Hirdetés
- Egérpad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA® driverek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topik
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
-conrad- #8497 üzenetére
Persze, ez legfőképpen ésszerű belátás és önmérséklet kérdése, amit nem is vitatok az esetedben.
Meg persze értem én, hogy szívás, és miért ne torrentezzen az, akinek csak így van lehetősége a nethez kapcsolódni.
Csak volt már, aki kerek perec megmondta, hogy leszarja, hogy mi van a többiekkel.
Példa: nyaralók befutnak a balatoni apartmanba, a gyerek egyből teszi is ki a készséget. A házigazda megkéri, hogy ne forgalmazzon túl sokat, mert több szomszédban is mobilnetről megy a távoktatás, és már így is gyakran vannak gondok a sávszélességgel. A válasz: "Én meg seedelő versenyben vagyok!"
MaCS
-
-conrad-
addikt
válasz
MaCS_70 #8496 üzenetére
Nem kell extrára gondolni, néha le van húzva SD-ben egy-egy film, de nem HD filmeket torrentezek le-fel... de mondhattam volna netflixet is amit HD-ben szeretnénk nézni, az etikusabbnak hangzik de ugyanaz az adatforgalom. Ami miatt a torrentet írtam az az, hogy anno mikor utánakérdeztem a szolgáltatónál akkor mondta az ügyfeles, hogy a torrentek tiltva vannak. Nem az adatforgalom a lényeges, hanem azért, mert ha eleve megfogja ezt a felhasználási módot akkor az gáz. (elenyésző sztem a letöltési forgalmunk a streamelt adást nézőkhöz képest)
#8495: Nem vagyunk ránőve a netre, de azért kell. Elvagyunk nélküle, de néha letorrentezünk 1-2 filmet, a gyerek játszik a nintendoval ami miatt jó lenne ha a ping nem lenne az egekben, stb. A 15 megabites net is teljesen jó lenne ami vezetéken jön, de a félmegás feltöltés az halál..
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
-conrad- #8493 üzenetére
Ha leszoktok a torrentezésről, akkor több korlátlan és publikus csomagot találtok, igaz, többnyire hangcélúak és így publikus ip-vel nem rendelkeznek (csak opciós mobilnetek). Ha nem tudtok tőle megszabadulni, akkor csak az a két db flottás Telenoros csomag marad, amin a flottás topik pörög.
-
-conrad-
addikt
Sziasztok,
költözés miatt a gigabites nethez szokott családunk meg van lőve, az új helyen csak telekomos net van, de ilyen 16 mbit le 0,5 mbit fel... Ennek helyettesítésére keresek megoldást valamelyik mobilszolgáltatónál. Olyan net érdekelne, ahol tényleg korlátlan az adatforgalom, mondjuk egy kliensben titkosított torrentezés során nem térdel le. Létezik ilyen, vagy inkább csak tartalomfogyasztásra "korlátlanok" ezek a netek? Melyik szolgáltatónál érdeklődjek? (Ismerősnek ugyanitt 90mbit le, 32mbit le van telenoros nettel a mobilon, de nem tudom, hogy mennyire korlátozzák az adatforgalmat ezekben a csomagokban)
Előre is köszi! -
xkraiusx
tag
E3372 tud 150Mbit-et.
SZERINTEM, ha nem akarsz mókolni, cat6 felejtős és egy eszközt szeretnél "használni" akkor mindegy melyik.
Ha tippelnem kéne ugyan olyan antennát használnak a hardver meg szerintem nem "fontos".
(100Megabitet megosztani nem megterhelő hardver szempontjából)Nálam a nappaliban e3372+1043nd (OpenWRT) 60mbit le és 30mbit fel.
(Laptopba dugva is ennyi)
-
totron
addikt
válasz
xkraiusx #8490 üzenetére
Az E3372 mikben jobb a 3276-nál? Van még ötlet, tapasztalat kompatibilis routerre? A TP Link MR3420 és D-Link DWR-118 okádék külsejük miatt kiesnek.
(#8489) MaCS_70: Kano user szerint az egyik Asus router alap firmware-rel lassabb 3276-tal, tomato kell. Mók-mók, tákoltság, kezd elmenni a kedv. Éppen ezért lowcost játszanak még versenyszám, ahol egységben az erő:
- Huawei B315/s22
- Huawei B593
- Huawei E5186s
- Huawei E5172 (Cat4 danger)
Cél: az 525 árszintje alatt maradni, mégis 1 eszközön belül és lehetőleg függetlenül. Ha kiegészülhetne még a lista vagy van benyomás valamelyikkel, átkozódás, dicsőítés, azt bátran. Az egyethernet portos mütyűrök szintén kimaradnak.Hol tapasztaljátok a Cat4 határait sebességben?
(#8487) bghistvan: Telenor alapú flotta, hűségidő nélkül, havi ~5 ezerért. Flottás topikban jobban előfordulnak az aktualitások. 20 ezerből inkább Huawei 525-öt vásárolj.
-
totron
addikt
E3276 dongle-hez nem sok kompatibilis routert találni. Párat kidob a kereső, de gyakorlati tapasztalatok, meglátások jönnének jól most. Cat6 szintű célhardver beszerzése más ársáv, így az most elengedős.
E3276 + ASUS RT-AC55U vagy egyéb?
A stickről lábjegyzet: vételkészsége boldogító, egy Samu telefon után átlag 15, de van, hogy 20dB-lel is bentebb vagyok a tér ugyanazon pontján. A csúcsidőben csúcsidei leterheltség maradt a szűk keresztmetszet, azt viszont nem tudom, hogy éjjel a Cat4 szab-e határt vagy lehetne több is (B3-on). Ahogy azt sem, hogy az eszközök által kijelzett dB-ek mennyire objektívek.
-
bghistvan
senior tag
Üdv sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni korlátlan mobilinternettel kapcsolatban.
Szükségem lenne korlátlan mobilinternetre ami valóban stabil, elsősorban böngészés, streamelés(netflix, hbo go, YouTube) és letöltő oldalak használatára.
Jelenleg egy többgenerációs családi házban lakunk átmenetileg, és ezért nem szeretnénk kábeles hűségnyilatkozatos bekötést, a házban van kábeles upc iszonyat pocsék használhatatlan minőségben, a tulaj nem foglalkozik vele, nem érdekli..... Korábban volt előfizetésem a Digi - nél korlátlan mobil internettel sim kártyákhoz rendelve, viszont a le-fel töltési sebesség pocsék volt, ezért ettől is idegenkedem, jobbat szeretnék.
A helyszín jelenleg Budapest 21.kerülete, ahol használnánk.
Olyan érdekelne pl, amit egy Stick segítségével belehelyezünk egy eszközbe(laptop) vagy egy modem/routerbe sim, és megtudjuk osztani kB 2-3 eszközre a netet.
Mit tudtok ajánlani, ami valóban jól működik és egyben nem a csillagos ég az árak tekintetében?Köszönöm 😉
-
Zola007
veterán
Tokaji hegyre lenne szükségem mobilnet csomagra és hozzá való modemre.
230V elérhető
3-4 eszközt szolgálna ki
várhatóan 15 - 50 GB/hó -
Logan_M
csendes tag
nekem a telenoros Huawei E5577-em akksija púposodik pedig már 3 akksicsere volt benne és alig használom mostanában (kb 3 évig róla ment minden, majd jött a veztékes net tavaly szeptemberben aztán dual simes telefonban van a kártyám hozzá)
a csere akksi 3 hónapot jó ha kibírt púposodás nélkül de már mindegy
-
xkraiusx
tag
Megint én, kérdéssel.
Mivel OpenMPTCP "routerrel" szeretném kombinálni az internet kapcsolatokat, mi érné meg jobban: Egy modem ami képes CA-ra és kettő antenna néz másik faluba (Ennél a toronynál van B3+B20 is, habár nem tudom hogy nem zavarna-e be az hogy a B20 itt maxos erősségű))
Vagy egy modem itteni toronyra néz a másik modem meg B3 másik faluból.. -
xkraiusx
tag
Sziasztok!
Egy érdekes dolgot szeretnék veletek megosztani hátha valaki tud erre megoldást de sajnos sejtem hogy a szolgáltató hibája.
Speedtest HA egy eszközön megy 50/40.
Ami érdekesség: Mindegy hogy milyen eszköz (telefon vagy modem), mindegy a szolgáltató B20-as frekvencián a fent írt sebesség osztódik!
Kettő eszközön megy a speedtest és a 50/40 feleződik a kettő eszközre!
Próbáltam távolságot adni a két eszköz közé (KB 20 méter) ugyanaz.
Telekom-Telenor kártya, két külön előfizetés: Ugyanaz.Olyan mintha nem a torony lenne a bibi hanem a kapcsolat amit maga a torony kap, vagy maga a "sebesség" amit szór.
(Csak B20 van itt falu helyen). Szomszédos faluból az udvaron ügyesen elhelyezett modem tud nagy nehezen 20/7-et. (B3) Ebben az esetben rendes sebességet kap a B20.
Ilyennel találkozott már valaki?
-
Aspecter
csendes tag
válasz
4Grider #8480 üzenetére
Megnéztem iPhone-on, ott a 90 Mbit valóban CA-val jön össze. Cellmapper-en a cellánál az LTE és LTE-A-nak ha jól értek akkor nincs ilyen szempontból jelentősége, mármint attól hogy nincs rajta az LTE-A jelölés, ha tudja a B3-at és a B20-at, akkor valószínűleg megy a CA is.
Huawei E5785-höz esetleg tudtok valami leírást, amivel el lehet érni a band választást és/vagy az akksi nélkülözést? (Custom firmware-t vagy webes API-t, mint amit a B535-höz linkeltetek?)
-
4Grider
nagyúr
válasz
Aspecter #8479 üzenetére
Panelok között néhány száz méterenként vannak a bázisok.
CA-nak pont az a lényege, hogy a sávszélességek összeadódnak. De mivel nyilván nem hárman vagytok a cellákon, a szabad, egy adott kliensen elérhető sebesség folyamatosan változik. Pl. függ attól is, hogy milyen felhordó hálózata van az adott bázisnak. Mikró esetén simán előfordulhat, hogy az általad említett példa esetén a 60 Mbps-hoz képest nem érsz el kiugró sebesség növekedést CA használatával, mert egész egyszerűen nem jut egy kliensre ennél több.
Van valóságalapja, ha viszont naprakész információra vágysz, akkor beütöd egy keresőbe, hogy cellmapper map, a találatnál pedig kiválasztod Hungary-t, az LTE-t és a szolgáltatót, akinek a bázisaira kíváncsi vagy, és máris fogod látni, hogy milyen frekvenciákat használnak a közeledben lévő bázisokon. -
Aspecter
csendes tag
válasz
4Grider #8478 üzenetére
Panelok között szerintem nem árt a minél több frekvencia a sok felhasználóra, de én mint félig laikus mondom, kérdezem. B3+B20 összefogva nagyjából azt tudhatja amit külön külön is tudnak? Azaz ha az egyik 60 a másik 30 akkor summa 90-et kapok CA-val?
Ennek a honlapnak van valami valóság alapja? Esetleg 4G+-szal kapcsolatban van valami szolgáltatói "hivatalos" információ? ÁSZF-ben nem találtam 300 Mbitet csak 150-et.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Aspecter #8476 üzenetére
Cat4-es modemmel nem is lesz CA-d.
Budapesten - Digit kivéve - mindegyik szolgáltató használ CA-t a celláik legalább 95%-án.
Te is írtad, hogy a torony B3-at és B20-at is ad. CA nélkül ennek nem sok értelme lenne olyan helyen, ahol a legközelebbi bázisok 1 kilométeren belül vannak.
Tehát ha lesz CA képes eszközöd, akkor látni fogod a különbséget. -
Aspecter
csendes tag
válasz
4Grider #8474 üzenetére
A CA szükségességét értem, de például Budapesten mintha egyik szolgáltatónál se lenne. (El tudom képzelni, mivel itt van a legtöbb felhasználó / terület.)
A Huawei stickből tegnap sikerült kicsikarni 50/40 stabil értéket! Fixen B3-ra állítottam, mégpedig az olasz videós javascriptes bookmarklet-tel, amit a B535 routerhez ajánlottatok.
A torony kb 100 méterre lehet, B3-at és B20-at biztosan ad, a stick a B3-ra csatlakozva tudja azt a sebességet, amivel meg vagyok elégedve.Viszont továbbra is érdekelne, hogy CA / CAT-7-re képes eszközzel Budapesten lehet-e komolyabb sebességet produkálni?
-
Aspecter
csendes tag
Szeretnék segítséget kérni modem beüzemeléssel, vásárlással kapcsolatban. Jelenleg Budapesten egy olyan környéken lakok, ahol stabil ADSL internet sem érhető el, ezért mobilinternetet használok tavasz óta. Korábban Digit, jelenleg telenort. A lefedettség szerintem itt jó, miután beltéren iPhone 11-gyel 90 Mbitet mértem, Huawei E5785-tel 50-60 Mbit is szokott jönni stabilan, a Huawei E3372H-320-szal viszont 20 Mbit környékén van a letöltési sebességem. (Utóbbi egy TP-Link routerbe van dugva, OpenWRT-vel, de PC-be dugva is hasonló a sebesség.) A Huawei stick-kel már mértem egyszer 80-90 Mbitet is, azonban 30 Mbit felett csak bekapcsolás után tudtam mérni, tartósan nem tudja.
A cél 50+ Mbit lenne, amit routerről minden eszköz tud használni, szerintem külső antennára nincs szükség.A kérdéseim a következők:
Huawei E5785 üzemeltethető-e akksi nélkül, ehhez tudnátok esetleg valami leírást linkelni? (Akksival nem szeretném 0-24-ben bedugni töltőre.)
A Huawei E3372H-320 stickből jó lefedettség esetén lehet valahogy tartósan 50 Mbitet kicsikarni?
Ha az előbbiekre nem a válasz, akkor pedig a következő modemekben gondolkozom:
Huawei B535 és MikroTik wAP LTE. Utóbbi jobban tetszik szoftver alapján, míg a Huawei támogatja a cat 7-et.
Utolsó álláspont szerint itt a fórumonn azt olvastam, hogy a B535 támogatja a CA-t, kérdezném, hogy Budapesten ennek van bármi jelentősége? (Van 4G+ ?) Főleg a telenor hálózattal kapcsolatban érdekel, de a többi szolgáltatóval kapcsolatban is érdekelne, hogy Budapesten támogatják-e a 4G+ / LTE-A szabványokat? A sima 4G hálózaton a B535 CA képességének / cat 7 tudásának van bármi jelentősége? Illetve ti melyiket ajánlanátok?A stick a routerbe dugva jelenleg a következő jelerősségekkel rendelkezik:
RSRQ -9.0dB RSRP -76dBm RSSI>=-51dBm SINR 18dB -
totron
addikt
Hogy is van a Digi? Egyesek váltig állítják, hogy mivel B3-on adnak mindent, ott, ahol van 2G, ott 4G is egyúttal. Mások 4G nélküli, csak 2G-t hozó foltokra panaszkodnak. Mi az igazság? SIM híjján nem tudom tesztelni.
-
4Grider
nagyúr
válasz
vendingo #8469 üzenetére
Ilyen igényekkel (500 GB) sok választási lehetőséged nincsen. A Telekom ad még dupla ennyiért korlátlan netet, de az összes telekomos net nat-olt, így routerben kétséges a tartós használata. A voda dettó, de náluk elég jó hálózatmenedzsment van, ilyen forgalommal előbb-utóbb náluk belassulsz.
-
vendingo
veterán
-
4Grider
nagyúr
válasz
vendingo #8467 üzenetére
A Telenor még mindig béna és nem tud normálisan sebességet korlátozni. Így ők vannak a legtöbb helyen lehalva esténként. De ha nálad jó (nem csak 800 MHz-en adnak nálad), akkor nézd meg a flottás topikban az Euroquattro (EQ) és IQPro flottákat. 5000 Ft körül vannak havonta.
-
vendingo
veterán
Tudnátok ajánlani kedvező korlátlan mobilnetet? (szolgáltató mind1, de telenor tuti jó, ahova kéne)
Telefonról osztanám meg, vagy vennék hozzá "sugárzót".
Első körben külön csak mobilnet kártya kéne, de ha van valami kedvező telefon+mobilnet tarifa az is jó lenne.
Telefon, xbox, pc lenne róla használva, torrentezés nem lenne, de egy xbox játék 60-100gb, amiből havi 2-3 kivan pörgetve.Korlátlan mobilnetnél mennyire problémáznak, ha havi több száz GB forgalom van? (~500Gb)
Régebben halottam, hogy a korlátlan se korlátlan, mert egy idő után belassítanak. Lehet ez azóta már változott. -
sepsi0
őstag
A Huawei E5186 routerem is tudta a CAt, az a B525 elődje.
-
winbox
senior tag
Igen, az. De értem a kétségeket, mert a hivatalos manualban egy szóval nem említik meg, hogy melyik csatornákat tudja összefogni, miközben pl a B525 manualban szépen le van írva minden. Szóval így megy, de most is "4G+"-t ír a menüben, a fentebb linkelt hacknek köszönhetően pedig látom is, hogy B3+B20-on megy, B7 nincs nálam. Meg amúgy a leírásban lévő elméleti max LTE 300Mbps sebesség is csak úgy jönne össze neki, hogy 2 band 150-150 Mbps összefogva, ugye?
#8462 iceQ!: Hát igen, de én ennek is nagyon örülök, ugyanis nálam egyáltalán nincs semmilyen kábel, még adsl sem. Szoval csúcsidőben a 20 tökéletes. Régen amúgy nagyon sokat görcsöltem ezen a sebesség dolgon, de most már belatom, boven eleg arra, amire nekem kell, ez van :)
-
varsam
őstag
Sziasztok,
van egy Huawei B593s-22 4G-s routerem a háznak egy olyan részén, ahol nagyon gyenge az LTE jelerősség, viszont normál vezetékes net híján de céges korlátlan mobilnettel ezt használom.
Ehhez használható a már korábban itt linkelt antenna? Terveim szerint ezt kitenném az erkélyre, ahonnan szemmel is látom a kb 1km-re lévő antennát a hegy oldalában. Ezeket az antennákat csak egyszerűen rá kell kötni a router SMA csatijaira és ennyi? Hogyan kell forgatni őket, milyen irányba?köszi a segítséget!
-
winbox
senior tag
válasz
scarbantia #8460 üzenetére
Nekem a B535 a Carrier aggregation miatt tökéletes vétel volt, a beépített antennái sem rosszak, de aztán inkább lett külső, de csak kicsit lett jobb. Nálam egy MikroTik irányított antennát váltott, sajnos azzal nem láttam rá a toronyra, plusz nem volt CA, így ha le volt terhelve B3 és a B20 is max 5-6 MBittel ment. Így most csúcsidőben kb 20 Mbps, de ez youtubeozni, játszani nekünk tökéletes. Mikor nincs terhelve meg száguld. Szóval sok szivattyúzás után nekem megváltás lett a B535, persze én külvárosban lakok, nem is várok olyan sebességeket, mint haveromnak van falun, aki a torony mellett lakik és fixen 130/40 Mbps vele
Egyszóval tényleg jó eszköz, megéri az árát.
-
scarbantia
aktív tag
Köszi, közben túrtam tovább a netet, ez a stick egy kihalt műfaj. Veszek egy Huawei B535 routert, viszonylag könnyű kikapni belőle a SIM kártyát, alkalom adtán jó lesz a meglévő stick, a következő laptopom meg beépített modemmel tudja majd az LTE-A-t.
Az előző hsz-ben amúgy összecseréltem a le és feltöltési sebességeket, de ez gondolom látszik rajta. Remélem az új routerrel a feltöltési sebesség is meglesz 15-25BMbit/s.
Eddig vidéken használtam, a 27-35Mbit/s letöltés simán megvolt, néha több is, de itt városban néha beszakad 15Mbit/s alá is. Kiváncsi vagyok, hogy az LTE-A megoldja-e. -
Diák66
őstag
válasz
scarbantia #8458 üzenetére
Úgy tudom a stickek megálltak Cat4-nél, vagyis nincs belőlük CA-s verzió.
-
scarbantia
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis mobilnet sebesség problémám, aztán a fórumot bújva rájöttem, hogy a 4G+ hiánya okozza a gondot. Telenor vállalati előfizetések, telefonról (Huawei P9 Lite) 70-80Mbit/s fel, 7Mbit/s le.
USB E3276s-150 modem Asus RT-N18U routerre kötve meg a következőt tudja:
B3 1800Mhz: ~15-25Mbit/s fel, 15Mbit/s le Ping: 20-35ms (néha nagyon bezuhan)
B7 2600Mhz: ~30Mbit/s fel, 2-5Mbit/s le Ping: <19msKérdés: Van e olyan USB modem(sima stick), ami tudja az LTE-A (4G+) üzemmódot?
(Netán kompatibilis az Asus Routeremmel is)Alapvetően vezetékes net helyett használom, a router ethernet porton és wifin is osztja a netet, de néha kikapom az USB modemet, és viszem magammal.
-
Router
őstag
B525 tulajok figyelmébe ajánlom. Most találtam egy újabb nagyon jó All-in-One FW-t.
[link]Firmware Updates:
- Built-in NAT Fixer (No Need Module)
- Fixed TTL - Built-In Additional Parameters (No need to install)
- Built-In OpenVPN GUI (No need to install)
- Built-In Antenna GUI (No need to install)
- Built-In IMEI Changer w/ FREE IMEI List for Globe at Home Prepaid Wifi & PLDT Home Prepaid Wifi
- CELL ID Locking w/ EARFCN-Frequency Calculator
Éjszaka fel is pattintom. -
totron
addikt
Lehet, hogy csak másik szerelő kellett volna neked. Függ tőlük a kiépítés módja.
(#8449) Router: fentebb nemrég linkeltek pár antennát. Felteszem létezik egyfajta szinergiája antennának és modemnek, de nagy inkompatibilitásoktól nem hangos a fórum. Milyen hardverre ment az a moddolt FW? Milyen varázslatok elérhetőek még, amik 4G-hasznosak lehetnek?
-
iceQ!
addikt
Én költöttem rá annyit (100-ból kijött). Viszont azt hozzá teszem, hogy azért volt erre szükség mert a Telekom úgy tudta volna behúzni a kábelt, hogy szétveri az udvart. Na azt mire megcsináltatom több 100 ezer forint lett volna. 1000-es net nekem nem ér annyit. Jelenleg ez maximálisan ki szolgál minket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Tamron 18-200mm Di II VC (Canon) és Tamron 70 - 300mm 1:4-5.6 (Canon) objektívek
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest