Új hozzászólás Aktív témák

  • #89309696

    törölt tag

    Szétfröccsent a kuplung. Kielőztem egy autót, pedig nem vadállat módjára csak simán, négyezerig pörgettem háromnegyed gázon. Másodikból átváltottam még, harmadikból negyedikbe feldobtam és csak felordított a motor, vége. Azt hittem először üresbe váltottam, de mondom ennyire balfasz még én se vagyok, aztán se három, se négy, ennyi volt. Gurultam amíg tudtam, félreálltam, hallani is hogy zörög a kuplung kinyomva meg felengedve is, csöpög a váltóolaj is. Hazavontattuk, majd valami lesz vele.

    Mondjuk azt már észrevettem régebben is, hogy ha finoman akartam elindulni berángatózott az egész autó ahogy fogni kezdett és megindult, csak ha normálisan indultam el akkor nem, de van mikor akkor is picit. Én motortartó bakokra tippeltem, mert azok tényleg szarok, de ezek szerint kuplung volt, gondolom már szarrá volt kopva meg talán ferdén is azért nem indult meg finoman és most a terheléstől szétrobbant darabokra.
    Semmi csúszás vagy fent fogó pedál jellege nem volt, mint lenni szokott. Bár nem ismerem ez mennyire modern már. Majd szétszedésnél kiderül milyen.

Új hozzászólás Aktív témák