-
IT café
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pdw_ph
tag
válasz
jozefgucci1 #9598 üzenetére
Kiveve ha 250er vetted mint en, akkor csak fel
-
-
szasanyi
félisten
Bár én kételkedem abban, de ha be is lehet lőni 100+ terhelés mellett úgy, hogy csak annyit fogyasszok akkor is ott a többi komponens fogyasztása is - ahogy előtt meg is jegyezték.
De ami még fontosabb, hogy én teljesen más értelemben reagáltam aminek ehhez nincs köze. Javaslom a figyelmesebb olvasást. -
Kami11
őstag
110W-ot eszik a kártya. De e mellett még ott a processzor, memória, alaplap és a háttértár(ak) fogyasztása és gondolom a billentyűt, egeret sem húzod ki a gépből. És akkor a tápegység hatásfokából adódó veszteséget ne is számoljuk, plusz a ventilátorokat sem, mert hűteni is kell a cuccost.
Úgyhogy mindez simán megvan 230-250W minimum és így már mindjárt duplája az áramszámla. Persze így is megéri, csak na!
-
pdw_ph
tag
Ertelek, de ha nem tudom merni a homersekletet akkor mit csinaljak?
Max leveszem a memoriatuningot ha 30 fok lesz. Amugy +700 van a memoria, ez a sima Lite optimalizacio ami progiban van.Nem banyaszkent allok ehhez az egeszhez, nem fogom kihajtani a belet csak azert h 63MH/s legyen, ugyhogy sztem nem lesz ennek semmi baja hosszutavon se. Ha meg igen ott a 3 ev gari
-
pdw_ph
tag
válasz
jozefgucci1 #9583 üzenetére
Marcius 19-en inditottam eloszor, tehat lassan 1 honapja. Atlag 20-21 orat megy per nap (tobbi a gaming). Eddig 73,62 EUR-t vettem ki, illetve bent van ~39,5 EUR most. Tehat mondjuk kb 40ezer forint (teljes honapra mondjuk 45) es majd minusz aramszamla.
-
szasanyi
félisten
válasz
Ez már más is próbálta, de sajnos ingyen áram nincs - vki mindenképpen kifizeti, és ha a számlafizető tudta nélkül lett felhasználva az bizony gond lehet
).
-
Andor22
aktív tag
nem tudja valaki Extreme Digitalos számlával lehet e regelni evga ra elfogadják ?
-
sirszevenap
addikt
válasz
Sokat... kb. ahogy kicsako leírta. Pláne hogy 1 hete még "csak" 595k-t ért egy ether, most pedig 732k.
[ Szerkesztve ]
-
kicsako
őstag
válasz
Nicehash.com szerint napi 1700Ft-ot hoz. Egy hónapban 54k Ft Nettó.
-
apollo12
veterán
válasz
perfegor17 #9580 üzenetére
nekem 1 hete csinált hasonlót, felrakta win 10 legújabb frissítést és utána addig cseszkelődött a nvidia driver míg nem raktam fel a legújabbat,
azóta semmi gond nincs
-
apollo12
veterán
válasz
perfegor17 #9578 üzenetére
próbáld meg tuning nélkül is használni
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok gyanús hogy halálozik a kártyám
asus tuf rtx3070
Netezés közben random négyzetek, fura alakzatok jelentek meg.Folyamatos használatban van de csak 950mv/1830mhz mert elég ez is. Memória tuning sincs alapon az egész. -
South Velen
addikt
Jaja.
A Gaming X Trio-nál meg nem is nagyon foglalkoztak a memória hűtésével. A Suprim az jó.
80 fok /memory junction-ra értve/ nem sok, szerintem abba már most simán belenyal bánya közben, de ugye ezeken nincs mérő, tehát még tudni se lehet. Lehet van az 90 is a gaming x trion, ha valaki +1000 felett ad a ramoknak AB-ben.
105 foknál szoktak csak throttlingolni, de 90 felett biztosan hamarabb megkotlik.[ Szerkesztve ]
-
omfgk
veterán
nekem a 3070 Gaming X Trio van, 46fok illetve 60 alatti a hotspot @1000RPM ekozben. Nem ebbe fog meghalni sztem
Erre reagáltam.
Közben meg a memória azért bele fog nyalni nyáron a 80 fokba.
Még több ha esetleg a tulaj a gpu hőmérsékletét látva lejjebb csavarja a ventilátort.
130W-ot passzívan is elvinne az a borda.A 3080-asokon a gyorsabb GDDR6X már most sok példányon eléri a 95 fokot.
A 3090 hátlapjáról nem is beszélve.Csak ne a gpu hőmérsékletéből induljunk ki, hogy mennyire nyírja vagy nem nyírja a bányászat a kártyákat.
Az én autóm motorja is simán bírna még vagy 400-500 ezer km-et, de mivel városban járkálok 99%-ban így a váltó/kuplung sokkal előbb szét fog hullani...
[ Szerkesztve ]
-
pdw_ph
tag
válasz
intuicio #9565 üzenetére
Dontsd el magad, de nicehash.com-on pofonegyszeru az egesz. Enis gamingelek foleg, nem mining miatt vettem, de amikor nem jatszom megy 24/7-ben.
Ez a feltes sztem olyan mint az autonal h ne hajtsd 4000 felett (benzin persze). Birjak az autok is, a GPU is fogja. Ha elromlik nem emiatt fog.Szerk: nekem a 3070 Gaming X Trio van, 46fok illetve 60 alatti a hotspot @1000RPM ekozben. Nem ebbe fog meghalni sztem
[ Szerkesztve ]
-
f3rdzs0
senior tag
3070 és 3060 Ti esetén 130W az ajánlott TDP +1000MHz memória mellett
én igyekeztem konzervatív lenni és 120W +500MHz memória mellett (-500 coreclock) futtatom a bányát. így a Gainward Ghost 40-50% venti mellett kb 50-55 fok között mozog (Meshify C Mini szóval nem egy meleg ház, most tervezek kisebbre váltani).játék közben ezzel szemben a kártya vígan felfut 210W köré (ha lenne több 8pin akkor menne feljebb is) és erősen izzad. szóval a kettő közül szerintem a bánya még kíméletesebb is
de ezért is kérdeztem, hogy aki még hasonlóan erre folyamodik, annak mik az eredményei.
-
nexwo
őstag
-
-
intuicio
aktív tag
Szerintem nem teljesen igaz.. A ram az mindig megy ha be van kapcsolva a gép. A vga meg leginkább akkor mikor terhelés van (ilyenkor bekapcsol a venti rajta, játéknál) Alapjáraton csak képet ad.
Ezért is gondolom, ha bányászik, akkor az 95% teljesítményben teszi, ventik gondolom 100% pörögnek. IDLE módban kb ha 5% megy a vga -
f3rdzs0
senior tag
kíváncsi vagyok hogy meddig kell a kártyák árainak emelkedni, hogy a bányászok ignorálják. 1300-1500 eurós árak mellett már azért kell 8-10 hónap ahhoz hogy visszahozzák az árukat
mondjuk az emelkedett ETH árak mellett már én is elkezdtem bányászni, mert effektíve ingyen pénz 0 effort mellett. más felmeri ezt vállalni a topikban?
[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
válasz
perfegor17 #9554 üzenetére
Esetleg ha az megnyugtat, az én Phoenixem 0.975-ön tudja az 1950 Mhz-et.
[ Szerkesztve ]
-
Találtgyerek
veterán
válasz
perfegor17 #9554 üzenetére
Nincs ezzel az eredménnyel semmi gond.
Ami nálam járt TUF OC az is ennyit tudott körülbelül. 925mV- 1980 Mhz. -
omfgk
veterán
válasz
perfegor17 #9551 üzenetére
Pont a core lemaradt.
Mennyi volt a boost core amit tartani tudott?
-
omfgk
veterán
válasz
perfegor17 #9549 üzenetére
0,95V-on mennyit eszik a kártya?
Mert ez is változó.Nálam 0,95V-on stabil a 2040Mhz játékokban is, viszont már itt is megeszik 250W-ot.
Tehát a kitolt TDP-t is figyelni kell ,hogy meddig férsz bele a 270W-ba. Nekem 0,975V már eléri. Felette elfogy a TDP keret.
[ Szerkesztve ]
-
omfgk
veterán
válasz
perfegor17 #9547 üzenetére
1,025V alatt kifagy?
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Evga ftw3 ultra új BIOS ( alaplap is frissítve ) re-barral mik a tapasztalatok? Jelenleg mem test fut, aztán próba. Hoz valami javulást, vagy inkább ront? Ha kikapcsolom, a lapon is érdemes, vagy elég csak X1-ben?
Köszi. -
omfgk
veterán
válasz
petimbo #9544 üzenetére
Küzdesz azzal a 7700-assal mint malac a jégen, de le kell ,hogy lombozzalak... veszíteni fogsz.
Nekem mindegy ,hogy mivel használod a 3060Ti-t...
Tudok neked linkelni, megnyugtatásképpen olyan videókat amik talán azt sugallhatják ,hogy elég a 8 szál. A tipikus himihumi videós tesztek. Ezernyi van.
Vagy nézz meg pár GN, HUB videót a témában és látni fogod a problémát. Vagy csak monitorozd az fps-t. És akkor saját magad fogod látni a problémát.
Mint mondtam, mindenkinek más a szeme. 0,1%-1% és stuttering.10400 már van 45k-ért. Vagy 10600. Új generációban 11400.
Ezek jó áron vannak és feltörlik a padlót egy 7700-assal.Vagy megvárod a 12. generációt. De az arrébb van. És nem lesz olcsóbb mint a jelenlegi. Ez tuti.
Néztem az fps-t is. 30 volt 4K-ban!
Felbontás emeled - vga-t terheled pluszban.
És a 30 fps megint nem mond önmagában semmit.-------
Lezárnám a kezdeti véleményemmel.Lepkefing a 7700 egy 3060 Ti mellé.
Ez pedig nem vita tárgya. Van erre rengeteg teszt. És láttam a saját szememmel is.
Lehet ,hogy lesz olyan játék ahol csak 40%-ban lesz terhelve a cpu szálanként. Semmit nem jelent ez önmagában. Se jót, se rosszat.[ Szerkesztve ]
-
petimbo
tag
Alig hiszem el, amit látok!!! Itt ebben a tesztben egy 10900K nem tud egy RTX 3080-at kihajtani?
[link] -
petimbo
tag
válasz
sirszevenap #9533 üzenetére
Hát, a 10 mag is szenvedett rendesen egy AC Odyssey-nél például, én nem értem azt a játékot amúgy, hogyan lehetett ennyire rosszul optimalizálni?
A 4-6 magot megette a játék reggelire! A játék hivatalos gépigénye pedig elég alacsony.[ Szerkesztve ]
-
Andor22
aktív tag
3070ből melyik ajánlottabb
rog vagy suprim x ?
-
sirszevenap
addikt
válasz
petimbo #9531 üzenetére
Ki bizony.
FYI: How Many Cores Really Need For Gaming?Hosszú távon jobban jársz egy 10700/11700-al. Gondolom ezzel senkinek nem mondtam újat, ez magától értetődik. Persze minden a pénztárcától függ. A videó kb. megmutatja neked a küllt a magok száma között.
[ Szerkesztve ]
-
petimbo
tag
válasz
apollo12 #9528 üzenetére
Az Intel most olcsóbb, ha jól tudom. Igaz?
10600K-ra gondoltam, viszonylag olcsó, és tudok itt egy viszonteladót, hardveraprón, aki beszámítaná az árába a jelenlegi i7-esemet. A 10600K pedig fps-ben ugyanazt hozza, mint az 5600X, ha jól láttam a tesztekben, és fele annyiba kerül.
A 10700f-fel csak az a problémám, hogy szerintem a 8 magot már nem használnám ki. Játékokban egyáltalán ki lehet használni a 8 magot? -
gyantaszuz
aktív tag
válasz
Pickle Rick #9529 üzenetére
Deep colour nelkul probaltad? Ott irja is, hogy okozhat furcsasagokat.
-
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok!
Szeretném az asztali gépet összekötni LG TV-vel 4K 120hz-en. Van hozzá HDMI 2.1 kábelem ami elvileg tudja. Sikerült összekötnöm látom is TVn hogy 120Hz. G-Sync bekapcsolva. Minden megy szépen windows-ban, viszont amikor elkezdek játszani random időközönként elmegy a kép egy pillanatra vagy fura alakzatok jelennek meg. 1.5 óra játék alatt kb 5-6x fordult elő. Ez a kábel hibája lesz? Vagy valamit a TV-n kell még állítanom, esetleg a videókártya beállításokkal kell szöszölni még valamit (RTX 3070)?
TV-n kép mód átállítva játékra, + forrásnál PC ikonra + HDMI deep colour enabled. AMD fast sync nem tudom mi, de az nincs bekapcsolva.
Ha a kábel a ludas tudtok valamit ajánlani (3 méteres kell)?
-
f3rdzs0
senior tag
hát azt elhiszem, hogy brute force miatt jobban fut, de nem a proci hibája. most kíváncsiságból betöltöttem egy régi mentést Misty boltja előtt, ahol mindig szaggat. levittem minden beállítást mediumra és crowd density low, és ugyanúgy konkrétan 50 FPS-re megy le. és ezt akármilyen beállítás mellett megteszi pontosan ugyanígy.
szóval CP esetén ez teljes mértékben optimalizálási issue szerintem. felhasználó szempontból meg fontos különbség, mert még szerencsére dolgoznak a játékon, szóval esélyes, hogy egy-két éven belül ugyanez a hardware simán fogja futtatni a játékot (és nem ad ki most feleslegesen pénzt).
igazából én csak akkor tudnám az 5000-res szériát ajánlani, ha az adott ember nem akar később vesződni az upgrade-del. berakod a gépbe azt jó vagy pár évig. jelenleg szimplán túl vannak árazva a teljesítménynövekedéshez képest, mint amit nyújtanak. az 5600X esetén meg külön gáz, hogy használhatatlan hűtőt adnak mellé (miközben gyártanak korrekteket is)
szerk: intel plusz költségeivel nem vagyok tisztában. ugye kell neki picit jobb PSU, jobban szellőző ház, meg az alaplapok árai nem tudom hogy alakulnak. de én mindenképp szétnéznék ott is, mert a procik maguk jobb áron vannak
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
-
omfgk
veterán
válasz
f3rdzs0 #9518 üzenetére
De bizony, a proci miatt esik be a város közepén az fps...
Az ,hogy miért zabálja ennyire a játék a procit az már más kérdés. Optimalizálatlan vagy szimplán csak teljesen felesleges számolásokat végez... Baromira mindegy a felhasználó szempontjából. A lényeg ,hogy 6/12 magon bizony jobban akad mint mondjuk 8/16 magon. Ennyi. Vagy vesz az ember 5600x-et és ott annyival jobb az IPC ,hogy 6 magon is hasít mint az állat.
De lehet idevenni az AC Odyssey-t vagy a WD Legion-t, vagy a népszerűbb Multis lövöldéket. Simább lesz a görbe jobb procival.
[ Szerkesztve ]
-
f3rdzs0
senior tag
3060 Ti és 3600 esetén sem a proci a limit a város közepén, hanem mert nincs optimalizálva a játék (aka félkész). resource monitoron nézem a terheltséget játék közben. 70-90%-on fut a GPU, majd full random belvárosi résznél állíthatsz akármit, full 100% lesz és szaggat. a CPU eközben ugyanúgy 60-80% között megy. (persze lehet hogy a CPU is hibás, de vannak itt nagyobb gondok
)
ettől függetlenül van olyan játék a 3600 már tényleg kevés a 3060 Ti-nak is(WD Legion), de ne Cyberpunkot vegyük alapul, mert effektíve béta és teljesen random hogy mi van már optimalizált állapotban.
ha lehetne akkor én is upgradelnék 5600-ra, de nem éri meg a plusz költség a minimális teljesítmény növekedést. Intel meg most visszajött ár/érték arányban, mert mindenki Ryzent akar venni (ettől függetlenül szerintem a 7nm kevesebb fogyasztás miatt megéri a Ryzen a minimális felárat)
[ Szerkesztve ]
-
omfgk
veterán
válasz
petimbo #9515 üzenetére
3600 a legtöbb esetben már bőven elég lesz. De pont a Cyberpunk-ban mondjuk a város közepén a tömegben még az is kevés lehet. Ott lehet cpu bottleneck. Ugyanott egy 5600x vagy egy 10700 több fps-t tudna. De ez tényleg egy kirívó példa.
Van 3-4 beállítás ami a cpu-t is terheli rendesen. RTX, valamelyik shadow range, crowd density.
De igen, a 3600 már egy elég nagy ugrás a 7700-hoz képest.
10400 is.
-----A vga vásárlás az ami nehéz most.
Proci van dögivel. Mármint Intel. 10400 elég olcsó. Az új 11400 is jó lehet.[ Szerkesztve ]
-
petimbo
tag
És mit ajánlasz hozzá, milyen procit?
Tesóm gépében R5 3600 van, GTX 1070-el, szerinted a 3600 elég a 3060 Ti mellé, vagy 8 mag jobb? -
petimbo
tag
válasz
s.bala31 #9505 üzenetére
És ez a 10700F mennyire fog terhelődni mondjuk Cyberpunk alatt?
Láttam Cyberpunk tesztet 10700k-val, 5600x-el is, és 70-80 %-ban is leterhelte ezeket a procikat a játék, engem a legjobban a 3700x terheltsége győzött meg, 40-50 %-on ment Cyberpunk alatt 3060 Ti mellett. Nekem most legjobban a CPU terheltségi szempont számít, nem akarok olyan processzorra beruházni, hiába új, ahol azt látom egy bizonyos játék vagy több játék alatt, hogy 70-90%-ban terhelődik. -
petimbo
tag
i7 7700k procim van, és brutálisan terhelődik bizonyos játékok alatt, 80-90%-100%
Pusztán azért terhelődik ennyire, mert csak 4 magos, és kevés a mai játékokhoz? A videokártyám Gigabyre Aorus RTX 3060 Ti.
Láttam Cyberpunk tesztekben, hogy GTX 1070-es kártya mellett csak 40-50 %-os terheltségen volt a 7700k, nekem akkor miért 80-90% örökké? -
paltom
tag
Majd megnézem azt a programot is. Cyberpunk pl 2k-ba magas beàllitàsokkal ment 75 fps-el, viszont most full hd-ba is bedroppol 40-50ig. A proci meg ilyen 70% ön pörög úgyhogy nem hiszem hogy bottleneck lenne még akkor eddig miért nem volt?
[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
válasz
petimbo #9504 üzenetére
Szerintem nem éri meg a felárat az 5000-es AMD széria ha többnyire játékra kell a gép. Jelenleg egyik legjobb ár/érték arány párosítás, ha nem szempont az OC egy i7 10700F + valamilyen B560-as lap (ugye itt már van memória tuning is) vagy ha nem kell a + memória órajel egy B460-al.
-
petimbo
tag
válasz
apollo12 #9503 üzenetére
A Gigabyte Aorus RTX 3060 Ti kártyám mellé amúgy személyesen te milyen procit ajánlanál? Engem annyira nem érdekel a +15 fps, inkább most arra törekednék hogy ha új processzort vennék, az ne 80-90% terheltségen menjen folyamatosan játékok alatt, mint a jelenlegi i7-esem. AMD felé húzok, mindig Intel procim volt.
[ Szerkesztve ]
-
apollo12
veterán
válasz
petimbo #9501 üzenetére
nem mind esetbe a mag jobb, sok a játékok 4 mag 8 szálat tud ki használni, egy BF5 motor is csak 70% tudja ki használni 8 magot, ott például full grafon vga olyan 70-80% megy, mint cyberpunknál, ismerős 3080 nál sokkal jobban skálázódik egy 5600x procival, 3000 széria sajnos 3070 nek jó pár helyen kevés, nem sokára pont ezért váltok 5000 szériára
[ Szerkesztve ]
-
petimbo
tag
Apollo12, ha kevésnek érzed a 3800x-et, ami 8 magos, akkor mi az ideális 10-12 mag?
Szerintem 6-8 magnak elég kell lennie játékokra, a mai játékok többsége kegyetlen szarul van optimalizálva, arról nem a CPU tehet. Az én 4 magos, régi i7-esem vígan elvan az AC Valhallával 40-60 % között, 1440 pixelen, Cyberpunknál viszont 80-96%-on pörög.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Óra topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Videokártyát, videokártyákat keresek, vennék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest