Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
maszi99
őstag
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz maszi99 #11297 üzenetére
Szia!
Első körben zárjuk ki a hardver hibát, utána nézhetjük a szoftverest. A BF3-at én is játszom, igaz nekem nincs vele gondom.
Tehát elsőre kellene egy memtest pl: ezzel utána csekkolni kellene a HDD-t mondjuk ezzel.
Esetleg még a melegedést kellene monitorozni gondolok itt a CPU-ra és a VGA-ra.
Ja és ha van tuning akkor tegyél vissza mindent alapra.[ Szerkesztve ]
-
maszi99
őstag
Üdv !
Win 7 telepítés után sokkal gyakoribb lett a játékindítás utáni restart a gépen, XP-n is nagy ritkán előfordult.
Hardvergond van csak nem tudom mi, de lehet nem jó topikban kopogtatok.
Főleg a BF3 okoz komoly problémát: azonnal restartot nyomat a gép játékindítást követőenRenszerleirás:
Táp: HYPRO 700W
Lap: MSI P35 NEO
Kari: GTX275 SOC 1,8GB
Proci: E8400
Ram: GEIL 2x1 GB 800MHz
OPrendszer: Win7 64bitKöszönöm előre is a segítséget
http://gamepod.hu/teszt/nadirim/mult.html
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
Calibra72
aktív tag
Feel 350W bele,kezdenek púposodni a kondenzátorok
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz potkan3 #11281 üzenetére
Én az olcsó, codegány, satöbbit használom, de mindez a saját felelősségemre (és félelmeimre) történik, ha nincs pénzed, akkor is keress használt FSP tápot minimum. Abból a 250 wattos is elvinné a géped jeruzsálembe, míg a vargáné féle másnevűek (na az volt a csudás ) csak a balkánra tolják a géped.
CoolMan81: megint begyorsulok, bonts nekem is
Pl ilyet nézz:[link]vagy [link]vagy [link] Ezek nem drágák,de jobbak, mint amid eddig volt neked.[ Szerkesztve ]
-
potkan3
csendes tag
Értem akkor csere lessz. Milyen tápot ajánlanátok ami jó és megfizethető?
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz potkan3 #11279 üzenetére
Sajnos rossz hírem van szinte biztos, hogy a tápod adta meg magát.
Megmondom őszintén ez egy nem ajánlott táp "ipari hulladék" sajnos nem megbízható, a rá írt 420W-ot sem tudja leadni terhelés esetén és veszélyes a gép többi alkatrészére is."Egyébként ha ki van kapcsolva a gép akkor az usb-n van áram, akkor szerintem a tápnak jónak kell lennie" Na ezt nem hinném készenléti állapotban minden "rossz" táp tudja ezt, csak akkor van baj amikor terhelve van....például indításnál, amikor egyszerre kell meghajtani minden hardvert, és nálad pont akkor nem működik.
[ Szerkesztve ]
-
potkan3
csendes tag
Egyébként ha ki van kapcsolva a gép akkor az usb-n van áram, akkor szerintem a tápnak jónak kell lennie. Az a baj hogy nincs itthon másik tápom amivel ki tudom próbálni.
-
potkan3
csendes tag
Ilyen táp van benne : [link]
-
potkan3
csendes tag
Sziasztok!
A gépem tegnap egyszercsak leállt és azóta nem tudom bekapcsolni. Mikor megnyomom a gombot egy pillanatra megmozdulnak a ventik egyébként nem történik semmi, hallani mintha valami kattanna a tápba. Ezután már csak akkor modulnak meg a ventik a bekapcsoló gomb megnyomására ha lekapcsolom a tápot aztán megint fel. Ezért én úgy gondolom hogy valamiért lekapcsol a táp (védelem). Azonban már töbször átnéztem a vezetékeket sehol sincs zárlat. A táp 420 Wattos és egy Celeron van a gépben úgyhogy bírnia kéne. Mi lehet a baja a gépnek? -
esde
tag
válasz #10726912 #11262 üzenetére
De ha eddig ment az xp és nemlett változtatva semmi biosban akkor milyen bios beállítás hiba lenne? amúgy nemláttam semmi különlegeset bár nem is nagyon értek bioshoz. Az hogy nem megy xp és pl sikerül a win 7 telepítése gondnélkül és tökéletesen működik akkor nem bánom régóta szeretnék váltani xpről. Akkor valószítű csak xp nemtetszik valami okból de az oka akkor nemis érdekel ha mással oké minden.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz #10726912 #11262 üzenetére
ööö Pedig BIOS-ban benne kellene lennie az integrált LAN engedélyezése/tiltása opciónak szvsz. Lehet, hogy az kavar be mivel rossz és nincs tiltva.
esde: Milyen alaplap? Manualt nézted már? A BIOS-t resetelted, tehát elvileg változtattál de lehet rosszúl gondolom...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az integrált lant elég, ha telepítés után letiltod az eszköz kezelőben. A biosban nem szokott szerepelni, legalábbis én még nem láttam... a többit nézegetted? Ha nem változtattál semmit, akkor a hiba fent áll, csak most szünetel...a vin-t kéne próbálgatnod, mert annál előjött a hiba.
-
esde
tag
Köszönöm szépen a segítségeket, egyenlőre nagy meglepetésemre és örömömre egy eredeti ubuntu cd kipróbáló része elindult a gépen.
Egyébként a bios-t azt reseteltem tegnap jumperrel, tehát minden az alapon van.
Tehát azt mondod azok is befolyásolják hogy egyátalán menjen egy win telepítés? Valami nem tetszhet a gépnek az xpben pedig eddig mindig az volt rajta. De folytonos összeomlás restartal egy frissen telepített xp-n érdekes.
Vajon most örülhetek hogy nincs hardver hiba vagy mégis van attól hogy elindult egy ubuntu? Lehetséges ki kéne próbálnom egy Win7 telepítést is. Vagy egyátalán ubuntut fel is tudja-e telepíteni.
Egyébként kerestem az integrált lan kártya letiltását biosban mert az elromlott és nem működik. De nemtalálom nem akarok hülyeséget csinálni ezért semmit nem tiltottam le. -
törölt tag
Több dolog is van, amit ki kéne próbálnod. (engem a cyrus darabolós hangkártya szívatott, mindenféle dolgot csinált a gép, mert az a xar hibás , úgyhogy ne keress feltétlenül logikát a hiba miértjére...)
Nem találtam a géped adataid, ezért kezdem ezzel, ha túl vagy-leszel rajta írd, mondom a következőt.
Nézd át resetelés után a bios-t, keresd az automata tuningot és kapcsold ki. (Spread spectrum). Ezen felül vedd vissza alapra a videó kártya foglalatának a sebességét.+ a memoriáért is. Az integrált hangkártyát kapcsold ki. Minden integrált cuccot kikapcsolhatsz, ha nincs szükséged rájuk a telepítéshez. Nézd meg a csatlakoztatott hdd-odd-et, hogy a bios-ban valós méretet és nevet ír ki az eszközökre? Egy adat kábelen lehetőleg csak egy eszközt hagyj.
A fenti felsorolás csak azt szolgálja, hogy valahogyan feltelepüljön az xp-vin7, bármi. -
Calibra72
aktív tag
Érdekes,mondjuk videókártya cserénél valóban előfordulhat ez a betöltés közbeni kékhalál és újraindulás,de hogy miért nem lehet újratelepíteni,azt nem értem.
A partíció NTFS ugye?
Neked is ajánlanám a Digiwiz MiniPE boot cd-t ,kíváncsi lennék azzal indul-e a gép.[ Szerkesztve ]
-
-
CoolMan
MODERÁTOR
Mondjuk azon nem csodálkozom, hogy integrált vga-val nem akar menni a BF3. (persze kérdés, hogy milyen integrált vga?) Naná, a játék 4 magos procin érzi igazán jól magát.
Nem everest már hanem aida64 a neve. Ki íratni játék közben ezzel nem tudod, ahhoz ez a progi kell.
Én a GPU-Z progit ajánlom monitorozni, meg ezzel lehet logolni és vissza tudod nézni a hőfokot. -
psg5
veterán
válasz CoolMan #11247 üzenetére
Köszi!
Sajna érdekes módon az adott gépen a Battlefield 3 nem akar menni integrált vga val csak egy különállóval, gondolom levesz a 2 magos prociról számolási terhet azért...
Azonban kicsi az alaplap ezért kerül közel...
Vagyis a kivétel nem megoldás...
Tudom-tudom nehogy már egy játék miatt...
Everesttel tudom figyelni a hőfokot? Ki tudom közvetlenül vele íratni akár a játék közben?[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
Okozhat-e problémát, hogy egy hangkártya nagyon közel kerül, helyhiány miatt a vga hűtőbordájához és a benne pörgő ventihez? Kb 2-3mm van a kettő közt.
A hűtés így elvesztheti a jelentőségét?F.K.T.
-
törölt tag
Meg kell nézned a lapod manual-jában, mely memóriák kompatibilisek a lapoddal. Ha a PH-n vásárolsz, akkor leírják a memóriák pontos típusát, vagy fordítva: leírod, milyen lapod van és az eladó utána néz.
Nem foglalsz a topikban semmit, ez is része a távjavításnak
Calibra72: +1[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Előbb-utóbb több kárt teszel az alaplapodban, mint hasznot. A + feszültség akkor is veszélyes, ha tuningolsz egy hibátlanul működő gépet: kinyírhatja a memóriáid meg a memória foglalatokat is...
Legyél kicsit türelmesebb, örülj, hogy jó az alaplapod és add el a memóriákat. Egy-két hét várakozás, cserébe hónapokig, évekig jó gép...
Hiába próbálod együtt bele préselni a gépbe: ha működni fog, akkor is instabil lesz tőle a rendszered.
Ha a régiek nem mennek már, akkor bios retes, utána ne felejtsd el a spread spectrumot (mindig csak reménykedem benne, hogy így kell leírni ) kikapcsolni! -
RoBos
senior tag
Sziasztok,
segítséget kérnék...
Adott egy Asrock M3A785GMH/128M típusú alaplap + AMD Athlon II X4 620 cpu, amibe eddig 4x1GB Kingmax 1333MHz-es ram volt.
Fejlesztés végett vettem bele még 2x4GB szintén Kingmax 1333MHz-es modult, h minden klappoljon, de még se lett jó. Ugyanis ram csere után összeomlott a win7. Ha úgy teszem be, h 2x1GB + 2x4GB = 10GB RAM, vagy ha simán a 2 új 2x4GB ram, nem indul, és most már ott tartok ha visszateszem a régi 4x1GB ramot már úgy se indul el, azt írja ki az automatikus javítás után a win7, h nem sikerült megoldania a problémát!
Tud vki segíteni, h ilyenkor mi lehet a baj? Ram csere esetén kellett volna vmit állítani a biosba vagy mi?!Előre is köszi!
-
Trebron09
őstag
válasz Gabóka #11222 üzenetére
Ennek semmi... max. annyi, hogy az élettartama tovább nő a memóriáknak valamelyest, mert még a gyári órajelen se fognak menni... negatív eredménye, hogy lasabb a rendszer, habár 1066 vs. 1333 között nem sok lehet a különbség (1-2 benchmarkban kimérhető).
blasko92:
Annyit lehet esetleg javítani, hogy az időzítéseket belőni... ha lehet persze, mivel SB-nél ugye nem lehet tuningolni ezeket, ezért az "FSB"-t azaz a BCLK-t sem tudja állítani..- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
esde
tag
Üdv
kb fél éve tönkrement a gépemben a 8600gt videókártya, kondenzátorok durrantak el szépen sorban időről időre. Most lett egy új kártyám bele is tettem a gépbe. Legelőször win indulásánál rögtön restartolt magától a gép majd azután elindult a win. Gondoltam régi drivereket szépen letörlöm ez így is történt restart kellett de azóta nemindul el a win ugyanaz a tünet mint legelőször win indulásánál fél mp-re felvillan kék képernyő azaz szerintem a crash összeomlás képernyője és restartol magától újra a gép. Gondoltam a driverek zavarnak be, újrateszem az egész wint. Nos lehetetlen volt újratenni, mert vagy a hddre panaszkodott vagy a cd-re, ugyanis win fájlokat mikor másolta telepítő azt írta nemtudja xy filet másolni mert hibás lehet a cd. Kipróbáltam 3külön cdvel ugyanez. Áttettem egy másik gépbe ezt a hdd-t és gondnélkül felment rá egyik cdvel a win. Visszatettem gépbe ezt a hdd-t, de ugyanazt művelte, win indulásnál felvillan kék képernyő és automata restart. Értetlenül állok a dolog előtt. Kipróbáltam másik hdd-t is amin van egy win, ugyanez. De valszeg nem hdd a hibás mivel mint említettem másik gépben tökéletes. És eddig is ezt a hdd-t használtam a gépben, működött. Valakinek esetleg valami ötlete erre a tünetre? eddig kipróbáltam sikertelenül: másik táp, másik ram, bios reset, másik hdd.
Hasonló dolgokat művelt a gép 8600gt elromlása előtt. De nem volt jellemző. Most egy Gigabyte Geforce 210 Turbo Cache 1GB DDR3 kártya lett betéve gépbe. -
csendes tag
Sziasztok!
3 napja vásároltam egy konfigot, szépen össze is raktam, viszont mivel dvd olvasót elfelejtettem venni bele, ezért egy másik HDD-ről(win xp x86) telepítettem fel a win7-et (x64)..
Most, meg raknám vissza a régi gépbe, de ha kiveszem ezt írja ki bootolásnál:
" Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key.. "
Hiába rakom elsődlegesnek az újat, és hiába rakom disabledre mellette a másodikat.Mivel emellett se az integrált se az előlapi hang nem működik, valamint a PCI wifi kártya sem, így arra gondoltam ez a három dolog összefügghet a windowsok és driverek kavarodása miatt, tehát fontos lenne kiokoskodni a hiba okát
Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm! Én már 3 napja szenvedek vele
binor91 felhasználónak 414 pozitív és 0 negatív értékelése van az oldalon! Regisztráció dátuma: 2010-10-24 15:28
-
Gabóka
tag
Sziasztok!
ha a proci fsbje csak 1066
a memóriáé meg 1333
akkor a memóriát is csak 1066-al képes lezelni az alaplap? (GIGABYTE GA-H61M-S2V-B3)
Felismeri, h 1333-as, viszont csak 1066-nak kezeli, néztem a beállítását is, de manuálisan 1066 a max, és autómatikusan is 1066-ra állítja...
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest