-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Ez lehet engem is érdekelne, igaz még soha nem olvastam egy MILC tesztet sem.
Jelenleg 6D mkII van de csak hobby fotós vagyok.
EF 24-105mm f4 IS Usm + 70-200 f4 IS + 50mm f/1.8 STM
Elsőt használom leginkább, második nagy ritkán, fix-et nem rég vettem ezért még nem is volt a gépen.
Gondolom valamilyen adapterrel más gyártó gépe is szóba jöhet.
Nincs konkrét cél, "kínai turista" mindent is stílusú fotózás főként A-ban.
Kutyás rendezvények, autó sport aztán nyaralás köztük portré és táj.
~1.5 kg néha már sok + hátamon pár apróság a táskában. -
zodo
nagyúr
válasz
SkyLine3000 #42626 üzenetére
Jó az a 10+ éves régebbi kit obi, szerettem.
Canon 18-135 STM is jó választás, mindenes egy hobby fotósnak.
Cserébe szokni kell a tömegét (kit obi több mint 2x) de megéri cipelni.
Miatta ment a 18-55mm IS STM mert feleslegesnek éreztem a táskámban. -
zodo
nagyúr
Canon EF 50mm f/1.8 STM
Többször látom a fenti típust a használt piacon.
Kötelező darab, stb jelzőkkel.
Tovább lépés végett akkor megértem vagy mégsem annyira jó objektív.
Jelenleg a 6D MKII mellé alábbiak vannak a táskában.
- Canon EF 24-105mm F4 L IS USM
- Canon EF 70-200mm f/4L IS USMElőbbit használom 90% utóbbi csak ha ritkán eljutok valamilyen sport rendezvényre.
Mivel csak egy lelkes amatőr vagyok szeretem a zoom objektíveket.
Volt fix Canon EF 24mm és 40mm f/2.8 STM és előbbit talán már bánom hogy eladtam.
Mostanában elgondolkodtam egy kis súlyú fényerős objektíven.Lehet hogy ennyit ~30k megérne egy ilyet beszereznem?
24-105mm F4 50mm-en összevetve, élesebb képeket és szebb elmosást kapnék? -
zodo
nagyúr
válasz
rednifegnar #42370 üzenetére
9-10k körül ment, mostaniakat nem néztem.
Formáztam pc-n, gyors és normál, futtatam 4 órát ( h2testw_1.4 ) de nem írt hibát.
Alig használt kártya, talán 10x volt a kamerába és másra nem használtam.
Most vettem új kártyaolvasót, szóval akkor mindkettő rossz lenne.
Kizárt szerintem, inkább valami pillanatnyi hülyeség csak igen rossz poén ha elveszik az adat.Megnézem mit ajánlanak és veszek egy új kártyát.
-
zodo
nagyúr
Szerencsére nem vesztek el a képek.
Köszönöm a tippeket.
Egyelőre nekiáltam (normál) formázni pc-n, alapértelmezett foglalási egység, FAT32 de 2/3 időnél megállt hogy formázni kell aztán meg hogy nincs jogosultságom.
Ugyanez gyorsformázással simán lefutott.
Újra ráküldtem a normál formázást de még nem végzett de már túljutott a korábbi ponton.Szerk:
Lefutott a normál formázás, héten tesztelem mikor jöhet elő a nyűgje. -
zodo
nagyúr
Miértjéről nincs infó?
Ha elsőre nem másolom fel akkor oda az egész napi fotósorozat?
Nem is régi kártya.
Mitől sérül meg ha a fényképezőbe még jó, pc beolvassa jó, lemásolom még nincs hiba de levétel után meg hiba?
Fényképezőbe visszatéve is azt kéri hogy formázzam.Mivel és mire formázzátok a kártyákat?
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Lehet nem ide kellene de talán társkérdés.
Van egy ilyen kártyám: Kingston SDHC Ultimate 32GB C10/U3
Tegnap kint voltam a Hungaroringen, készült 2000+ kép amit mint mindig egyből másolok a gépre.
Mindig a kiadás/hardver biztonságos eltávolítást használom.
Kizárólag a fényképezőbe használom őket, korábban Canon 650D jelenleg 6D MK IIÚjra csatlakoztattam a géphez ekkor tele lett mindenféle kriksz-kraksz nevű mappával és talán 260 képpel a DCIM mappa.
Vissza már nem tudtam lépni mert azt írta a win hogy nem létezik a mappa.
Lehúztam és vissza akkor pedig nincs olvasható fájlrendszer és kéri hogy formázzam.Mitől adódik ez a probléma vagy mi ez?
Máskor is volt már ilyen, szerencsére akkor is meg úsztam az adatvesztést.
Aztán lehet hogy a másik kártyámnál történt. Sandisk Extreme Pro 32GB -
zodo
nagyúr
válasz
rednifegnar #42296 üzenetére
Jó is lehetne de max. külföldi vásárlás lehetne mert itthon nem találtam és a márkanév végett szerintem (adatlapja alapján) túlárazott.
Tdizsolt
Meike MK-580 54k és ahogy nézem kb. ugyanazt tudja mint a Yongnuo YN-565EX III ~40k-ért.Donki Hóte
Köszönöm a megerősítést!
Viszont hogy kicsit tájékozódtam, nekem bőven elegendő lenne a Godox TT350 amit a vaku topikban ajánlottak.
Spórolnék további 5k-t a Yongnuo YN-565EX III-hoz képest és súlyban is nyernék a -2 db aksi + alapsúly 380 vs 200g végett.
Szerintem ennél a pindurnál maradok első nekifutásra. -
zodo
nagyúr
válasz
Donki Hóte #42294 üzenetére
Mint aki utoljára gyerek korában fogott vakut a Smena géppel tehát teljesen laikusként.
Újat szeretnék és 40k gondoltam, hiszen nem is lesz nagyon használva ha egyáltalán megbarátkozunk.Vakus topikban ajánlották:
Godox V860IIC drága
Yongnuo YN600EX-RT nem kapni
Godox TT350 ami jó lehet ~36k
Godox TT685II ~60kÖnerőből keresgéltem, mondták hogy TTL képes legyen:
Yongnuo YN-565EX III ~40kSpeedLite RT430EX II-t nem találok csak III-t de drága
60k talán még belefér így az ajánlott Yongnuo YN968EX-RT is szóba kerülhet. -
zodo
nagyúr
80D-t lecseréltem 6D MK II-re és vele ment a EF-S 18-135mm STM amit EF 24-105mm F4 L IS USM váltott.
Nem vagyok profi csak lelkes amatőr.
Előző gépen volt vakú ami tudom hogy nem nagy eresztés de néha jól jött.
Új vázon nincs és félő hogy néha szükség lenne rá.Mennyire macerás használni egy vakút?
Mit érdemes venni, mire kell figyelni?Ritkán van időm kattintgatni de most épp az AMTS-re (hungexpo termek) készülők.
Különben leginkább szabadban ahol úgy gondolom, nem annyira van rá szükség. -
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
válasz
JohnyBlue #41350 üzenetére
Áááá amatőr vagyok, több pénz nem tudok/akarok költeni.
55-250 STM volt a legdrágább lencsém, használtan 65k-t.
f4-ek közt is nagy az árrés ~100k, használtan is ~70k + ritkán kerül fel eladó IS verzió.
Használt IS kb. annyi mint az új nem IS de ki tudja az előéletüket.
Fix-et nem szeretnék. -
zodo
nagyúr
Apc-s váz végett a 70-200mm ~112-320mm-t kapok ha jól gondolom.
IS nélkülit kicsivel 200k felett látok vagy használtan 130k körül de ki kell fogni a gyors és pontos AF-el rendelkezőt, patika állapot ellenére.
IS verzió ~320k 5 év garival de nem vagyok pro csak alkalmanként használnám viszont hosszútávú befektetésként még beleférne a keretbe.
Néztem már jó pár tesztképet mindkettő típusról de félek hogy a java szoftveresen turbózott.
Lehet bérelnem kellene előbb egyet hogy a saját tapasztalatok alapján döntsek. -
zodo
nagyúr
válasz
#92251648 #41329 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat, észrevételeket!
Sajnos ritkán, tavaly óta meg pláne.
Általában nappal (9-18 óra közt) pl. hungaroring vagy drift események.
Kutya séták (50+ résztvevő) vagy kutyaiskola, terelő versenyek.
Úgy átlagban amolyan "riporter fotós" vagy "kínai turista" módban fényképezek szóval amit látók kattintok.
Van a fix 24mm stm és 18-135mm stm.
Korábban volt a kit obi 18-55mm és egy 55-250mm stm de ezeket eladtam.
Gondoltam a 70-200mm f4 kiválthatná a 18-135mm-t. -
zodo
nagyúr
80D mellett 18-135mm stm van.
Canon EF 70-200mm f/4L IS USM miben adna többet?
f/4 variánsokból melyik a legjobb választás? -
zodo
nagyúr
válasz
vihartigris #40553 üzenetére
Ritkán használóm mindet de mióta megvettem a 18-135-t azóta még inkább.
Lassan semmi se maradpersze ha elviszik őket és tudom felőletek, higgyem el jobban járok.
Képek alapján eltérő de inkább kérdezek.
650D szemkagyló gumija más típus mint a 80D-n lévő? -
zodo
nagyúr
válasz
vihartigris #40551 üzenetére
Vázat obi nélkül vettem, ez volt az első obim.
Direkt az első kiadású, f/3.5-5.6 IS STM vadásztam le.
Kapott Hoya HMC UV (c) védelmet is de fájó szívvel ő az egyik vagy a 55-250mm f/4-5.6 IS STM megy. -
zodo
nagyúr
Úgy érted hogy az első nagyobb kockán belül használod az aksit?
Én amikor elkezd villogni/figyelmeztetni akkor cserélem vagy töltőm.*Ropi*
Igen, tudom hogy jó dolog de már így is buktam +155g-ot.
650D 575g vs 80D 730gFólia kérdés inkább érdekelne.
-
zodo
nagyúr
válasz
Donki Hóte #40517 üzenetére
Köszi szépen de időközben kiderült hogy 2 db gyári aksi van a csomagban.
Elméletben meg vettem a 80D-t vagyis szombaton lesz a kezemben.
2 aksival meg csak el leszek, maximum egy egész napos pl. autóversenyen kellhet spórolnom.
Markolat nincs és nem is tervezek.
650D-hez én OTB original aksikat vettem, merem ajánlani.Látom azóta matekoztatok a többiekkel de nehogy összekapjatok pár mp-en.
Nagyon ritka ha sorozatban 30-40 képet készítek, szóval bírnia kell.
Baj inkább velem van mint mondtam lelkes amatőrként próbálkozom ahelyett hogy vennék valami alap tanfolyamot hogy szebb/jobb képeim legyenek.Általánosságban mondhatóm hogy nagyon vigyázok a cuccaimra de mivel ez egy szinte új 19.novemberi vásárlás kb. 500 expo-al ezért még inkább óvnám.
Érdemes fóliát tenni a kijelzőre ha igen milyet és honnét?
Eladónak van 2db L-es obija amit megígért hogy elhozza, lássam mire képes egy minőségibb obi a játszós készletemhez képest.
Canon EF 50mm f1.2 L USM
Canon EF 70-200mm f4 L USM -
zodo
nagyúr
Üdv!
Használtan (55k-ért 33k expo-al) vett 650D-et cserélném.
Objektíveim:
Canon EF-S 24mm 2.8 STM
Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM
Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM
Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STMNem vagyok profi csak egy lelkes amatőr.
Modernizálás a cél, több kép/sorozat és talán a több fókuszpont végett.
Főként kutyák és sportautók , természetesen a családi összejövetelek és nyaraláson kívül.80D -re gondoltam.
(használtan 190-220k közt láttam)
Jó ötlet vagy felejtős beruházás? -
zodo
nagyúr
Madarat nem terveztem fotózni, inkább kisvasút, pisztrángos, forrás, vízesés, műemlék persze magunkon kívül.
Max. elviszem mind és szálláshelyen hagyom hol egyiket hol másikat.Nem tudtam hogy Av-zni Auto ISO -al következő lépcső.
Igaz nincs tervbe hogy profi fotós legyek, még egy nyamvadt oktató könyvet sem olvastam még el csak úgy próbálkozok jobb képeket készíteni.
Nem szoktam sűrűn fotózni és csak úgy beesek egy rendezvényre, ekkor nincs is igazán időm tesztelgetni a gép tudását. Elvileg most lesz á lehetőségem az 5 nap alatt, állványt (Zomei Q666) is viszek ha már vettem.Gedeon31
650D
-
zodo
nagyúr
Időközbe megvettem a Canon EF-S 24mm 2.8 STM-t.
Jövőhetén megyünk a Szalajka völgybe, bepakoltam a táskát de nem könnyű.
Azon agyalok hogy elég lehet a fix 24mm és 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM?
Nagyon kezdő vagyok, ti mit vinnétek magatokkal?Ezek vannak még..
Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM (nem volt szívem eladni, meghagytam tartaléknak)
Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM (erdőbe, réten nem hiszem hogy kellene a teleobjektív)Bónusz kérdés mert ezzel sem vagyok tisztában.
Alapesetbe vakupapucs védőt használók.
Korábban Auto módban sokszor fel fel csapkodott a vaku de mostanában M-ben próbálkozok.
Ez nem befolyásol fénymérést vagy bármit? -
zodo
nagyúr
válasz
brickm #39098 üzenetére
Szia!
Szintén zoom mániás vagyok Bridge gépről váltva.
Igaz nem pont az a két obi amit néztél de a 18-135 köztük van és itt megnézheted kb. a 18-55, 18-135 és 55-250 STM átfogásaikat.
Nem tesztképek csak az átfogás végett készültek.
Eredeti méretben is megnézheted ill. esetleg jobb fent infó ikonra pár paraméter hogyan lőttem őket. -
zodo
nagyúr
Canon EF-S 24mm 2.8 STM jó választás lehet erdőbe vinni?
Nyáron megyünk a Szalajka völgybe és oda gondolnám a kicsit jobb fényerő miatt.
Anno volt a 40mm STM amit szűknek találtam így alig használtam ezért eladtam.650D-hez eddig ezeket vettem ...
Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM
Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM
Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STMEsetleg más típus ebben az alsó árfekvésűek közt?
-
zodo
nagyúr
válasz
ThePatriot #38974 üzenetére
Nem vagyok szakértő de tavaly nyár végén vettem első ilyen gépem ami ugyan 650D + 2 után gyártott aksi, doboz+tartozékok, - szemkagyló gumi, 33k expo-val 55k-ért.
-
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Köszönöm.
Nekem sokat nem árul el a teszt oldal, szerintem egy teszt után szabad csak döntenem. -
zodo
nagyúr
válasz
*Ropi* #38928 üzenetére
Többször olvastam már ezt a típus jelzést.
18-55 STM -hez képest miben más vagy miért jobb választás?Lehet sikerül eladnom a fix 40mm STM-et és ha meggyőztök akkor a 18-55 STM-et is piacra adnám hogy vehessek egy ilyen objektívet.
Mondjuk csak amatőr szinten fotózgatok és a 18-55 STM + 55-250 STM -el tökéletesen el tudok lenni viszont van hogy a kicsi 55mm-re már kevésnek tűnik. -
zodo
nagyúr
LP-E8 aksiknak (4 db) kellene valami tok hogy védve legyenek.
Van 2 db ilyenem, ez is megfelel de bármilyen tippet szívesen veszek és nem fontos hogy kintről jöjjön ha az itthoni is megfizethető.
-
zodo
nagyúr
Tavaly augusztusban vettem a 650D vázamat két db után gyártott akksikal.
Típusa: Original OTB 7.4V 950mAh 7.03WhSzeretném cserélni őket vagy legalábbis tartalékban venni másik kettőt.
Összefoglalóban szereplő "DSTE, Wasabi" közül választanék ha továbbra is ajánlottak.Külföldi webshopos vásárlás során mire kell ügyelni?
Eltérő feszültség és kapacitás értékek, eu-n belüli vásárlás, bevált típus, stb. -
zodo
nagyúr
válasz
Canon_rookie #37494 üzenetére
Vettem a bátorságot és lemásoltam a képedet annyi különbséggel hogy 650D váz, kézben tartva ill. nem tudom neked melyik 18-55 stm van mert nekem a régebbi f/3.5–5.6 kiadás.
Na meg ma szebb idő volt ami számíthat ha jól gondolom.Ide feltettem 2x2 képet 18 és 55mm készítve.
Nem vagyok fotós, sőt még csak most kezdek ismerkedni a témával és kezdésnek én is ezt az alap obit vettem egy 55-250 stm valamint fix 40 stm-el.
Egyelőre auto módban kattintgatok.Szóval csak információ szerzésként kérdezném hogy mi is a kérdéses probléma amire nem tudtam rákeresni avagy "CA" ?
-
zodo
nagyúr
válasz
Warton #37128 üzenetére
Tegnap még meló előtt eltekertem hozzájuk és leadtam a vázat.
Max. 10 perc volt hogy ránéztek, árat kalkuláltak és kitöltötték a munkalapot.
1 óra alatt készen is lett volna ha ráértem volna.
Ma ismét eltekertem (ugyan semmilyen formában pl. tel, e-mail nem értesítettek) nyitásra és átadtam a munkalapot.
Megkeresték a vázat, átadták aztán kézhez kaptam a szerviz által kitöltött munkalapot.CMOS tisztítás
Továbbiakat nem kértem de ők önállóan elvégezték:
Expo számláló olvasás
Tükörfelcsapás számláló olvasás
Firmware frissítés 1.0.4 => 1.0.5
D17 Ezt a kiadó srác nem tudta megmondani micsoda, "szervizesek írják oda"Mindösszesen: Br. 5000 Ft
Mint laikus úgy látom szép munkát végeztek, mintha új lenne az érzékelő és tükör.
Kívül talán még át mentek rajta, legalábbis az lcd kijelző biztosan zsírmentes lett.Köszönöm az ajánlást!
-
zodo
nagyúr
válasz
Warton #37128 üzenetére
Na ennyire új minden hogy azt se tudom mit is vettem
Igazad van 40mm vettem mert ajánlott volt mint ahogy általad említett 24mm is de gyorsan kellett (ilyen vagyok) és itt a kerületben egy dobozos, szinte új 40mm-es volt eladó amit megvettem.Köszönöm a tisztítás tippeket!
Azt hiszem a profikra bízom de kár hogy nincsenek hétvégén is! -
zodo
nagyúr
válasz
Warton #37116 üzenetére
Fix alatt a 24mm -t értettem de mint mondtam még nagyon az elején járok az ismerkedéssel.
kb. 200 képet készítettem melynek 70% -t a zoom obival.Viszont ha már itt vagyok, kérdezném hogy a szenzor előtti tükröt mivel érdemes tisztítani.
Szenzorhoz nem nyúlnék mert tisztának látszik de a tükör szemmel láthatóan maszatos.
Kép a koszról, talán kivehető erről a rossz minőségű képről is a sarokban lévő maszat.Esetleg mivel használtan vettem a vázat, vigyem be egy szak szervizbe?
Budapesten ajánlott hely ahol meg is lehet várni ha létezik ilyen?
Mennyibe kerülhet egy komplett tisztítás? -
zodo
nagyúr
Köszi.
Sajnos nem igen látni apróban 4-est ezért kérdeztem rá aztán lehet hogy újonnan venném ha nagyon nem találok a használtak közt.Igen a kutyás képet jól láttad hogy elmosott de muszáj volt kattintani és talán már a fény sem volt az igazi de köszönöm a tárcsa mód tippeket!
Idővel mindenképp szeretnék kicsit belemélyedni a témába ha már ilyen rendszerre váltottam. -
zodo
nagyúr
Képminőségben számottevő különbség lehet a 18-55mm f/3.5 és 4-5.6 IS STM között?
Úgy kérdezem mint teljesen kezdő aki nem lát még bele a képek paramétereibe amolyan ez jó vagy rossz elbírálással szelektál.Amúgy az elmúlt napokban fotóztam párat, nyilván automatán a magam módján.
Minden új a dslr világban ezért nagyon hiányzott a régi bridge gépem all in one érzés.
Felváltva használtam a fix és zoom obikat de mindkettőnél volt hogy bőven hátrálnom kellett és olyan is mikor adott obival egyáltalán nem tudtam elkészíteni a kívánt képet.
Zoom obi határait kezdem kapiskálni de a fix legfőbb tutiságára még nem jöttem rá.
Itt van pár kép a 40mm -el és 55-250mm-el.
Eredeti méretben is nézhető és teljesen nyers jpg képek és tudom van benne rossz minőségű de csak hogy lásd (esetleg ha más is ránéz) hogy kb. milyen téma képeket szoktam készíteni.
Amolyan turistás max. 1-1 nekem is tetsző van köztük de minden véleményt szívesen veszek akár priviben mert tudom ez nem az a topik.
Viszont mindenképp érdekelne hogy bizony néha jó lenne egy 18-55mm vagy próbáljak meg ezekkel jobb képeket készíteni. -
zodo
nagyúr
Igaz csak holnaptól lesz időm ismerkedni az új rendszeremmel ami 650D + EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM + EF 40mm f/2.8 STM de mozgatja a fantáziám a kit obi.
Sajnos vagy nem de mindhárom összetevőt külön-külön vettem így a 18-55mm kimaradt.Legfőbb kérdés hogy érdemes-e beruházni egy 18-55mm objektívre is, ha igen melyik típusra?
Objektív topik összefoglalóban EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS van feltüntetve pl. beltér, táj vagy mint alap obi.
Ezt a típust már nem látom a hazai polcokon, igaz használt piacról vásárolnék ha úgy alakul.Témával még csak ismerkedőnek kb. csak apró képi minőségbeli különbségek lehetnek a típusok közt azaz bármelyik jó lehet?
I és II kb. ugyanaz csak más a külső
III csak kitben volt kapható és nincs kép stabi
Esetleg ha videó is szempont akkor csak is az f/4–5.6 STM a jobb választás?f/3.5–5.6 IS STM-ről mitha azt olvastam volna hogy a széleken jobban homályosít.
-
zodo
nagyúr
válasz
Warton #36986 üzenetére
Köszönöm elteszem későbbre az ajánlást.
Egyelőre vázat, esetleg kit obival keresgélek, jelenleg van egy kiszemelt 650d két aksival 33k expoval 55-ért.
Keretem kicsi max. 100-120k amibe szeretném hogy beleférjen pl. EF-S 55-250 IS STM is.
Nem kell semmi extra mint táska, markolat, vaku de a kihajtható kijelzőhöz ragaszkodom ezért nézegetem a 600-650d típusokat aztán majd idővel lesz a második obi. -
zodo
nagyúr
Videó nem lét kérdés de ezek közül fogok választani.
Korábban említett/ajánlott EF-S 55-250 IS STM még mindig jó vétel vagy egyéb hasonló típusokból kérhetnék pár példát?
Ha nincs kit obi a vázhoz akkor 55 alá is érdekelne pár típus, mindezt használt piacon keresgélve max 40-50k árfekvésben gondolkodva. -
zodo
nagyúr
Nem akartam csak úgy átsiklani a történeten ha már évek óta nézegetem a kínálatot hogy ki sem próbálok egy típust. Ha minden jól megy akkor holnap 600D + Canon EF-S 18–135mm f/3.5–5.6 IS tulajdonos leszek, mindezt persze használtan.
Nagyjából átolvastam hogy mire érdemes figyelni ill. jön velem egy már jártasabb személy a vásárláshoz.
Ha megvettem mire érdemes figyelmet fordítani a tároláson kívül? -
zodo
nagyúr
Ha már erre jártam.... megerősítést kérnék hogy semmikép nem kell nekem dslr masina.
Ritkán fotózok akkor is általában csak amolyan turistaként, automata módban.
Ilyen képeket készítettem a korábbi Finepix S1500-al és a jelenlegi Lumix FZ 150-el.
Évek óta sóvárgok egy dslr gépre de tudom hogy nincs rá keretem pláne ha fontos hogy nagyobb távolságra is tudjak fotózni mert megközelíthetetlen a téma.
(Autóverseny, kutyás rendezvények)Jelenleg egy használt 650D + EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II kit-el szemezek az apróban.
Lumix-om 24x zoom-ra képes de minden másban laikus vagyok hogy ez milyen paraméterekkel rendelkező objektívnek felel meg és stb.
Valamint ha lehetséges, nem mondanék le a kihatható kijelzőről
Esetleg később lenne keret ha létezik max. 100k-ig egy másik objektívre amivel távolabbi képeket is tudnék készíteni. -
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Ez itt valami kamu vagy nem mindenki számára elérhető?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gumi és felni topik
- Yettel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest