-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnjohn
addikt
válasz Marky21 #2799 üzenetére
Alapvetően annyi lehet, amennyit a 300D-re költeni kell, ha a segédtükör-pöcök letörik előbb-utóbb. Sajnos az volt a típushiba annál a gépnél. Persze elvileg lehetséges, hogy már túl van a váz amit vennél ezen a javításon.
Az egy elég régi típus, és csak nagyon olcsón lenne jó vétel, és kivételesen jó állapotban, de ahhoz valami rokontól kéne megvenni, aki nem vágja át a fejedet.
Te nem Sony A 200-at akartál venni ? -
sanyixXx
senior tag
Az, hogy többet ér?
pontosan. egy ép érved nincs egyik gép sem mellett ezen túl. lehet, hogy épp teljesen alkalmatlan neked az adott gép, de legalább drágább volt. abszolút racionális választás.
nem mellesleg pedig teljesen irreális, amit írsz. mutass nekem canon vonalon olyat, ahol van ekkora különbség két azonos kategóriájú gép között, és mégis az olcsóbbik a jobb vagy, hogy egyáltalán megérje a sefteléssel szórakozni, ahelyett rögtön megvedd a neked megfelelőt...
mod: off
[ Szerkesztve ]
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
máyköl
veterán
válasz sanyixXx #2815 üzenetére
"teljesen alkalmatlan neked az adott gép, de legalább drágább volt". Ezt mondom. Minek válasszam az olcsóbbat? Ha a drágábbat választom, és sokkal jobb áron tudom eladni, mint az olcsóbbat, és meg tudom venni az olcsóbbat, és ezzel pénzt spórolok. Hülye lennék az olcsóbbat választani.
-
sanyixXx
senior tag
az 1D aps-h és ez csak egy különbség az árán túl. ráadásul pont azt mondod, hogy felsőbb kategória én pedig szándékosan kiemeltem, hogy azonos kategóriában gondolkodjunk, mert úgy van értelme a máyköl-féle összehasonlításnak
-
sanyixXx
senior tag
namármost...az előbb még igazat adtál abban, hogy épp nincs két azonos kategóriájú canon gép, aminél megérné a bizniszelés. miről is beszélünk akkor?
értem, hogy elvileg megéri megvenni a drágát, eladni és megvenni az olcsót, de most figyelj:tegyük fel az alapötleted a 200k-s különbséggel. mondjuk canon 3D és canon 4D között(hipotetikus példa). megveszed a canon 4D-t 500k-ért, de neked a 3D jó a munkádhoz, ami viszont csak 300k-ba kerül. eladod a 4D-t 500k-ért, megveszed a 3D-t 300k-ért és ott virít 200k még a kezedben. de te ezt a 200k-t már egyszer kifizetted a 4D-re, tehát ez a 200k amúgy is a zsebedben kellett, hogy legyen. semmit sem nyertél a bizniszen, sőt buktad a tranzakciós és minden egyéb költségeket, mert ahogy kihoztad a géped a boltból, azt ugyanannyiért már nem fogod tudni eladni.
no offense, tessék körültekintőbben érvelni
-
eastsider
nagyúr
válasz sanyixXx #2819 üzenetére
szerintem teljesen igazad van, és értelmetlen a vita..
persze.... megveszed a 10 milliós bmw-t 1 millióért, de Neked elég az 5 milliós is, eladod a 10 millióst 10-ért,s megveszed az 5millióst...akkor nyertél 5 milliót. csakhogy ilyen eset NINCS! persze, hogy megérné! a hülyének is...de ez csak fikció... mindenki ezt cisnálná, ha lenne ilyen eset (persze lehetséges, de ritka, ill ügyeskedni kell....)[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
Egyetértek az előttem szólóval, teljesen értelmetlen vita, mert pusztán elméleti, gyakorlatban ilyet nem fogsz tudni csinálni, ilyen egyszerű a dolog.
Ha azonos áron tudsz venni két gépet, az azért van, mert azonos árértékük van, ha nem azonos az értékük, akkor az olcsóbbat olcsóbbért tudod megvenni, ennyi. Ráadásul nem tudom hogy jöttek ezek az elméleti fejtegetések, a legkevésbé sem elméleti a kérdés: EOS 300D vagy 350D. A 300D mellett is lehet érveket találni (igen, lehet, hogy mást ne mondjak, a nagyobb keresőt), és természetesen a 350D mellett is, ennyi, ilyen mutyizást kár ide keverni, semmi gyakorlati értelme. -
sanyixXx
senior tag
-
máyköl
veterán
válasz kiskornel #2829 üzenetére
Igen, pont ezt akartam írni.
sanyixx: Az 5D és az 1D példáját tudnám felhozni. Pontosítva: 1Ds MIII, és 5D MII. Ha újonnan nézed, az 1D a drágább, de biztos van olyan, akinek az 5D szolgáltatásai fontosabbak, mint az 1D-jé. Szerintem is felesleges a vita, csak offolunk.
kiskornél (mégegyszer): Nehéz... Az 1D-ből nekem, legfőképpen a videó hiányozna. (Bár nincs a 20D-ben sem, sajnos ) De most is tudok nélküle élni, úgy-hogy az 1D-t választanám.
5D Mark I? 1D Mark II? Azt-hiszem az utóbbit választanám...
De pont múltkor néztem, EOS 1D Mark I váz, 130-ért. Csak azért azzal már vannak bajok... Asszem nem kezel minden obit... Talán csak EF-S -t, vagy pont fordítva.
[ Szerkesztve ]
-
Klemice
senior tag
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz kiskornel #2829 üzenetére
5DII boltból.
Nemtudom hol és milyen szétgányolt 1ds mark III-mat látsz használtan egy árban a mark II-vel ami új, mert én 4500 USD alatt semmit. És 2600 USD alatt sem láttam mark II-t...
Csak hogy valami értelmesről is lehessen beszélteni:
[link]Remélem ez azt jelenti amire gondolok
[ Szerkesztve ]
Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
BLOODSHOT
senior tag
Mind nagyon fontos..
Az 5D digic III, 13mp, és 1,5 évvel fiatalabb.
Az ilyenek szvsz a legutolsó tényezők mint beépített portrémarkolat vagy nagyobb terhelésre tervezett zár(???).
Ez jelen esetben pont hülyeség. Én annó 5D 1-et akrtam venni, de paráztam mert csak sok expos volt. Aztán felhívtam a camera kft-t és ők mondták h a gyári 100.000 expot általában 4-5x túlszárnyalja.
[ Szerkesztve ]
Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
máyköl
veterán
válasz BLOODSHOT #2842 üzenetére
Nem is olyan rég, de én is paráztam a zárhiba miatt. 20D-m van, most van benne 22k. Elkezdtem számolgatni, hogy kb. 50k-ig mikor érek el (addig nagy valószínűséggel elmegy), és évek múlva érek el oda, mikor már a 40D is annyiba fog kerülni, mint most a 20D. (40D-re szeretnék majd váltani).
-
BLOODSHOT
senior tag
Hát ja. Én igy voltam az elején, amikor vettem a mark II-t. Nem fotóztam feleslegesen mert jaj, gyorsan elérem a 150.000-ret (asszem annyira van hitelesítve).
Most tartok 8500 nál és eltelt több mint fél év. Szóval ha mondjuk lesz 12.000 expo benne amikor 1 éves lesz és ugyan ilyen tempóban fotózok akkor az több mint 10év, mire meghal a zár. Nyilván nemhogy 10év mulva, de már 4 év mulva is más vázam lesz.Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
kiskornel
addikt
válasz BLOODSHOT #2839 üzenetére
Például ez, de van több is ami 2k EUR ért 1ds MIII-at reklámoz használtan...
Nyilván csak személyes vásárlással...(és ismétlem... nem egy ilyen reklám van, nem egy eladóval... és csak használtan...)
Így is 5D mII?
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz kiskornel #2846 üzenetére
Aha.
Hiába pro váz a mark III, az 5D jobb képminőségben. Erről akár Handras-t is megkérdezheted, ő pl 5d-re cserélte le az 1ds-t.
Mondjuk a beépített markolat valóban sokkal jobb mint amit rátekerek és a fokusz rendszere is jobb az 1ds-nek, de nem kéne.
Ezek az árak meg kamuk. Mind1 hány eladóval. Ebayen nem találsz 4000-4500 USD alatt használtan 1ds-t. Érdekes h itt meg 1900 € ért megy... hihető.
Ez ugyan az mint ha rákeresel az express-en hasonlóan irreális árak mennek csomó apple termékre (iphone,macbook, macbook pro, MAC PRO 300.000 stb).
Mindet ilyen fordítógéppel lefordított, külföldi emailcímes paraszt adja fel.
hihető
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- BestBuy topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- Fotók, videók mobillal
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest