Új hozzászólás Aktív témák

  • SocketA

    aktív tag

    válasz _NCT #11760 üzenetére

    MMA87
    Amit eddig rakoltottem:
    - 37eFt altalanos felujitas: ekszij - legalabb nem nyikorog vegre
    hatso fek - volt rajta meg 2 mm, de a biztonsag az elso!
    muanyag panelek, legszuro haz javitasa, par csavar az ajtoba - legalabb nem zorog
    futomu beallitas - biztonsag

    -65eFt katalizator es kipufogo: Siman atment a muszakin, csak engem zavart a hangja (illetve bnomon is lattam, hogy neha nem mert gazt adni, mert furcsa volt a kocsi hangja).
    A hatso kipufogot nem akartam csereltetni, de amikor felemeltek a kocsit, akkor en is lattam, hogy felesleges huzni-halasztani. Illetve 26eFt-ot megert egy zsir uj kipufogo, es igy meg szerelesi koltseget sem kellett fizetni!
    Eldontottuk, hogy megtartjuk a kocsit, ezert inkabb megcsinaltatom most, igy mar most elvezhetem, hogy milyen fincsi hangja lett a kocsinak :)

    Egyelore ennyit kolottem ra, illetve a heten-jovoheten viszem meg az 1%-os futomu elterest megcsinaltatni, hogy az is rendben legyen. (Kb. 10-20eFt lesz)

    A kocsi most volt muszakiztatva, tehat ezeket a problemakat huzhattam volna, de meg egyszer mondom: inkabb megcsinaltatom most ezeket, es akkor mar most van egy kozel 100%-os (amennyire egy 9 eves kocsi lehet az) allapotban levo gepunk.

    En sem orulok, hogy ki adok 120eFt-ot egy honap alatt, de mindenhol irtak, hogy a kocsi vetelaranak 10-15%-at egybol ra kell kolteni.
    5eKm mulva lesz egy olajcsere, 20eKm mulva egy vezermuszij csere, illetve meg a teli gumit meg majd a nyari gumit megvesszuk ra, utana sztem egy par evig hasznalhato kocsi marad, komolyabb raforditas nelkul.... Ha nem igy lesz, ELADJUK! :))

    Osszegezve: Vannak/voltak hiaba a kocsinak, de relative olcson ki lehet ezeket javitani, sot, ha nem lennek ennyire kenyes, akkor jarhattunk volna a kocsival (plane, amire nekunk kell) abban az allapotaban is, ahogy megvettuk.
    Viszont nem volt szerkezeti hibaja (bal ajto volt torve, de legalabb nem volt totalkaros, mint sok masik, ebben az arban), a vermuszij cseret, alvazvedelmet egyelore megusztam.

    Szoval ennyi penzert (az orszag egyik legolcsobb kupejat vettuk meg!), szerintem jo vetel volt, es nem hiszem, hogyha azt a penzt, amit most a szervizre koltunk, a vetelarhoz tettem volna hozza, akkor jobb kocsit kaphattunk volna. Es megegyszer mondom: csak kopo alkatreszt csereltettunk, ami elobb-utobb sajnos minden kocsin muszaj lesz.

    MMA87 A katalizator es a futomu (bar errol majd beszeljunk, ha megcsinaltak) osszesen kb. 50-60eFt. Sztem tedd ossze a ket kezed, ha csak ennyit kell majd kolteni a kocsira, amit veszel! De en is csak ezt tudom, mondani, hogy 10-15% legyen felreteve a kocsi aranak! Es ne feledkezz meg az atiratas koltsegeirol, kotelezorol, sulyadorol.....

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák