Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
k1raly
aktív tag
egy 250es táp kevés lenne csak az alaplapnak, cpunak és a hddnek? Úgy hogy az integrált vgara van kötve a monitor..
Amúgy meg már az öcsém rengetegszer próbálta beindítani..
Tuti nem az alaplappal lehet valami? Mind1 addig megpróbálok szerezni egy tápot! -
törölt tag
válasz k1raly #14398 üzenetére
Próbálj ki egy másik tápegységet, ami biztosan működik egy másik gépben pl. Amiket eddig próbáltál, azokkal Ne próbáld meg többször elindítani, mert a codegen könnyen lehet hibás és tönkre teheti a gépet, a másik tápegység meg lehet, hogy kevés (és akár hibás is).
Most erősen tápegység hiba gyanús az eset. -
k1raly
aktív tag
-
Trebron09
őstag
válasz k1raly #14396 üzenetére
Bár a tápot nem írtad én megpróbálnám egy másikkal, és a memóriákat is variálnám, első körben (ha 2*1Gb) akkor kivenném az egyiket és megnézném azzal megy-e.
biost is reseteld, ha még nem tetted volna megszerk.: most olvasom, h már másik táppal nézted, ezeknek mi a márkájuk?
[ Szerkesztve ]
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
k1raly
aktív tag
válasz #10726912 #14395 üzenetére
előzményt nem tudok mondani mivel öcsém gépe, de leírom mi van benne. Dualcore e2140, asrock conroe 1333-d667, 2gb csx ddr2, és most átmenetileg egy 120gb maxtor vinyo még a régi ide csatival. És eddig nem volt baja, csak játszott vele az öcsém, amit írtál megpróbálom, addig is köszönöm!
-
törölt tag
válasz k1raly #14394 üzenetére
Írj egy részletes konfigot és előzményt is, amitől előjött ez a hiba.
Előzetesként azt mondanám, hogy tegyél rá egy másik HDD-t, vagy próbáld HDD nélkül futtatni a telepítő lemezt. Cserélhetsz adatkábelt a HDD-nél. De megpróbálhatod az ODD-t lehúzni az alaplapról, ill ha van, akkor a többi meghajtót is, csak a rendszer HDD maradjon.
Mivel "elmegy" a kép két VGA-n is, így az alaplap kikapcsol, mikor boot-olnia kéne, ergo nem a vga-knak van gondjuk[ Szerkesztve ]
-
k1raly
aktív tag
üdv, egy olyan problémám lenne, hogy bekapcsolom a gépet, bejön az xp logo és mikor indulna a csík elmegy a kép. Csökkentett módban sem tudom indítani, mert ott is elmegy a kép, és újrarakni sem, mert a boot beállításnál sincsen kép.
Tápot már cseréltem, úgy sem jó, integrált vga-val sem megy.
Lehet hogy alaplap hiba? Ötleteket várok a megoldásra, előre is köszönöm! -
ebegab92
senior tag
1.-re a megoldás: Win Vista és 7 alá
2.-ra a megoldás a Paragon Hard Disk Manager nevű program,ezzel növeltem én is a C-meghajtómat Ha nincs sok adat rajta,akkor kb. 30 perc alatt végez (25 GB-nál kb.,mert biztonság kedvéért ideiglenesen! átmásolja a másik partícióra?,nem rémlik már,hogy hogy működik,mert ritkán használom,de akkor erre ez volt a legjobb )
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
CoolBoy323
nagyúr
ramok letesztelve, minden OK (minden slotban mindkettő bootolt elsőre, gond nélkül!
-
Pr3no
tag
Hello!
Tegnap gépemnél a disk managment-nél állítgattam dolgokat, és amelyik partíción az oprendszer van beállítottam aktívnak, ma meg nem indul a gép, azt írja "BOOTMGR is missing".
Hogy tudnám megcsinálni?A másik kérdésem, de ez kevésbé fontos, hogy hogy tudnám annak a partíciónak a méretét növelni, amelyiken az oprendszer van (Win7)?
Amin csak adatokat tárolok annak csökkentettem a méretét, viszont nem tudtam hozzáadni a C-hez.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz CoolBoy323 #14388 üzenetére
POST (power on self test) screen a neve, valamint a kép az a logo néven szokott lenni.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Wind-Storm #14384 üzenetére
nem mentem bele... ugye bekapcsolom a gépet, és egyből az jön be, h ilyenolyan biosom van, után jön a fekete képernyő (a dmi pool datas) nah és ez utóbbi helyett jött h bill hiba (ez úgy nézett ki, mintha nem a "képes" bios lenne, az első látott kép bekapcskor, hanem a "régi" stílusú... de tudom, h amúgy ezt be lehetne állítani, h mindig a "régi" stílusúval kapcsoljon be)
nah remélem érthető voltam, korán van még
-
Calibra72
aktív tag
válasz Wind-Storm #14386 üzenetére
Majd meg is fizeti a tanulópénzt......................
-
törölt tag
válasz Wind-Storm #14384 üzenetére
Lehet, hogy nem érzi a veszélyét annak, amit csinál, ezért írtam neki.
-
Wind-Storm
őstag
válasz #10726912 #14382 üzenetére
Na ilyet se láttam még, hogy valaki egy erősen hibagyanús tápegységgel próbálja elindítani a gépét...
A multiméteres tesztelgetés lett volna a minimum annál a tápnál....
Szerintem már eleve vehet pár új dolgot.(#14383) CoolBoy323
Konkrétan a BIOS-ból léptél ki és utána írta?
[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Wind-Storm #14381 üzenetére
bios képernyő után írta h vmi fáj neki a bill miatt...
-
törölt tag
válasz CoolBoy323 #14378 üzenetére
(#14377) Mefi16: Ne kínozd az alaplapod azzal a megégett tápegységgel, mert az lesz a vége, hogy tápegység mellé vehetsz alaplapot is, meg + amik tönkre mennek...égett nyáklaposra gondolom nem akarod bízni a pc-d, tehát az cserés mindenképp, a többi cuccodnak adj egy kis esélyt egy másik tápegységgel.
CoolBoy323: Bocs, neki szántam[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz CoolBoy323 #14380 üzenetére
így nem tölt be a bios
Nem POST-olni nem volt hajlandó? -
Mefi16
csendes tag
válasz CoolBoy323 #14378 üzenetére
Usb bill? ilyenrol meg nem hallottam, hogy az okozna galibat. Max nem tudsz irni.. De hogy amiatt nem indul azt nemhinnem.
Telefonon is elérsz: 06 30 83 53 601
-
CoolBoy323
nagyúr
ma megint nem indult rendesen a pcm... egyik ram ki oldotta csak meg az indulást...
egyiket le is teszteltem (minden slotba indult vele a gép) másikat most fogom mindjárt ugyan így tesztelni
az lehet, h az usb bill megőrült, és ez cseszi szét a gépet?? csak így hipphoppp hogy tud meghülyülni amúúúúgy egyik napról a másikra????
[ Szerkesztve ]
-
Mefi16
csendes tag
válasz Mefi16 #14375 üzenetére
Eeeeez meg miiiii???? Valamiert elindult na mondomaz szep..... Kimentunk kajalni asszonnyal, visszaertunk es meg ment. Rendesen bebootolt amugy, desktop is bejott, minden mint regen. Jobb alul ora melletti resz fura volt. Ott voltak a dolgok amik ugye tray-ben vannak inditaskor (skype, avast, hang, net stb) viszont csak a hang es a skype ikonja latszott.. Nem ertettem de mondom megy, felallitom. (mert fektetve volt a tesztelgetes miatt) felallitom es ujraindult azota pedig ugyan az a szigu mint elotte. :@ kezdek ideges lenni.
-
Sonny C.
tag
válasz CoolMan #14354 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Most este 1/2 óra alatt 3-szor dobta ezt a képernyőillesztő nem válaszolt....hibát, csak a Firefox ment, a Rangers-Capitals meccset néztem. Egyszer úgy becsíkosodott a képernyő, mint amikor színátmenetes hátteret csinálok fehérből feketébe, sajna nem tudtam lefényképezni.
Esetleg az is megoldás lehet, hogy az integrált videokártyáról HD 3200 működtettem a gépet és ha akkor nem csinálja ezeket a hibákat, akkor tuti hogy a HD5670-es vacakol? -
Mefi16
csendes tag
-
ebegab92
senior tag
Hiren Boot CD-hez hogy tudok adni drivert,hogy valamivel jobb legyen a felhasználói élmény?És egyéb programokat?
-
ebegab92
senior tag
válasz Wind-Storm #14366 üzenetére
EaseUS-szal nem mentettem adatot,azzal csak recoveryztem az NTFS fájlrendszeremet.GetDataBack-kel mentegettem.
-
ebegab92
senior tag
válasz Wind-Storm #14362 üzenetére
GetDataBack-kel még a keresgélés előtt elkezdtem kimenteni a legfontosabb dolgokat,aztán rábukkantam erre
Meg közbe csináltam pendrive-ra Hiren's Boot CD 15.1-et Hatalmas neki.Eddig ez a legjobb mentő cucc,jobb mint a BartPEABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Mefi16
csendes tag
válasz CoolMan #14357 üzenetére
Asus p5kc lap, dual intel proci, 2x2gb kingston hyperblu ddr3 memoria, chieftec 360w táp, wd 640gb vinyo, ati hd 4770 512 gddr3 pcie vga. Hat sajna nem nagyon tudom kiprobalni masik tappal. De a mostanit szetszedtem es eges nyomokat talaltam egy kis nyák lapon. Mintha egy ellenalllas elszallt volna.
-
ebegab92
senior tag
válasz Wind-Storm #14360 üzenetére
~300 GB
-
ebegab92
senior tag
válasz Wind-Storm #14358 üzenetére
EaseUS-szal sikerült elvileg adatvesztés nélkül kb. 20-30 perc alatt megvolt
-
Mefi16
csendes tag
Hali. Volna egy kis gondom. Korábban mar írtam ide hogy randon szerűen lefagy a gép.. Na tegnap este yt-on néztem egy videót. Aztán bumm lefagyott. Újraindítás és nem indul. Felpörögtek a ventik (cpu, vga) de ennyi. Monitoron villog a kis LED hogy nincs kép. Monitor jó. Néha (kb 10 bol 1x) elindul, bejön a kép ahol kiírja h cpu ennyi meg ram annyi de ha tovább menne ott is újraindul és villog megint a kis LED monitoron és ennyi. Mi a gond? Előre is köszönöm a segítséget!
-
ebegab92
senior tag
Véletlenül mellényomtam formázáskor,és olyat kezdett el letakarítani,amit nem akartam (külső HDD).Gyorsan megállítottam,de ugye a fájlrendszer típusát elvesztette,jelenleg RAW típusú.Ötlet,hogy NTFS-re hogy állíthatom vissza formázás nélkül?
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz waterdragon1 #14350 üzenetére
Esetleg ha tuningolsz, akkor tegyél mindent alapra.
-
törölt tag
válasz waterdragon1 #14348 üzenetére
Minden lomot behordasz a lakásba?
Hallgass Gyufaa-ra , én passzolom ezt a jelzést.. -
waterdragon1
tag
válasz #10726912 #14346 üzenetére
ami biosa van a legújab, alaplap kicserélve gyártól kb 1 hónapja ,a vga kicserélve " elvileg" kinyúlt most van gigabyte hd6770. A ram az kingmax 4gb 1333mh egybe __ mert a 2x2gb nem fér a hűtőm alá Van fent 2 winyóm az egyik alig él de az csak tároló western green 64mb 1 terra az ki lesz cserélve garis de van még rajta adat amit le kellene mentenem.... És a táp is új FSP hexa -he-500 3 hetes
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz waterdragon1 #14345 üzenetére
Memória hiba, VGA hiba
részletesebben:
1 Beep (No video) Memory refresh failure Bad memory
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz waterdragon1 #14345 üzenetére
Itt meg tudod nézni.
-
waterdragon1
tag
sziasztok ha a gép indulásnál "alaplap : msi 785gm-e51" 1db hosszút sípol az micsoda ??eddig csak rövidet csippantott.
-
Gyufaaa
veterán
Tápodat ellenőrizd. Illetve, ha értesz hozzá nézd meg, vagy nézesd meg a bizit, nem lazult e fel benne a csavar ami rögzíti a vezetéket. Nálam volt ilyen bibi. Tűz forró volt. Utánna kellett húznom, mert teljesen fel volt lazulva. Alu vezeték. Időnként igényli a korrekciót.
-
SLC09
tag
Sziasztok, tegnap gépezés közben lecsapódott a biztosíték. Mikor újra elindítottam a gépet a windows már nem indult, valami hibát írt. Ott felajánlott egy memória hiba keresést, nem talált bár erre nem alapoznék semmit. Valami olyasmit is írt, hogy az okozta a hibát, hogy hardveres változás történt. Újra telepítés után fagyást, lassulást nem vettem észre. Mi okozhatta ezt és pontosan mit is okozott? Köszönöm a válaszotokat.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz #10726912 #14340 üzenetére
meg fogom csinálni természetesen, csak kevés az időm...
akkor lesz rossz a slot/rom, ha nem bootol majd be egyáltalán?
a hddket is kihúztam, meg másik lyukba dugtam...
a proci melegszik szerintem egész rendesen, de mondjuk az egész gép elég zsizsa de lehet h ez normális, csak én vagyok finnyás
-
törölt tag
válasz CoolBoy323 #14337 üzenetére
A legegyszerűbb módját (és gyors is) leírtam: egyesével hagyd benne a memóriákat és tedd mindegyik slotba. Vagy a memória rossz, vagy a slotok közül valamelyik. Ha így működik, akkor a memória része rendben van, azaz nagy valószínűséggel sem a slotok sem a memóriák nem hibásak a furcsa működést illetően. Komoly fél óra az egész. De nekem mindegy, meddig szenvedsz a gépeddel...
A hdd-nél cseréltél adatkábelt?
CPU-t miért pasztáztad át? Melegedett?[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Wind-Storm #14338 üzenetére
csendben szeretek/tudok aludni
és nem hibás a ram optimista vagyok
-
Wind-Storm
őstag
válasz CoolBoy323 #14337 üzenetére
24h futás kizárt, nem fogok én 3 millió forint villanyszámlát fizetni, és álmatlanul forgolódni egész este
Ennyire zajos, vagy nem akarod, hogy esetleg akkor sokkoljon le a hiba lelepleződése amikor felkelsz?
[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Wind-Storm #14336 üzenetére
sikerült... HDDkre kellett menni a boot menüben, és ott van az usb pendrive... érdekes megoldás...
egy teszt sikeresen lefutott, kb 50perc alatt!
24h futás kizárt, nem fogok én 3 millió forint villanyszámlát fizetni, és álmatlanul forgolódni egész este
2-3 tesztet még lefuttatok, annyiból csak kiderül, h rossz v sem a ram
-
Wind-Storm
őstag
válasz CoolBoy323 #14334 üzenetére
Igazából a legjobb lenne 24 óráig futni hagyni (már ha sikerülne működésre bírni)...
-
trecom
tag
Üdv mindenkinek van nálam egy beteg Fujitsu Siemens Esprimo P5616 nem akar elindulni ugye ezen a gépen nincs hagyományos billentyűzet és egér csati csak usb csatik két indulási képernyő van az egyik amikor leellenőrzi a gépben géphez csatlakoztatott alkatrészeket és azt írja hogy nincs csatlakoztatva vagy nem látja a billentyűt a másik amikor a bios betöltés a háromnegyedénél megakad és sehova tovább.
Valaki tudna tanácsot adni ezen az alaplapon lehet valahogy resetelni a biost?
Kaptam egy két ötletet de nem segített egyik a gombelem kivétele nem jó a másik egy másik táppal ez sem működik valakinek valami ötlet? -
CoolBoy323
nagyúr
válasz Wind-Storm #14333 üzenetére
tippelek 1-2 óra is elég sok...
DE akkor lenne a legjobb, ha bebootolna pendriveról... nem akar... bootmenübe belemegyek (f12) ott kiválasztom h usb zip és semmi (van még usb fdd, hdd, cd rom)
@batmab: nem mondtam egy szóval se, h átnéztem, nem is tudtam hol keressem, csak random végigmentem minden menüponton
-
Wind-Storm
őstag
válasz CoolBoy323 #14331 üzenetére
ez egy évig tartó folyamat?
Miből gondolod ezt?
Mire megvan az első pass az jópár perc, max. 1-2 óra, de inkább hagyd tovább futni pár pass-ig, ha ilyen misztikus a hiba! Hátha csak további körök alkalmával derül ki....
-
batmab
senior tag
válasz CoolBoy323 #14329 üzenetére
az előbb kérdeztem, h a biost átnézted-e.. aszontad igen...
2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Wind-Storm #14330 üzenetére
ez egy évig tartó folyamat?
a winfos beépített memória ellenőrzője nem talált hibát...de kipróbálom, ártani nem használ
-
Wind-Storm
őstag
válasz CoolBoy323 #14327 üzenetére
Amikor épp elindul a gép, nem ártana ráküldeni egy memtest86++t
Van usb-ről bootolható változat is [link] -
batmab
senior tag
válasz CoolBoy323 #14327 üzenetére
2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
CoolBoy323
nagyúr
hdd-k, odd nélkül elindult, csak ugye nem tudott bootolni... mindent kihúztam!
aztán visszadug (közben újrapasztáztam a procit unalmamban ) és megint reboot kellett mert az első képnél nem ment tovább... simán elindul, minden ok... nyomtam neki biosfrissítést, megint nem volt bill... DE a biosban megtaláltam egy ilyet, h usb keyboard izémizé, és enabledre tettem, és láss csodát, mukodik
már csak a ramokat kéne pakolgatnom, de most nincs kedvem/időm :/
attól nem kapcsolba be néha, h szar a ram? vagyis bekapcsol, csak az első képernyőképnél megáll, ami a bios verzióját mutogatja...talán a dmi gyorsult biosfrissítés után...
-
törölt tag
válasz CoolBoy323 #14324 üzenetére
Értem.
Mazsolázd végig és teszteld le azokat a dolgokat, amiket írtam. Írj majd, hogy mi az eredmény. -
batmab
senior tag
válasz CoolBoy323 #14324 üzenetére
a hdd nélkül hogy indul??dvdíró nélkül esetleg??
-
törölt tag
válasz CoolBoy323 #14322 üzenetére
Húzd le a HDD-t és az ODD-t a lapról, amíg a BIOS ill a billentyű-egér probléma fent áll. Az USB eszközök se legyenek rajta. Az előlapi USB csatlakozókat is húzd le az alaplapról. Memóriákat nézd meg egyesével minden foglalatban (az már jó jel, ha egyesével mindegyik slotban kipróbálva eljutsz a BIOS-ig).
Milyen tápegységed van? VGA integrált vagy sem? Alaplapi gombelemet, VGA-t (ha nem integrált) ill tápegységet kéne másikat szerezned próba erejéig.
A HDD adatkábelét is jó lenne kicserélned egy próbára...érdeklődd körbe a haverjaidat, ki miben tud segíteni. -
batmab
senior tag
válasz CoolBoy323 #14320 üzenetére
lapcserét birol eszközölni??ill.hardverek egyéb gépben???
-
batmab
senior tag
válasz CoolBoy323 #14318 üzenetére
biost azért nézd meg, hátha...
-
batmab
senior tag
válasz CoolBoy323 #14316 üzenetére
a biosfrissités után nem maradt letiltva usb??
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz RVR400 #14315 üzenetére
semmi változás nem történt ami indokolná az újabb hibáját...
tuning nincs!!!most már azt csinálja, h nem ismeri fel a billt, egeret, amikor bejön a rendszerválasztó menü akármelyik usb-be is dugom...
biosfrissítés sem segített semmin, csak lassabb lett a "Veryfiing DMI pool data" v micsoda folyamat...
-
RVR400
veterán
válasz CoolBoy323 #14299 üzenetére
USB-re nincs feldugva valami eszköz, ami megfogja? Nekem a telómat nem szereti bootoláskor. Vagy esetleg nem lett túl sok a tudning? A 970 Extreme3-asom szokott tuningnál így kényeskedni.
-
jasszer
őstag
Sziasztok,
Egy Dell Dimension 4700-at probalok elinditani, sikertelenul. Uj XP van rajta, driverek fent vannak, majd ezutan telepitettem ra egy Belkin USB wireless sticket, ami lathatoan kinyirta a gepet. 2-3 restart alatt a Windows betoltese megszakadt, kulonbozo *.sys fileokkal volt baja (kek kepernyo, IRQ not less than equal, stb), majd ezutan a BIOS is lehalt, a gep inditasakor egy csik jelzi a BIOS betoltodeset, ami megszakad, mindig ugyanott, setupba sem tudok belepni.
Probaltam kivenni az elemet, jumper atrakassal CMOS resetet csinalni, de semmit sem valtozott a helyzet. Van valami otletetek, hogy mit lehetne csinalni vele?
Apokalipszis? Ezeknek?!
-
ebegab92
senior tag
válasz orange26 #14307 üzenetére
A 4 sípolás az AMI BIOS-odnál elvileg System timer failure-re utal.
A 3 pedig,hogy nincs RAM a lapban.Próbáld meg először a CMOS elemet újrarakni benne (kiveszed,visszateszed).Ha ez se,akkor
másik memóriamodult,ha ez se,akkor
lehet,hogy a lap hibás.[ Szerkesztve ]
-
orange26
csendes tag
Sziasztok!
Összeraktunk egy új gépet, de ahogy elindul, 4 rövidet sípol,
majd újraindul, 4 rövidet sípol, és így tovább. A bios se indul, és a monitor se.
Próbáltunk mindent kivenni, de semmi, ha a RAM-ot kivettük,
akkor 3 hosszút sípolt.
Az alaplap Asrock Pro4/mvp a proci I5-2300
Köszi, ha valaki tud válaszolni! -
trecom
tag
-
trecom
tag
Ez egy asztali gép megpróbálom a gombelemet és majd írok.Előre is köszi a tanácsot.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest