Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz koadam777 #63242 üzenetére
Tiporják az A1-t de akkor is oled.
Például hogy rossz a mozgás megj.
A belépő nanocellen(753) én nem látok semmit,pedig abban Alfa5 proci van csak.
Az A1-ben meg A7 Gen.4
Szóval az az A1 se lehet rossz.
A 48" vagy 55" A1 már elég jó árban van,vissza küldeni se macerás ha tényleg nem jó de én szem.szerint kétlem
Nem beszélve arról hogy itthon az emberek 95% most is 50/60 hz-s tvt néz.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Saccco
nagyúr
válasz koadam777 #63194 üzenetére
Pont ezen távolságra vettem 65C728-at. Maximum ~3-3,5 méterről tudom nézni.
Egyébként a gondolat így is áll. Csak 279 vs 220 vs 272.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz koadam777 #63182 üzenetére
65?
- 377 az XH90, most túlárazott, szokott lenni 349-ért.
- 65C728 akciós áron ~279-ért szerintem verhetetlen ajánlat
- A1 OLED az OLED és annyi, 60Hz, kis fényerő, gyengécske hardver, B és C az irány ott.Lehet, hogy BF árban az XH90 lemegy 299-319 köré.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz koadam777 #61780 üzenetére
Az ár alapján 55-ösről beszélsz.
270-280 körül a sokkal nagyobb 65-ös C728 sokkal jobb vétel.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
asdf_
veterán
válasz koadam777 #57578 üzenetére
De akkor is elfogadhatatlan, hogy egy új tv nem tudja ezeket a hibákat lekezelni és csak azért mert 4k a TV az SD vagy HD-t nem lehet olyan szépnek látni.
De ezt mégis hogy gondolod kivitelezni? Van egy életlen fényképem. Azt mondom csinálj belőle éleset. Nem tudsz. Pont ugyanígy nem lehet egy egy ócska SD felbontású jelből eg 4K-s csodát csinálni. Az, amit nézel pont ugyanolyan szar volt a régi tv-den is mint most, csak annak fizikai korlátai (felbontás, méret) ezt ezt nem láttad. Ez nem az új TV hibája. Mondom, pattints be egy 4K youtube videót, az megmutatja, hogy mit tud a TV-d, es minden, amit annál kevesebbnek látsz, az a műsorforrás hibája.
A meccsen gyors kameramozgásnál levő elmosódás, hogy egy mosott szarnak látod a füvet pl. az meg tipikusan sávszélesség-probléma, tul alacsony az adott csatorna bitrate-je.
Anno (10+ éve) pl. nálam az analóg m1 képe volt rettenet, mert ha jól tippelek, a UPC a upc direktből vette a jelet, amit KTV-n továbbított (nem voltunk az országos hálóra akkor még rákötve szerintem) amiatt pl. volt egy vízilabdameccs, és ott ugye ahogy pocsálnak a vizben, oda elég nagy sávszélesség kéne, az meg ugye műholdon nem nagyon van (illetve vanni van, csak sokba kerül). Ezen egy animált visszajátszás képvágás az így nézett ki. Egy blokkosodó, sávosodó szemét. Még CRT-n is ócska volt, képzelheted, hogy LCD-n hogy nézhetett ki.
[ Szerkesztve ]
-
-
Bugarov
aktív tag
válasz koadam777 #57569 üzenetére
Ha ezt szóva teszed, akkor 1. a te hibád, hogy 2021 -ben tv-t akarsz nézni 2. minőségi képet minőségi tartalom esetében várhatsz csak 3. inkább örülnél, hogy a John Wick-ben a hdr milyen faszán süti ki a szemedet, amikor a kocsi fényszórója szembevilágít.
De az, hogy talán tévúton jár az iparág, ha egy vadisúj Q70 nincs pariban egy 5 éves LCD-vel amikor tv adások megjelenítéséről van szó, az nem merül fel senkiben. -
AL
addikt
válasz koadam777 #57563 üzenetére
Szia. Szerintem a HDMI kábel megfelelőbb minőséget nyújt, mind a hagyományos. Érdemes esetleg a mostani koax kábeleket is megnézni, cserélni, mert azzal is lehet probléma. Nekem a Telekom beltériből HDMI kábelen jön a jel és megfelelő minőségű a HD csatornák képe. Ha HDMI kábeleket dugiszálsz áramtalanítsál minden kapcsolódó eszközt. Üdv.
-
rainman72
Topikgazda
válasz koadam777 #57563 üzenetére
Nem lesz vàltozàs akkor se ha STB-ot hasznàlsz,kb egy minőség,én azt làtom itthon.Muszàj leszel megbaràtkozni ezzel,csak a HD csatornàk jók.
Vagy veszel egy új Panàt,arról azt tartjàk itt hogy az kezeli legjobban a tv adàsokat.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz koadam777 #57554 üzenetére
Ha csak a TV adásra, FHD, SD videóra lenne, akkor én FHD-s TV-t vennék. Nekem is ilyen van. 4K-n a TV adás már jobb mint 3 éve, de még mindig jobb a natív panelen, mint felskálázva.
Úgy néz ki, hogy 4K-s tévéknél is egyre gyengébbek jönnek ki, próbálják terelni a népet 8K-ra.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
Tv nézéshez elég lett volna egy alap
TU7-8000 tipus.Mivel a legtöbb szolgàltató ad kb 40-50 hd csatit azok màr jól mutatnak 55"-nàl nagyobb méretben is,de az sd csatik nem az kategoria.
Szóval ha csak tényleg tv adàsokra hasznàlod akkor felesleges ennyit àldozni rà,150e alatt van több tv is ami erre a célra megfelelő,Pl 55TU7102 [link]
Amugy a Q70T màr ey nagyon jó tv,filmezésre,jàtékra.[ Szerkesztve ]
-
Jakesz
addikt
Tv csatorna nézéséhez eleve felesleges ilyen magas kategóriájú tévét venni, mert nem tudja kihasználni. Kakiból nem lehet várat építeni, avagy gyenge minőségű forrásból a komoly tv sem tud éles eredményt produkální. Képbeállítások variálásával valamelyest talán lehet enyhítení a problémán, de ha közelről nézed a tévét, akkor mindenképpen ronda a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest