- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 8 / 8.1
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Audacity - hangszerkesztés
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- Új típusú árháborút hirdet az EV-piacon a BYD
-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktoár
addikt
Elnézést mindenkitől, félreértettem az előző hozzászólásokat. Tehát másolás közben lassul be ha nagy/sok adatot kell írni? De még akkor is sokkal jobb mint a 10 éves WD black hdd-m.
Üdv:Viktor
-
Viktoár
addikt
Köszönöm srácok akkor rendelek is egyet.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Tárhelybővítés céljából vennék egy meghajtót amire a játékokat/filmeket tenném. Erre a célra kinéztem ezt a WD Blue SN570 ssd-t mert ennyit megérne, de bizonytalan vagyok hogy az B450M-A-PRO-MAX lapomba jó lesz-e. Valaki meg tudja erősíteni hogy a foglalat stimmel?
-
Viktoár
addikt
válasz
Graphics #72045 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, szétnézek aprón is.
Saját kútfőből ezt a Patriot ssd-t néztem ki mert van egy 3k-s kuponom amit eltudnék lőni rá.
Ez a 240gb-os csak 300Ft-al több mint a 120gb-os bár nem teljesen egyformák. Nekem nem mond semmit a leírás hogy mi a különbség.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Mai nap csak úgy elhalt a rendszer ssd-m.
(Corsair force 60Gb) Egy Giga B450M DS3H V2 lapom van, R5 2600 procival, csak oprendszer (Win11) alá tudnátok tippet adni hogy merre induljak el? 120Gb szerintem bőven elég, nem tudom a sata 3-as vagy m2-es csatolófelület számít-e valamit ilyen felhasználásra.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Asztali gépbe milyen ssd-t ajánlotok?
Gigabyte b450m ds3h v2
Ryzen R5 2600
RX 580Elsősorban rendszerhez de valószínű hogy 1-2 játék lesz rajta a gyereknek. (Pl: fortnite)
Mivel most kiköltekeztünk így hálás lennék ha olcsóbb de még elfogadható kategóriából javasolnátok valamit. Meglátásom szerint 250gb már elég lehet erre a célra.Üdv:Viktor
-
Viktoár
addikt
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Egy barátom "panaszkodik" a hogy lassú a laptopja ami egy dell inspiron m5010.
Munkára használja és már valóban elég lassan nyitja meg a weboldalakat illetve dokumentumokat.
Javasoltam neki egy SSD-re való váltást és ezzel értelemszerűen egy oprendszer telepítést.A kérdés hogy melyik SSD ajánlott 20k-ig.Méretben elég a 120gb de ha beleférne valami nagyobb az nem lenne baj. A lényeg hogy gyorsabb legyen a masina mert a kikapcsolásra is sokat kell várni.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Vettem az asztali gépembe egy Samsung 128GB 840 PRO SSd-t és szeretnék segítséget kérni hogy rendszertelepítés előtt/után mit érdemes beállítani.
Egy részletes cikk is jó róla ha valakinek van linkje.
Ha számít a gép konfigurációja:
ASRock 970Extreme4
Amd Athlon II 640
2x2gb Kingston HyperX
Ati HD5770
Corsair VX450Üdv:Viktor
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Egy kingston 128gb V100 (SV100S2N/128G) megfelel egy "mezei" felhasználónak? Vagy legyen inkább sata3-as ssd +2k-ért? (pontos tipust csak hétfőn tudok mondani.)
-
Viktoár
addikt
válasz
DeFranco #3413 üzenetére
Van nekem is egy kis privát pénzem de az ilyesmit jobb a közösből. (Ha lehet
) Neki netbookja van,én meg asztali gépet használok az "erő és gyorsaság" miatt.Eredetileg csak a netbookba szándékoztam venni,de biztos enne a méreg hogy az asszony gépébe bezzeg ssd van úgyhogy rögtön 2 db kellene ha már akciós a samu.
-
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Acer Aspire One 521 -be szeretnék ssd-t venni. Jelenleg egy Seagate 250gb-os (ST9250315AS) hdd van benne de teljesen felesleges ekkora kapacitás mert az asszony csak netezésre használja.(Facebook,Skype,Youtube,stb.)
Gondoltam mivel elég a kis méret,"olcsón" gyorsíthatnánk a rendszeren.
A következő kritériumok alapján szeretnék segítséget kérni:
-64gb-os méret (Szerintem elég mert a frissen húzott Windows 7 Home Premium 64bit az összes segédprogival együtt kb 16-17Gb helyet foglal.)
-Sata II-es elég,de ha lehet akkor a Sata II-es szabvány felső határát súrolja az ssd sebessége. (Felesleges a Sata III mert azt úgysem tudnám kihasználni,de ha olcsóbb akkor persze nem baj.)
-Megbízható legyen,(Ne kelljen firmware-t frissítgeni meg anyázni vele.)Üdv:Viktor
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Úgy döntöttem hogy veszek egy ssd-t és itt a topikban már meg is beszéltük hogy egy Samsung 830 64 GB Basic jó választás lenne.Viszont még nem kaptam meg a fizut és szemezek az A-data S511 -el. Az utóbbi jobb választás lenne? Persze nyílván számít az is hogy árban mennyi a különbség mert ugye a samu 16k-ért van most a HA-n de ha mondjuk 20k alatt beszerezhető lenne az A-data akkor megérné a plusz pénzt?
Vagy kérdezzem úgy hogy mennyi plussz lóvét ér meg az S511 a samuhoz képest?
-
Viktoár
addikt
Teljesen igazad van.Átfutottam az ssd-kkel kapcsolatos témákat és (számomra) elég pöcsölősnek tűnik a legoptimálisabb használathoz való beállítás.
Kétségtelen hogy te sokkal jobban értesz hozzá mint én ezért tartok attól hogy esetleg idő előtt elb@szom az ssd-t mert valamit nem jól csinálok.
Akkor már dobjak ki kevesebbet az ablakon vagyis minmalizáljuk a tanulópénzt.
Azzal is tisztában vagyok hogy mint minden számtech cuccal,ezzel is úgy van az ember hogy jó nekem a kisebb/lassabb aztán "kinövi" és utána hiába vesz jobbat,mindig jobb kell.Meggondolom a dolgot nehogy hirtelen felindulásból kemény fába vágjam a fejszét.
A 32gb-s ssd amiről szó volt az előző hozzászólásomban arra azt mondta az eladó hogy 10év garit vállal rá a gyártó.Ez nagyon soknak tűnik nekem,nem tudom igaz lehet-e?
A hdd-kről tudom hogy 2-3 év illetve a wd black-re 5 de ssd-ből hülye vagyok.Üdv:Viktor
-
Viktoár
addikt
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Szeretnék SSD-t venni a gépembe mert úgy gondolom ideje megismerkedni a "jövő" technológiájával.
Első ilyen meghajtóm lenne,nincsnek extra elvárásaim,inkább csak amolyan tanuló jelleggel szeretnék váltani.
Jelen pillanatban így néz ki a konfigom:
Alaplap: ASRock 970 extreme4
Proci: AMD x4 640
Ram: 2x2gb Kingston HyperX 1600mhz
Vga: Ati HD5770
Hdd: 1db 1tb wd black és 1db 500gb seagate (A wd black-en van a rendszer)Kizárólag a rendszert tenném az ssd-re ami egy win7 64bit lenne.Persze még menne rá 1-2 apró progi mint pl: winrar,total commander,stb.
A lehető legolcsóbban szeretném megúszni a vásárlást ezért 32gb-os méretben gondolkoztam. Mondjuk egy Silicon Power E20 32gb? (12k)
Árban 15k körül de mindenképpen 20k alatt szeretnék maradni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest