- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lomposfarkas
tag
Helló, érdekel valakit a jugoszláv határ menti bunkerrendszer, mint kirándulási cél? Akkor írok róla hosszabban is.
-
válasz
Cranium #4561 üzenetére
Há' mé' nem ezzel kezdted?
A Columbia Redmondok(elvileg ugyanolyan a felépítésük a Crestwooddal) szélességre nekem is beváltak. Nekem vízálló verziós volt mindkettő.
Ha a tiéd nem vízálló, akkor mennyire szellőzik?
Ha vízálló, akkor a kisujjnál kidörzsölődhet a membrán, legalábbis én így jártam vele, azóta ott beázik. -
-
-
vzozo
senior tag
Sziasztok, jobb topikot nem találtam, remélem tudtok segíteni.
Adott egy Samsonite bőrönd, aminek az egyik kerekéről részben lekopott a gumírozás, és így elég nehezen hordozható. Bízom benne, hogy ez javítható valahogy, mert egy egyébként fullosan jó bőröndöt nem szívesen dobnék ki a mai árak mellett.
Hogyan álljak neki, ha már márkás darab, gondolom lehet pótalkatrészt vásárolni?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Cranium #4555 üzenetére
Nekem is lötyögnek a cipők a sarkamon, ezért szorosra szoktam kötni a fűzőt. Előny az is, ha majdnem az orrától kezdődik a fűzés, ahogy nagyon sok Mammut cipőnek, vagy szinte az összes approach cipőnek, mert az ilyeneken általában jobban testreszabható a fűzés, pl. a lábujjaknál lehet egész lazára fűzni, feljebb meg szorosabbra. Pár saját példa: [kép] [kép] . Biztosan van megoldás a problémádra, csak ki kell tapasztalni
.
-
Cranium
tag
Megvallom õszintén nekem már fogalmam sincs széles-e vagy csak a sarkam túl keskeny és emiatt csúszik ki a sarkam cipõkbõl állandóan
A középtalpam (forefoot) széles, és úgy keskenyedik le a sarokra. Hosszúságra 28 cm, amihez elvileg 45-ös méretek (29 cm talphossz) dukálna, azért muszáj próbálgatnom dolgokat, cégeket meg magam sem akarnám szívatni hogy folyamatosan visszaküldözgetem a cipõket
forceberg:
Felpróbálom majd szerintem héten Hervisben, már ez a cipõ téma a halálomSarokkal lépek, van egy kis ütéscsillapítása?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Cranium #4552 üzenetére
Széles kell, ha jól rémlik? Én rendelnék olyan helyről, ahol ingyenes a visszaküldés, vagy Vinteden könyvjelzőznék pár márkát és figyelném, hátha olcsón feltöltenek egyet (csak idő kérdése), úgy nem buksz sokat rajta. Széles cipőket gyártó márkák, amikről tudok: Keen, Xero, Camper. Ezeken kívül még sok márka gyárt széles modelleket, de sajnos ritkán írják le a specifikációban.
-
válasz
Cranium #4552 üzenetére
Egyáltalán nem keskeny, nem is írtam azt, de próbáld fel, vagy olyan helyről rendelj, ahol van ingyenes/olcsó visszaküldés.
Csak ugye sokszor az sem segít, mert mire rájön az ember, hogy nem 100-as a cipő, addigra a talpán már simán látszik a használat, szóval nem tudja visszavinni. -
Cranium
tag
Cipotagito samfaval tagitottam azota a cipot, szelesseg mar jo, de aztan megis tul kicsi hosszaba labamra. 30 km-t mentem benne, de lejtoknel majd beszartam
Vinteden talan 10 esert el tudom adni bar nem hiszem....Hervisbe kineztem Asics Trail Scout 3 terepfuto cipot, hatha...
-
Mai fő látványosság a Rozsda szakadék volt..
Nagyon szép Vartop környéke, sok helyen csodás panorámával. Szerencsére kevesen voltak mindenhol. Magyarul nem nagyon tudnak/akarnak beszélni. A nagyobb hotelek is üresek, de bömböl a román mulatós. A kisebb panziók jobbak a sípálya felé.
A fenyők betegek, sok helyen nagyon lehangoló a látvány. Kiszáradnak, és eszi öket valami növény, zuzmó szerű... Addig kell jönni, amíg van még élő fenyő. Van valamennyi utánpótlás, remélem megnőnek egyszer. Laikus szemmel elég negatívan látom a helyzetet. Messziről még szép.
Másik' quados meg terepjárós csapatàs az megy, a természet meg le van tojva. Ez elvileg nemzeti park. Mi a fenét quadoznak? Birharfüred kettő. -
-
-
J.C.G.
aktív tag
Jó, hogy linkelted a cuccod, én is most összesítem a nyári túrámra való felszerelésem. Ebben az Osprey Exos 48 zsákban gondolkodtam eddig, ha nem férnék el a jelenlegi zsákomban. Ami elriaszt az az, hogy minden este mindent ki kell pakolni belőle, mivel csak 1 db rekesze van, nincs külön a hálós cuccoknak. Aztán az esőhuzatnak sincs alul zseb. Az én csomagom így néz ki jelenleg, ebből le jön az a ruha amiben utazok. Még nincs itt minden, ezért nem tudom kipróbálni, hogy megfelel e a zsák mérete.
Ui. Végig vadkempingbe gondolkodunk 8 nap kb. -
Alg
veterán
Harmincadikán indulunk West Highland Way-re, terv szerint 8 nap, vegyesen vadkemping és kemping, sátorral.
Összeraktam a pakolós listát, ha esetleg valakinek van ilyen tapasztalata, ránézne?
Tavaly kicsit több cuccal voltam Svédországban, az szerintem olyan 15 kiló körül volt a rajtnál...
Az egyetlen dolog ami talán overkill az a GRAYL szűrő, de amúgy nem nagyon dobnék már ki semmi mást belőle...
4 adag kaját tettem be, a terv hogy ott be tudunk vásárolni majdnem minden nap, de azért 2 napra legyen nálunk tartalék. -
Orgi
addikt
válasz
Zola007 #4541 üzenetére
Pár napja láttam vmi krókusznézős videót, ahogy a parkolóból hömpölyögnek fel az emberek szombaton, fene tudja... szerintem a péntek-szombat gáz. Én úgy 2-3 havonta szoktam szlovák oldalra kijárni, általában vasárnap-hétfő-kedd, az elfogadható. Hét közben szépen eloszlanak az emberek.
-
Zola007
veterán
Sziasztok
Volt valaki az utóbbi időben Zakopaneben tavasszal/nyáron?
Kirándulni szeretnénk a környéken és lenne néhány kérdésem. -
lorcsi
veterán
Iden elhalasztva a gerecse
szaj es koromfajas miatt -
jjeahh
nagyúr
válasz
Cranium #4534 üzenetére
Én is megszívtam nemrég az Icepeak-al, nekem túl széles lett
. De vinteden nem csak vásárolni lehet, hanem eladni is, szal adtam is tovább. Nemrég a húgom is vett egy Ecco-t, ami picit nagy volt neki, de túl jó áron kapta meg, ezért 2x annyiért adtam el és még kerestem is rajta
. Mondjuk a vintedes cipővásárlással mostanában nincs szerencsém, sajnos sikerült gagyi minőséget és elöregedett talpú cipőket is kifogjak. Utóbbi egy túrát bírt, hiába volt újszerű, régi modell, sokáig állt a szekrényben, eddig bírta az anyag, szétmállott. Azóta már arra is figyelek, hogy friss modell legyen, ne 10+ éves.
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
bajnokpityu #4517 üzenetére
-
Cranium
tag
Az a baj muszáj felpróbálnom a cipõket hogy illeszkedik a lábamhoz, nem merek online használtan/újat venni. Utcai cipõhöz körbe jártam Deichmann, CCC, Decathlon, kínai boltokat, aztán gördeszkás boltban is voltam, ahol volt egy Air Jordan 1-es amibe belefért a széles talpam nagy nehezen, de már lassan 2 éve azt nyúzom, az is lassan csere érett lesz. Tortúra az egész cipõ téma
-
jjeahh
nagyúr
-
-
Maximum1
őstag
válasz
forceberg #4527 üzenetére
Merino zoknik, keverve is van, télinek írja, de ezek a kevertek nem melegebbek mint egy pamutzokni.
[link] [link]
Télire meg magasabb merino tartalmút, pl Icebreaker, Mund, Smartwool, Sensor, Devold, Lorpen, de ezeknek a márkáknak is van nyári/cool verziójuk.Cranium
Próbáld meg visszavinni. -
válasz
Cranium #4528 üzenetére
Akkor ez neked sajnos szűk lehet.
A Dekás cipők is szűkültek az évek folyamán, vagy nekem tágult volna a lábam?
A legutolsó Dekás cipőm, ami még mindig üzemképes, az a Kalenji Kiprun Trail MT.
Ennél a nagyujjnál volt egy védőbetét, amit néha éreztem, néha nem, aztán végül kivágtam belőle. Összességében ennél jobb cipőm kb. sosem lesz... -
Cranium
tag
válasz
forceberg #4525 üzenetére
Igen ez. Varrást nem éreztem, cipõ oldala szorítja össze kislábamujját, mutatom képen. Van sámfám, zoknit összegyúrtam a cipõ jobb szélébe aztan bele sámfát, hátha...
Maximum1:
Kipróbáltam kiprun futózoknit és úgy kicsit jobb volt. Az a baj ha 45ös cipõt vettem volna sarkam kicsúszott volna cipõbõl, így is, hiába csinálok "heel lock"-ot -
válasz
Maximum1 #4526 üzenetére
Tapasztalatból írtam, hogy az a cipőn lévő varrás is lehet xar.
Zokninál az RS500-nál varrás nincs, de a magasszárúnál tényleg van két kis csomó a két szélén, ami dörzsölhet, a félmagasnál ez a két csomó nem érezhető. (mindkettőből van itthon új, íg megnéztem)
Tudom, ti itt páran zokniban is műanyag-mániások vagytok, de pl. én azokat nem bírom elviselni a lábamon.
Már vagy 8-10 éve félmagas RS500-ban túzázom, ezeket a műszálas xarokat nem bírom elviselni, amit linkeltél. Inkább viszek magammal csere talpbetétet, vagy csere zoknit. Pont egy ilyen 5-95-ös poliamid Dekás túrazoknit is próbáltam már, de nem jött be.
Én a helyében vennék egy 3-as csomag RS500 félmagasat, meg egyet, amit linkeltél poliamidot. Ha bírja a kérdező lába, akkor a poliamid is jó lehet neki.Esetleg van a piacon valami pamut hatású anyagú túrazokni? Akár többet is fizetnék érte, ha tényleg jó.
-
Maximum1
őstag
válasz
Cranium #4524 üzenetére
Szerintem a zokni a ludas, pamut és varrás van az elején, nekem is van, nem vagyok oda érte, befogtam melozni, szerencsére gyorsan amortizálódik.
Beleizzadtál és picit megnyúlt, befordult a lábujjad alá, mind2 szélén pici "csomó" van.
Vegyél kimondottan túrazoknit vagy futózoknit, figyelj rá hogy varrásmentes és pamutmentes legyen.
Túrazoknik vastagabbak, jobban is tartanak, hosszabb útra jobb választás. -
válasz
Cranium #4524 üzenetére
Ez? [link]
Van egy dupla varrás, ami épp ott lehet... Ha belenyúlsz, ujjal ki tudod tapintani a varrást? Ha igen, akkor el kell lapítani.
Egy ilyen Karrimorom is van, ezzel is ilyen gond volt. Deszkára raktam, majd elkalapáltam, de szó szerint a cérnát laposra vertem. Utána hibátlan lett. [link]RS500 zoknit használok sok éve megelégedéssel, de a félmagasat, más a szövése, jobb, mint a magasszárúnak.
-
Cranium
tag
válasz
forceberg #4520 üzenetére
Kiprun terepfutó cipõ, Evadict TR2. Másfél órát voltam a boltban mire ezt ki tudtam választani, nagy nehezen. Zokniba Artengo sport zokni magas szárú volt, RS500-as.
Esküszöm volt régebben egy CCC 10 ezres sportcipõm, mintha az ogre lábamra öntötték volna, rohadt kényelmes volt, de 3 hónap alatt tükörsímára kopott a talpa, azóta is szenvedek a cipõkkel.Tortúra az egész
-
Alg
veterán
válasz
Cranium #4519 üzenetére
Ebből nehéz megmondani - lehet hogy a zoknidon volt pont ott egy varrás. lehet hogy a cipőben, lehet hogy az orron lévő merevítés széle van pont rossz helyen, vagy lépésnél pont úgy hajlik hogy rossz helyen nyom (így jártam egy Meindl bakanccsal), de még az is lehet hogy pont a leukoplaszt volt a baj... Mikor érzed hogy valami nem jó, akkor ott helyben kell megpróbálni kitalálni és orvosolni, utólag már nehezebb diagnisztizálni az okot.
-
Attól, hogy hosszabb egy kicsit a szokásosnál, de ha kényelmes, akkor megveszem(megtartom ) az adott cipőt.
Pl. a Columbiákból nem kell olyan hosszú. A TNF-em sem vészes. Igazából még márkákon belül is típusfüggő lehet ez. Nem kerestem még úgy, hogy direkt csak széles lábra.
Próba, aztán jó/ nem jó.
Egyébként sem árt, ha legalább az egy cm megvan plusz hosszban, ha helyette másfél, még belefér szerintem. -
válasz
Cranium #4519 üzenetére
Pontosan melyik típus ez? Első alacsonynak/szőknek mondanám a lábterét.
Nekem is a lábamnál vagy 1,5cm-rel hosszabb cipőket kell vennem, hogy elég szélesek legyenek.
A másik lehetőség, hogy ott van épp neked rossz helyen egy varrás, akkor pedig el kell kalapálni a cérnát -
Cranium
tag
Sziasztok, nemrég kezdtem hobbi szinten túrázgatni, teljesítménytúrák térképei alapján megyek. Legutóbb Decathlonos új cipõben (terepfutó cipõ, bakancsot az ogre, hobbit, pusztulat lábamra nem találtam, büdzsé nem engedi a drágábbakat, bár erre a 27 ezres cipõre is húztam a fogam) a kislábujjam szét nyomta. Fõleg az ujjam "teteje" fáj. Van valakinek valami megoldása erre új cipõ vásárlásán kívül? Leukoplasttal a lábam ujjat körbe ragasztottam elõtte, de lehet kell még több protekció rá csak nem tudom mi. A cipõt sámfával meg plusz zoknival az orrában próbálom tágítani meg olyan fûzés technikát használni ami széles lábfejre jó. Soproni hegység a helyszín, semmi extra, erdõs terep
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
bajnokpityu #4517 üzenetére
[itt a rövid válasz] a kérdésedre.
-
bajnokpityu
félisten
Hello, a 2550 filmet meg mindig nem lehet online megnezni?
-
Sinu
senior tag
válasz
Drótszamár #4515 üzenetére
No comment...
Én még nem rendeltem meg a botot, várom a Mountextől a Salewa kabátot de valami gond van a szállítással. Ha nem lesz jó a Salewa akkor a bottal együtt megrendelem a Zajo kabátot is. -
Drótszamár
őstag
Rendeltem én is egy linkelt zajo túrabotot packeta automatás szállítással.
A botot képesek voltak egy kb 60x60x60-as dobozban elküldeni, ami nem fért az automatába 2 napon se, így a szomszéd faluba egy random csomagpontra tették le.
Ha valaki innen rendelne, akkor számítson erre.
-
jjeahh
nagyúr
Szintén, nekem ivótartálos hátizsák a megoldás, abba jó sok víz belemegy. Sajnos a kulacsot nincs türelmem állandóan elővenni, így inkább nem iszok és kiszáradok. Az ivótartály csutorája viszont ott van 5 centire a számtól, bármikor rá lehet cuppanni
. Mondjuk abban is mindíg forrásvíz van és itthon is azt iszunk
. Nem tom ez máshol mennyire szokványos, de nálunk sok a forrás, amit rendszeresen tesztelnek, kivizsgálnak, majdnem mindenki ezeket issza, nem bolti vizet.
-
Pá
addikt
Én túrákon inkább cipelem a vizet magammal, de ha forrásokra hagyatkoznék, akkor vannak ilyen fertőtlenítő cseppek. Trópusi nyaralásokra szoktam vinni magammal.
Kb 0.5-1 dl kiszerelés, pár csepp kell egy üvegnyi vízbe, összerázod, vársz 5-10 percet és legalább biológiailag tiszta lesz a víz. -
Hi!King
őstag
válasz
ncc1701 #4508 üzenetére
Osztrák hegyekben azért óvatosan a forrásvizekkel, mert Magyarországgal szemben ott rideg állattartás van. Van ahol én is megiszom, de nem mérlegelés nélkül. Leginkább a legelőövezeteknél kell óvatosnak lenni, meg a gleccsereknél (nem, nem igaz, hogy a gleccservíz tiszta).
-
ncc1701
veterán
Köszi srácok a tippet, utána nézek.
Nem nagyon akarom túlgondolni, mert 1 napos túrákra szoktunk menni, plö osztrák alpokban, úgyogy ilyen 5-10L körüli hátizsák már bőven sok is. Hegyen nem az igazi mindent is magammal cipelni, és mivel sok a forrás, ezért egy fél literes kulacs elég.
-
Alg
veterán
Sőt, ilyet is kapni
VentaPak néven is van valami hasonló "alátét". -
jjeahh
nagyúr
válasz
ncc1701 #4503 üzenetére
Osprey Syncro, Deuter Air és hasonló hátizsákok!
. Számomra is elviselhetetlenek a hátizsákok, de amióta a Syncro-t felfedeztem, azóta csak ilyeneket használok, még a vállpántjuk is úgy van kitalálva, hogy ne a hónaljon feküdjön fel, így ott sem rohadsz bele. A lényegük amúgy egy fémváz, fémkeret, ami távol tartja a hátadtól a hátizsákot, a hátadhoz csak egy vékony háló ér hozzá és a hátad meg a hátizsák között szabadon áramlik a levegő. Szerintem az érzés közelebb áll a hátizsák nélküli túrázáshoz, mint a normál hátizsákoshoz, baromira jó, kánikulában is vállalható és egyáltalán nem nehezek. Persze hozzá illő technikai pólóval vagy inggel ajánlom használni, ami semmiképpen nem pamut!
-
Hi!King
őstag
válasz
ncc1701 #4503 üzenetére
Az izzadás ellen a leghatékonyabb, ha szellőző hátú hátizsákot használsz, pl. Osprey Stratos 36 hátszerkezete egészen jó, illetve alatta a ruhád sem izzadtsággyűjtő anyagból van, hanem pl. nyáron merino póló.
Futóövtáskák segíthetnek, de az alatt is izzadni fogsz, ahogy a mellényszerű futóhátizsákokkal is.
-
Alg
veterán
válasz
ncc1701 #4503 üzenetére
Esetleg lehet valami jobb fajta, "trambulin-felfüggesztéses" zsákot nézni, azok jobban szellőznek, ha van széles, kényelmes derékpántja akkor főleg, mert le tudod venni a súlyt a vállpántról vele.
Meg pesze a jó technikai anyagból való öltözet - Polartec Delta pl. nekem nagyon bejött nyáron.
-
Alg
veterán
válasz
ncc1701 #4501 üzenetére
Övtáska, kb. 10 literig vannak. Jellemzően mountain bike-os cuccok.
Mondjuk ha az a problémád a zsákkal hogy beleizzad a hátad, azon az övtáska nem sokat fog segíteni, mert abba meg a csípőd/derekad izzad bele...Esetleg oldaltáska/sling de azok meg kényelmetlenek lesznek.
-
ncc1701
veterán
Srácok, hülye kérdés jön. Ha nem szeretnék hátizsákot cipelni, milyen opció van? Valami normálisabb öv+övtáska? Van ilyen direkt túrázóknak?
Semmi extra, reggel elindulunk, este visszamegyünk. Apróságoknak kellene, kis kaja, esőkabát, lámpa, gyufa, bicska, szóval alap dolgok. Kulacs övre akasztható, az tiszta sor. Még filóztam valami nagyobb oldalzsebű gatyán is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megújult a PROHARDVER!
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik
- További aktív témák...
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest