-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz Pista0001 #11649 üzenetére
"Ne hallgass HookR-re jó a több tab "
Kérdés volt, nem javaslat. Amúgy nem a több fül tényével van gondom, hanem a számosságával. Szvsz olyan 12-15-nél már érdemes mérlegelni melyikre van ténylegesen szükség és melyikre nincs. De a 3-4 flash-es játékot végképp nem értem. Egyszerre nem csak eggyel játszik az ember?
'A később még elolvasom/visszanézek' problémakörre pedig megoldás lehet a bookmarks és/vagy valamilyen tab manager használata is."Ja, és ha pénzmaggal jobban el vagy eresztve és a stílus is fontos akkor Lian Li PC-Q09."
Sőt, abba talán még a gyári meghajtóhelyeken kívül egy SSD is elférne az előlap mögé, annak úgy sem kell rezgéscsillapított rögzítés. (pl. alulról, 2 csavarral a belső vízszintes lemezhez rögzítve - ha az ODD és a lemez távolsága engedi)▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
válasz jilian #11651 üzenetére
Ezekre a kérdésekre már választ kaptál a #11601-ben. Nem nagyon van mit hozzáfűzni.
Személy szerint egyedül ezeket kérdőjelezem meg a Pista0001 által leírtakból:
- "(mellesleg semmilyen energiagazdálkodási funkció nem működik boot közben, tehát minden komponens maximális teljesítményen megy)"
- "Mellette a proci 35W (induláskor nincs energiagazdálkodás)"
Az ok, hogy nincs energiagazdálkodás, de boot során pl. az IGP tuti nincs kipörgetve, s ha bizonytalanul is, de a több mag hatékony kihasználtságát is megkérdőjelezem. A TDP keretig ugyan nyújtózkodhatna a proci a turbó órajellel, de ha egyszer energiagazdálkodás sincs... Na majd kijavít valaki, ha tévedek.[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Pista0001
addikt
válasz jilian #11651 üzenetére
Ja hogy a külső kockára gondoltál...
Abból nem kell nagyobb, elég lesz a 150-es is.
HookR: Igaza van jiliannak, valóban félreértettem a kérdését korábban. Tab ügyileg amúgy egyetértünk, van egy cimborám aki egyszerre futtat egy Chrome-ot meg egy Firefox-ot, a Chrome-ban átlagosan 10-12 tabbal, a Firefoxban átlag 20-25 tabbal. Szekáltam miatta egy darabig, aztán abbahagytam mert nem érdekli. Működik a gép így is.
Arra alapoztam az indulásos állítást hogy amikor fogyasztásmérővel indítottam a gépet akkora csúcsérték volt a POST folyamat alatt mint a fene és csak 1 db vinyó volt akkor a gépben, az kevés lenne ahhoz.
-
tvse1995
senior tag
Hát összegyűlt egy pár tervem. Kíváncsi vagyok a véleményetekre:
Drágábbik thinITX:
Lian Li PC-Q05 19600Ft
Intel DH61AG 37035Ft
4gb ddr3 sodimm 6000Ft
INTEL Celeron G530 11000Ft
Intel HTS1155LP 6900Ft
összesen: 80535FtOlcsóbb thinITX
Lian Li PC-Q05 19600Ft
ECS H61H-G11 20000Ft
4gb ddr3 sodimm 6000Ft
Intel HTS1155LP 6900Ft
összesen: 63500FtSima ITX:
Lian Li PC-Q07 15000Ft
ASROCK H61M-ITX 20000Ft
4gb ddr3 6000Ft
CHIEFTEC CTG-400-80PB 11000Ft
összesen: 63000FtSzerintetek melyik érné meg a legjobban?
Más: Összefutottam ezzel a táppal.
Ha ez sfx akkor ajánlható lehet mert a Chieftec nem szokott rossz dolgokat csinálni.Megint más: Egy kis mod. Szerintem nagyon szép lett. [link]
[ Szerkesztve ]
-
picur10
aktív tag
Külső ODD eszembe sem jutott. Mikor utoljára néztem ezeket, még igencsak többszöröse volt egy belső író árának. Így valóban több ház közül szemezgethetek.
Tetszenek amiket ajánlottál (ahogy nézem az ISK 100 már nem kapható). Közben belefutottam olyanba is amely a monitor hátára szerelhető, meg a Gigabyte MIB szériába. Nagy jó ötlet, nekem az is megfelelne.
A kívánalmak elég prózai okra vezethetőek vissza: nem igazán fér el nagyobb. A íróasztal alá nem tudom tenni, bal oldalon a radiátor van, jobbra vannak a fiókok, tehát balra kell húzodnom, ha a monitort szemből akarom nézni, jobb oldalt pedig a mindig kíváncsi gyerekeim.
A nettop szépen befért a monitor alá bal oldalt. Viszont a monitor háta mögött még lenne ennyi hely, vagy a MIB is okés lehet. Bár ahogy most megnéztem nem túl stabil a monitor, nem tudom mit szólna a plusz súlyhoz (egy öreg Viewsonic Vx912-est nyúzok).De miért kell egyszerre 30-35 fület és/vagy 3-4 flashes játékot megnyitni? Ezt nem teljesen értem.
Ez az egyetlen rossz szokásom, becs szó. Ok, meg néha füllentek, de tényleg ennyi.
Hülye torrent oldalak megkötése, hogy min. havonta be kell nézni az oldalra. Érthetetlen számomra, miért nem a forgalom számít, de ez van. Volt már ahonnan emiatt kivágtak, nem szeretnék máshol is így járni. Mivel ezeket nem akarom fejben tartani, ezek mindig nyitva vannak. Rögtön 10 tab. 2-3 fórum, pár cikk, az asszony pár cikke, freemail, időjárás jelentés, és a már említett játékok. Valószínűleg össze vannak gányolva, mert rendszeresen belassul majd megdöglik tőle flash. Jellemzően két játék 3 tabon. Tipikusan kattintasz, majd 10 perc múlva újra (dinorpg és sf) emiatt folyamatosan nyitva mind. -
picur10
aktív tag
válasz Pista0001 #11649 üzenetére
SATA3 miatt meg ne aggódj, ha elolvasod a PH!-s SSD teszteket azt fogod látni hogy az űberszuperSATA3as SSD-k alig gyorsabbak hétköznapi felhasználás során mint a sima SATA2-esek.
Köszi, ennek majd utána olvasok, mert az USB 3.0-ás Asrock H67M-ITX vagy 5 ezerrel több H61-nél.Szerk.: Ja, és ha pénzmaggal jobban el vagy eresztve és a stílus is fontos akkor Lian Li PC-Q09. Pénz nem számít, mert úgy sincs.
A másik ami eszembe jutott az az hogy a külső tápos házak belső paneltápjainak java része nem éppen "normális" konfighoz vannak méretezve, az eredeti külső táp megtartása mellett a belső táp megfelelő picoPSU-ra cserélése ajánlott lehet.
Egy belépő Celeron dedikált VGA nélkül már eléri a normális konfigot?[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz tvse1995 #11655 üzenetére
Hogy szükséged van-e a DH61AG többlet felszereltségére és megér-e 17e Ft-tal többet, vagy hogy lapos házat szeretnél-e a 'kocka' helyett, azt leginkább neked kell eldöntened.
Ellenben feltűnt, hogy:
- A Sima ITX-hez írtál ATX tápegységet, ám a másik kettőnél nincs benne az árban az AC adapter.
- Első kettőnél szerepel hűtő, de az utolsónál nincs feltüntetve. A 11e Ft-os G530 dobozos változat gyári hűtővel?(#11656) picur10: "min. havonta be kell nézni az oldalra."
Ez kicsit olyan ágyúval verébre megoldásnak tűnik. Mit szólnál mondjuk egy FF kiegészítőhöz, amivel időzíteni lehet a weboldalak megnyitását? - My Weekly Browsing Schedule▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Hard-gamer
csendes tag
hally mindenkinek!
Kérdésem az lenne hogy 120wattos paneltáp+120wattos kűlsö adapter comboval elmenne az alábbi config:
Asrock H67M-ITX
INTEL I3 2120T (35w)
1db HDD
1db ODD
2X4GB RAMNEm mindig vagyok net közelbe de válszolni fogok amint vagyok :D
-
HookR
addikt
válasz Pista0001 #11654 üzenetére
"Arra alapoztam az indulásos állítást hogy amikor fogyasztásmérővel indítottam a gépet akkora csúcsérték volt a POST folyamat alatt mint a fene és csak 1 db vinyó volt akkor a gépben, az kevés lenne ahhoz."
Jó lenne tudni, hogy konkrétan mit mértél és milyen konfiggal. Biztos vagy benne, hogy a megfelelő következtetést vontad le?
Itt vannak példának okáért a Western Digital Green, Blue és Black szériájához tartozó adatlapok, melyekből kiderül, hogy már a 2TB-os Green peak loadja is 1,75A 12V-on (21W), ami máris 17,7W-tal magasabb a 3,3W-os idle fogyasztáshoz képest (meg ugye még valamennyi hozzáadódik az 5V-os és/vagy a 3,3V-os ágon is). Ugyanezek az értékek 1TB-os Blue esetén: peak 12V-on 2,8A (33,6W), míg az idle 6,1W. A Black-nél a peak-et ki se írták, de bizonyosan magasabb, hiszen az 1,5-2TB-os modellek idle-ben 8,2W-ot esznek.Látatlanban arra tippelnék, hogy boot során a proci valahol idle és peak között fogyaszt félúton, a többit meg leginkább a HDD peakje teszi ki, esetleg az alaplapi chipset és egyéb komponensek feléledése/ellenőrzése(?)...
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz Hard-gamer #11660 üzenetére
Igen.
-
Pista0001
addikt
A PC-Q05-höz elvileg tartozék egy 150 W-os kocka, és ebbe a házba mindenképp a speciális hűtő kell. Ha nem is dobozos verzió 11K-ért a Celeron, egy gyári hűtőt vagy egy alap Arctic-ot gombokért lehet fogni aprón.
Megpróbálom megkeresni azokat az értékeket amiket akkor mértem és belinkelem ide.
-
tvse1995
senior tag
- A házhoz alapból van egy 150w-os adapter. (Emiatt választottam csak ezt a házat különben nem adnék érte ennyit.)
- Igen 11k-ért az a dobozos, így a sima itx-házhoz nem terveztem külön hűtést, viszont a thin-ben nem is férne el meg nem is lenne hatékony. Az a hűtő viszont direkt ehhez a házhoz van.Na örülök, hogy semmi iszonyat nagy baromságot nem írtam.
A vásárlás az még úgyis várat magára nyár végéig, addig remélem nagyobb lesz a thinitx választék. -
Pista0001
addikt
válasz Pista0001 #11663 üzenetére
HookR:
Olvasgatom az eddigi hozzászólásaimat, meg is találtam a fogyasztás mérés eredményét. Annyira nem is durva érték mint amire emlékeztem. 125 W körül volt a POST alatt , a konfig i5-760 + 2*2 GB ram + HD5770 + 1 db 250 GB 7200 rpm vinyó. Ha a vinyóra leveszünk 25-30 W-ot mint felpörgéskori felvétel, akkor is majdnem 100 W marad az 200 W max TDP-jű fő komponensekre, csak azt nem tudom hogy milyen arányban vették azt fel. Ha tudnék mérni most is (5770 -> 4350) akkor tudnék következtetést levonni. Ha az érték nem változna számottevően akkor szinte az egészet a proci vette fel, ha nagyobb változás lenne akkor a VGA is jobban beleszólt a dologba. Mindez persze akkor ha jól mért a fogyasztásmérő, márpedig egyéb eszközökkel kipróbálva (villanykörte, hajszárító, stb) jónak tűnt.
Ez a fele pedig tvse1995 kollégának is szól, pontosabban inkább neki:
A másik dolog amit találtam a thin-ITX-es intel lap tesztje volt. Úgy tűnik hogy a 17K Ft ártöbbletben egy 150 W-os külső táp is benne van, és mivel a PC-Q05-höz is adnak, úgy már 2 db lesz a birtokodban ha azt az összeállítást választod.
Az alaplaphoz a cikk szerint amúgy jár teljes méretű I/O shield is, tehát PC-Q07-be is jó megoldás lehet, akkor nem kell hozzá ATX táp sem, így az az összeállítás így alakulna:
Thin-ITX sima ITX házban:
Lian Li PC-Q07 15000Ft
Intel DH61AG 37035Ft
4gb ddr3 SO_DIMM 6000Ft
összesen: 69035 FtA gyári hűtő magával az alaplappal kompatibilis, tehát hűtőt nem kell venned, de mivel nem kerülne táp a házba, nagyobb egységet is használhatsz ami csöndesebb lehet mint a gyári.
[ Szerkesztve ]
-
tvse1995
senior tag
-
-
jilian
addikt
Pista0001 & HookR
Nagyon szépen köszönöm! -
HookR
addikt
válasz picur10 #11656 üzenetére
Hardveraprón is érdemes nézelődni, egyre gyakrabban bukkannak fel mini-ITX-hez kapcsolódó alkatrészek. Pl.:
- Chieftec FI-02BC
- Lian Li PC-Q09FB
- A+ Case CS-160
- M350 (192 x 210 x 62 mm - Ennél apróbbat aligha találsz )
- Gigabyte MIB T5140▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
-
HookR
addikt
Érdemes szétnézni az Abee honlapján. Megjelenésüket tekintve számos vitathatatlanul figyelemreméltó házzal büszkélkedhetnek.
===================================
-
Mercutio_
félisten
Wááá, nagyon jó arányokkal készülnek ezek az Abee házak, és ötletes megoldásaik vannak, de áruk is van
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HookR
addikt
Kontrasztképpen egy beazonosítatlan ház a 'ronda, de hátha finom' filozófia jegyében. - forrás
Ha olcsón hozzá lehetne jutni, akkor az előlapot lekapva, helyére egyénileg valamilyen letisztult lemezt applikálva akár még jó is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
Van az az ár amiért kéne. Valószínűleg az egyik legkisebb dupla slotos ház lehet. A Klingonos előlappal mi a baj?
Az Abee házakhoz meg csak annyit hogy kib*szottul drágák, és a webshopjuk úgy emlékszek csak Japánba szállít. Vagy csak Japánból lehet fizetni. Vagy valami ilyesmi. Annak idején amikor korábban előkerült a gyártó utánanéztünk ennek is.
Szerk.: Ja, és dupla slotos sincs köztük.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Na, meg is van. Úgy hívják, hogy Realan E-Mini E-X6. Ráadásul van egy testvérmodellje, ami lényegében csak az előlapban különbözik:
Felépítésében talán a Codegen MX31 és a Silverstone SG07 áll hozzájuk legközelebb.
-
HookR
addikt
Egyben fény derült néhány érdekes összefüggésre és termékre. A Habey által forgalmazott alu házak (pl. EMC-600, EMC-800) és paneltápok is (pl. HB-LR1005-120W) valójában a Realan-tól származnak, mely gyártónak amúgy igencsak impozáns a termékpalettája:
Realan E-Mini E-Q5 (Habey EMC-800) / E-Q5i (I/O portokkal az ODD nyílásban)
Megjegyzem, nagyon ötletesnek találom az ODD előlapi megoldását! Műanyag betéttel slot-in, nélküle tray kivitelű meghajtókat fogad.
=======================================
Realan E-Mini E-Q6 (Habey EMC-600) / E-Q6i (I/O portokkal az előlapon)
-
HookR
addikt
Van ám a cégnek erősebb 12V-os ággal (10A -> legalábbis erősen kétlem, hogy a 13A-es peak lenne a mérvadó) rendelkező paneltápja is.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Habey EMC-800S (Realan E-mini E-Q5) és Habey EMC-600 (Realan E-Mini E-Q6) mod - passzív hűtés termetes bordákkal és Amec Thermasol Flat Cool Pipes-szal. - silentpcreview.com
=========================================
És akkor itt meg is ragadom az alkalmat, hogy felhívjam a figyelmet az aláírásomban hirdetett bordákra, ha netalán valaki hasonló passzív házat szeretne készíteni.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz szabi__memo #11681 üzenetére
Habey néven már megfordult belőlük pár a topikban. Igazából a tényleges gyártó kilétének felfedése képezi a legfőbb hírértéket, illetve szerintem néhány modell nem annyira ismert.
Meg számomra az erősebb paneltáp létezése különösen hasznos infó.=================================
Na, akkor folytatom az ámokfutást.
Remélem a Computex is bővelkedik majd hasonló mennyiségű érdekességben!Viako Mini Letter ML-Style review - techpowerup.com - [link]
-
Pista0001
addikt
Ez jó, SFX táppal beférhet sokkal hosszabb VGA is, ránézésre akár 300 mm feletti is (ITX 170 mm + ATX 150 mm).
A kis alu házaik is tetszetősek, tényleg csak forgalmazót kéne találni. Egy i7-esbe bele tudnám gyömöszölni a konfigomat külső vízhűtéssel.
Végre értelmes teljesítményű paneltáp, bár a nevében is jelzett teljesítmény a csúcsteljesítménye, valójában 200 W alatt van (120 W/12 V + 40 W/5 V + 26,4 W/3,3 V) amit tartósan tud.
-
HookR
addikt
válasz Pista0001 #11683 üzenetére
Igen, elég megtévesztő a csúcsteljesítmény alapján megadni a névleges teljesítményt.
Amúgy mini-box.com-on már volt korábban combosabb paneltáp, a PW-200-V (a PW-200-M tesója), 12V-on 12A terhelhetőséggel, csak sajnos már nem forgalmazzák.(#11684) szabi__memo: Ahham. A cégprofilban az áll, hogy:
"We have set up our own marketing channels in home and aboard. Our products have been exported to Europe, North America, Middle East, Southeast Asia, Australia and other countries.We welcome OEM/ODM orders."
Először azt gondoltam, hogy akkor biztos csak végfelhasználókkal nem állnak szóba, de aztán ráakadtam erre a topikra, amiben a srác sikeresen rendelt tőlük egy-egy E-I5-öst és E-I7-est. Lehet érdemes még néhányt kört futva zaklatni őket ez ügyben, ha más nem a Habey-n keresztül.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Pista0001
addikt
Inkább pico hívő vagyok, bár még nem próbáltam személyesen egyiket sem. Egy picoPSU-val a 20/24 pines fő tápvezetéktől is meg lehet szabadulni, ami ilyen pici házakban egyáltalán nem elhanyagolható dolog.
Elviekben lehet tőlük szerezni 1 darabot is, de kérdés hogy mennyiért meg hogy milyen csatornán keresztül.
-
HookR
addikt
válasz Pista0001 #11686 üzenetére
Igen, az ideális egy pico táp lenne, erős (mondjuk legalább 12A-rel terhelhető) 12V-os ággal, moduláris kábelezéssel.
Itt kínálják jó áron. Persze még nincs túl sok visszajelzés az eladóról és a szállítási költség sem kevés, de ez utóbbit lehet ellensúlyozni másokkal szervezkedve, csoportos rendeléssel.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz szabi__memo #11688 üzenetére
A honlapjukon jobb oldalon található néhány eladónak a Skype elérhetősége, lehet velük beszélni. Simon Wu-nál érdeklődtem a paneltáp árával kapcsolatban: $15.5 /db + $21 a posta magyar honba 1 darab esetén.
Kíváncsiság képen még az E-X5 / E-X6 házakra is rákérdeztem: $16 (tizenhat(!) USD)
így jobban belegondolva talán nem is annyira ronda az az előlap..."you are welcome. any question, you also can email to simon@szrealan.com"
Gondolom, ha sok dolgot(/dologra) kérdeztek (rá), akkor szívesebben veszi, ha e-mailben teszitek.[ Szerkesztve ]
-
Hard-gamer
csendes tag
NEm mindig vagyok net közelbe de válszolni fogok amint vagyok :D
-
HookR
addikt
válasz Hard-gamer #11691 üzenetére
Nem. Az 12V-on csak 4A-rel terhelhető. A hétköznapi használat (netezés, filmnézés, stb...) még talán bele is férne, de egyrészt nem szerencsés ennyire kicentizni, másrészt odáig el is kellene jutni (a boot során fellépő extra terhelés már egyértelműen túlmutat a képességein).
A PicoPSU-120-szal viszont már nem lenne gond, az 12V-on 7A-t tud (sőt, 1 percig 10A-t is - ami boot során jól tud jönni). Azt mindenképp fontos megjegyezni, hogy amennyiben ezek a pico/paneltápok a határérték közelében vannak járatva, akkor illik valami szellőzést biztosítani a részükre az alkatrészek hosszú élettartamának megőrzése végett.
[ Szerkesztve ]
-
Hard-gamer
csendes tag
Ennek a piconak 7 amper .
E fórum tudtommal
De ezen csak a 20pines részt lehet bedugni az alaplapba .
Mit kell akkor dugni a 4 pines részbe ?
Mert a képen a 4pines csati közvetlen kivezetés képen vanNem igazán vágom ezt a témát.
Gondoltam itt tudnak adni valami infót
-
HookR
addikt
válasz Hard-gamer #11693 üzenetére
Az a plusz 4 tüske a 20-pines ATX csatlakozóhoz képest egy-egy kiegészítő 3.3V, 5V, 12V és föld vezetéknak ad otthont, hogy eloszlassa az egy vezetékre jutó terhelést. Mivel eleve alacsony fogyasztású rendszert kívánsz építeni (proci is keveset fogyaszt, nincsenek bővítőkártyák, se sok HDD), s mivel a proci ellátására elsősorban a P4-es csati szolgál, elvileg gond nélkül mennie kell. Azért elvileg, mert ez leginkább az alaplap kialakításán múlik és előfordulhat, hogy valamelyik kényes a +4 tüske hiányára. Nézd meg a kiszemelt alaplap leírásában, hátha írnak valami rendhagyót, ami ide vonatkozik!
Összefoglaló írások a témában:
- Connecting a 20-pin PSU to a 24-pin motherboard
- Computer power supply: pinout, cables, connectors[ Szerkesztve ]
-
Mattanyahu
tag
ha már ház, nekem ezek tetszenek nagyon:
emko (monnyuk a honlapjuk botrányos)
talán egyszerűbb is csehországból beszerezni a cuccot mint tajvanból
arról nem is beszélve, hogy ahogy elnézem megrendelésre is gyártanakpár példa:
mindenféle tápok is vannak
[ Szerkesztve ]
The right man in the wrong place can make all the difference in the world
-
batagy
őstag
válasz Mattanyahu #11696 üzenetére
Ez az EM-111 nekem is tetszik. Annyi baját látok, hogy hátul lévő venti nem 12cm-es, hanem 9 cm-es (mégcsak nem is 92mm-es??), és tehették volna lentebb is, mert így alig hűti az alaplapon lévő bordát.
-
Hard-gamer
csendes tag
Nos te is csak azt mondod mint amit a wireless.bolt is.
Azt én is tudom hogy ha az alaplapon 24pines atx csati van,de én 20pines atx csatit dugok bele akkor menni fog.
Nha de a 4 pines ami tudtommal (lehet tévedek) a 12v ág azt ahogy a képet nézem az a hátsó kivezetésen van amit te is elmondtál hogy mire szolgál.
Az alaplapon ami áram csatlakkozó van
:24pin ATX( ez megy 20pinnel is),1db 4 pin csatlakozó ez a 12v ( A hexa 500w tápomon ebből 2db is van 2x4 pin)
De a pico-n egy sincsen csak az ami a hátsó kivezetésre megy.(Azt pedig tudom hogy ha a 4 pines csatlakozóba nem kerül semmi akkor se kép se hang nem lesz)
Olyat már láttam ősrégi alaplapokon hogy nem kért a 4 pines 12v ágból hanem elég volt a 20tüs atx csati.
Ha hülyeségeket beszélek akkor pls javítsd mert nem akarok pénzt kidobni az ablakon
-
HookR
addikt
válasz Hard-gamer #11698 üzenetére
Hmm, igazad van. A kérdésedet is végig abban a tudatban értelmeztem, hogy a 120-ason is van P4-es csati, teljesen átsiklottam a hiánya felett. Így már érthető, hogy a wireless-bolt miért árusítja ki a készletet.
Nos, akkor a pico PSU kínálatból lényegében csak a picoPSU-90-XLP-ben és a (picoPSU-150-XT /) picoPSU-160-XT-ben érdemes gondolkodni.
Talán még a 90-es is jó lehet a számodra, elvégre az is tud 5A-t 12V-on huzamosabb ideig (szellőztetve) és 8A-t 1 percig (boot idejére). Biztos, ami biztos, érdemes lenne meglesni néhány fogyasztási tesztet hasonló konfiggal.
Ha igazán nyugodtan akarsz aludni és/vagy előfordulhat, hogy később bővül a rendszer (pl. további HDD-kel), akkor inkább válaszd a 160XT-t (szvsz árban a 150XT-hez képest nem jelentős a különbség)!És ha már így szóba került a kompatibilitás ellenőrzése, az AC-DC adapter és a DC-DC táp párosítására is oda kell figyelni. Azonos feszültséget adjanak/fogadjanak (12V vagy 19V) és egyezzen meg a ház hátlapi csatlakozója is (de legalábbis legyen hozzá megfelelő átalakító).
-
HookR
addikt
válasz Mattanyahu #11696 üzenetére
Mattanyahu, batagy: Modding alapnak szánjátok, vagy számotokra megfelel ezen házak belső elrendezése? Félreértés ne essék, nem kukacoskodásképp kérdem.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest