Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DiceBlade
aktív tag
válasz AxBattler #50373 üzenetére
Köszönöm nektek!
Egyébként az nem vízhűtés, bár nem Te vagy az első aki annak nézi Az ott egy Scythe Himuro HDD hűtő.[ Szerkesztve ]
-
DiceBlade
aktív tag
Mostanában nem láttam itt Cougar QBX-et, pedig kis moddinggal elég jó házikó
Táptartót visszahajlítóttam így elfért egy hosszab moduláris táp, cserébe csak itx kártyát fogad. A HDD/vízhűtés/minden panelt leváltottam egy "lelógatott" hűtőbordára, így a toronyhűtő is elfért és plexire cserélhettem az oldallapi rácsot. És persze kapott egy kis világítást is (ledenként vezérelhető Home Assistant-ból).
[ Szerkesztve ]
-
DiceBlade
aktív tag
válasz tibi970307 #43175 üzenetére
Én ilyet használok, nekem bevált, és létezik belőle 2,5"-os HDD-hoz való is, annak 3,5"-os hely kell.
-
DiceBlade
aktív tag
válasz #16939776 #43126 üzenetére
Erre én eddig nem is gondoltam, de hasonló helyzeten gondolkodom, jópár szériával régebbi konfiggal.
Jelenleg egy Asrock B75M-ITX-em van i3-2100-al, és i7-3700-ra szeretnék váltani a közeljövőben. Lehetnek ilyen gondjaim? Az alaplap kompatibilitási listájában szerepel a processzor, eddig csak ezt néztem meg. -
DiceBlade
aktív tag
válasz #16939776 #42315 üzenetére
Köszi a tippeket, de ha már memóriát és ssd-t is cserélnék, akkor csak az alaplap maradna, akkor meg már kicserélhetném a teljes gépet..
A terv az lenne hogy minimális ráfordítással home server-ré varázsolni. 3570T-t nem látok jelenleg eladót sajnos.
Szerinted jobban járnék akkor ha a jelenlegi konfigot egyben eladnám, és 0-ról raknék össze egy home servert? -
DiceBlade
aktív tag
válasz Ringman #42304 üzenetére
Az alacsonyabb fogyasztás és az egy gennel újabb igp miatt gondoltam váltani. De ha a fogyasztás csökkenthető bios beállításokkal és az igp-k között sincs nagy különbség, akkor maradhat is az i3, erre nem gondoltam. Médialejátszás terén az 1080p 60fps elég egyelőre, azt meg végülis az i3 is tudja elvileg (HD7770 van most mellette, ezért nem tudom biztosan).
Ezt elvinné egy 75W-os paneltáp? Az LC-Power LC-1340mi-t néztem táppal.[ Szerkesztve ]
-
DiceBlade
aktív tag
Sziasztok!
Jelenlegi PC-met tervezem 0/24 home server+médialejátszónak beüzemelni, de kellene hozzá egy kis átalakítás. A terv egy kicsi házba költöztetés, és egy erősebb, kevesebbet fogyasztó proci beszerzése.Jelenlegi konfig (3.5" HDD és VGA nélkül, azok úgysem kerülnek át):
- Asrock B75M-ITX
- i3-2100 (helyette jönne egy i5-3470T)
- Cooler Master TX3 Evo (helyette kellene egy low profile megoldás)
- 8GB 1600mhz Corsair Vengeance
- FSP Hexa 500W (helyette paneltáp, vagy valami kisebb megoldás érdekelne, akár a házzal együtt)
- 128GB 2.5" SSDMiket ajánlotok? Előny ha a ház bővíthető lenne később még egy 2.5" HDD-vel, és persze az egésznek minél csendesebbnek kellene lennie.
-
DiceBlade
aktív tag
válasz viperabácsi #17222 üzenetére
AMD-kben erősebbek a grafikus magok, így érdemes lehet ott is szétnézni
Milyen CPU-t topikban biztos tudnak segíteni hogy mi lenne az i3 3225-nek -
DiceBlade
aktív tag
válasz zenwalk #16181 üzenetére
Bitfenix Prodigy
CM Elite 120
Ezt a 2 házat tudom ajánlani
Toronyhűtő csak a Prodigy-be fér gyárilag, viszont az Elite 120 kisebb helyen elfér -
DiceBlade
aktív tag
"Kicsit" le vagyok most állva vele
Egyrészt ugye nem fért vissza a VGA (amit ma sikerült megoldani, de annyira passzos az egész hogy valószínűleg új VGA lesz (ezzel ráadásul a hűtő újrafestését is megúsznám))
Másrészt elég sok ZH-m volt, most meg jön a vizsgaidőszakHétvégén valószínűleg lesz erről egy kisebb update (ha még követi egyáltalán valaki )
-
DiceBlade
aktív tag
Elkezdtem a Logout blogot az Elite 120 átszabásáról
-
DiceBlade
aktív tag
Elkezdődött az Elite 120 házam átszabása
a B terv mellett döntöttem végülis
Érdekel valakit a dolog vagy ne erőltessem itt?
-
DiceBlade
aktív tag
Tegnap megérkezett az új gépházam, csak beledobáltam mindent, úgysem szeretném gyári állapotban hagyni
Szürke harisnyám már van, 6pines félig be van harisnyázva feketére(a hiányzó részen egy vastag harisnyába szeretném belehúzni), több feketét és talán fehéret majd Atke-től rendelek
A tápot előre szeretném hozni valahogy így, csak a HDD-t és a leendő SSD-t nem tudom még hogy hova kellene elrakni -
DiceBlade
aktív tag
most látom mi értelme a linkednek, először átsiklottam felette
Fractal Design Node 304 mikorra várható forgalomba, és milyen áron?
ha drágább lesz mint a prodigy (gyanítom... :/) akkor nem szeretne rendelni valaki velem e.mini E-X6 házikót? (elosztanánk a postát és hasonló járulékos költségeket) -
DiceBlade
aktív tag
válasz Samanbacsii #12992 üzenetére
nem tudtok véletlenül valami más, ugyanilyen belső felépítésű házról?
csak mert ennek az eleje nem tetszik, de az elrendezésben látok fantáziát (modding)[ Szerkesztve ]
-
DiceBlade
aktív tag
válasz SQX_Barto #12244 üzenetére
vagy rendelsz pl. innen rácsot, és meghajítod hogy optimális legyen az elejére
-
DiceBlade
aktív tag
hello mindenki
egy Asrock B75M-ITX lapban lesz egy i3-2100, GTX460 1Gb TOP kártya, és 2*4Gb Corsair Dominator low profile memóriák
ehhez a konfighoz kellene egy viszonylag lapos hűtő, ami nem lóg a vga magassága fölé, vagy csak nagyon minimálisan
azért írtam le a konfigot mert erre a lapra nehéz olyan hűtőt találni ami nem lóg a pci-e slot fölé
árban mindenképp 10ezer alatt, de legjobb 5-8ezer forint környékén lenne
én scythe kozutira, vagy antec kühler h2o-ra gondoltam
előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest