Új hozzászólás Aktív témák

  • kardkovacsi

    senior tag

    válasz n@p@lm #14906 üzenetére

    Nekem erről egy dolog jut eszembe. Közel laktam az ukrán határhoz (gyakorlatilag mindkét oldalán laktam). Nagy divat volt régen a csempészés, kb. mindent. A csempészek sosem valami nagyon menő autóba dugták a cigit vagy az alkoholt vagy bármit, hanem mindig valami ócska bontószökevénybe. A dolog egyszerű, ha buksz akkor elveszik az autót is (ez a törvény), így kisebb a kockázat.
    Na most ezt kontextusba téve, ki az a barom aki egy 5 milliárd forgalmú, a piac 20%-át vivő céggel nekiáll áfázni? Áfázni a mindenféle külföldi állampolgárok nevén lévő, könnyen elengedhető céggel szoktak, nem a 40-50 millás Mercivel csempészel, hogy az előző példára utaljak.
    Persze ez nem zárja ki azt, hogy tényleg a sötét oldalon játszottak csak nem valami életszerű, ésszerű.

    A másik szegről végről, ismertem pár ilyen csúnya alakot. Szerinted hány volt akit egyből elvittek egy áfacsalás miatt, összecsomagolva, a TEK-el? Egy sem. Volt olyan aki mesélte, hogy hát igen, elkapták, disznó hússal áfáztak, le kell majd ülnie 2,5 évet. De ezt el tudta mondani mert bár eljárás alatt volt, de szabadon.

    A harmadik pedig. A NAV-nak nem az lenne az érdeke, hogy megkapja a pénzét, ha tényleg csaltak? Miért nem lehetett egy kirendelt ügyvezetőt a cég élére rakni és szépen vinni tovább a businesst. Mindenkinek jobb lett volna, az MFB-s hiteleseknek, a NAV-nak az adófizetőknek. De itt mégis a totális szétverést és a mindenkinek károkozást választották.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák