Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz Balázs1986 #7401 üzenetére

Értem. :K
    Mondjuk nem értem, a dual channel ezeknél a chipseteknél általában megy különböző ramokkal is, felesleges ezért direkt Samukat keresni, de hát ha valaki ragaszkodik hozzá, ám legyen. :o

Ja hogy nem csak játékra használod, hanem képszerkesztére, videovágásra is.
    Na igen, itt már elkél a minél több ram. Hát ha nem sokkal drágább, akkor vegyél inkább 1600-asokat, ne legyen ez a végén a gyenge láncszem. ;]
    Ha pl. AMD rendszered lenne, dedikált videoram nélkül, akkor ott bizony számítana, mivel a videokártya is a központi ramot használná, és videomemóriának egyáltalán nem mindegy, h 1333-as, vagy 1600-as a ram sebessége.

RamDISK-et én is használok, de 1GB felesleges, böngészőchacenek is csak párszáz MB-ot szoktak használni, persze ez attól is függ, miket nyitsz meg, kell-e sok hely tempnek.
    "idővel biztosan felhagyok ezekkel a hülyeségekkel"
    Igen, ez így van, ha kímélni akarod az SSD-t, vedd ki a gépből, és tedd az asztalra nézegetni.
    Sok helyen olvasni, h ennyi meg annyi használat után is csak alig-alig használódnak a cellák, szóval nagyon túl van lihegve ez az egész elhasználódik az SSD dolog, de ezt megírták már az első PH-s ismertetőkben is, még évekkel ezelőtt, mikor a Trim még nem is volt elterjedve.

Lapozófájlt már most is lekapcsolhatod, ha valaminek kell, majd bejelez úgyis. Hacsak Chromeot nem használsz soksok megnyitott füllel, akkor elég kell legyen a 6GB ram is, bár a szerkesztéseid nem tudom mennyi ramot igényelnek.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Új hozzászólás Aktív témák