Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
Ujracsomis TCL 55C739 eMag 220e [link]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
kutyuska
aktív tag
Micsoda mázli.
Volt korábban 40W4000, anyósomnál még működik.Eddig a TCL 43C635-öt néztem, hasonló áron.
Erről a Sony-ról az alap tech paramétereken kívül nem találtam más infót. Pl. kontraszt arány, proci, stb.
Hálóba kellene esti tv, film nézéshez." Babra munka, de megéri! "
-
HF77
őstag
üdv.
dinamikus kontraszt/adaptív kontraszt
mi a különbség a kettő között?
érdemes mindkettőt 'kilőni'?xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
Kaba
veterán
Pénteken az emagon a Sony KP43X72KPAEP 140K lesz( ÁK legolcsóbb 180K).
[ Szerkesztve ]
-
butyu
csendes tag
Sziasztok! 12 éves gyereknek kéne tv -t vennem. Egy 12 m2 szobában falon lesz a készülék, 2,5 m távolságból nézve. Első sorban 43" gondoltam, de minél nagyobb annál jobb alapon lehet 50" is. Ne legyen lomha az op rendszer
150E
x-box, youtube, netflix, tv adás ritkán
12 m2 szobában falon lesz a készülék, 2,5 m távolságból nézve.
többnyire nappal, de este is (x-box éjjel nappal)
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
netflix, youtube, tv műsor rögzítése
bluetooth (füles)
falon lesz
tcl, samsung, esetleg lg, hisense, xiaomi
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
-
új garanciávalEddig erre [link] az euronics-os akcióra gondoltam, de minden megoldás érdekel.
Köszi a segítséget előre is![ Szerkesztve ]
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
_aDm
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tv vásárláshoz.1. 250ezer a büdzsé max.
2. netflix-hbo go/ sportközvetítések nézése
3. kb 3 méterről, egy 55" TV-t szeretnék.
4. világos szobában, gyerek miatt reggel is menne a tv, de leginkább este használnánk.
5. szemből, leginkább 2en vagy 3an.
6. netflix hbogo,
7. optikai csatlakozó nem árt, másra extra nem nagyon van szükség.
8. inkább az oldalán, de nem ezen múlik.
9. ha lehet samsung-lg-sony vonalon mozognék.
10. nincs ilyen kívánság
11. kizárólag új.Előre is köszönöm!
-
Vhiktor
veterán
válasz fury1337 #73579 üzenetére
Nem néztem most az árakat, de eddig a c1 volt a best buy.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
golan7
tag
Itt picit nagyobb az aktivitás, mint a TCL topikban, a TCL 55c835 készüléken lehet külső HDD-re műsort rögzíteni és műsort megállítani?
-
barizo
tag
válasz DEJVID #73561 üzenetére
E fém pont ez ami felháborít.
1. Nem jelzi a Samsung hogy másik csapat lesz az üzembe helyező
(Már megoldottam)
2. A futár cég egy ekkora tv mellé egy embert küld.
Fentebb kérdeztem, mi van ha idős ember, 8. emeletén?
Akkor nincs kiszállítás?
3.
Se szó, se beszéd, lerakta a térkőre (jó, itt kérdezte Itt jó e) aztán már indult is.
Se papír, se hogy bevigyük e.
Mindenesetre azzal a lendülettel ment is a panasz a Samsung felé (pláne hogy éjszakás műszak után, keltem fel).
De ha legalább rugalmas, segítőkész lett volna a futár.. -
fury1337
csendes tag
LG OLED A1/B1/C1/A2/B2/C2/G2 modellek között ár/érték erősorrend hogy néz ki? TCL mellett szemem sarkából figyelnék ezekre, hátha valamelyik kap brutális leárazást black fridayre
-
Sántha Lajos
tag
válasz rainman72 #73577 üzenetére
Köszi , persze hogy megtartom . A képminőségen kívül tetszik az android rendszer is ami rajta van . Film lejátszásra a Kodi-t használom , nagyon jó a kezelő felülete . Írtad ezt a nit dolgokat , elég nagy a különbség , én örülök hogy rád hallgattam (persze nem csak itt olvasgattam ), és nem vettem meg az ips nanocell tv-t . Egyébként jópofa az ambilight , de nálam azért nem annyira látványos mert nem a falon van a tv , de sebaj majd veszek hozzá jó kis Hue lámpákat . Na jó nem veszek (csak vicceltem),de láttam egy két videót látványos az biztos .
-
rainman72
Topikgazda
válasz Sántha Lajos #73576 üzenetére
Ez egy elvileg VA model.
Nincs FALD,ekkora méretben am se nagyon.
Samu 43QN90 csak szinte ami olyan.
A 400nit aránylag nézhető HDR-t ad,az Lg belépő nanocell kb 250nit.
Nincs a te tv-del semmi problema egy jó model plus ott az ambi illetve a dolby vision ami pl egy Samuban sincs.
Szóval nyugodtan tartsd meg
Am azt írja hogy a belépő model a jó hdr-hez minimum a Q80 vagy fölötte.
De az nincs kis méretben nagyban meg elég borsos már,és ez még csak a közép mezőny csak.[ Szerkesztve ]
-
Sántha Lajos
tag
Sziasztok , nemrég vettem egy philips 43pus8506/12 tv-t , amivel én nagyon megvagyok elégedve .(play station 5 konzolnál egy gt7 , vagy egy dolby vision szabványú film gyönyörű rajta ). Egy tech2 you tube videónál egy állítólagos Műszaki cikk eladó ezt írta erről a tv -ről : Egy eleg alap MVA LCD TV. Nem talaltam pl van e Local Dimming benne de ha nincs akkor az gyenge. A HDR sok mindenen múlik. A 420 nit fényerő (10% ablak) nagyon gyenge egy LED háttérvilágításos tvnél. Valszeg nincs Local Dimming, pedig inkább Full-Aray Local Dimming a minimum a jó HDR-hez. Samu Q80T a belépő szint. Ez nekem kínai . Arra lennék kíváncsi hogy , valós e amit írt . Bármit is írtok , én ezt a tv-t megtartom , de van egy sejtésem ezzel kapcsolatban , amit nem írok le most , kérésem hogy írjátok le mennyire igaz amit írt , köszönöm .
[ Szerkesztve ]
-
IQfályter
tag
Sziasztok ezt a tévét érdemes ennyiért megvenni?
HISENSE 43A7GQ 4K UHD Smart QLED televízió, 108 cm
124999Ft [link]
Én is 40-43"- van gondolkodom egy kis szobában 3-4m- ről nézve leginkább filmnézésre. A másik kiszemelt a TCL 43C735 lenne de az meg vagy 50 ezerrel drágább.[ Szerkesztve ]
-
vrsptr
aktív tag
válasz Geza74 #73572 üzenetére
Az a c825 képe.
Discrate: én ezt ajánlom ha megbarátkozol 43"-al:
[TCL43c635][ Szerkesztve ]
A kivétel léte bizonyítja a szabály létezését a nem kivételes esetekre.
-
Geza74
tag
Az Euronics csak ennyire komoly cég...
(Javaslom a talpat nézni.)
Így válassz tévét náluk.
[kép][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz discrate #73563 üzenetére
Nem arról van szó hogy élsz vagy nem élsz 43" alatt hanem hogy a gyártók nem tesznek le az asztalra semmi értelmeset már lassan 43"-os méretben sem. 43 alatt egyből 32 jön elég alap FHD megoldásokkal. Mondjuk hálószobába lehet az is elmegy, de inkább nagymama kategóriába sorolnám őket.
200-ból egyébként korrekt 43-asokat lehet kapni, Samu Q60, Philips 8506, TCL C615 de akciósan érdemes lecsapni valamire mert 200-at (én legalábbis) soknak tartok értük is.
-
Geza74
tag
válasz #42308056 #73567 üzenetére
Javaslatom:
Topic összefoglalót fusd át, és aszerint tedd fel a kérdésedet. (Főként pl.: ÁR?? Mert így hogy "értelmes ár" ez nem egy kiindulópont.)
Még így se biztos hogy fognak válaszolni. Én kb. egy hete követem a topicot, és hol válaszoltak a kérdéseimre, hol nem (pedig teljesen jól körvonalazottan, értelmesen tettem fel). -
törölt tag
55" LCD kategóriában mit érdemes venni? Lényegében csak tévéadás lesz rajta nézve, az is boxról HDMI-vel. Ilyen Q60-at meg C615-öt néztek egyelőre szüleim (ők fogják használni).
És 43-50"-ban van értelmes áron 120 Hz-es LCD?
-
discrate
aktív tag
-
discrate
aktív tag
válasz rainman72 #73562 üzenetére
kinek, milyen igényei vannak. én spec 40-es tévét 3 méterről nézek, közelebbről zavar. és még élek.
szívesen veszek 4k-t, ha az árba belefér, de azért nem megyek fölé.
esetleg tudnál segítő szándékkal 40-esben ajánlani valamit az írt paraméterek alapján, ha megkérlek? -
discrate
aktív tag
Alapban karácsonyra nézek ajándékba FULL HD tv-t (esetleg 4k-t ha árban belefér). Minél hamarabb meg akarom rendelni, hogy biztos ideérjen. Esetleg most péntek is játszhat az "akciók" miatt.
150e, max 200e ha igazán megéri
filmnézés, netflix, hbo max, tv adás ritkán, iphone-nal kapcsolat előny (videokat, képeket nézni)
panel hálószoba, ~ 2m
37 colra gondoltam alapban, de azt nem nagyon láttam megfelelőt. 40-et már nagynak tartom (tudom, mindent meg lehet szokni )
többnyire este, árnyékos szoba, sötétíthető
szemből, ágyból
netflix, hbo max, iphone-nal kapcsolat előny (gondolom, Airplay)
pendrive-ot kezeljen
n/a, falon lesz
elsősorban lg, tlc, samsung, sony, de más sem kizárt
falra szerelhető legyen, univerzális konzol már van hozzá
csak új garis[ Szerkesztve ]
-
barizo
tag
válasz DEJVID #73535 üzenetére
Nem okozna problémát a beüzemelése, beállítás.
Na de jelen esetben a szállító cég embere ~30 mp alatt le tudta a dolgot.
Se papír, se az hogy bevigyük e....
Itt jó?
És már ment is.
Vagy csak én féltem kinnt hagyni eső, utcafront , etc....?
Teszem hozzá.
Egyedül érkezett.
És mi történik ha 8. Emelet és én nem tudok/akarok cipekedni? 🤷 -
Stealth
senior tag
EMAG-on fent van 55C739, újracsomagolt, 219.900 HUF. Ha esetleg valaki...
-= Stealth =-
-
Kaba
veterán
válasz mathgery #73549 üzenetére
A garancia a fizetett összegtől függ, sehol sem szerepel időtartam.
A termék a Samsungnál nyilván van tartva, így már a megrendelési számmal is intézheted a garanciát. A számla elég a garanciális ügyintézéshez még egy harmadik félnek is(amennyiben eladtad).
Jótállási jegyet azt nem küldenek, azt külön kell kérni. Az szokta kérni aki a terméket eladásra vette és így magasabb árat remél. -
mathgery
aktív tag
Abban tudnátok segíteni, hogy garancia jegy vagy valami van a Samsungnál? Emailben jött a számla és annyi. Még az sincs ráírva, hogy 2 év garancia van rajta.
-
golan7
tag
Voltam az Euronics-ban, ott még egy Sony tv-t is ajánlottak a TCL mellett!
A kettő közül melyik a megérősebb: [link]? -
wulfi
tag
Sziasztok!
Nekünk is ma jött meg a Samsung webshopból vásárolt tv, a futár azt mondta h szólni kell a samsungnak, hogy ők üzemeljék be mert csak így lesz érvényes a jótállás.
Ez tényleg így lehet? mert nagyon csodálkoznék... bocsi az offért. -
mathgery
aktív tag
válasz barizo #73530 üzenetére
Pénteken hozták a 65q60at nekem. Felhozták a 6.ra, tök jó fejek voltak minden téren. Beüzemelést kértem,de azóta sem hívtak. Természetesen 8 óra aklimatizálódás után már a falon volt. (Nem tudom minek is kértem a beüzemelést,de a lényeg,hogy azóta sem kerestek ez ügyben). Nekem alá kellett írni, bár kpban fizettem kiszállításkor.
-
Kaba
veterán
válasz barizo #73530 üzenetére
Az üzembehelyezés miatt még hívnak időpontegyeztetés miatt,nem egyidejűleg történik a szállítás és a beüzemelés(lehet át sem veszed a tévét, minek jönne a beüzemelő, + amúgy sem lenne célszerű hőmérsékletkülönbség miatt a beüzemelést azonnal elvégezni).
[ Szerkesztve ]
-
Stealth
senior tag
-
Trava
tag
ÚJ ügyfélként akartam megvenni, úgy hogy az összes szolgáltatást megrendeltem volna mellé.(tv-net-vezetékes telo).
A kalkuláció végén azt kaptam, hogy be kell fizetni 1,1 millió ft kezdő díjat.
Akkor hol is van a részlet lehetősége? Vicc az egész.
Meglévő ügyfélnek lehet más konstrukciót add, de én átakartam menni, de így nem fogok. -
Kaba
veterán
A Philips 65PUS8507 jó áron van a Telekomnál.341880 Ft.
Máshol 400K körül.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
-
Kaba
veterán
Pénteken 18-án lesz egy olcsó kis tv az emagon.
Star-Light 32SLTA1000H 29990 Ft-os áron. -
Brave_86
aktív tag
Kiknek lenne: Kor 60+
TCL C835 -öt néztem számukra első körben. TCL egyáltalán nem ismert számunkra, bevállalható? Nekem LG CX 65" van. (nagy megelégedettséggel használom)
Mit ajánlanátok most BB kategóriában részükre? Érdemes e kicsit kivárni még esetleg?
500-600 eFt
Tv, film, netflix
65"
Többnyire estére, nem túl világos helyen lenne.
2 fő
Youtube, Netflix (PIP még létezik?)
nincs különösebb, HDMI, USB, de ezek alapok, Wifi
falra lenne rögzítve
ami jobb, volt már Samsung, LG
nem releváns
leginkább újKöszönöm!
-
-
Stealth
senior tag
Jó reggelt!
Tegnap nekem is megjött a TCL 55C739.
Minden melléklet bontatlan volt, viszont a kijelzőn nem volt fólia, csak körben a kereten, igaz az teljesen érintetlen volt.Beüzemeltem. Hang kékfoggal működik, DLNA működik. Hálózatról 4K-s film gond nélkül megy. DV-t is néztem, bal felső sarokba kiírja, hogy Dolby Vision, képmódnál is látszik a DV IQ. HDR filmnél a képmódnál IMAX van és a HDR jelenik meg. Mindezt a TV lejátszójával.
Külső vinyót (táp nélkülit) az usb portba csatlakoztatva szépen felismeri, lehet róla filmezni. Ez érdekes, mert az usb port 5V/0,5A, azt vártam, hogy nem megy majd, de simán megy, böngészés a vinyón akadásmentes.
Telepítettem a Just playert a DV miatt, de még nem jöttem rá, hogy tudok hálózatról megnyitni filmeket.
Feltettem a Televizio alkalmazást, azon nézem majd azt a pár ingyenes csatit, ami van, de igazából az M4 sport kell csak a VB miatt.
Csatlakoztattam az xbox one s-t is HDMI-vel, beállítottam a 120Hz-et, és a dolby támogatást, jó minden.
Frissítés nem volt elérhető, egyelőre kikapcsoltam az automatikus frissítést.
Érdekesség, hogy simán streamelek netflixről. de a hálózati tesztnél azt írja, hogy internetre
csatlakozás sikertelen. Másik érdeksség, hogy csak a 2,4Ghz wifi hálózatot látta a tv, pedig van 5Ghz is.Összességében -egy nap után- jó TV, 230-ért top deal, de a 260-at is megérte nekem.
-= Stealth =-
-
rainman72
Topikgazda
válasz andersen10 #73507 üzenetére
A mostani TCL tv-k már nem az a kategória.
-
Gino20
őstag
válasz Marci112233 #73448 üzenetére
-
CivicEsi
senior tag
Kedves TV társak.
Esetleg van itt valakinek lg oled 42c21la tv-je?
Lenne néhány kérdésem, illetve egy-két tesztre megkérném az illetőt.ASUS G75VX-T4080H, Asus ROG G503 Strix, Asus ROG G733 Samsung Galaxy Tab 2, Samsung fold3 5G, Xbox One Gamertag: mikibuza
-
andersen10
aktív tag
válasz andersen10 #73506 üzenetére
..elírtam TCL U65P6046
-
andersen10
aktív tag
válasz Kori93 #73484 üzenetére
Nekem ma megjött a UE75TU7022. Nekem abszolút kellemes meglepetés a képe, a mi nappalink sem világos. Még szoknom kell a méretét, bár az előző sem volt kicsi (65").
A bt / audio kiment hiányát ezzel hidalom át, 11.11 akcióban 50USD volt mindennel. A TV-ről kapja optikán (Toslink) az audió jelet alakítja analógra egy jóféle DAC-kal, meg szórja BT-n. Vsz sokkal jobb minőségű analóg jel jön ki belőle mint egy átlag tv-ből (nálam Tidal a fő zeneforrás, TV-n is használom).
Sajnos a JOY kedvezmény kifutott, de 250-ért sem rossz vétel ha nem prio a magas fényerő és a HDR.
Szembemenve a topic közhangulattal, nálam a TCL No GO. Életem legrosszabb műszaki cikke volt az előző TV-m egy andriodos TCL U65P6406 (Thomson 65UC6406 néven, de uagyanaz). Bugos sw, akadások, szakadozó net, elszállt alaplap, végül a gyerek megadta neki a kegyelemdöfést, ledöntve az állvnyról... örökre hálás leszek neki érte...
[ Szerkesztve ]
-
fury1337
csendes tag
TCL C835 modellek valahol ki vannak állítva? személyesen jó lenne megtekinteni vásárlás elött
-
Trava
tag
válasz nagymolnar #73494 üzenetére
Más szlovák kereskedelmi láncnál 1099 az ára. pld alza.sk
[ Szerkesztve ]
-
Szabz856
csendes újonc
Sziasztok, panel lakásba költözve a nappaliba szeretnénk új tvt. Messze van foteltől, kicsit kicsinek tűnik az 55".
300e-forint
filmezés
4,5m
sötétben szeretek tvt-nézni
szemből
van minden streaming szolgáltatás
usb, hdmi
falra szeretném rakni
LG-tvnk volt most is nekem valahogy be jön maga az op-rendszer meg minden.
tetszik az okos távirányító.
új
Az LG NanoCell tévéket néztem 65"-ban. Nemtudom annyira nem értek hozzá de egy filmben ad valami plusszt a 120hz mint pl egy monitorban a 144hz vagy nem? (sose néztem még 120hz tv-t) Nem vagyok márka elfogult szívesen meg nézek mást is. Véleményeket tapasztalatokat előre is köszönök.
Kiszemeltek:
[link]
[link]
120hz változat:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest