- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
akos3
addikt
Pár napja feltettem végleg egy kis home made megoldással az órát ami nagy hiányom volt mindig is.
(igazából a baleset előtt is fenn volt már, de akkor csak a 1 napig élvezhettem)
Nem értem miért kell ilyen nagyot gyártani, de hát ez van Persze este csak közvilágítással rendelkező úton látom, mert világítása nincs értelemszerűen.. -
urbi73
senior tag
Ezeknek azért elég jó hangjuk van [link] mondjuk ezek már 70 ccm - es motorok .
-
-
kircsi28
aktív tag
Abban tudtok segíteni, hogy a kuplung kizárólag a fordulatszámtól, centrifugális erőtől fog vagy rásegít az ellennyomó rugó, görgők súlya stb?
Hátul borzalmasan erős a rugó, nem tudom lett-e cserélve, de ha kisebb görgőt tettem bele és nem tudja a rugó erejét lekűzdeni ez okozhat csúszást, vagy tényleg csak a fordulattól fog a kuplung? -
kcsa
veterán
válasz kircsi28 #47254 üzenetére
A kuplung kizárólag a centrifugális erőtől "fog". A centrifugális erő pedig függ a fordulatszámtól. Az aktuális fordulatszám pedig függ a: variátortárcsa állapotától, a szíj állapotától, a görgő súlyától és állapotától, a kontrasztrugó állapotától. Nagyjából
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
Rico45
őstag
Nem motor ! 1000ccm 2 T
"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"
-
kircsi28
aktív tag
Kuplung csúszik, nem értem miért mert szerintem még nincs nagyon lekopva, viszont azt látom, hogy piros rugók vannak benne,legalább is 2 piros, egynek nincs színe. Egyébként a piros a legerősebb?
Ma megpróbálok venni bele gyári kuplungot, aztán meglátjuk milyen lesz.
Erre gondoltam: [link]
szerintetek jó lesz? -
kircsi28
aktív tag
-
kcsa
veterán
válasz kircsi28 #47266 üzenetére
Attól hogy nincs elkopva, még fel lehet üvegesedve, illetve a kuplungharang is lehet már kopott. 1) kuplungharang belső átmérő mérés, és gyári adattal összehasonlítás, szükség esetén csere 2) kuplung ferodol és harang kézzel megcsiszolása.
-
Norbika88
senior tag
Üdv!
Új robogót vásárlása előtt állok. Nem vagyok otthon a témában, annyit vágok, hogy olasz és japánok a legjobbak közé szokták sorolni.
Összesen lenne rá 4Kilóm sisakkal együtt.Elsőre amit kinéztem, az egy Motowell Crogen RS, de ma láttam valami benellit is.
Szempontok:
-100kg-om alá relatíve legyen erős
-lehetőleg 2T
-ne keljen havi szinten szervízelni
-azért nézzen ki valahogy
-maradjon a rá szánt pénzen belül.Ha CDI-t, elektromos fojtást kivetettem az garancia vesztéssel jár?
Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
-
Norbika88
senior tag
válasz runner 125 #47270 üzenetére
Gondolkoztam már rajta, de ez a crogen megfogott, láttam, hogy 90-el is szaladgálnak vele, ezért gondoltam akkor az én 100kgmat csak elviszi.Autót nem szeretnék még 1 et, elég azt is fent tartani.
Kollégámnak van egy Magnetja pár éve hajtja nem volt vele gondja és az öreg súlyba simán elkerül engem, álítása szerint 50-60at is megy velel.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Norbika88 #47271 üzenetére
Most megerősítésért jöttél, vagy tanácsért? Ha, az utóbbi akkor elfelejted a Motowell-t, mert nagy szutyok az egész.
90-et? Meg 70-és hengerrel sem. A valós vegsebessguk max 65, jobb esetben 70, de ez a végsebesség, magyarán tartós haladásra nem való.
100kg alá egy 125-os sem maga a tökély, de mint írtam ezeket felejtsd el és csinálj jogsit.Ha, meg mindenképpen 50-est akarsz, ennyi pénzért éppen bejáratott minőségi japán vagy olasz robogot vehetsz.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
urbi73
senior tag
válasz runner 125 #47272 üzenetére
Nekem az Aeroxon 70 - es henger van ( Polini ) Nem hogy 90 - et megy , 110 körüli a vége , úgy gyorsul mint egy rakéta . Az már más kérdés hogy leeszi a gatyámat is .
Benelli491 . Ebbe még gyári alkatrészek vannak , 70 - 80 körül megy , 70 - et kényelmesen lehet vele tartani , melóba ,járni városba szaladgálni ,szerintem első osztályú .-
-
Norbika88
senior tag
válasz urbi73 #47273 üzenetére
Én nem versenyezgetni szeretnék vele, meg száguldozni, akkor beülök a kocsiba.
Nem is kell nekem semmi tuning kipufógó, karbi meg egyebek, egyedül az elektronikai fojtást vetetném ki.
Használtat meg nem vennék, mert nem értek a szerelésükhöz, cnc marós vagyok nem autó-motor szerelő9km van meló hely, bicikli-kocsi kombóba szoktam járni 3műszakba.
Szeretek tekerni, azzal is jó időben egy 30at megyek(ez se verseny bringa).
Biciklit a lustább napokon, szeretném felváltani.[ Szerkesztve ]
-
urbi73
senior tag
válasz runner 125 #47274 üzenetére
Az Aerox az Gps -el lett mérve, a Benelli az óra szerint . Tisztába vagyok vele hogy ez a max ami kihozható , ebből , ezt csak hobbi célra használom , a lámpánál jól ki lehet lőni vele, stb .
-
-
bajnokpityu
félisten
-
kcsa
veterán
Enyém gyári hengerrel megy különösebb erőlködés nélkül 160at (ha már péniszméricskélő verseny, akkor csináljuk rendesen )
-
SirKero
őstag
válasz Norbika88 #47269 üzenetére
Motowell nagy nagy mínuszjel ( ha tudod hogy japán vagy olasz akkor hogy került a képbe )
Azért az is számít,hogy mire akarod használni. Ha napi szintem mész vele akkor egy tuningolt 50cm3 kétütemű gép leeszi a fejed. Annyit fogyaszt mint egy kis köbcentis autó. Én is inkább egy min 125 cm3 négyüteműt javasolnék már csak a súlyod miatt is
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
r0by
addikt
Hello!
A közeljövőben, ha minden jól megy, akkor én is rászánnám magam egy robogóvásárlásra. Abszolút kezdő vagyok még ezen a téren, szóval most kezdtem el szívni magamba az információ-áradatot.
Fő szempontjaim:
- munkába járni, oda vissza naponta ~18 km. Vidék, alföld, tehát sík terület. Az út egyik fele országút, másik fele lakott terület.
- minél kisebb fogyasztás (ha jól olvastam, akkor emiatt egy 4 üteművel járnék jobban), végsebesség sem izgat, de az 50km/h az legyen meg
- B-s jogsi, tehát max. 50 köbcenti.Max. határ az ~150K lenne.
Annyit már leszürtem, hogy japán és olasz robogók között kellene nézelődnöm.
Kymco és Keeway márkák felejtősek?
Szóval megköszönném, hogyha tudnátok írni 1-2 tipust, amik megfelelnének ezen kritériumoknak, hogy kicsit tisztuljon bennem a kép. -
Norbika88
senior tag
600 Oh my god.. összesen nem láttam annyi zsét nem hogy egyben
(#47281) szmissz Jaaa, azt hittem a CDI ben van valami elektromos fordulat szám szabályzó vagy mitommén. 45km/h szabály miatt.
Ezek a full szintetikus olajakat szeretik, érdemes ilyen nagy márkás Repsol racinget használni, vagy parasztvakítás, valamint shell es "100"-as oktán számú benzin?
-
Grass
aktív tag
Négyütemű robogóba milyen olajat ajánlotok?
Van kifejezetten robogóba való motorolaj vagy mehet ugyanolyan mint amit az autókba tölt az ember?"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting
-
kircsi28
aktív tag
válasz szmissz #47290 üzenetére
értem, köszi.
Ez kimaradt, de jónak tűnik.Tudtok ajánladni valami nem horror árú kipufogót NRG Power Dt-re? Van ahol MC4.
Sima léghűtéses blokk van benne.
Kb. 7500-ig pörög, 8000-et elérné az dobna a végsebességen kicsit, így éppen csak eléri a 70-et.
Gyári 53-as fúvókát érdemes nagyobbra cserélni? -
huszi.gyb
senior tag
Keeway-t nem ajánlom. Van aki szereti, van aki nem... Ki lehet fogni, de én biztosra mennék.
2db Kymco (volt) a családban, az egyik helyett most már Yamaha van. Semmi gond nem volt velük, ha jó állapotban van, rendszeresen karbantartották, akkor nagy meglepetés nem érhet.
Agility 4T 50ccm elmegy 2-2,5L-rel óra szerint 60-65-ös végsebességgel (alattam ~75kg).Sokan nem tudják, de a Kymco nem kínai, koreai. Nálunk bevált.
www.dongosofor.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest