Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Régen átálltam már noti vonalra de ma egy ismerősöm megkért telepítsek már egy windowst az asztali gépére és nagy hiba volt hogy nekiálltam. A gép a telepítés előttig tökéletesen működött. Kezdeti lépések: Win7 USB kulcs csatlakoztatva Biosban átállítva a boot sorrend látja a gép a HDD-t és a pendrive-ot is elkezdődik a win telepítés. HDD leformáz win telepítőben és az szépen elindul majd 70% nál kék halál. Sebaj gondoltam memóriák ki alaplap poros megtakarítottam kábeleket átnéztem a HDD-t átraktam a SATA1 portra a SATA 3 slave portból és a gép nem indul el. speaker kikötve csipogás nincs amiből tudok következtetni valamire. Elemet kiszedtem áramtalanítottam majd 20.ik próbálkozásra elindult rendesen.(addig csak felpörgött a proci hűtő venti majd megállt pár pillanatra és újra felpörgött de már úgy maradt mintha rendesen működne. Ezután jön a feketeleves amit képekkel illusztrálok. A pendrive bedugva (tuti jó a saját gépeim is azzal telepítem.) boot sorrend beállítva majd mikor indulna akkor kiírja hogy nincs bootolható eszköz. Mit kellene tennem hogy felkerüljön az a retkes windows?
Az létezik hogy azért nem volt jó a pendrive mert 64 bites win van rajta?
Ez előző okból kifolyólag lehet kék halál a telepítéskor?
A képek alapján kellene valamit még a Bios ban állítanom?
Semmi konkrétat nem tudok a gépról csak annyit hogy egy gyári HP az alaplapon ez áll ms7204 ver1A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
válasz kovi831 #15354 üzenetére
Természetesen ez megvolt (setup restore) de a win7 sem ismeri a HDD-t mert mikor partícionálni akarom nem látja. Az alaplap lett cserélve a gépben másikra minden más hardver maradt de azon nem csodálkozom hogy a win7 kékhalállal megáll töltésnél. Szóval a hdd-t látja a lap mert ott van a Bios-ban is F11-el is ki lehet választani hogy arról induljon a rendszer (el is indul addig hogy milyen módon akarom indítani mert az első nem volt sikeres) csak mikor formázni kellene és újrarakni akkor nem látja sem a Win7 sem az xp.
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok. HA úgy veszem ide is tartozhat a kérdés mert a gép nem indul.
Adott ez a lap van rádugva egy IDE DVD és egy SATA HDD. A Bios mindent lát sőt a régi win7 is megpróbált elindulni (mondjuk lehetetlen hogy menjen mivel alaplapcsere volt) de nem is ezt akarom kihozni ezt csak azért írtam hogy a HDD jó.(A régi lapben tökéletes volt) Telepítéskor nem látja se a win7 se a XP a HDD-t mindkét rendszer megakad ott hogy nincs vinyó. Van valami trükkös beállítás a biosban? Szerintem valami RAID dolog lehet mondjuk próbáltam a BIosban a RAID ot állítani de akkor is ez a helyzet.
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
válasz CoolMan #15051 üzenetére
Nemsokára gép bővítésbe kezdek akkor nem is lesz elég. (proci csere videokártya csere).
Tudtok egy viszonylag olcsó max 3-5000 használtan tápot ajánlani?Ja és ma géptakarítás volt utána nem akart indulni csak csipogott 1 hosszút és sok rövidet..........
Gombelem kivétel segített.....
Ne ez mitől ?A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
válasz #58984960 #15047 üzenetére
Szia. A melegedés lehetséges ok mert 30 fok felett van a szobában ahol üzemel viszont amióta az eset történt 0-24 órában megy és minden hőfok normális( CPU 37, HDD 35, GPU 43 celsius) de a takarítást holnap megoldom.
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok.
Ma reggel egyszer csak megállt a gépem.
Kikapcsolt és kész.
Utána nem reagált semmire táp ki/be kapcs áramtalanítás megvolt de semmi.
10 perc után bekapcsolt és mintha mi sem történt volna.
Sajnos az alkatrészek tesztelésére nincs lehetőségem mondjuk én a tápra gyanakszom.
Van valami diagnosztizáló progi amivel tudnák kutakodni?
Esetleg a tápot meghajtani? (igaz mikor leállt nyugalmi állapotban volt nem futott semmi játék stb.Konfigom az adatlapomon.
-
akoska23
aktív tag
válasz #58984960 #13444 üzenetére
Igen megnéztem ezt cseréltem egy PH-s kollégával hála istennek a közelemben lakott csak 10km volt oda és 10 vissza
Most nem nyavalyog a gép és már a proci ID-t is kiírja a Bios amit eddig nem. Most utána olvasok a Bios frissítésnek csak nem olyan nagy ördöngősség.A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
válasz #58984960 #13420 üzenetére
Sziasztok
Hát a tragédia folytatódott ma azt produkálja a gép hogy a HDD egy pillanatra leáll és utána folytatja a munkát csak közben fagy a windows. A HD sentinel szerint a vinyó tökéletes okozhatja a proci? De már szereztem másik pricit is itt a PH-n elvileg ma belekerül.A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
válasz #58984960 #13416 üzenetére
Pedig hogy örültem hogy a netezős gépem is kicsit fürgébb lesz. De tanultam belőle megy is a Hardverapróra a proci hátha valakinek ilyen kell. A Bios frissítésnek pedig utána nézek mert elég részletesen leírja a manual hogy kell csinálni.
Köszönöm építő jellegű hozzászólásaitokat.A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
válasz CoolMan #13414 üzenetére
Floppy meghajtó van csak ki van kötve. A tápot tegnap előtt szedtem szét mert az egész gépet portalanítottam a ventiket olajoztam mint egy jó gazda nem ládtam se a lapon se a tápon púpos kondit.
-
akoska23
aktív tag
válasz #58984960 #13412 üzenetére
Ha elindítom a flash.exe fájlt bejön egy Dos ablak és a windows ezt írja: This system does not support fullscreen mode. Choose 'CLOSE' to terminate the application.
És be kell zárni.
Windows 7 van telepítve.[ Szerkesztve ]
-
akoska23
aktív tag
válasz CoolMan #13408 üzenetére
Hát ennek csak két akadálya van:
A régi procit nekiadtam az egyik ismerősömnek
Biost pedig nem tudok frissíteni.
És most először lefagyott a gép is pedig ilyet sem csinált még a proci benne van lassan egy hete kapott is tesztet és stresszelést is akkor sem volt semmi baj.A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
-
akoska23
aktív tag
válasz CoolMan #13403 üzenetére
A kérdésekre egyszerre válaszolnék.
A konfig:
Lap:Gigabyte GA-8IPE1000(-L) v2.0
Proci: pentium 3.0Ghz HT
Táp 350 Codegen
Video:ATI Radeon 9550 256MB
HDD: Maxtor 80 GB IDE
Memóriaingmax 2x512MB Dual ChannelIgen az a hiba hogy nehezen lép tovább a windows logó után az a proci csere után keletkezett az pedig hogy nem akart indulni pár nappal a proci cseréje után. A régi proci egy 2.6 os celeron volt arra cseréltem a fent leírtat.Miután cserélgettem a VGA-kat elindult a gép az eredetileg benne levővel is ezért gondolom hogy csak az hatott neki hogy ki volt húzva a hálózatból amíg beleraktam a másikat.
Bios visszaálítást csak ma csináltam mert nekem is eszembe jutott hogy lehet meg kellene tennem (vagyis betöltöttem az optimális beállításokat.)A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok egy számomra megfejthetetlen problémával találkoztam leírom a történetét hátha valaki tud segíteni.
Pár napja procit cseréltem a gépemben az első indításnál ahogy a windows logó előjött miután az asztalnak kellett volna betöltődni csak egy fekete képernyő volt az egérmutatóval ami mozgott szóval a gép nem fagyott le de csak kb 5 perc után töltődött be az asztal.Arra gondoltam az új hardver miatt nehezen akar magához térni annyiban is hagytam a dolgot mivel ezek után rendesen működött. Ez a hiba azóta random folyamatosan visszatér de ma fokozódott egy újabb furcsasággal. Bekapcsoláskor a gép nem akart elindulni a következőket csinálta: Ventik pörögnek HDD hallom elindul de a rendszerhangszóró nem csippan és nincs a monitoron kép sem. A videókártyára gyanakodtam kicseréltem a gép elindult igaz addig ki is volt húzva a hálózatból. És itt jön a furcsaság visszarakva az eredetileg is benne lévő kártyát ugyanúgy elindult a gép és azóta is vígan megy. Na ezt nem értem.
-
akoska23
aktív tag
Számitógép szerelőt keresek ÓZDON ha lehetne még ma.
Kinnt melózok külföldön az asszonynak meg megadta magát a gép otthon igy se Skype se semmi.Ezért kellene egy jó szerelő aki hardveresen rendberakná a dolgokat.Amit tudok hibajelenség:A gép bekapcsol BIOS ig eljut de utánna nem tölt be a windows és nincs kép.
Amit még tudok hogy BIOS frissités is kellene valószinüleg mert a hang nem mindig müködött.Ha valaki ráérne jó lene persze nem kérném ingyen de a 20 000ért kimegyek hiénák kiméljenek. Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest