Új hozzászólás Aktív témák

  • Balázs1986

    addikt

    válasz Thunderzolee #7399 üzenetére

    Köszönöm a választ :)
    A memóriabővítésnek összetett oka van: egyrészt nagyon ritka ez a 4Gb Samsung RAM, viszont a gyártók pakolták a gépeikbe, így itt aprón is keresik bővítéshez dual-ba rakásra, el lehet adni emberi áron (itt nem lehúzásra gondolok). A 2Gb-ot már problémásabb elpasszolni, de a 4Gb mellé még azt is elviszik, mert kell nekik a nagyobbik modul :) És ha már ez így van, akkor kihasználom, mert most egy beszállító ismerős tud igen kedvező áron hozni Kingston 2x4Gb kit-et. Gyakorlatilag 2000Ft-ba fog kerülni a bővítés. Csak azt nem tudom, hogy 1333, vagy 1600 legyen...de ha jól olvastam a sorok között, akkor mindegy is kb. :)

    Az SSD ötleted jó, annyira, hogy ugyanilyen beszerzéssel itt van már nálam, csak a merevlemeznek nem érkezett még meg az ODD beépítő keret, egy hétig folyamatosan usb házzal használni meg kényelmetlen lenne (minden maradna azon, kivéve a rendszert, így állandóan elérhetőnek kell maradnia), így a "költözés" még várat magára. Minimális oka a RAM bővítésnek épp az SSD miatt van: erősen gondolkozok 1Gb RAMDisk-en a böngésző temp-nek meg még pár sokkisfájlos szutyoknak, nem mindegy hogy folyamat írom a nand-ot apróságokkal, vagy csak kikapcsoláskor egy nagyobb képfájllal. És a pagefile méretének minimalizálása is cél lenne. Óvom a felesleges, egyszerűen kiváltható írásoktól a meghajtót, így a kezdetekben még kicsit féltem...aztán majd meglátjuk, idővel biztosan felhagyok ezekkel a hülyeségekkel :)

    A Toshiba felfogása így, ahogy leírtad, már teljesen érthető és logikus. (Hozzáteszem, barátnőm 13M-jében 4Gb 1333 és 2Gb 1600 fut dual-ban...tudnak ezek variálni összerakásnál :D )
    A VGA esetében persze, ált. sávszél a fontos, ez tiszta sor :) Csak néha előjön pár RAW, és szerkesztgetés...meg videóvagdosás / animálás (természetesen csak hobby szinten), ilyenkor pedig megtelnek a dolgok, és nem lenne kényelmes, ha pont ilyen játszadozásokkor kezdene el az egyébként gyors rendszer lassulni / variálni a felosztással.
    Persze lehet, hogy csak azért félek, mert az előző, 4 évig nyúzott MSI-nél már az volt a csoda, ha nem lassult valamitől :)
    A HyperMemory sajnos nem állítható BIOS-ból. Ami teljesítmény szempontjából ott piszkálható, az a HT és a Turbo Boost (utóbbi vicces: Toshiba topic-ban írta egy srác, hogy folyton túlmelegedett a gépe...szerviz a boost kikapcsolásával "oldotta meg").

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák