- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obolony
senior tag
en 1024*576-ot hasznalok. a talcat attettem a jobb oldalra. igy talca nelkul annyi helyem van lefele mint egy 600-ban talcaval. semmi gondom nem volt eddig egyetlen progival sem, semmi nem logot ki a kepbol. egyedul a gagyi nokia ovi program, de az is jobbra log ki, tul szeles. az meg ezek szerint kilog minden 1024-es gepbol.
"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***
-
Obolony
senior tag
válasz lilibabaa #3002 üzenetére
a bill minosege a lenovonak jo, meg amugy az alt minosege is. esetleg nezzd meg. a dell nagyon kis csicsa gep, de azt mondjak h a bill nem tuti rajta. esetleg be kene menjel egy aruhazba es megnyomkodni oket...
"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***
-
Obolony
senior tag
lehet hasonlo, de a minosege zsenialis. en erre gondolotam mint jo
mivel hivatasszeruen irok egesz nap, ez nalam fontos volt. es tenyleg okés
-
-
Obolony
senior tag
egyszer mar szo volt arrol, hogy ezt a balkanozos paraszt szoveget hagyjuk abba, ugye? itt erre nem kivancsi a kutya se. senki nem kenyszerit ra hogy magyarorszagon eljel. a sajat hazadrol beszelsz, te, ember. gondolkozzal mar el aztan szegyeld el mar magad. el lehet menni ha nem tetszik valami, azt boldogitani masokat a jelenleteddel. nem kell neked magyarorszagon rontanod a levegot ha annyira balkan. amugy meg abbol levonni ezt a kovetkeztetest, mert egy japan gyarto neked nem tetszo feltetelekkel adja a gagyi jatekszereit, megfelhaboritobb. szegyeld el magad, es gondolkozz el azon hogy ki vagy, es hogy honnan jottel.
-
-
Obolony
senior tag
válasz icezozo #2915 üzenetére
Komoly gep. A NEC az mindig is probalt minoseget gyartani, ha jol tudom akkor a magyarorszagi forgalmazasat megszuntettek. Mondjuk a video elejen amikor a csóka felnyitja, a kijelzo elegge erdekes görbületet vesz fel De ettol fuggetlenul egy erdekes koncepcio.
-
Obolony
senior tag
válasz KillHates #2903 üzenetére
azert nem semmi mit bele nem tettek abba a gepbe, masodkijelzo -netbooknyi- digitabla, stb stb
tiszta allat... mar csak 2 kilot kene lefaragni belole, 3 orat ratenni az aksiidore, es megfelezni az arat. es mar rohannek is a bóótba
-
Obolony
senior tag
válasz Magnum_ #2900 üzenetére
ez van kölcsönbe, mi? Lenovo W700ds 3,8kg vissza se adnám
[ Szerkesztve ]
-
Obolony
senior tag
válasz krisi047 #2885 üzenetére
en felhivnek egy dell kereskedot cikk [link] es megkerdeznem oket. ha valaki tudja azok Ok. ugy tunik itt senki sincs ennyire toppon dellben
-
Obolony
senior tag
válasz BloodRay #2880 üzenetére
persze, meg egy dokkolo, egy dvd iro, meg 4-5 aksi, esetleg egy kulso proci, es 1-2 turbomemory amit kulon cipelek. mindenehez egy eloszto, es egy kisebb szunetmentes tap is. es maris tokre felkeszult mobil torrentezo vagyok 7 colon. coool. tenyleg erre talaltak ki, ez egy torrent célberendezés.
én kérek elnézést
-
Obolony
senior tag
válasz BloodRay #2878 üzenetére
ez butasag a torrent nem a netezes "normal hetkoznapi" felhasznalasi modja. ha az lenne akkor a NETbookokat nem arulnak icipici ssd-kkel, mert akkor pont ezt a hyperfontos funkciot nem tudnak kiszolgalni. a letoltes, a tarolas, a fajlok kicsomagolasa, dvd-re irasa, nem pont egy netbook kategoria.
hiszen a jellemzoen pici ssd a gyenge proc es ram es a dvd iro hianya pont ezeket a funkciokat gatoljak meg, illetve szabnak nekik hatart.
mutass egy gyartot aki a netbook reklamszovegeben a felhasznalasi teruletben a torrentet megemliti. inkabb latod a www-t a mailt, a zenehallgatast, a szovegsezrkesztest. ezek a gepek erre lettek kitalalva, hogy vhol elokapd es megnezz meghalgass rajta valamit. nem komoly hossszadalmas folyamatok kiszolgalasara, mint amilyen a torrent.
ez nem azt jelelnti ha hirtelen kell vmi azt nem lehet vele lerantani, de nem allando torrentezesre valo berendezesek ezek.
[ Szerkesztve ]
-
Obolony
senior tag
válasz KillHates #2873 üzenetére
sajnalom. mire lattam a hirdetesed, mar nem tudtam szerkeszteni nem akartam a bizniszed rontani de ez volt az elso link amit a gugli bedobott, tovabb nem is neztem... sorry
-
Obolony
senior tag
ugy latszik errefele van vmi gombvillam, mert itt nem mennek, es jellemzoen az acer/asus/msi trio amivel a legtobb ilyen jellegu panasz van. meg ket usb-vel is....
-
Obolony
senior tag
evidens. usb kartya vagy pendrive. ezekbol boven elerheto mar a 8 gigas verzio fillerekert. akar 2 3 is hordozhato gond nelkul. persze en megiscsak maradok egyelore a normal hdd-s modeleknel
pont ez hogy sokan veszenek netbookot mert azt hiszik hogy ez egy jo kismeretu -olcso- notebook. aztan amikor nem megy rendesen ahogy elkepzeltek, akkor van siras rivas.
-
Obolony
senior tag
[OFF] ezt irtam #2840-ben:
nalam a tapasztalat az h szabadulni akarnak tole a userek, es sirnak rinak. de megint csak igenyek, es elvarasok. aki az igenyeinek megfelelo net/notebookot vesz, elegedett lesz. aki alulkalibralja a gepet amit vasarol az elvarasaihoz kepest az meg szidni fogja. [/OFF]
a tap nelkuli 2,5-esre igen, ami dupla usb csatival megy be. es mivel pici az ssd ezert megveszik ezeket, mert jajjdejo, pici es nem kell hozza tap. naja persze. csak eppen nem megy
[ Szerkesztve ]
-
Obolony
senior tag
mindig a teljesitmenyere van a sirankozas, hogy borzasztoan lassu. es boviteni akarjak, tobb memoria, nagyobb vinyo. en meg jellemzoen a gepcseret ajanlom. a masik jellemzo gond az usb aramellatasa, nagyobb kulso hdd-k nemigen mennek el vele, konkretan a samsung kulso 250 vagy nagyobb hdd-kel doglodik.
-
Obolony
senior tag
orulok h bejon az eee
nalam a tapasztalat az h szabadulni akarnak tole a userek, es sirnak rinak. de megint csak igenyek, es elvarasok. aki az igenyeinek megfelelo net/notebookot vesz, elegedett lesz. aki alulkalibralja a gepet amit vasarol az elvarasaihoz kepest az meg szidni fogja.
ez mondjuk meg a szetesett darabokon nem segit
de tenyleg az alapokban megegyezunk, es OFF ----> OFFFF
-
-
Obolony
senior tag
fujitsu felejtő, albacomp - miaz?? , acer jajjj.
asus nekem teljesen acer, bocs. lehet kifogtal egy jo darabot, vagy van 1-1 szeriaja ami jo, de azert jellemzoen a belepo kategoriat gyart. es abbol is a szetesoset, nem egy asus kerult a kezeim koze ami 1-2 evesen ugy nezett ki mintha a haborut megjarta volna. ugy h vigyaztak rajuk.
HP az a szokasos also-kozep. viszont gyonyoru design, ezert en is beleugrottam, de soha tobbet.
toshiba - isten ments. csak szervizbe ne kelljen vinni. nem magyarorszagon mert ott a technotrade nagyon korrekt, de mashol a vilagon meg ne probald. siralmas.
mac-el nincs tapasztalatom, mar majdnem vettem egyet, de a lenovo az x szeriaval megtartott a pc-nel. az lesz a kovetkezo dönölűszégem habar a maxbookokrol elegge vegyes a kep amit olvasni lehet
dell - szuper kis gep, de en ugy vagyok vele mint te a toshibaval, nem esik jol hasznalni, nem tudom miert...
ibm/lenovo 1-1 rosszul sikerult szerian kivul 5*
persze ez csak az en szuveren velemenyem, mindenki eldonti h mire kell neki a gep, es mennyit enged a penztarcaja
-
Obolony
senior tag
válasz BloodRay #2829 üzenetére
azt nem neztem
Asus/acer a net/notebookok alja. silany cuccok, plusz magyarorszagi szervizhatter sincs. Kerdezzetek Saint_ forumtarsat a tapasztalatairol...
Msi notebookban nem eros, allitolag a netbookja rendben van.
ez nem varosi legenda, hanem teny. vannak also kozep es felsokategorias gyartok, sot neh a gyarton belul is van kategoria elteres, mint pl a HP aki also-kozepkategoriat gyart, es neha szeretne a felsokategoriaba belekostolni.
felsokategoria a dell a toshiba (nem mind) es a lenovo (altalaban).
[ Szerkesztve ]
-
Obolony
senior tag
ez a kategoria nem netbook. habar egyszer ossze fog mosodni, foleg a 13 colossal. azt tudnod kell hogy az acer/asus a notebookok alja, meg magyarorszagi szervizuk sincs. inkabb nezz korul hp, msi kategoriaban, akar egy fel eves hasznalt gep is szoba johet ami joval olcsobb mint az uj, es meg boven garis. a lenovo meg lehet h unalmas, de a legjobb gepek a vilagon
-
Obolony
senior tag
válasz krisi047 #2819 üzenetére
az teljesen okés, csak pici a kijelző fizikai mérete. a felbontással nincs gond.
mondom amire használni tudnad meg a fotosopot arra ott az acdsee pro 2,5
sokkal kevesbe gepigenyes, es mindent megcsinal. ha gondod lenne pl a seriallal, dobj egy privit
-
Obolony
senior tag
válasz krisi047 #2817 üzenetére
ez attol fugg, hogy mit akarsz csinalni photoshop alatt. ha csak megnyitni egy kepet, elforgatni, korbevagni, esetleg kicsit huzni a szineken, fenyeken, akkor ok. masra nem valo. RAW melot, komolyabb frames melot felejtsd el. Azt meg a gyengebb notebookok se igen csinaljak meg. Amugy meg azert se igazan jo a netbook erre a munkara, mert nagyon pici a kijelzoje, es nemigen fogsz rajta latni semmit. legalabbis a reszleteket nem.
egyszoval erre a munkara teljesen ellenjavalt, amit meg meg tudnal csinalni vele, azt meg csinald meg acdsee-ben. erre a feladatkorre az jobb praktikusabb es gyorsabb mint a fotoshop. volt itt valakinek dell-je, olvass kicsit vissza. de mar nem emlekszem kinek... amugy meg nezd meg a lenovo s10-2 vagy s12 termekeket is. tobbiek: ne verjetekDe szerintem ezekre az igenyekre neked notebook kellene, abbol se az alapkategoria...
[ Szerkesztve ]
-
Obolony
senior tag
-
Obolony
senior tag
baratom en meg erről (lenovo s10) írok.
más kérdés????
a "1" feletti kis billen van. esetleg a régi poén jut eszembe, mond Drágám, nekem hiszel vagy a szemednek? én a szememnek.
elkepzelheto ez egy elso szerias darab volt. az enyem mar rendben van. a cikk es december elejei.
[ Szerkesztve ]
-
Obolony
senior tag
ez igy van, ezert gyartanak gyatra szarokat a minoseghez kepest drágáé.
mert a nem tudomanyos gepvasarlokra van ez kihegyezve, akik elmennek a madaras tescoba, azt "nezzd dragam mien cuki" alapon megveszik 1-2 szazert a szart. juhéééé
azert mert ebbol van sok, attol meg nem lesz piacvezeto a szar."Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***
-
Obolony
senior tag
válasz BloodRay #2804 üzenetére
pl a tesztekbol. en meg nem olvastam msi tesztet ami nem lehuzo lenne. pl az s10e egy nagyon jo kis gep, meg ugy is, hogy az elso netbook probalkozasa volt a lenovonak. de nezd meg a s10-2 vagy az s12 gepeket azt mutass mar egy hasonlot msi-bol
azon tul meg gagyi is nekem az msi az osszeszerelese, a muanyag.
a garival meg kitorolheted, ha nincs normalis szerviz hatter, ugye..."Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***
-
Obolony
senior tag
lenovo toshiba dell
ez epito jellegu, mert lehet vki elgondolkozik rajta es megkimeli magat egy acer/asus/msi katasztrofatol.
suzukibol is sokat vesznek az emberek... ettol meg nem lesz jo a suzuki, ugye?
imadom az ilyen hozzaerto hsz-eket!
-
Obolony
senior tag
a lenovon az Í külön billen van....
asus acer, msi a net/notebookok legalja. kinek ajanlgatod ezeket? az asus/acer-nek meg szakszervize sincs magyarorszagon
[ Szerkesztve ]
-
Obolony
senior tag
hat ez olyan amit irsz, hogy az opel meg a suzuki mar bizonyitott, de a mercedes az szegenykes... ne marhulj...
-
Obolony
senior tag
eltevedtel Komam, ez nem egy politikai forum... nem mintha en szeretnem kulonosebben az indexet, de azt a weboldalt sem aki eloszeretettel zsindexezi meg minden ele ZS-t tesz ami neki nem tetszik.
esetleg maradjunk meg a netbook temanal. koszi
-
Obolony
senior tag
szia, nagyon erdekel hogy mi lett a szerviz tortenet vege, ird meg majd kerlek. soha nem hallottam errol a hibarol.
Köszi
-
Obolony
senior tag
válasz icezozo #2732 üzenetére
kvazi tagkent mar tudhatnad hogy esetleg "valasz" formajaban jelezhetned hogy kitol kerdezel. amugy meg nem hiszem esetleg hogy letezik olyan muszaki berendezes ami nem hibasodik meg. esetleg nem kene hulyesegeket beirogani esetleg
-
Obolony
senior tag
válasz Magnum_ #2724 üzenetére
ja. vizualis tipus vok, es ilyenkor elkepzelem:
szervizes: csavarhuzo elovesz, gepkonyv, kisfuresz, kisbalta. hol is a szemuvegem? na mindegy ugyse lesz szukseg ra. kisbalta...
dehat ne izgulj Koma, mar csak parat kell aludjal, es erkezik a Lenovo s12
-
Obolony
senior tag
válasz Daniel Alves #2722 üzenetére
700 euro korul rebesgetik az elorejelzesek... de eladot meg nem talaltam...
-
Obolony
senior tag
válasz Daniel Alves #2676 üzenetére
igen, nekem egy samsung van benne, 1066 es naaagyon megy nem erdemes 500-1000 forintert noname ramot venni, inkabb kolts ra par forinttal tobbet, es tuti jo lesz
-
Obolony
senior tag
válasz Daniel Alves #2674 üzenetére
asusban meg pláne viccet félretéve: persze. a megmaradt ramodat meg ha nincs hova tenni, akkor szepen ugyesen eladod itt a weboldalon
-
Obolony
senior tag
válasz ArrayOfLilly #2672 üzenetére
hmmm, najo...
Szerintem a titok ott van, hogy a 1,5 giga az az alaplapra integralt, es a behelyezett modul egyuttes erteke. Mig a beletett 2 gigas modul eseteben meg az alaplapi integraltat lekapcsolja a rendszer, es csak a gyors 2 gigasat hasznalja. nekem gyarilag volt benne az 1 gigas plusz. De erezhetoen joval gyorsabb most...
En is cserelgettem, mert az en "regi" tabletemben volt 1+2 giga, amibol kivettem a 2est es ment a helyebe az egyes. most mind a ket gepben 2-2 giga van. Az asszonynak netezni meg passzianzoni a tableten az is eleg Amugy meg hajnali 5kor miert nem alszol?
-
Obolony
senior tag
válasz ArrayOfLilly #2670 üzenetére
nem lehetsz egy egyszeru csaj gondolom sok szep szoknyaja van otthon a ferjednek, mert a nadragok tuti a tieid
nalam az s10ben gyarilag volt 1,5 giga. aztan kivettem belole a 800-as ramot, es egy 1066-os 2 gigasat tettem bele, es komolyan eszrevehetoen gyorsult tole.
fekete alapon feher matricat meg itt kapsz, en most vettem (vetettem) egy hete:
igaz van sarga meg piros is, de feher is van. mondjuk en a narancssargara eskuszom a cukisag hat igen, az sokat segit amugy szarovszki kovet meg nem ragasztottal ra? sztem ugy lenne a legcukibb
-
Obolony
senior tag
válasz Tomekk. #2665 üzenetére
hello, mint a neve is mutatja: NETbook, nem GAMEbook, nem MOVIEbook.
ezek szerint, a jatekra es foleg HD tartalomra NEM javasolt, pláne nem TVtunerre. Fájlok kicsomagolása, ez nekem torrentre utal, na erre sem tökéletes választás. Ezeket a gépeket nem erre találták ki hanem a hosszú, de takarékos üzemidőre. Ezért a procik lassabbak, viszont energiatakarékosak, illetve a memória is korlátozott (jell.: max 2 giga elerheto)
viszont annal inkabb NETezesre, email olvasasra, chatelesre, vagy egy-ket doksiba valo betekintesre.
amire neked szukseged lehet az egy NOTEbook, abbol is egy combosabb...
-
Obolony
senior tag
válasz ArrayOfLilly #2662 üzenetére
ArrayOfLilly: Orulok hogy sikerult, es ilyen korrekten megcsinaltak! Szerintem gyorsban szerezz be ramot a toshibaba is, es ugy teszteld ossze oket, egyenlo feltetelekkel. Egy kis ram nem fog foldhoz vagni kivancsian varom a fejlemenyeket. Es bill matrica
duke: en nem vagyok villamosmernok, nem tudom hogy a cikknek vagy neked van igazad. ott sok teny van leirva, vagyis tenynek latszo szamok. a te fikazasodban csak egy szam, az sincs alatamasztva. ettol meg lehet igazad, vagy a cikknek is. nem tudom eldonteni. esetleg ha irnal konkretumokat, alatamsztva arra a sok butasagra amit a cikk leir.
akkor talan mi laikusok is okosabbak lennenk"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***
-
Obolony
senior tag
válasz ArrayOfLilly #2660 üzenetére
Magyarorszagon jo a Toshiba szerviz, en kulfoldon jartam vele kalvariat, majdnem 1,5 ev!!! utan se lett tokeletes.... es egy komoly sub volt....
-
Obolony
senior tag
válasz Proci85 #2657 üzenetére
Az egyetlen egy baj, hogy két hajóban eveztek.
Mert az egyik a többéves agyonhasznált akksik feljavításáról beszél, míg a másik egy 0 km-es zsírúj akksi tönkremeneteléről.
A két téma köszönőviszonyban nincs egymással, mert más eljárás egy szétszakadt autógumit kezelni (kidobni), mint egy széthasználtat újrafutóztatni (vulkanizáltatni).
Mind a kettő gumi, mind a kettő hibás, mégis másról beszélünk.
Egy szétszakadt új gumit nem fogsz tudni újrafutóztatni, mert megdiglett a szerencsétlenje.
-
Obolony
senior tag
szia Gergő, az acc gond után, a mail gond is megoldódott, habár ahhoz a moderátor már nem volt elég, feljebb kellett menni. de vegre minden tervszerűen üzemel. köszönöm szépen a segítséged!!!
-
Obolony
senior tag
-
Obolony
senior tag
válasz Magnum_ #2619 üzenetére
a hiba ott van, hogy ez a modszer a regi eltunyult aksikkal mukodhet, habar nekem meg mindig vannak ketsegeim, de legyen...
a Tied nem ez a kategoria, hanem egy uj, de hibas aksi, amivel ket dolgot tehetsz:1., gariba kicserelteted ahogy mondom lassan egy hete
2., fekete kakast vagsz le felette teliholdkor, es a veret racsopogteted. (kb annyit hasznal mint a fenti modszer) es utana kuldod gariba vissza.ez egy uj, hibas akksi, nem egy eltunyult regi, kar vele bibelodni, mert szvsz az egyik cella zarlatos lett, es csak romlani fog meghozza gyorsan, mert a tobbit is viszi magaval, de ezt mar kifejtettem szal nyaralas alatt: szerviz
-
Obolony
senior tag
válasz icezozo #2605 üzenetére
ezt irta palipa, n270 vagy jobb. ez a gep minden feltetelnek megfelel amit O szeretett volna...
ez n270 de nem annyira gyenge ez, es ez meg mindig csak egy netbook amugy meg sztem ki fog jonni 280-assal is.
palipa: szerintem tuti h rendelheto lesz a lenovo.com-on ssd-vel. kizartnak tartom hogy nem. lehet h glossy, de LED!!!! es nem garinelkuli acer, hanem lenovo...
[ Szerkesztve ]
-
Obolony
senior tag
válasz Proci85 #2578 üzenetére
persze h nem firkantottam le ezt neked 2 perc alatt hanem a neten rakerestem. sajna forras ott se volt, egy forumba volt bemasolva. ez van. ma nem lesz forrasod
-
Obolony
senior tag
Alapvetően a mai elektromos berendezésekben általában három fajta akkumulátort használnak.
1. ólom (PB) alapú
2. Nikkel (Ni-Cd, Ni-MH) alapú
3. Lithium (Li-Ion, Li-Po) alapú
akkumulátorokat.Itt most az utolsó kettőről szólnék bővebben. (És azt is csak a közforgalomban kapható akkukról. A speciális ipari akkuk ettől eltérő adatokkal rendelkeznek a terhelés és töltés kapcsán.)
A készülékekben használt akkumulátorok cellákból állnak.
(Kb úgy kell elképzelni, mint mikor pl a tv távirányítóba berakod az elemeket. Ez a távirányító szempontjából onnantól egy darab áramforrás!)
A nikkel alapú akkumulátorok viszonylag korlátok nélkül (szélsőséges körülmények között) használhatók. Hirtelen, nagy áram leadására tervezték.
Az Ni-Cd (Nikkel kadmium, névleges 1,2 volt cellánként, töltve kb 1,35-1,40volt) akkumulátorok igen nagy árammal terhelhetőek, viszont gyorsan kisülnek. Ez azt jelenti, hogy a teljes névleges kapacitás © akár 5 szörösével is terhelhető maradandó sérülések nélkül, viszont tölteni csak a névleges kapacitás © maximum 1 szeresével szabad, de inkább javasolt a maximum félszeres töltés (0,5C). Tartós használat előtt formázni kell, hogy kinyerhető legyen a teljes kapacitás! Minden használatkor (vagy utána) ki kell sütni, mivel nagyon (!) érzékeny a 'memória-effektusnak' nevezett jelenségre.
(Ezt most nem fejteném ki bővebben, vaskos elektronikai szakirodalmak szólnak a témáról.)
Kb 150 töltést birnak ki teljesen feltöltött-lemerült használatkor úgy, hogy a teljes kapacitásukat le tudják adni. Ezután jelentősen csökken a kinyerhető kapacitás. (magyarul gyorsabban merül.) Rendszeres használat nélkül gyorsan 'önkisül' (magától lemerül, akkutól függően akár néhány nap alatt is), ezért célszerű töltetlenül tárolni, hogy ne önkisüléstől merüljön le, hiszen akkor lehet előlről kezdeni a formázás lassú folyamatát.Az Ni-MH (Nikkel metalhidrid, névleges 1,2 volt cellánként, töltve 1,3-1,35volt) akkumulátorok még nagyobb árammal terhelhetőek, (akár a névleges kapacitás 8 szorosával tartósan, rövid ideig akár 15 szörösével is) és max. 2C-vel lehet tölteni károsodás nélkül, de javasolt inkább a 0,5C töltés. Használat előtt formázni kell, a már fentebb leirt ok miatt. Kisütni nem muszály minden alkalommal, elég kb 2-3 töltésenként, de arra vigyázni kell hogy az akkumulátor cellánkénti feszültsége ne essen 0.9 volt alá!
Kb 300 töltést birnak ki teljesen feltöltött-értékig meritett használatkor teljes kapacitással, utána gyorsabban merülnek. Rendszeres használat nélkül lassan 'önkisül' (akkutól függően 1 hét alatt kb 70%-ra, 2 hét alatt kb 35-40%-ra) tehát
töltve kell tárolni és legalább kéthetente teljesen kimeriteni és feltölteni, hogy ne magától 'önkisüljön' és ne essen cellánként 0,9 volt alá, mert onnantól nagyon ritkán (és akkor is nagyon lassan) forditható vissza a merülési folyamat és az akkucella mehet a kukába. (szigorúan környezetvédelmi szelektivbe! )
Az Ni-MH akkukra szokták mondani: ''Use it, or lose it!'' szabad forditásban: ''Használd, vagy dobd ki!''A Nikkel alapú akkumulátorok hátránya a nagy tömegük és a méretük, előnyük a nagy terhelhetőségük és a nagy kapacitásuk.
A lithium-os akkumulátorok ezzel szemben tartós, kis áram felvételére lettek tervezve. Előnyük hogy kis tömegük ellenére is, kisebb kapacitással (Ni-hez képest), nagyobb volt-ot adnak le. Hátrányuk hogy nagy terheléstől azonnal végleg tönkremennek.
Az Li-Ion (lithium ion, névleges 3,6volt cellánként, töltve 3,61-3,75volt) kis árammal terhelhető, tartósan a névleges kapacitás 1 szerese (1C), rövid ideig (jó hűtés mellett) másfélszerese (1,5C). A cellákat tölteni csak speciális, kimondottan li-ion tudású töltővel szabad és maximum 1C-vel lehet, de javasolt a teljes névleges kapacitás egytizede. (1/10C) Használat előtt formázni nem kell (kb 5%-ot számít), de lehet csak arra kell vigyázni, hogy a cellákat nem szabad 3,3volt alá meríteni, mert ez alatt károsodik (nagyon lassú töltéssel részben javitható), 3 volton pedig teljesen tönkremegy és a korábban vázolt 'kuka-effektus' jön képbe! Kisütni nem kell és használattal sem szabad cellánként 3,3 volt alá meriteni!!! Rátölteni lehet, minden további nélkül!
Kb 500 töltést bírnak ki teljes kapacitással (ha nincs 3,3volt alá meritve, nincs túlterhelve és előirás szerint van töltve), utána hirtelen veszítik a kapacitásukat, majd nem sokkal később teljesen elveszitik az akkumulátor képességüket.
Rendszeres használat nélkül nagyon lassan 'önkisül' (több hónap) de mivel nem szabad elérnie a 3,3volt-os merülési határt ezért töltve tároljuk! Biztonsági okokból legalább 2 havonta teljesen töltsük fel.A Li-Po (lithium polymer, névleges 3,7volt cellánként, töltve 3,74-3,92volt) kis árammal terhelhető, tartósan a névleges kapacitás 1 szerese (1C), viszont rövid ideig (nagyon-nagyon jó hűtéssel) akár 5 szöröse is! A cellákat tölteni csak speciális, kimondottan Li-po tudású töltővel szabad és maximum 0,9C-vel lehet, de javasolt a névleges kapacitás egytizede (1/10C). Használat előtt formázni nem szabad! Kisütni nem kell és használat közben sem merülhet cellánként 3,4volt alá! Ha mégis jobban kimerülne, akkor 3,3volt alatt már többnyire visszafordithatatlan, e fölött (nagyon lassú töltéssel) tízből kilencszer helyrehozható. Rátölteni lehet, minden további nélkül.
Kb 600-700 töltést birnak ki teljes kapacitással (ha nincs 3,4 volt alá meritve, nincs túlterhelve és előirás szerint van töltve), utána hirtelen veszitik el a kapacitásukat, majd teljesen az akkumulátor képességüket.
Rendszeres használat nélkül nagyon lassan 'önkisül' (több hónap), de mivel nem szabad elérnie a 3,4volt-os merülési határt ezért töltve tároljuk! Biztonsági okokból legalább 2 havonta teljesen töltsük fel.A töltés folyamán a töltő nem a teljes töltési idő alatt a maximális töltőárammal tölt, hanem a töltés elején alacsony árammal kezd, majd fokozatosan emeli a maximálsi értékig és a töltés végéhez közeledve egyre inkább csökkenti a töltőáramot. Ez azért kell, nehogy túltöltse az akkumulátort. Túltöltéskor és túlterheléskor az akkumulátor szokatlanul melegszik-forrósodik, ami káros az akkura és balesetveszélyes! (Kritikus esetben Ni és Li-ion akksinál szétfolyáshoz, Li-po akksinál robbanáshoz és a környezet felgyújtásához vezethet, mivel a benne lévő folyadék kimondottan gyúlékony!!!)
Amint látszik az akkumulátorok és töltésük nem gyerekjáték. Ezt a gyártók is felismerték és a több cellából álló akkukat (mobiltelefon, laptop, pda, stb akksi) belső elektronikával látták el, ami átveszi tőlünk a töltés felügyeletét. Az akksik belső elektronikája véd a túlmelegedéstől, a túltöltéstől és a túlzott kimerüléstől is.
Teljes tévhit az, hogy pl a telefon, vagy a laptop tölt! Az maximum a gyártó által beprogramozott időben/értékek elérésekor áramot ad az akkumulátornak, de a töltést az akksi saját elektronikája végzi! Egyes gyártóknál még ez sincs, hanem folyton áram alatt van az akksi, és onnantól majd szintén a saját elektronikája szabályozza a töltést.
Tehát nyugodtan hagyja rajta szépen mindenki az akkumulátorát, az majd teszi a dolgát. A különböző trökközések a töltéssel igazából semmit nem érnek, mivel ez csak önáltatás, az akkumulátor belső elektronikája úgyis felülbírál.
El kell azonban mondjam, hogy a gyártók és forgalmazók mikor azt mondják hogy első használatkor hagyjuk rajta legalább 16 órát a töltőn az nem azért van mert akkor jobban megformázzuk az akksit és ha 20 órát hagyom rajta akkor lesz egy ''nagyon bika, örökéletű, sosem lemerülő'' akksim. Ez pusztán azért van, mert ma magyarországon 220V 50Hz van előirva hálózati áramnak. Elméletben így is van. Gyakorlatilag azonban ez az érték sohasem 220V, hanem hol több, hol kevesebb. Éppen ezért a készülékek ''töltői'' (amik gyakorlatilag nem is töltők, hanem áramátalakitók, a 220V-ot alakitják pl 6-9-12-14,4V-ra tipus függő) nem mindig adják le a megfelelő áramot, hanem van amikor kevesebbet. (Többet normális esetben nem szoktak, ha mégis akkor az garanciális hiba! Lásd pár évvel ezelőtt a nokia, az alcatel, az ericsson, és a réges-régi pannonos cipőkanál esetét. Sorban mentek vissza garanciába a ''töltők''.) Ha pedig kevesebbet, akkor több idő kell az akksinak a feltöltődéshez, mivel a készülékek kikapcsolt állapotban is fogyasztanak, és mindig az kap prioritást. Hát ezért van a 16 órás ''formázásos'' duma. A vásárlók nagy többsége úgysem értené meg, így inkább kiszúrják a szemüket ezzel a mesével és mindenki nyugodt. Ami a legrosszabb, hogy többnyire az eladók sem tudják az okát, csak ''ez van mondva, ezt így kell, ez így jó!''
-
Obolony
senior tag
válasz Proci85 #2574 üzenetére
ez a memoria efektus (kozben elolvastam a linkelt posztokat)
de ez nimh aksiknal kell csinalni, elmeletileg liion aksiknak mar nem kell, soot allitolag rongalja oket
[ Szerkesztve ]
-
Obolony
senior tag
Gergő köszönöm az ötletet az acc-al kapcsolatban, a gond megoldodott, egy nagyon kedves moderator segitett
-
Obolony
senior tag
hogyan kérjem? nem is emlekeztem h van nekem ilyenem. egyszer csak ez lettem
saint, letoltheted ingyen gond nelkul a microsoft oldalarol. aztan mehet hozza a magyaritas
-
Obolony
senior tag
Hello!
Ket napja tettem fel a Win7 RC-t a lenovo s10e netbookomra. A gepben 2 giga ram van.
Tapasztalatok:
Gyorsabb mint az XP Prof, alapbol a tapipad es a hang driveren kivul mindent felismert, es ezekbol frissebb drivert tett fel mint ami a lenovo oldalan elerheto.
A hang es a tapipad is mukodott, a tapipadon a gorgetes nem ment, illetve a hangnal is azt irta ki h microsoft magas minosegu hangdriver.
Ezeket leszedtem a lenovotol es most orom es boldogsag. Ha kijon az RTM akkor ez lesz a vegleges rendszer.
Hibaval, inkompatibilitassal nem talalakoztam, a rendszer gyors lett, es kb egy orat rahuz a aksi is a XP-s teljesitmenyre.
Igy mindenkinek eloszeretettel ajanlom a fenti netbookhoz.
-
Obolony
senior tag
ha mo balkan akkor el is mehetsz, senki nem kotelez ra hogy mo-n elj. utalom az ilyen paraszt beszolasokat. kapjal mar az eszedhez...
[ Szerkesztve ]
-
Obolony
senior tag
válasz Magnum_ #2481 üzenetére
en NETbooknak vettem, a sulya miatt, mert sokat utazom.
van rendes nagy asztali gepem, es notebookom is.de ha egyszer ramszakad az OTP akkor optimalizalni fogom, es a netbook es a notebook is ugrik, es jon a kettot helyettesito lenovo x301 es akkor leszek boldog
amugy egesz ejjel win7-et toltam fel a lenovo s10-re, a tapasztalatokrol majd beszamolok, eddig XP prof sp3 futott
-
Obolony
senior tag
nem a 5 forintos papirzsepi, es elotte lefujod a homokot. ablaktisztito tenyleg csak a vegso megoldas...
a foliat en meg a telomra se tudom szepen feltenni, nem hogy ekkorat
de a legjobb nem piszkalni, nekem megvan fel eve, es meg nem kellett tisztitani.
mondjuk nem is engedek senkit kozel hozza
-
Obolony
senior tag
válasz Magnum_ #2477 üzenetére
szeva szoftisz a barátod csak ne legyen illatositott
ablaktisztito nem rossz, ha nem teszel tul sokat ra.
amugy en nagyon ritkan tisztitom, csak lefujkalom egy kortefujkaval amivel a gyerek fulet pucolod. hiszen jellemzoen csak por van rajta, en nem piszkalom az lcd-t.
ha veletlen lenne rajta zsirfolt, akkor mehet a szemuvegtisztito
-
Obolony
senior tag
válasz wassermann #2474 üzenetére
wassermann: ez nem mas, mint NEThasznalat a NETbookal mint latod, csakis NETes alkalmazasok mennek
a notebookomat masra hasznalomSaint_: Vegyel a optikaban szemuvegtisztito lötyit, en massal nem nyulnek hozza
ui.: es puha papirzsepi ami nem szoszol, nem konyhai torlokendo, nem ruha, nem mosogatorongy. csakis puha papirzsepi. vagy szinten lehet kapni szemuveg vagy objektivtisztio kendot, azzal is mehet.
amugy ez alap igazsag minden LCD-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Obolony
senior tag
válasz CsíkosMókus #2466 üzenetére
ha IE alatt nem is, de nekem a tuzrokaban biza van h egyszerre 25-27 lap van nyitva... es meg ugy h tiltom a flasht igy is elvisz 268,000 K-t...
amugy az IE 5 nyitott lappal meg kozel 400,000 K-t
na errol ennyit. es akkor meg hol van egy nyitott levelezo, teszem azt egy OE ami 30,000 K
skype + msn + yahoo + voipstunt = 250,000 Kna akkor mar ugrottuk is az 1-et...
es meg sehol nincs a rendszer, az antivirus, stb...
-
Obolony
senior tag
bocs de ez nem osszehasonlitas. ez fotosop. monitorra berakott fotoval, a bal oldalin tuhuztak a fenyeket, ettol kiegett, a masikon meg alahuztak, es meg valami homokszurot is raraktek. ez egy vicc, nem ossszehasonlitas.
-
Obolony
senior tag
válasz CsíkosMókus #2380 üzenetére
megneznem azert hogy boldogul 500 db 40 megas RAW osszeillesztesevel, vagy egy komolyabb tobblayeres kep kezelelesevel egy netbookon a fotosop . lehet beindul, de a funkcionalitasat kemenyen ketlem. gyengebb asztali gepeken is nagyon lassu tud lenni komoly feladatnal.
-
Obolony
senior tag
válasz cellpeti #2376 üzenetére
szvsz CAD-ra semmilyent kepszerkesztes alatt nem tudom mit ertesz, de fotosopot is nyugodtan elfelejtheted. ez NETbook ahogy a nevebol is kitunik, neked egy combos notebookra lesz szukseged mindehez.
[ Szerkesztve ]
-
Obolony
senior tag
meg se szolalok
-
Obolony
senior tag
-
-
Obolony
senior tag
akkor jo
az USA-ban miert nem legális? amugy 301 a terv, mert a 300 mar kifuto modell. es magyarorszagon nem talaltam 3G modemmel szerelt verziot.
-
Obolony
senior tag
kösz h felhivtad rá a figyelmem, de ezt talán kevésbé beszólásszaguan is tehetned es maris szimpibb lenne
-
Obolony
senior tag
válasz Magnum_ #2314 üzenetére
akkor mar csak a símaszkomat kell megvegyem a bankrabláshoz
Subtotal: $3,741.63
Sale Price: $3,130.63
[USPX301SSD] -$553.80
Estimated total: $2,576.83*
Total savings $1,164.80USA-ban ez lett a vége, majdnem 2600 USD... na gyűjtögetek
-
Obolony
senior tag
lenovo x301 az matt vagy fényes? sehol nem találok erre adatot.
amúgy ez tényleg hitvita
-
Obolony
senior tag
válasz BloodRay #2298 üzenetére
most oszinten, lattal mar valaha eloben ilyet? nekem a hp tablet millioszor tukrosebb, es a fenyereje is joval gyengebb. amugy meg mi mas lenne mint TN?
a fent linkelt iponos teszt:
"A kijelzővel meg voltunk elégedve, minőségét illetően túlmutat az MSI Winden, habár felbontása alacsonyabb. Valószínűleg hasonló panel került bele, mint a Lenovo Ideapad S10e-be, a tükröződő felület mellé ugyanis kifejezetten jó színhőmérsékletet kaptunk a szokásos hideg-sárgás árnyalatok helyett."
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- NieR: Automata - Túl a 9 millión
- Diablo IV
- ASUS routerek
- Apple notebookok
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest