-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M107
addikt
Nem értelek, na mindegy hagyjuk
"
Személyem annak a híve, hogy az SSD ha már megvettem, akkor ha lehet ne pocsékoljam el, fölös írások-ra csak ami tényleg szükséges.
"További szép napot !
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
Ezt mindenki döntse el maga.
Nálam az a minimum is csak azért van mert van.
Sem 8 sem 16 sőt még 12 GB sem találkoztam átlag felhasználás szintjén azzal hogy a win kiabál nincs virt memó adjál kérek pls..Ismétlem átlag felhasználás szintjén.
Valószínűleg nem igénylem ezért nem veszem észre, hogy HDD-n van az a kis méretű swap file.Személyem annak a híve, hogy az SSD ha már megvettem, akkor ha lehet ne pocsékoljam el, fölös írások-ra csak ami tényleg szükséges.
UI:
Anno és most több gépen van beállítva hogy nem az SSD-n van a swap file persze lehet rá tenni mindenki szíve és joga
De annyit nem vesztesz vele, hogy problémád legyen belőle hogy a HDD-n van átirányítva.Első SSD-m ami most még van és működik 2013 szept lett véve, és nagyon a szívemhez nőt.
Ha meghal eltávozik az örök bitmezőkre, vagy eltemetem a kertben, kint lesz a polcomon mindig friss művirággalA fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Raymond
félisten
OK, meg egyszer. Amikor elinditod a telepitot es eljutsz arra hogy "Where do you want to install Wndows?" es egy vadiuj ures SSD eseteben ott van hogy "Disk 0 Unallocated Space". Azt kivatalsztod es rakattintasz a "Next" gombra akkor a Windows felparticionalja az egesz SSD-t, nem hagy semmi ures helyet. Ahhoz hogy maradjon ures hely manualis kell a particiot ott lerehozni a "New" gomb-al es attirni a meretet az elore kitoltott max ures helynyi MB-rol kevesebbre.
A "Windows maga" resz a 2-es pont, az amit te irsz pedig a 3-as pont.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
elistvan
őstag
Ami ezen cikk alapján lópikulányit számít.
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
Gumicuminudl
csendes tag
Köszönöm a kimerítő választ!
Azt hiszem első körben kipróbálom az M.2-es lehetőséget és ha tudja legalább a "régi" SSD olvasási sebességét (kb 500 MB/s), akkor maradok is ennél.Mindkét SSD-vel csinálok majd tesztet és megosztom az eredményeket.
"Ne adjatok oda semmit! Vegyétek el mindenüket!"
-
fpeter84
senior tag
Köszi, néztem én is hogy a slotok sebessége némiképp visszabutul ha a további PCIe slotokat is aktiválom, de ahogy nézelődtem, nem hiszem hogy érzékelhető veszteséget okozna a 8x slot mód az i5 4690K@4.2GHz + 1060-3G konfignak. Ellenben ahogy nézem az 512GB-os NVMe SSD-k használt ára jóval kedvezőbb mint a sima SATA portosoké és sebességben is ők a nyerők, az adapter ára pedig elhanyagolható - amennyiben működik persze... Esetleg ennek az előzetes ellenőrzésére van valami mód? AIDA64, vagy akár ubuntu kernel logban keresve valamit?
SK Hynix-ok nem szerepelnek se az ajánlott se az ellenjavallt listában, de ezekből pl elég sokat hirdetnek a hardveraprón. Azért mert rosszak és mindenki szabadulna tőlük, vagy csak elárasztotta a piacot egy rakás bontott példány, azért jó az áruk?
-
Frawly
veterán
Akár azt is, mert az UEFI is egy boot manager egymagában, így elvileg megoldható, de nem tudom milyen modok léteznek erre ahhoz a laphoz. A tisztán szoftveres megoldás előnye, amit írtam, hogy nem kell hozzá belenyúlni a BIOS-ba, és bármikor eltávolítható, nem jár kockázattal.
Én mindenképp azt javaslom a kollégának, hogy az NVMe SSD-t felejtse el. Látszik, hogy csak valami tesztben látta ezt a mesés 2-3 GB/sec átvitelt, de nem tudott olyan indokot írni, ami azt bizonyítaná, hogy tényleg szüksége van ilyenre, és jelenlegi gépe sem támogatja, a helyében nem erőltetném mindenáron. Persze, tőlem vehet, mindenki arra költi el a pénzét, amire akarja, még nagyon anyagi bukóval sem jár, mert 120-256 gigás méretben nem sokkal drágábbak az NVMe-k már, mint a SATA SSD-k, de kérdés van-e úgy értelme, hogy kártyát kell vegyen, UEFI-t vagy boot managert kell hekkeljen, bevállalja a melegedést, külön hűtést, és még lehet akkor sem tudja kihajtani vagy a felhasználásánál fogva kihasználni. Egyszerűen van, hogy tényleg úgy állnak a csillagok, hogy nem érdemes izmozni vele.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- Politika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- Hibátlan - Kingston - Samsung m.2 SATA és NVME SSD-k
- WD My Passport 5TB HDD, külső merevlemez, ÚJ, bontatlan!
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s
- Crucial P3 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 22.000.-
- Újszerű - WESTERN DIGITAL 1TB WD10EZEX 3.5" 7200rpm 64MB SATA HDD merevlemez
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest