Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Balázs1986 #7401 üzenetére
Értem.
Mondjuk nem értem, a dual channel ezeknél a chipseteknél általában megy különböző ramokkal is, felesleges ezért direkt Samukat keresni, de hát ha valaki ragaszkodik hozzá, ám legyen.Ja hogy nem csak játékra használod, hanem képszerkesztére, videovágásra is.
Na igen, itt már elkél a minél több ram. Hát ha nem sokkal drágább, akkor vegyél inkább 1600-asokat, ne legyen ez a végén a gyenge láncszem.
Ha pl. AMD rendszered lenne, dedikált videoram nélkül, akkor ott bizony számítana, mivel a videokártya is a központi ramot használná, és videomemóriának egyáltalán nem mindegy, h 1333-as, vagy 1600-as a ram sebessége.RamDISK-et én is használok, de 1GB felesleges, böngészőchacenek is csak párszáz MB-ot szoktak használni, persze ez attól is függ, miket nyitsz meg, kell-e sok hely tempnek.
"idővel biztosan felhagyok ezekkel a hülyeségekkel"
Igen, ez így van, ha kímélni akarod az SSD-t, vedd ki a gépből, és tedd az asztalra nézegetni.
Sok helyen olvasni, h ennyi meg annyi használat után is csak alig-alig használódnak a cellák, szóval nagyon túl van lihegve ez az egész elhasználódik az SSD dolog, de ezt megírták már az első PH-s ismertetőkben is, még évekkel ezelőtt, mikor a Trim még nem is volt elterjedve.Lapozófájlt már most is lekapcsolhatod, ha valaminek kell, majd bejelez úgyis. Hacsak Chromeot nem használsz soksok megnyitott füllel, akkor elég kell legyen a 6GB ram is, bár a szerkesztéseid nem tudom mennyi ramot igényelnek.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Delta Force (2024)
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux Mint
- Kutya topik
- További aktív témák...
- B140RTN03.0 HW1A 14.0" HD+ (1600x900) 30pin matt laptop LCD kijelző, LED panel ÚJ BONTATLAN
- Dell WD19TBS / Thunderbolt USB C 3.1 Gen 2 dokkoló / 180W-os adapterrel
- HP ELITE THUNDERBOLT 3 USB-c DOKKOLÓ KÁBELLEL 7.990Ft
- Lenovo T440 minden alkatrésze eladó!
- Profújó: IT Dusters CompuCleaner Original Electric Air Duster
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest