nálam csak bekapcsolás után jön elő, a leírt módon, utána jó. Most hogy tudom a választ -remélhetően- így még kísérletezek kicsit, azután lehet cserélem/gariztatom, mert lehet nem tudok belenyugodni a dologba.
Akkor ezzel a hibával a bolthoz nem is fordulhatok, egyenesen a gyártóhoz kell?
Konkrétan egy 3600x-ről van szó.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
intuicio
aktív tag
Dobi 562 fórumtárssal pár levelet váltottam, mert nála is volt ilyen hiba, és ezt írta:
Az Event ID az veletlenul nem 41 a Kernel Power hibakodoknal? Ahogy neztem kulfoldi forumokat azok a procik amik random restartoltak es ezt a hibat dobtak (koztuk az enyem is) mind hibasak voltak es az AMD cserelte oket.
Ergo az van, hogy vissza lehet küldeni nekik, bevizsgálják, és küldenek helyette egy jót.
De b@sszák meg magukat.. míg kiér+ott ülnek rajta+küldenek helyette.. hány hónap gép nélkül?
Arról nem is beszélve, hogy akkor megint vehetek pasztát, szétszedni a gépet etcetc...
Én úgy döntöttem, hogy vele élek. (Amióta kicsit oc-ztam a ramokat, azóta 1x volt resi, az előtt viszont majdnem napi szinten. Szóval még egy ram oc-t megnézhetnél, hátha) -
Kami11
őstag
válasz intuicio #9825 üzenetére
Nálam is van ilyen hiba, azonos hibakóddal (41) és már frászt kapok tőle. Annyi az eltérés, hogy nekem Asus lapom van. Már gyanakodtam mindenre, hogy mi lehet a hiba forrása, de akkor ezek szerint nem egyedi a gond. És valóban érdekes, hogy IDLE állapotban jön elő, ha leterhelem a gépet, akkor semmi gond akár napokig is.
Nincs semmi lap, vagy kártyabizergető alkalmazás, sőt már a Wint-t is újraraktam, de néha előjön a probléma, jellemzően bekapcsolás után. 1x-2x újraindul, utána már jó. Ha esetleg rájössz a megoldásra, ne tartsd magadban kérlek!A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
-
vtommy
aktív tag
válasz intuicio #9822 üzenetére
Nálam a CPU OC-t keltette önálló életre, úgy, hogy ki volt kapcsolva minden performance és game booster mód.
Már tervezgettem, hogy visszaküldöm a lapot, vagy a procit.. Bizonyos appok alatt mindig beállt egy fix alacsonyabb frekire, úgy, hogy a biosban 5.0 override volt bementve, hőfok bőven 60C alatt, semmi AVX offset stb.. Végül kiderült, hogy a Dragon Center által használt MSI SDK okozza.. Mióta letöröltem tökéletes minden, sosem fogok visszarakni.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz intuicio #9822 üzenetére
Az ,hogy a háttérben belepiszkált mindenbe.
Lan Manager? Minek? Auto-tuning és egyéb bloatware szarságok. Elcseszi a vga beállításokat az MSI Afterburner-ben. AMD prociknál voltak a legnagyobb gondok.----
De jó ,hogy itt feljebb írták amúgy, tényleg kijött az új MSI Center. Még pár hónapja volt egy béta hozzá, azt feltettem anno, de nálam folyamatosan fagyott az egész. Lemaradtam arról ,hogy most már kijött és stabil a cucc.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Időközben megoldottam. Nem kell DC hanem MSI Center lett telepítve és azzal - pontosabban annak a részeként teleptített Mistyc Light programmal - megy. Ti. az egy keretprogram, amiben a megllévő hw-ektől és igényektől függően lehet kijelölni és telepíteni a különböző program összetevőket.
-
GIORGIONE76
őstag
Most már MSI Center van egy ideje
Amúgy fokkal kulturáltabb, de ua az a Msytices, nem használom mert kilőttem az rgb-t, a kártyáról még le is húztam[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Aki használ MSI RTX3070 Gaming X Trio kártyát: hogyan lehet kikapcsolni a kártya tetején lévő LED sávot? Zavaró mert nagyon fényes, és nem homogén a világítás. ASUS lapom van, tehát a Dragon Centert nem akarom telepíteni.
-
laychi
veterán
válasz Benhill #9813 üzenetére
Visszafele biztos nem fognak fizetni.
A postaköltség a te sarad és azután küldik neked az új kártyát, amint beérkezett hozzájuk a te aktuális karid.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Benhill
senior tag
evga step up programnál van valakinek itt pozitiv velemenye mostanában?
Most nézegetem, nemrég vettem a 3070 ftw3-at, de a "step up" árai kicsit eltérnek az alapártól, vagy ez normális?
Ugyanazon kategóriában step upolhatok csak, vagy 3080 ftw3, vagy 3090 ftw3.3080 step-up ára 993eur, 3090 ára meg 2057eur.
De amugy a shopban meg 782 illetve 1620eur.
Viszont ha mondjuk 3080-ra lépnék, akkor a számla alapján az evga-nak kéne nekem fizetni vissza pénzt, ilyet csináltak valakinek?
3090-re lépés az meg 300e be kerülne.
Visszaküldés eredeti kártyát az kinek a sara?
-
GIORGIONE76
őstag
válasz szacsee #9810 üzenetére
Csak olyat ami méretben ugyanaz! Ha eltartja kicsit is, nem fekszik fel a hűtő a gpu die-ra rendesen, kisebb a leszorítás és 10-15 fokkal is melegebb lehet! Tapasztalat, amúgy a GW 0.5ös volt...
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Egyik ismerősömmel cserélnénk a thermal padokat a ramokon.
Milyen vastagságút érdemes venni, vagy előtte vegyem le és mérjem meg?
Gainward Phantom 3070-em van, havernak ASUS TUF 3070 -
Benhill
senior tag
Van abban ami írsz, először úgy próbáltam hogy SB Z hangkártyából minden csatlakozó ki, majd csak alaplapi, és volt egy minimális zaj a hangfalakba.
Most annyit csináltam hogy kivettem a SB Z kártyát, és nincsen semmi zaj alaplapiba... Amúgy közvetlen felette volt, csak 3-4mm van a backplate és a hangkártya között, de akkor megpróbálom máshova tenni.
Amugy brutál hűvös, és csendes ez a kártya... undervolttal kezdtem rögtön 0,950V 2010MHz, és 60 fok fölé nem megy jatekban.
-
nagyonjjo
tag
Sziasztok.
Valaki esetleg használ,vagy látott tesztet hp 3060ti-ról tesztet?
Mennyire melegszik,mennyire boostol,mennyire olcsó kategóriás a kártya? -
Kami11
őstag
válasz Benhill #9805 üzenetére
Azért kérdeztem, mert nekem az alaplapival volt ilyen gondom, de mióta lecseréltem egy szintén SB Z-re, megszűnt a probléma.
Próbáld meg a kártyától legtávolabbi slot-ba tenni, hátha... Nekem így van elhelyezve, és nincs semmiféle zaj.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Benhill
senior tag
Sziasztok,
Akinek 3070 ftw3 ultra kártyája van, ki milyen tápegységet használ mellette?
Be quiet straight power 650gold -al próbáltam, és van egy nagyon minimális coil whine.
Ha felcserelem a 2*8 pin tapcsatit, akkor még kevesebb.
Lehet hogy amatőr kérdés, de utána kerestem, még sosem tapasztaltam coil whine t, és több helyen úgy írják hogy mellettük van a géphaz és hallják ahogy cicereg...
Nekem ez a cicerges a hangszóróból jön nem a gephazbol, főleg játékban, vagy ha terhelve van a VGA.
Ezt nem lehetne megszüntetni teljesen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazon Kindle
- Vicces képek
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
- BMW topik
- Linux Mint
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest