Hirdetés
-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mokasirs
csendes tag
Megnéztem a vázak árát.. a D7200 ami állapotilag és expó számilag szép, illetve kevés 170 ezernél kezdődnek.
A d7100 130 ezer.
D7000 ból "találtam" olyat amiben 2400, nem elírás 2400 expó van 100 ezerét.
Megér 70 ezer+-t a d7200? -
marcitp
őstag
válasz mokasirs #45890 üzenetére
A 300s után előrelépés a 7200, az tuti. Kezelésben nem, de egy gommbal többet kell rajta nyomni meg tárcsát forgatni a dedikált kapcsoló helyett és kész. Af-ben, szenzorban, crop-ban jobban jársz, és mennek lefelé az árak erősen. Van ismerős, aki 300-ról ment 7000-re, ő sem bánta meg. De ha van rá lehetőség, akkor 7200 - nyílván azèrt javaslom, mert ezzel van tapasztalatom. Lehet, a 7100 is pont olyan jó. Én is végigmentem a 300, 300s után mit vegyek, kihagytam a 7000.
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
mokasirs
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni!
Mik a tapasztalatok, véleményetek a D7000-es vázról?
Mennyire ajánlott?
Van egy Nikon 50f1.8G, Sigma 28-70f2.8 és egy Sigma 17-70f2.8-4 C optikám. Ezekkel nem lenne gond vele?
A témáimhoz fontos lenne a pontos és gyors AF., illetve mivel elég sok olyan képet csinálok ahol a téma mozog, fut az AFC is.(1/1600-1/200sec)
Tudom hogy "csak"16MP.
Mennyi az a max. ISO ami még jó vele?
Mennyire gyors vagy lassú a váz?
Tudom obi függő, de milyen kép minőségre képes?
Egy D300S vázat váltanék ki vele. -
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Nikon d5300 gépet össze lehet wifin keresztül kötni tv vel, vagy laptoppal úgy, hogy lássam az élőképet azon? Tehát ott lássam a gép képét fotózás vagy videofelvétel közben.
Üdv: Fishor
-
Throme
veterán
válasz dualcore #45883 üzenetére
Van még alternatíva a tami 18-200 vc személyében. Megoszlanak a vélemények. Van akinek megfelelő, de volt már olyan aki csalódott benne.
Számomra a nikkor obik kissé túlárazottak. A 18-140-et is bf akcióban vettem. Még a nikkor 18-300 -ról is láttam bemutató videót mintaképekkel, attól a mikrofon fejű arctól, aki szaholgatja az obikat. Tudom elég bizarr, de most nem jut eszembe a neve. Ez elég nagy átfogás. A lenagyobb eddigi a tami 16-300, csak ennek már nimcs olyan jó képminősége.
Aztán jönnek fényerős zoomok, amik jellemzően 3x-os átfogást tudnak, cserébe rosszabb fényviszonyok esetén is tudsz normális képet készíten, csak legyen mély a pénztárcád hozzá. . .[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
Ezért jó az aps-c váz és egy 18-140 vagy 200. Nem fényerő kell oda, hanem átfogás. Lehet nem uwa minőség, de bőven jó. Ráadásul a nem elkészült képnél a kitobi bőven jobb minőséget produkál . Ezen a problémán a prémium zoom se segít. Mire lecseréled, addigra otthagy az állat, nem vár.
-
itouchfan
senior tag
D7100-am van, de ahogy tudom az AF rendszer hasonló, kicsit gyorsabb talán a 7200. De az én tapasztalataim szerint LV-ban mozgó gyereket fotózni olyan, mint *ütős hasonlat helye*. Szvsz 90%-ban csak bosszankodás lesz belőle.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
rekid
addikt
Nem hiszem el...
Megvan az FF meg az UWA irány a Tátra. Erre mikor mászik 20-30 méterre oda hozzánk egy Zerge: Persze, hogy most amikor tökig érő hóban állok és nagy boldogan tájképeznék 17-35-el.. Csak röhögtem kínomban magamon.. "De jó lenne a d7100 crop meg a 17-50..."
Persze ha most vennék egy telét a büdös életben nem látnék más állatot fenn..
Amúgy nem rossz az új Tami. Élesnek éles, hangosabb és lassabb mint a Sigma volt de teljesen élhető.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
szacsa82
tag
-
80hun
addikt
válasz szacsa82 #45877 üzenetére
Igazából fotó alatt érdekelne.
Van olyan lámpafénynél szobában mint egy mobil. Mondjuk egy iphone 6 kb?
Milc helyett gondolkoztam újra dslr gépen , de most jutott eszembe hogy sokat fotózom élőképnél is . Főleg amíg kicsi a gyerek. Nem szeretek a földön fetrengeni vagy állandóan gugolni.
Canonra is gondoltam de ott a cropos obiválaszték még rosszabb mint nikonra.[ Szerkesztve ]
-
szacsa82
tag
Attól függ, mire... Rém lassú, rengeteget vadászik, viszont pontos. Leginkább arra jó, hogy bele tudsz nagyítani, így pontosabban ellenőrizheted, hogy jó-e az élesség. Csak videó esetében használom a Live Viewt fókuszolásra, de akkor is inkább manuálban intézem. Másfelől nem igen van olyan fotós szitu, amiben a LV-t érdemesebb használni az optikai keresőnél.
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
80hun
addikt
Üdv
D7200 live view af mennyire használható? -
senior tag
-
Frigetrus
aktív tag
válasz Oposzumtoszó #45873 üzenetére
"Előre is elnézest, ha láma kérdeseim lesznek a közeljövőben."
Senki nem kövez meg, de:
1. rengeteget lehet olvasni a fórumban, akár keresni bizonyos fogalmakra
2. használati útmutatót érdemes átnyálazni, sok okosság van benne -
senior tag
Sziasztok!
Beléptem én is a Nikon tulajok közé egy D3400 18-105 VR kit-el.
Előre is elnézest, ha láma kérdeseim lesznek a közeljövőben. -
mazsi70
senior tag
Akkor maradok a zoomnál .
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
rekid
addikt
válasz mazsi70 #45869 üzenetére
Mindenképpen zoom. Főleg ha valakit követni is akarsz, vagy nem egy helyre fészkeled be magad.
Tuti, hogy amikor jó távolságban lennének az alanyok akkor vagy egymást takarják vagy épp átsétál előttük valaki vagy valami van ami miatt nem lesz jó a kép. (Tapasztalat.)
3D követővel érdemes operálni mondjuk az akkor működik jól ha egy ember van a képen ha már ketten futnak egymás mellett vagy picivel egymás mögött akkor már random az eredmény. A többi több pontos fókusz között nem tudtam felfedezni szignifikáns különbséget anno a d7100-el.
Mondjuk, a z6-tal kiváncsi leszek a tapasztalatodra a fókuszrendszer miatt.
Szóval ha kimondottan egy embert akarsz fotózni ajánlom, hogy előtte sokat gyakorolj a többi futón.[ Szerkesztve ]
-
mazsi70
senior tag
Sziasztok !
Az mennyire Istenkáromlás ,ha egy futóversenyt egy 50-es fixel fotóznám végig ?
Vagy maradjak a 24-70 -nél ?Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
Throme
veterán
válasz Kasza08 #45862 üzenetére
Jah, tényleg, bocs, ezt el is felejtettem.
De kétlem, hogy 10k huf lenne, mikor tényleg egy 10-15 perces buli.
Van a csehekhez is valami telszám, és talán még magyarul is tudnak.
Érdemes felhívni őket.(#45860) wms:
Nagyon jó kis mindenes obi. Átfogása is ideális. Nekem az árazásával volt egy kis bajom, főleg a bevezető időszakban.[ Szerkesztve ]
-
Roachy
senior tag
válasz kuruc01 #45859 üzenetére
A helyszínen kell kikísérletezned, hogy mi az a beállítás ami még működik. A lehető legtágabb rekeszhez, és a lehető legrövidebb időhöz kell majd állítani az iso-t. Inkább zaj, mint életlenség/bemozdulás. Még az is segíthet, hogy ha lehet ne a tele végét használd inkább.
-
mokasirs
csendes tag
Sziasztok!
Erről vélemény tapasztalat valakinek?
Sigma AF 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM Contemporary (Nikon) -
-
-
kuruc01
tag
Köszönöm a választ,kézből nem tudom hogy sikerül megtartani a záridőt.Ott is meg vagyok lőve,hogy mivel nagyobb mélységélesség kellene hogy látszódjanak a színpadon a hátrább állók is,kis rekeszhez még hosszabb záridő kéne,vagy elszalad az ISO,zajos lesz.Ezért vagyok tanácstalan, ez a melyik ujjam harapjam meg helyzet.Jelen pillanatban ilyen technika áll a rendelkezésemre,a beépített vakunak semmi értelmét nem látom ilyen távolságból.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz kuruc01 #45857 üzenetére
A fényképező leírásában minden benne van, még tanácsokat is adnak... A legpontosabb fókuszpontod a középső, szóval alacsony fényben azt kell használnod. Ha nagyobb mozgás van a fókusz síkjához képest, akkor folyamatos fókuszt kell használnod, de ha alig mozog a fényképezendő célpont, akkor az egyszeri fókusz mód pontosabb. Shutter priority-ban érdemes fényképezni 1/400-1/800-zal, ha az emberek például táncolnak, azaz eléggé kalimpálnak, mert amúgy elmosódott lesz a mozgás. Ha csak egy helyben állnak akkor 1/160 is elég. A fénymérés mindig az alapértelmezett, azaz evaluatív vagy mátrix.
[ Szerkesztve ]
-
kuruc01
tag
Üdv. mindenkinek!
Szívesen fogadnék tanácsokat,kezdő vagyok DSRL téren meg a digitális fotózásban.Nikon D3300-am van 18-55-ös kitobjektívvel és egy 55-200mm-es Nikkor 4-5,6 fényerővel.Műv.házban szeretnék fotózni ünnepi műsort,nem tudom milyen a világítás,a távolság kb. 10-15 méter.Vakum nincs még sajnos.Milyen beállításokat használjak?Élességállítás módja,fénymérés,élességpont,stb.?Kézből kell fotóznom. -
Throme
veterán
válasz Kasza08 #45855 üzenetére
"Nem akarom átverni a vevőt"
Ha ilyen beállítottságú vagy, akkor szólni kell neki szerintem. Ez lenne a korrekt.Azt nem tudom, hogy gari időn túl a mapping-ért kérnek-e pénzt, de nem lehet túl drága. Beviszed és kb 10 perc múlva már kész is.
Pénzben kifejezve ez ugye a szerviz által elkért zseton + utánajárás, vagy postázási költség, ha messze laksz a szerviztől (Bp. Hungária krt.) .
Nekem az első vázamnál volt ilyen és szétb@szott az ideg tőle. Persze belejátszott, hogy nem tudtam milyen egyszerűen orvosolható szerviz által, csak hát el kellett vinni.
(garis volt így árat nem tudok mondani, ráadásul nem ma történt...)Előfordulhat, hogy zsír új állapotában már pixelhibás, de előjöhet x év után is.
Lehet valaki tud vele élni, nem zavarja, de nekem nem tetszett, pláne, hogy a képeken is ott van.más....
Éppen tegnap pakolásztam és kezembe került a régi 18-105 kitobi. El se tudnám adni, mert felfelé tartva és 105mm-re kihúzva magától visszamegy kb 50-70 mm-ig... Zoomgyűrű gumi még egyben van de van rajta esztétikai elszíneződés.
Nem kevés zseton volt a belépő + 18-105 anno, és ehhez képes silány minőség ez az obi, már ami az anyaghasználatot és/vagy az építést nézem. Azt se tudom elfogadni, hogy hát kitobi mit várjon tőle az ember... Azért kitben se túl olcsó, pláne ha valaki külön veszi.....
Szóval aki pl egy 18-55 kitről váltana egy nagyobb átfogású kit zoom-ra ne ezt vegye, pláne ne használtan...
A 18-140 sokkal korrektebb lett. Többet használtam és még mindig jó.[ Szerkesztve ]
-
Kasza08
őstag
Sziasztok!
Van egy D90-em néhány hot pixellel. Több órája bújom a netet angolul, magyarul, hátha van valami DIY praktika, de úgy tűnik, hogy ez csak szervízben orvosolható.
Az is felmerült, hogy nem tartom meg a gépet. Ha így adom el, akkor mennyivel ér kevesebbet a gép, ha egyáltalán kevesebbet ér? Fel kell-e egyáltalán hívnom a vevő figyelmét arra, hogy léteznek hot pixelek, vagy ez a természetes velejárója, és így kell szeretni? (Ezt csak azért kérdezem, mert mintha az apróhirdetésekben szereplő gépek tökéletesek lennének, nem írja senki, hogy lenne. Nem akarom átverni a vevőt.)
Ha megtartom, hova érdemes vinni? -
Roachy
senior tag
válasz excalibur36 #45851 üzenetére
Én nem. Lightroom-ot és Photoshop-ot használok.
Egyébként nem vészes az előfizetés sem, havonta 12,7 euro. -
Roachy
senior tag
válasz excalibur36 #45847 üzenetére
3D módba rakjad, ha azt akarod hogy követő auto focus legyen.
-
marcitp
őstag
válasz excalibur36 #45847 üzenetére
Arra van lehetőség, hogy egy egy adott optikának a fókuszát a vázhoz hangoljam
af fine tune menüpontot keresd.Keresőben nem, liveview-ban van vízszint.
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Megvettem a Nikon D7100 vázat és van egy pá kérdésem amiben kérem a segítségetek.
Hogyan lehet, kell beállítani azt, hogy AFC-ben a mozgó témát ( pl.futó kutya) lekövesse.
Átállítottam AFC-re, a fókusz pontokat d9-re, de ha félig lenyomom az expó gombot akkor csak középen jelenik meg a kis fókusz keret és ha ráállok vele a mozgó témára, akkor nem jelennek meg a fókuszpontok és nem követik le a mozgást.A másik ti milyen lehetőleg ingyenes programot használtok képszerékésztesre elsősorban JPEG.
Arra van lehetőség, hogy a keresőben megjelenjen a vízszint jelző?
Arra van lehetőség, hogy egy egy adott optikának a fókuszát a vázhoz hangoljam?[ Szerkesztve ]
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
rekid
addikt
Megjött a jószág, jövő hét végén megint Tátrázás lesz úgyhogy lehet túrpistáskodni.
Külsőre kb. akkora mint a sigma volt szóval tényleg kompakt FF-hez képest.
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
Nekem sigma van (17-50 f2.8) szeretem alapvetően nagyon de most fogok megválni tőle mert jön a Tami 17-35 FF.
-
marcitp
őstag
válasz marcitp #45842 üzenetére
kieg: én itt szoktam olvasgatni / képeket nézegetni adott obiról, stabilabb dolog mint a flickr-es group-ok. Ott azért betesznek símán olyat is, ami nem is azzal az obival készült.
Van user review/sample photos.[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
Meg mintha azt írkálnák, hogy jobb a stabimentes verzió.
Én erősen agyaltam a Sigmá-n; Tamrontól pont ez riasztott el, hogy megoszlanak a vélemények.
Mintha elfogadható áron, júzer (jó) vélemények alapján nem is nagyon lenne ebben az árfekvésben és gyútávban /2,8-as "értelmes".
Nekem csak azért lett a Tokina, mert "szembejött", és a Sigma szürkeimportos árának a feléért .
De képek alapján gyengébb is, mint a Sigma.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
-
Zotya21
senior tag
válasz mokasirs #45835 üzenetére
hát sztem az ár alapján könnyű eldönteni hogy melyik kell ha nem vagy milliomos
igazából a sigma is éles és fasza objektív de hangos a fókusz ha videóznál is vele
és pl nálam d5500 al backfókuszos
de ha eltalálja a fókuszt akkor fasza kis obi
gondolom a nikon jobb de 4szeres árat nem ér meg szerintem aps-c vázon
[ Szerkesztve ]
https://500px.com/slayer_art
-
marcitp
őstag
válasz mokasirs #45835 üzenetére
Én csak a sigmá-nak jártam utána, az elég korrekt, szürkeimportosban 80-90k körül láttam.
Szacsa82 fórumtárs használja, nagyon szereti (én meg absz. hiszek Neki) .https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
mokasirs
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni optika választásban..
Véleményetek, tapasztalataitok alapján melyiket tartjátok jobbnak, élesebbnek, kontrasztosabbnak, AF-ra gyorsabbnak?
Sigma 17-50 f2.8
Nikon 17-55 f2.8 -
Viperator
őstag
Valaki használ Tokina 11-20/2.8 objektívet? Ha igen, mi a véleménye róla?
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Throme
veterán
válasz Kutya_68 #45826 üzenetére
Miután párszor megsétáltattam a 70-300 vr obit, és csak azért lőttem vele 2 képet, hogy használjam már egy kicsit, hát letettem róla. Gondoltam jó lesz, ha vmi állatot is látunk, ami nem fog közel jönni, akkor legyen normális kép róla, ne egy szétnagyított pixelparádé. Gyakorlat az, mire kicserélem addigra a kompaktos letámadja és elmenekül a szerencsétlen vad. . . .
[ Szerkesztve ]
-
gaben22
senior tag
Hát cipeljen a f*szom ennyit... Mondjuk én nyurga vagyok. Ha utazok valahova, akkor aznapi célpont alapján eldöntöm miket durrantok és 1 obit viszek. Persze jó lenne mindent cipelni, de annyit nem tudok és nem is akarok. Csak az N14-24 meg az N105 1.4E 2 kiló... Ázsiai régióba évente 1-2-szer elutazok, abban a párában nem vidám cipekedni hetekig.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
Brumi
senior tag
válasz gaben22 #45824 üzenetére
Hát én pont most izgultam, mert úgy, hogy jópár dolgot otthon hagytam 11 kilóra jött ki a hátizsák, ami mellé jött még az állvány. Ebben volt 2 váz, 4 obi, 1 konverter, szűrők+egyebek, és egy laptop. Szerencsére nem volt gond a reptéren, de ez légitársaságtól függ...
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
gaben22
senior tag
válasz szacsa82 #45822 üzenetére
Hát azért a komplett set nem biztos hogy mindenkinek lightweight . Lehet valaki a kézipoggyász limitet is túlfutja (Qatarnál pl. 7 kiló, többinél is kb. ennyi). Mondjuk úgy, hogy nem olyan nehéz túlfutni azt. Táskád 1-2 kg, dslr mondjuk 1 kg, pár járulékos cucc a táskában 0.5-1 kg, maradék mehet objektívre.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
Throme
veterán
válasz Kutya_68 #45821 üzenetére
2 lencsénél (+ a váz persze) többet már nem nagyon teszek a tatyóba. + vaku beltérhez.
Városnézéshez, beltérbe nem kell tele. Repülőnapra nem kell középzoom. Kiránduláshoz se nagylátó (nagyon pici lesz vele a táj), se tele nem kell.....elég a közép zoom 18-140.Budget obik budget tudáshoz Így nem olyan nagyon drága a hobbi....
-
szacsa82
tag
válasz Kutya_68 #45821 üzenetére
Részemről sosem értettem, miért kötelező utazásra egyetlen obit vinni. Mindig viszem a szettet, még egyszer sem szakadt le a hátam egy plusz tele meg egy kis fix miatt. Persze ha hegymászó lennék, más lenne, akkor szereznék egy premium kompaktot vagy egy GoPro-t, viszont akkor nem egy dslr topikban beszélgetnék erről.
Én 'félkomolyra' venném legalább.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
Kutya_68
csendes tag
válasz Throme #45818 üzenetére
Utazás szép dolog. Mászkálás idegen városokban... Szeretem.
Nos, meglátásom szerint, mint ammmatőr: cipeljen akinek két anyja van.
D3300, Nikon 18-200 (tízből 8 célba talál, mi kell több). F8, oszt hajrá. Alá az FX-nek megfelelő kompakt (Panasonic LX-5, eqv. 24-ről indul, valami 2.8-ról tán). Ez a legkönnyebb cucc. Derítésre SB-400. Célnak, turistázni megteszi. Ha nagyon portrézni kell az asszonyt, 1.8/85G (bár ez most már nem játszik, kellett az ára.
Plusz a zsákban FM2 egy Voigtlander 40-sel...Fél komolyam: Sigma 17-70, Nikon 70-300 VR (jó, tudom, a tamron a végén jobb, de nem fogom lecserélni).
Ja, meg valami Sigma 10-20.Ha komolyra veszem, FX váz, 2.8/24-70, Sigma 12-24, Nikon 4/70-200 VR. Portré: Sigma 1.4/85 Art.
De ritkán veszem komolyra sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Kutya_68
csendes tag
válasz Throme #45818 üzenetére
Lehet ezen vitatkozni, de minek? Mindenki azt használja, amit akar, ha nem hisz azoknak, akik már végigjárták az utat. Oda-vissza. Nem csak fix obikkal lehet fotózni. Maximum, ha valaki a rajzolatra, vagy a fényerőre játszik. Isten éltesse őket.
Van fix obim, portréra vagy művészkedésre (kac-kac) használom őket.
Gyakorlati szempontból egy széles zoom- middlezoom- telezoom hármast tartok normálisnak egy amatőr számára.
Mint én is vagyok.
Osztán jöhet a makró objektív, portré objektív.
Csak pénz legyen rá. (Momentán itt a probléma... ) -
Peczek
aktív tag
válasz excalibur36 #45800 üzenetére
Illetve még ott van a Sigma 17-70/2.8-4 C, mint a 17-50/2.8 alternatívája. (hálás vitatéma, melyik a jobb: a 17-50 vs 17-70). Mondjuk pl. kutyafotóhoz lehet, hogy jobb a 70-es vég, ami már majdnem tele. Kicsit drágább, mint a 17-50: 145 eFt vs 130 eFt.
Modjuk, ha low budget, akkor vennék használtan egy 18-105-öt 40-50 eFt-ért. Szabadtéren bőven jó, és kicsit telézni is lehet vele. Ja és gyereket, családot csak zoommal lehet fotózni, tehát szerintem kutyát is, itt a fixek használhattalanok.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz itouchfan #45817 üzenetére
Ez is egy örök vitatéma, hogy cserélhető az objektív, akkor azt cserélni is kell, mert különben minek a rendszer...
Vannak, akik rátalálnak egy olyan obira, ami kielégíti a fotós szokásait és le se veszi. Sokan írtak már ilyet, legyen az fix, vagy zoom.
De pl egy tárgyfotós vegyen kompaktot, ha egy obit használ?
Vagy akár a portrés, mert mindig a 24-70 van fent, vagy egy fix?Ezek szerint itt senkinek nincs zoom obija, hanem mindenre fix obikat használtok, mert cserélhető obis a rendszer neve, és a fix adja a legjobb kéominőséget
Ha lenne mindenvivő 10-300 f1.8 lencse, ráadásul emberi áron, akkor lehet vennék egy ilyen obival fixre szerelt, nagy szenzoros (min APS-C) kompaktot...... de addig maradok a lehető legkevesebb cserélgetéssel járó műveleteknél
-
itouchfan
senior tag
válasz Kutya_68 #45816 üzenetére
Ez jogos.
Ezért írtam én is, hogy nyilván van jobb, sőt.
Viszont a képeket meg azért tettem be, hogy a kérdező lássa, hogy mit tud a cucc. Egyébként meg nehéz kérdés ez, mert újabban elkezdtem én is pixelkukkolni, zavar, ha nem tökéletesen éles a kép, ezért is adtam el több objektívemet is. De közben meg a fotózás nem erről kéne hogy szóljon, nem attól lesz jó a kép, hogy minden pixel éles és nem 1 FÉ a vignettálás a sarokban csak 0,3...csak annyira el vagyunk kényeztetve a FullHD monitorok, 4K monitorok és TV-k, illetve videók világában, hogy az ember önkéntelenül is elkezdi nézegetni, hogy tökéletes-e a minősége a képnek.
Attól függetlenül a véleményemet tartom, hogy neki jó választás lehet ez, hogy el tudja dönteni, merre tovább."Másik, ezt akár magamnak is írhatnám: a cserélhető objektíves fényképezőgépeket azért találták ki, hogy cserélgessük az objektíveket. Az utazózoom néha célszerű, de nem ez a "végső megoldás"."
Ezzel meg teljesen egyetértek.
Viszont (mivel én is egyébként a fentebb részletezett dolgok miatt keresésben vagyok, érdekelne, hogy akkor te mit használsz pl utazásra, mi vált be neked.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Kutya_68
csendes tag
Maximálisan egyetértünk. Sajnos a kitobjektívektől jobbat találni olcsón, akár használtan, olyan, mint a sültgalambvárás. Aki erre a hobbira adja a fejét, tudomásul kell vegye, hogy nem az olcsóságáról híres.
Másik, ezt akár magamnak is írhatnám: a cserélhető objektíves fényképezőgépeket azért találták ki, hogy cserélgessük az objektíveket. Az utazózoom néha célszerű, de nem ez a "végső megoldás".
Ha olcsón akar valaki fotózni, használjon telefont. 30e-ért már egész pofásakat kapni.
-
itouchfan
senior tag
válasz Kutya_68 #45812 üzenetére
Már nincs meg az az objektívem, és nem is azt mondtam, hogy tökéletes objektív, hanem azt, hogy egy kezdő usernek, aki még nem tudja, hogy milyen gyutávon akar fotózni, nem tudja merre induljon, neki jó lehet egy olcsó, nagy átfogású zoom. És majd ha kiismerte, hogy melyik tartományt használja legtöbbet, akkor tud váltani. Az, hogy neked nem tetszett, az más kérdés, nekem meg a Sigma 17-70 (nem C), vagy más nem jött be, attól még nem általánosítok, hogy az senkinek sem jó objektív. Igen, van amelyiknek sokkal jobb a képminősége, de azért egy kitobinál bőven jobb a Tamron.
És, hogy ne csak a duma menjen:
[link]
[link]
[link]Saját képek, még a régi D3200-zal. Nem a képeket kell értékelni, nem is azt mondom, hogy nem lehetne ezeket jobb minőségben lefotózni, de ez az objektív ezt tudja. A kérdező pedig majd eldönti, hogy ez alapján kell-e neki, vagy sem.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
válasz Kutya_68 #45812 üzenetére
Korrekt leírás.
"Olcsó húsnak híg a leve." Egyetértek, de van aki pont ennyit engedhet meg magának, és újonnan szeretné, és mondjuk számít neki az 5 év gari is. Aki 18-200-at keres, az vagy tudni fogja, hogy az ekkora átfogás erősen kompromisszumos, vagy annyira se ért hozzá, hogy ez számítson Ezért emlegetem/jük az ár-érték arányt, ha nagy átfogású zoom objektív kell DSLR-re, mert abban még mindig kiváló, 70-ért meg valóban ezt kapja az ember. Nem véletlen hogy drágábban meg nem is nagyon vannak ilyen jellegű zoomok, mert minek.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Kutya_68
csendes tag
Tisztelettel, bementem a boltba, és kikértem két objektívet, mert utazózoom kellett volna kirándulásra. Az egyik a Ken Broki kedvence, a Nikon 18-200 VRII volt (Ken tán az első verzióról írt), a másik a Tamron.
A Nikonnal is voltak gondok, nem mondom, hogy nem. De a Tamron... Szörnyű. Nyitva szinte használhatatlannak bizonyult, a 200-as végén én nem tudom, mi történt, de úgy letompult, hogy az már gáz...
Ez a találkozás észhez térített. Olcsó húsnak híg a leve.
De huncut vagyok, mégegyszer kipróbáltam a Tamit másik boltban, mondván az a példány volt ***r.
Ugyanazt produkálta.Ilyen obit, bár olcsó, nem ajánlok senkinek.
A remek képeket nem tartottam meg, bár érdemes lett volna.
Sajnos nincsenek csodák. Olcsót venni ráfizetés.
-
válasz Kutya_68 #45810 üzenetére
Írsz konkrétumot is a 18-200ról hogy miért ne lenne jó, vagy egyszer rossz szájízzel zárult egy kipróbálás és onnantól nálad el van ásva? (most tegyük félre hogy a kérdezőnek nem ez kell valószínűleg, ugyanazt írtuk válaszként neki)
Itt többen használják megelégedéssel a T18-200-t, most épp 69.000 a hálózati feszültséges boltban, újonnan 5 év garival. Ár/értékben nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
itouchfan
senior tag
válasz Kutya_68 #45808 üzenetére
Tamronból nincs 18-50, csak 17-50.
A Sigma 17-70 C pedig minden, csak nem olcsó, használtan is 100k körül megy. (Just sayin')Nekem volt Tamron 18-200 egy ideig, semmi bajom nem vele, low budget megoldásnak szerintem teljesen jó lehet. Vagy a 18-55 kitobi, plusz Tamron 70-300 Vc kombó is, bár az picit drágább.
-
Kutya_68
csendes tag
válasz excalibur36 #45804 üzenetére
Egy 70-300-as talán belefér a keretbe. Vigyázz, ne az olcsójából válassz. A Nikon VR, vagy a Tami VC a nyerő. Közelre nem lesz elég, viszont kutyák fotózásához ajánlott. Közelre valami olcsót válassz, ha nem felel meg a kitobi. Tami 18-50? VC nélküli változat? Vagy Sigma 17-70 OS C változat?
-
80-90-be bőven belefér egy használt Tamron 70-300 VC is (70 körül megy). Egyetértek azzal hogy ide inkább egy tele kell.
-
Throme
veterán
Ha nappal fotózod, akkor sötét zoom is jó. A n18-200 helyett a tami 18-200 vc obit ajánlanám. Ha kell a fényerő, akkor a sigma 17-50 os obit. Fixek a legfényerősebbek és nikkorban nem is olyan vészesek, árukat tekintve, csak többet kell lábzoomolni.
szvsz -
excalibur36
senior tag
Köszönöm segítséget!
Sajnos ez a fajta kutyafotózást low budget kell megoldanom, mert pénz nem jár érte...
Annyi pénzem meg nincs erre, hogy ennyit beletegyek...
Ezért használtan 80-90 ezerig tudtok olyan optikát ajánlani ami erre a célra jó?
Én ezekre gondoltam:
Sigma 17-50f2.8
Nikon 16-85VR
Nikon 18-200VR
Nikon 50mm f1.8 G
Nikon 35mm f1.8 G
A pályán nem vagyok korlátozva.
Oda megyek ahová akarok. Ha kell egészen közel, ha kell távolabra is állhatokAz ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
veterán
válasz excalibur36 #45800 üzenetére
Témához kültérre szerintem az ötvenes vég nagyon tág lesz... kétgyűrűs 80-200/2.8-at javasolnék inkább arra a vázra, de ez csak privát vélemény.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ukrajnai háború
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest