Új hozzászólás Aktív témák
-
utas666
tag
Végül az openmediavaultra váltottam, mert fű alatt van friss x86 verziója, mégha a Docker miatt korlátozott is (kevés az 386-os konténer, de pl van qbittorrent, urbackup, pihole), de a Linux miatt több forrás van a hackelgetéséhez, például fedél lecsukás hatása itt, vagy pár apt-get SSH-n keresztüli elsütése után a wifi ap is működött, ráadásul egy olyan régi sticken keresztül, aminek xp óta nincs win drivere. Kicsit szöszölősebb, mig a Nas4Free/XigmaNas, az 5 perc alatt kulcsra készen feltelepül, OMV-vel meg órákig megy a játszadozás, de a vége szolid és szintén megy csak pendriveról is (16-ost ajánlok, 8-ra is ráfér, de Docker konténerekkel hamar betelik, az install pendrive-on át kell írni configot, hogy az elején kézzel partíciónálhass és ne foglaljon helyet fölöslegesen a swap, meg a home).
-
utas666
tag
Ezt a leírást követtem wifi access point létrehozásához a Nas4free-t futtató laptop wifijén, de nem jutottam sikerre:
I've found an AP capable WLAN stick and applied the following configuration in a test environment:
A LAN, using the existing physical interface, fully configured with static IP and internet access (here: em0).interfaces_lan.pngAdded WLAN, using the AP capable stick, AP enabled and configured.interfaces_wlan_edit.pngAdded a bridge with em0 and wlan0 as members.interfaces_bridge_edit.pngSelected the bridge as the LAN interface in the last step.interfaces_assign.pngI rebooted the box after each step.
Accessing shares from both networks was successful.
Accessing the internet via WLAN was successful.A daemon logban látszik, hogy próbálna csatlakozgatni a wifire, de eldobálja, ez megy a végtelenségig:
IEEE 802.11: associated
RADIUS: starting accounting session 603D0B6A-00000008
WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
IEEE 802.11: disassociated
RADIUS: starting accounting session 603D0B6A-00000009
Ha hibás jelszót írok be, akkor csak egyet próbál, authentication error a kliensnél és ez a server logban:
Szóval valami ezzknél a dolgokánl romolhat el, ami miatt nem jön létre a kapcsolat:RADIUS: starting accounting session 603D0B6A-00000009
-
utas666
tag
Vana arra valami parancs hogy lekapcsolja a laptop a kijelzőjét? Régi ketyere, épp hogy csak 64 bites, de pár vinyót elhajt, akár usb-n keresztül is lehet toldozgatni és folyamatosan kéne mennie, amihez pont elég csöndes és energiatakarékos és nem utolsó sorban ingyen rendelkezésre áll, plusz állandóana hálon figyelve a nagy NAS-t tudná ébreszteni. Újraindulás után még ha le is van csukva a fedele, akkor is világít a kijelzője, ami +5W fogyasztás, fizikailag fn+sötétítést kell enki nyomni és jó lenne ezt egy indulás után autómatikusan lefutó parancsal megoldani így egy esetleges leállás/reset után niuncs az hogy sutyiban ott világít, amíg valaki rá nem néz (persze le is szerelhetetm a kijelzőt, de néha azért meg pont jól jön hogy ott van kéznél).
Másik kérdésem, hogy wake on lan csomagot hogyan tudnék indítani róla, illetve földrajzilag távolról külső nentről ez hogyan lehetséges. VPN, vagy forwaldolni kell egy portot a nas webguijának, esetleg van valami egyzserű beépülő/script/api, ami csak ezt az egy belsőhálós magic packet broadcast indítást publikálja?
-
utas666
tag
NAS4Free-x86 10.3.0.3.4374-et használom egy régi laptopon, aminek az ehhez használt ethernet csatlakozója mellett van egy szabad wifije is. Network interfaceknél van egy olyan hogy WLAN, azt ott fel tudom venni wlan0 néven és a beállításainál van egy olyan hogy Wifi AP mode, SSID-vel, jelszóval. Bepipáltam, kitöltöttem és tényleg megjelent a kívánt wifi ap, androidos telóval csatlakoztam is hozzá (csak statikus IP-vel engedte, hol a DHCP?), de eddig jutottam, el vagyok tévedve, semmi infó. Ezt hogyan lehetne használni? Kellene valami static route, ami összeköti a laptop ethernet csatija és a router felé?
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Nintendo Switch
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest