- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Synology NAS
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Linux kezdőknek
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- VoIP telefonálás
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GabN73
addikt
válasz DigitXT #14209 üzenetére
"Nem a sima tuningmentes robogósokat fikázom, ahogy fent is írtam, csak az agyontunereket." Várj, leírjam még 1x vagy betűzzem?
"de azért beszólsz az egyik legsegítőkészebb tagnak, hogy "utálom a fajtátokat"" --> látom a poént nem érted. Képzeld, tudom hogy Nexusa volt.
"Nem csak 17-18 évesek írnak ide, ne magadból indulj ki, kérlek" o rly?! A "ne magadból indulj ki" szöveg még mindig menő?
Nem tudom hogy ki fikázott titeket, de valami nagyon nem értesz. Kár volt leírnom, tudtam hogy úgy is belekötnek...
Részemről az offolást befejezve, lehet oltani, elküldeni a f*szba. De most már értem hogy miért van elege egy pár embernek a PH!-ból.
-
GabN73
addikt
válasz r-chee #14206 üzenetére
Nem a sima tuningmentes robogósokat fikázom, ahogy fent is írtam, csak az agyontunereket. Az összehasonlítás pedig hülyeség volt. Nézd meg a gyártási évet.. Az esztétika meg ... Ízlés kérdése.
Mondjuk a wcn ülős pózt nem tudnám megszokni, és azt se hogy nincs kuplung. Bár ha városban használnám a robogót, amire ki lett találva akkor lehet hogy imádnám.
Amúgy tudtam hogy valaki bele fog kötni. Akinek nem inge az ne vegye magára. -
GabN73
addikt
válasz Topiccsendőr #14201 üzenetére
Nah igen, de akkor mi?
-
GabN73
addikt
válasz Tothgera30 #14198 üzenetére
őőő mondhatjuk így is...
Meg mondjuk ezek közül a normálisabb fajtát (100- -1)
Nekem az jött le az ilyen fajtákból hogy:
1) Gazdagabb réteg, apuci pénzén megveszi magának, max kicsit ért hozzá. Persze arca akkora...
2) Szegény csóró, látván hogy "dikkheaemánmegy" nekiállnak, és ők lesznek a falu bikái. Arc itt is megvan.Igazából, igen, őket nem szeretjük. Csak mivel még 17-18 évesek vagyunk, ilyeneket ismerünk. Evan. Mondjuk a mai napig nem bírjuk felfogni hogy mi a jó abban hogy ordít a gép, és mindenki meg akar ölni amikor este motorozol.
Persze, majd jön runner, és majd leolt h ez nem így van, nem úgy van, éljen a robogós társaság!
(van 50 ccmes 20 pacis simson. és még nem is agyontuning
runner 125
Hmm, akkor normális emberek között vagyok. Hurrá.[ Szerkesztve ]
-
GabN73
addikt
válasz Tothgera30 #14194 üzenetére
Neféljé, 1 hektár erdőt kivágsz vele nem hogy füvet nyírsz....
runner 125: haverral így hívjuk őket, igazából nem csipázzuk a ti fajtátokat...
-
GabN73
addikt
válasz runner 125 #14192 üzenetére
fűkasza nálam = robogó.
Amúgy simsonba kellett... -
GabN73
addikt
válasz runner 125 #14186 üzenetére
Nézz szét, 50es átmerőjű dugók közt. Eredetileg a 90 ccmes (86) nagy fűkaszákba kell. Szólj ha találsz 10 alatt, ami nem lóg bele a vezérlésembe.
-
GabN73
addikt
válasz runner 125 #14169 üzenetére
Így van, ennyiért már selletra gyújtást kapni....
Mondjuk a légszűrős rész az ... Röviden: több levegőt szippant be, ezért kicsit megdobja a teljesítményt. Néha hozzá kell állítani a karbit (kicsit kevesebb levegőt) de szerintem már a hangja miatt is megéri. Den em minden esetben kell neki nagyobb fúvóka.Gyári motoron is dob egy minimálisat, bár az nem érezhető.Mondjuk aki tuningol annak alap hogy rajta van.
[ Szerkesztve ]
-
GabN73
addikt
válasz mocsanisi #14156 üzenetére
Tuti gyújtás hiba. Gondolom ahogy felkapcsolod a lámpát nem tud adni elég nagy szikrát a gyertyád.
Először megnézném hogy van a gyújtás beállítva.
Egy kábelellenőrzés-van e szakadt vagy nincs, minden faszán testel e.
Gyújtást lekap, felrakatni egy másik motorra.Bár még így is elég sok dolog van amit fel sem soroltam hogy mi okozhat galibát, de a gyújtás háza táján nézelődj.
-
-
GabN73
addikt
válasz Motaba78 #13618 üzenetére
Jó kis gép, nekem 50es volt, szinte megölhetetlen. Sajna a váltó miatt kellett cserélnem 51esre, elég kevéske lett volna a 3 sebesség.
Sajna manapság "megbízhatatlannak" tartják.Nem tudom hogy miért, ha törődik az ember vele akkor megbízhatóbb mint egy robogó.
Itt az én kis szettem, nemsokára lego. Holnap viszem esztergáltatni a dolgokat, + megkérdezni a váltó árát. -
GabN73
addikt
Na megjött a a cucc a Simsonhoz!
Nemsokára legózás, gyertyát kell rendelni + a gyújtást esztergálni, +váltó. Ehj, messze van még ez. -
GabN73
addikt
-
GabN73
addikt
válasz runner 125 #13424 üzenetére
Zoomoljááá'
Majd felrakok egy másikat
-
GabN73
addikt
am sikerült szereznem egy 350es Jawat (1980as)
-
GabN73
addikt
válasz bajnokpityu #13088 üzenetére
na látod... akkor minek beszélsz hülyeségeket.. jó, aláírom az a 60 paci is hülyeség volt, de hogy egy 2tnél nem számít a rezó...
-
GabN73
addikt
válasz bajnokpityu #13085 üzenetére
persze, a gagyirezó... Te se ültél még akkor tuningolt 2t-n hozzá szabott rezóval...
-
GabN73
addikt
válasz runner 125 #13077 üzenetére
igen, ez ~60 paci és az felett kezd érvényesülni...Valóban észrevehetetlen a javulás. 2Tnél pedig érezhető, legyen az bármekkora motor.
-
GabN73
addikt
válasz runner 125 #12863 üzenetére
mivan nem megy a géjesikszer? Ezt még a cibere is übereli
najó, de azért 60-at csak? Gondolom gyári folytás meg minden benne van.
[ Szerkesztve ]
-
GabN73
addikt
Haverom Mitoja
vigyétek -
GabN73
addikt
válasz Brogyi #12712 üzenetére
nekem még mindig az MZ kéne jobban mint a kis cibere... Hogy őszinte legyek: nekem nem jön be a formája, olyan kis nyeszlett, de ráerőltették ezt a "sportmotor" kinézetet... MZ pedig úgy jó ahogy van. Ha felújítod és elrakod akkor 20 év múlva érni fog egy bizonyos összeget, nem úgy mint a cibere.
Végsebesség: Szerintem a linkelt kis cbr nem gyári. A 125 ös 4T-k 130~ra vannak "korlátozva" gyárilag.Ha meg végsebességen akarsz utazni akkor vegyél egy nagyobb gépet, ott már van értelme. Itt meg csak ölöd a motort mert 10-9szer végsebességen kínzod.
Hogy miért szeretem jobban a 125ös 2T-ket mint a 4Tket? Egyrészt jobb menetteljesítmény másrészt a futómű. A 4Tken kb olyan kerék van mint egy Simsonon. Egy Miton már valahogy nem néz ki olyan "soványnak" a kerék....Lehet hogy 2 annyit eszik és vannak fenntartási költségei de az élvezetfaktor.... 100x jobb
-
GabN73
addikt
válasz runner 125 #12703 üzenetére
like
-
GabN73
addikt
válasz Tothgera30 #12657 üzenetére
nem ez az első simsonom Most meg itt r*had a nyakaom egy 28as pj-es karbi,70es főtengő, meg minden földi jó A 125-ös MZvel még egy 70es normál tuningos is tartja a lépést.
-
GabN73
addikt
válasz Tothgera30 #12655 üzenetére
sajna nem épít olyat..kis puca 90eseket csinálnak... bár ha szépen kérném, talán Lényeg h egy időre befagyasztom a projectet, eladok mindent, veszek egy rossz állapotú simsont, felújítom magamnak, eljárkálok én azzal... Eddig is elég volt a gyári, most is elég lesz.
Itt a példa az am6osra. A cím rossz,csak 50es a gép,áttételezve.
[ Szerkesztve ]
-
GabN73
addikt
bár lehet h feladom ezt a "high-end" tuning dolgot, sok pénz nagyon Inkább veszek egy Mac-et és elkezdem tanulgatni a zenekészítés trükkjeit... Több értelmét látom annak, több hasznom lenne belőle... Persze, lehetne 20~ lovas sima 50 ccm-es simsonom is, csak:
1: nincs hozzá műhelyem, külön külön a legyártatása/elkészíttetése az alkatrészeknek piszok drága
2: sajnos nem ilyen irányba gondolkoztam továbbtanulási téren..
Semmi gond, ha elkezdenék tanulni még lehetek jogász, utána pedig egy autószerelő/motorszerelő iskolát elvégezni...
Így is 1 éve készül a hengerem mert én hülye .. Már rég vissza kellett volna kérnem a pénzem. Mindig csak halogatja,egyszerűen már nem tudom elképzelni h mi a picsát csinál. Most is dugóra várok, mert sehol sem találtam 50es átmérőjű dugót 12es csapszeggel...
Szerk: télen pedig egy fullos, áttételezett am6os blokkon gondolkoztam. Papíron kb ugyan ott lennének, annyi hogy az am6os már kicsit megbízhatóbb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
GabN73
addikt
válasz runner 125 #12631 üzenetére
Jó,nézzük azokat akik 125ös / 50es motor után ülnek rá és egyből nyélgáz és a 18-19 éves korosztály.
Kössz, hogy szólsz,nemrég váltottam monitorról TV-re, kicsit messziről nézem így nagyítanom kell az oldalon, és úgy tűnt mintha már lenne szóköz
-
GabN73
addikt
válasz runner 125 #12625 üzenetére
Meg,persze.Bár aki teheti az úgy is egy ezres gépet vesz egyből..mert hát a,az má' megy 300al dicsak'.Jobb esetben hamar ráérez,és sokáig van mákja,rosszabb esetben elkövetkezendő heteken belül a kórházban lesz az illető az intenzíven...Nem mind1 hogy milyen tapasztalattal ül rá az ember egy 1000res gépre.Na meg igen...Az ész hiánya.
Nekem pl a motorozás nem a mások előtti villogást jelenti,hanem a szabadságot.Legyen az bármilyen motor(kivéve robesz [na jó,a nagyobbak,de az izomagyú 70es tunyingtudjaatökömmi húzomagáztoszt'dicsakmegy-ek nem]) Valaki azért vesz mert hú de jó lesz 300al menni,meg átlag 120al.... -
GabN73
addikt
-
GabN73
addikt
hát azért ezt cáfolám.... Lehet hogy a 2T hátránya hogy néha-néha szerelni kell,de attól szerintem egy szintem van a kis 4Tkkel....Kezdjük is el:
Simsonom (S50) : Amíg megkapta a !4! éves generált semmi baja sem volt.Egyszer gondolt egy olyat hogy a dugó kampec,de gyári henger van/volt még rajta.Akkor is csak én voltam hülye,kicsit túlmelegítettem...Lényeg hogy utána mindent kicseréltem benne,csináltattam rá egy rezonátort,kapott egy nagyobb fúvókát és láss csodát: 90et mentem vele! (henger gyári 50es volt,2 fúrással.) Egyszer sem hagyott az út szélén...
Haverom Mitoja: olcsón megvette, (olyan állapotban is volt),kicsit csinálgatta hogy megbízható legyen.Utána csinált egy felújítást 90e forint értékben.Simán megy,semmi baja,megbízható.
Haverom NSR-eendbeszedett gép volt,külföldi papírokkal,rendszám nélkül.Mito val ment egy szinten.Lehet hogy csúnyácska volt,de viszont nagyon kényelmes.
Haverom Husky SM 125-öse: 600ért megvette használtan rendszám nélkül Eleinte ment is normálisan,komoly gép nagyon.Egy kis idő múlva...Cöhh..Vicces...10-15 perc alatt meg is ragad,hiába melegíted be.
2T-t tudni kell használni és karbantartani.
Kis cibere nekem csak az ára és a teljesítménye miatt nem tetszik.Ez van.Turbo-t rá! -
GabN73
addikt
válasz runner 125 #12602 üzenetére
attól függ Milyen messze van a másik város
Más:
Simsonba tehetek AM6os (50 ccmes) blokkot? -
GabN73
addikt
válasz LeoVince #12278 üzenetére
Megértem a szomszédaid
Rotor82:Télen való motorozás: térded nagyon kell védeni! Fontos ha nem akarod hogy később kattogjon stb stb...Sajna az enyém már igen,pedig még nagyon fiatal vagyok (16)én ki nem állhatom a fűkaszákat,csak azért vagyok itt mert a simson topic kihalt Meg őrült is vagyok,ha ezt a roh*dt projekteme be tudnám fejezni... 2x 25 ccm-es 2hengeres simson 18000res vagy nagyobb fordulaton.
[ Szerkesztve ]
-
GabN73
addikt
válasz runner 125 #12272 üzenetére
hát kínálatban nem volt,de küldök egy mailt azért.
LeoVince: Simsonba lesz
-
GabN73
addikt
Üdv!
MHR Big Bore 87 ccmbe (a "90"es) kellene egy 50es MHR dugó! Valaki tudna ajánlani valami helyet ahol lehet kapni? (online store elsősorban)
-
GabN73
addikt
válasz Tothgera30 #11722 üzenetére
íjáá,hát igen előforul az ilyesmi... Elém egy jópárszor már kifordultak kocsival...eddig mindegyiket megúsztam,a legközelebbi "találkozásom" eddig csak annyi volt hogy a lábammal épp hogy megéintettem a kocsi elejét...
-
GabN73
addikt
válasz Tothgera30 #11720 üzenetére
mesélj,magától nem törik össze egy gép
runner 125 én is toltam már sokat az enyémet,igaz benya miatt
-
GabN73
addikt
válasz matyibalogh #11703 üzenetére
1-2 x láttam már amikor bemegyek Nyír1re,hát mit is mondjak... használják rendesen Menny el próbáld ki.Karbihangolással meg vigyázni,lehet hogy nem csak az a baja,kérj tőle valamiféle garanciát.Sok amortizált mitoval találkoztam már és mindig arra fogják hogy szar a karbibeállítás,2 hét múlva meg 90ezer forintos felújjítás.Inkább fizess érte 140et de vigye el előtte beállíttatni,és normális állapotában mennyél vele....
-
GabN73
addikt
válasz Tothgera30 #11700 üzenetére
nem téged ettelek meg
-
GabN73
addikt
válasz Tothgera30 #11693 üzenetére
onnan van...ott még a kocsikhoz se ért a fele/háromnegyede ...
az a poén hogy akkor csak kocsik közlekedjenek az utakon? meg kamionok?
Másik: többi kommentet olvasva,szívesen bemerészkednék egy simsonnal BP forgalmába... Hát de na őket zavarja az hogy vett egy szakadt ladát rárakott egy lángmintás matricát és nem megy 320al ...
-
GabN73
addikt
válasz Atomgeszi #11656 üzenetére
hehe
egyik komment:
"Nem leszek népszerű, de csak leírom! A motorkerékpár olyan, mint mondjuk a cigi. Ha ma találnák ki, akkor egyszerűen kizárt, hogy engedélyeznék a közutakon a használatát. Aszondanák, hogy sporteszköz, közutakra veszélyes. Értem én, hogy praktikus, meg kalandos, honne érteném. Ettől viszont még nem lesz rajta gyűrődő zóna... Nem meri magár belevetni a kismotoros a BP-is fogalomba, mer' gyenge? Helyes, ne tegye, nem oda való." -
GabN73
addikt
válasz netreg #11631 üzenetére
hmm,tömítések rendben? Hengerfejnél is? Karbinál is(henger/membrán csatlakozásánál) Kipuff ki lett égetve?
illetve membrános?légszűrő: szabályozni szábályozza,mivel valaminek fel kell fognia a port,ezért a levegő se 100%osan megy át rajta...+ ha összegyűlik a por benen akkor is kevesebbet szív.
[ Szerkesztve ]
-
GabN73
addikt
válasz runner 125 #11623 üzenetére
vagy csak elég neki kevesebb levegőt állítani Az már a kollégánk gondja ha egy felvert kő éppen a karbiba keveredik
-
GabN73
addikt
Keresek keveset használt jó állapotú sportlégszütyőt
Illetve 24 vagy annál nagyobb karbit
PÜ-t hamarabb észreveszem
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 10
- Napelem
- Sí, sielés
- Dynasty Warriors: Origins teszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- További aktív témák...
- Segway ninebot Kickscooter Max G2 roller
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- ÚJ Besen BS20 Smart 11-22kW elektromos autó töltők GARANCIÁVAL, számlával, készleten
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását