-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz KüLÖNc #36000 üzenetére
Ha igp-vel eljutsz az asztalig, 99% hogy vram hibás a vga-d. Mindenképp próbáld ki másik konfigban! SSD-t ráérsz majd akkor kínozni, vizsgálni, ha a vga esetleg hibamentesnek bizonyul.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Lujo416
tag
Sziasztok
Áramtalanítom a gépet mondjuk estére másnap meg bekapcsolásnál cmos törölve és mentett profilból kell betöltenem a bios beállításokat
Ez mitől lehet? Az elem merült volna le a lapban? Alig több mint 2 hónapos
(B350 tomahawk) -
MrDerekas
addikt
válasz Lujo416 #36003 üzenetére
Lemerült az elem, vagy nem elég szorosak az érintkezői. Kiveszed és kézzel hajlítasz rajtuk picit. Ha marad a hiba, akkor elemcsere.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
törölt tag
Este hasznaltam meg a laptopom, reggelre pedig mar nem reagal a bekapcsolas gombra
LED alapja kap aramot
WTF -
-
Alg
veterán
Sziasztok,
Random azonnali shutdown-t mi okozhatja?
Terhelés alatt 1-2 óra elteltével elkezdett lekapcsolgatni a gépem, de úgy mintha egyszerűen kihúznám a konnektorból, előtte semmi előjel, semmi lassulás, sípolás, hibaüzenet, kékhalál semmi.
A fentiek miatt tápegységre gyanakszom (egy lassan 7 éves Chieftec CTG-450 hajt egy i5+2*HDD+SSD+270X konfigot). Ezt fogom első körben cserélni, de ha ez nem jön be, mi lehet még vajon?
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz MrDerekas #36009 üzenetére
Még egyszer este ránézek de szerintem rendben, illetve semmi throttling, lassulás, egyebet nem érzékeltem. Pár hónapja kapott új CPU blokkot és teljes pasztázást a gép.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
törölt tag
válasz Walter_White #36007 üzenetére
Hú de jó, hogy ez leírtad! Ez megoldotta.... nem tudom mi baja lehetett
-
MrDerekas
addikt
Ha feltételezzük, hogy a hőfokok így rendben vannak, akkor a táp nagyon is esélyes, hogy kiöregedett/elhasználódott. De mindenképp nézz rá még mielőtt kukázod.
(#36011) REIT Elképzelhető, hogy nem állt le helyesen, aztán ilyen se ki se be állapotban koptatta az idegeid
-
L4D1K
őstag
Ahoj.
Adott egy giga h81n lap. Lecseréltem benne a g3220 as pocit egy 4690-re, illetve kapott plusz 4 giga ramot.
A két ram eltérő de elvileg ua, hyperx 4GB CL9, 1333MHz (Black és Blue)
Sajnos se kép se hang, BIOS se tölt be..
Mindent lehúztam, 1 ram-ot bent hagytam de így se tölt be. BIOS nem lett frissítve, a verzió támogatja a procit.
Amire gondolok most:
Új proc ki, régi be és meglátjuk működik e. Ha igen akkor lap mem táp etc jó és akkor az új procc a ludas.
Más javaslat?
# ANTAL Tuning #
-
Feketelaszlo
senior tag
-
L4D1K
őstag
válasz Feketelaszlo #36015 üzenetére
Minden csatlakoztatva. Próbaképp bedugtam a VGA-t, bár úgy gondolom a BIOS-nak e nélkül is be kéne töltődnie. Szerintem holnap visszacserélem a másik procit.
# ANTAL Tuning #
-
aszti93
aktív tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy amikor bekapcsolom a gépet felpörög majd újra indul szinte egyből es csak ezután áll fel a rendszer. De innentől kezdve megy. Van valakinek bármi ötlete hogy mi lehet a probléma? 4670k van a gépben, 8gb ram, gtx960 4gb, 500gb sara 3 WD, 530W Thetmaltake táp, ha ez számít.
Üdv.: Aszti
-
juliensorel
senior tag
Hello! Pls help, koszi!
Sok ido utan tegnap este tudtam egyhuzamban kicsit tobb idot jatszani (tom clancys division) , azonban kb. 2 ora jatek utan tobbszor is osszeomlott maga a jatek.
Hwinfot hasznalok csak, semmi mas overlay monitorozot, igy csak osszeomlas utan neztem at az adatokat, hofokok rendben voltak, cpu kihasznaltsag atlag 40%, cpu max 65℃, gpu max 69℃.
Viszont ketszer ilyen errort regisztralt a hwinfo: "CPU Cache L0 error"
Ez mit jelent? Mitol lehet?
A proci jelenleg "amd cool'n'quiet" modban uzemel, azaz 2200-4000mhz kozott dolgozik kihasznaltsagtol fuggoen.
Cpu: ryzen 5 1600x
Gpu: asus turbo gtx1060 6gb
Lap: msi B350 tomahawk arctic
Ram: hyperx fury 2666mhz 16gb
Tap: fsp raider 550w -
petigyerek00
csendes tag
Üdv!
GPU cserére adtam a fejem,előző héten a tápegységet cseréltem,a mai napon meg magát a videókártyát.
Be is szereltem,ám amikor elindítanám a masinát az megy is kb. 1 másodpercig (CPU és GPU ventillátorok elindulnak,alaplap világít,GPU is),majd ki is kapcsol,aztán tovább próbálkozik az indítással,de mindig leáll. Hangot nem ad ki,a RAMot mind a 4 slotban próbáltam (RAM nélküli indítás is megvolt),az új és régi GPU-val is próbáltam indítani,sikertelenül. Mi lehet a hiba? Tápegységnek nem hiszem hogy baja lenne,pár napos és tegnap este használtam minden probléma nélkül. Amikor kiszedtem a gépházból az alaplapot az sérülhetett meg?
ASUS B85M-G
Intel i5 4590
Nvidia GTX 750 (régi)
Nvidia GTX 1070 (új)
8 Gb DDR3 Kingston RAM
Cooler Master ThermalMaster 500W (ez a régi tápegység)
Corsair RM650x (új)
1 TB HDD és DVD meghajtó van még a számítógépben,ha bármit is befolyásolna.
Ha bárkinek bármi ötlete van,kérem ne tartsa magában Köszönöm előre is. -
MrDerekas
addikt
válasz petigyerek00 #36027 üzenetére
A 24 és 4 vagy 8 pines cpu csati is rá van kötve az alaplapra? Vga tápcsatija rendben?
-
Cirkaloo
tag
válasz petigyerek00 #36030 üzenetére
Cseréld meg a 4pin cpu-t a másik 4pinre.
Nekem egyszer ez volt a hiba...ill a megoldás.
Bár nem tudom mi a különbség köztük....A jó üzlet alapja a kölcsönös tisztelet és bizalom!
-
Vakegérke
félisten
válasz Cirkaloo #36031 üzenetére
Van különbség, másképp van lesarkazva.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
MrDerekas
addikt
válasz petigyerek00 #36033 üzenetére
Látszólag rendben van. Húzd le a billentyűt és az egeret, hátha valamelyik rakoncátlankodik. Alaplap ki-be szerelésnél ha a cpu-t is kivetted, érdemes lenne arra is ránézni. Viszont ha a cput kiszeded, akkor kapj ki mindent és rakd össze asztalon, hátha valami hozzáér a házból a deszkához. Ez most ilyen sport, kísérletezni kell.
-
-
petigyerek00
csendes tag
válasz MrDerekas #36034 üzenetére
CPUhoz nem nyúltam,most szétszedtem darabjaira az egész gépet,ugyanazt csinálja összerakás után is. Kartonon próbáltam indítani. Szervízbe rákérdezek hátha tudnak még ötletet adni mi lehet a gond. Mivel tegnap este tökéletesen működött minden,és a mai "szerelésem" után jött elő a probléma,ott követhettem el valamit. Mindenesetre köszönöm a válaszokat,ha van még tipp akkor jöhet
-
MrDerekas
addikt
válasz petigyerek00 #36037 üzenetére
Én kifogytam. Bízzad szakira
-
Walter_White
senior tag
válasz petigyerek00 #36037 üzenetére
Megvan még a régi táp? ha igen rá tudod kötni gyorsba? VGA- nélkül, abban az i5-ben kell lennie IGP.nek - ugy tudom. ha van akkor rádugod a monitor kábelét a lapra (DVI\HDMI-re) és 1 rammal.
[ Szerkesztve ]
-
petigyerek00
csendes tag
válasz Walter_White #36039 üzenetére
Régivel is ezt műveli,kártyával és anélkül is. Valami triviális dolgot nézhettem el,vagy nagy a baj. Majd ma kiderül
-
Walter_White
senior tag
válasz petigyerek00 #36040 üzenetére
Kiváncsi vagyok nagyon, majd ird meg nekünk végül mi volt a gond.
-
Erwinke
aktív tag
Hello.
Win10 van a gépemen 850 es samsung EVO SSD-n. Windowson kivül és egyéb apróságok(nod32, MOP, VGA driver, és egyéb driverek) kivül más nincs rajta és azt irja teli van. Átnéztem az egészet és a felhasználó mappámat 160GB ra irja. Belementem ott meg össze vissza ha mindet kijelölöm 10GB.
Ilyenkor mivel érdemes átnézni a gépet? Illetve még menthető vagy delete? Vagy lehet win probléma is?
Köszönöm! -
MrDerekas
addikt
válasz Erwinke #36043 üzenetére
Lemezkarbantartó például? Mappa tulajdonságoknál a Rejtett mappák mutatása opciót kell bepipálni és látni fogod azokat a mappákat, amik még ott vannak a user mappában. De Sajátgép - jobb klikk a rendszermeghajtóra - tulajdonságok - Lemezkarbantartó - itt még nyomhatsz a Rendszerfájlok törlése gombra - Itt bepipálsz minden négyzetet és leokézod. Elég sok helyet felszabadíthatsz vele. De van ezen kívül is jó pár megoldás az optimalizálásra.
-
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus M5A97 rev 2.0 típusú alaplapom, benne egy Phenom II X4 955 proci, 8GB RAM (2x4GB), 500W Chieftech táppal, és egy Sapphire Radeon HD4870 1GB RAM VaporX videokártyával...
A jelenség a következő:
Bekapcsolás után windows betöltő képernyőnél megáll, elmegy a kép, azt írja ki a monitor, hogy nincs jel (DVI csatin van a monitor), és megáll...
Resetet követően újraindul, és normálisan betölt a Win10 64bit...Ezt szinte mindig így csinálja bekapcsolás után. Ha resetelem, vagy csak újraindítom a gépet (tehát nem kapcsolom ki), akkor mindig normálisan elindul...
- tisztítva/portalanítva már lett, hogy a RAM-ok jól érintkeznek-e a foglalatban...
- tápegység cserélve lett, helyzet változatlanMerre induljak tovább? RAM tesztet megcsinálom (bár sosem csinál RAM hibát, mikor elindul, akár 2-3 napot is elmegy egyhuzamban mindenféle hiba nélkül)... Proci? Alaplap? Videokártya? Csak ezeket nem szívesen cserélgetném, ha nem biztos, hogy az a baja, mert nem 1-2 ezer forintos dolgokról van szó...
Számtech üzletben sem tudtak segíteni, csak a cserét javasolták, de ugye az elég zsebbenyúlós, és lehet, ki sem derül, mi okozza a hibát...
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
inci67
tag
A gondom most vettem új lapot, procit ramot, I3 6100, Gigabyte GA B250M Gaming3, Kingston Hyperx Fury DDR4 2X4 2666MHz, A probléma, este kikapcsolom a gépet, másnap nem indul, mostanra már rá jöttem ha ki veszek 1 ramot mindegy melyiket el indul, nincs is gond, ki kapcsolom vissza a másik ram ugyan óda, ok minden. Bios frissítve lett de ugyan az. Ha el indult 20 szór indítom újra megy, látja a ramokat meg minden, teszt rá küldve jó a ram. Mindegy, hogy hol melyik szlotba van a ram, másnap nem indul, megint 1 ik ki és indul is. Mi lehet a baj.
Változás, tegnap csak ram volt a gépembe, ma indult gond nélkül, akkor a dual chenelle lehet baj mit csináljak???
1 ram volt és indult. Meg ez is, hogy másnap nem indul, ha már 1 szer elindul megy gond nélkül ha ki be kapcsolom akkor is.
Win 10, tápom Corsair 650 es, jelenleg nincs vid karim eladtam.
-
Vakegérke
félisten
válasz inci67 #36048 üzenetére
Ha jól tudom, ezen a lapon piros és fekete RAM foglalatok vannak. Az egyszínű foglalatokba rakd a RAM-okat, ha nem így lenne, mert a piros-fekete párosítás nem jó.
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- LG V30 - vezércsel
- LEGO klub
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Windows 11
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X -Új RTX 3050 GDDR6 - 256GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 -GAR/SZÁMLA!!!
- MSI Gamer PC: i7-6700K / RTX 2060 S 8Gb / 16Gb ram / 270Gb SSD / 500Gb HDD
- Dell OptiPlex 3080 MFF Intel Core i5-10500U / 8GB DDR4 / 240GB SSD nagyon szép állapot TÖBB DARAB!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest